Hondenrassen voor professionals

Voor veel mensen is het al van jongs af aan een verlangen om een hond te hebben. Maar dit is soms lastig als je aan het werk bent. Vooral fulltimers moeten zich afvragen of ze een hond een soortgeschikte houding kunnen geven. Er is geen hondenras voor ontworpen. om alleen thuis te wachten. Maar er zijn hondenrassen die beter geschikt zijn dan anderen voor een rustig leven of zelfs als kantoorhond.
Hondenrassen voor professionals

Hondenrassen voor professionals

Een hond is een uitdaging tijdens het werken. Maar om het zo ongecompliceerd mogelijk te maken, moet je er goed op letten dat hij dat ook is. past bij de gegeven omstandigheden. Naast de factor werk valt daar ook de woonsituatie en de mensen onder.

Ook moet vooraf goed worden overwogen of je een Puppy’s of liever een volwassen hond Aankopen. Omdat volwassen honden meestal een paar uur alleen kunnen blijven. Pups moeten dit eerst leren, want ze zijn nog erg speels en onhandig.


Welke honden zijn geschikt voor professionals?

Voor werkende mensen zijn hondenrassen die niet zo actief zijn en soms alleen thuis kunnen blijven bijzonder geschikt. Een voorbeeld hiervan is de Maltezer of de Basset Hound.

Hondenrassen voor professionals in één oogopslag

Basset Hound ligt op een greenfield-terrein

Basset Hound

De Basset Hound behoort tot de laagbenige honden en is vrij omslachtig en massief in termen van lichaamsbouw. Hij is vooral goed voor professionals omdat hij een zeer slaperig karakter heeft. Knuffelen is deze hond in plaats van ravotten. Daarom kan hij goed met rust gelaten worden.


Meer informatie over de Basset Hound

Aanhankelijke hondenrassen: Chihuahua in paren

Chihuahua

Chihuahua zijn zeer kleine honden en hebben niet zoveel ruimte nodig vanwege hun grootte. Daarnaast slapen deze honden veel, maar ze zijn erg levendig in hun waakfasen. Je moet hem echter niet naar kantoor brengen, maar hem thuis laten, omdat hij erg wantrouwig staat tegenover vreemden.


Meer informatie over de Chihuahua

Franse Bulldog Puppies

Franse Bulldog

Deze honden zijn vooral populair vanwege hun zachtaardigheid en kalme aard. Hoewel het zeer aanhankelijke honden zijn, kunnen ze zich aanpassen aan langdurige eenzaamheid. Omdat het vrij rustige honden zijn, zijn ze ook goed geschikt als appartementshonden.


Meer informatie over de Franse Bulldog

Labradoodle: donkerbruin hoofdoog lateraal

Labradoodle

De Labradoodle is een van de beste hondenrassen voor professionals. Omdat hij erg vriendelijk en open staat voor nieuwe honden en mensen, kan hij ook een goede kantoorhond zijn. Dit hondenras is erg groot en heeft een huis met een tuin nodig voor een soort-geschikte houding.


Meer informatie over de Labradoodle

Maltees zit op een greenfield-site

Maltees

De Maltezer is een zeer kleine en handige hond. In de regel kan dit hondenras ook zonder problemen naar het werk worden gebracht. Deze honden zijn erg leergierig en gehoorzaam, wat iets meer verzorging vereist dan andere honden.


Meer informatie over de Maltezen

Mopshond in de natuur

Mopshond

De Mopshond is een goede hond voor professionals. Hij heeft niet de neiging om te veel te blaffen en heeft geen sterk jachtinstinct. Daarom kan hij naar kantoor worden gebracht of thuisblijven. De mopshond geniet ook van bezigheid met speelgoed.


Meer informatie over de Mopshond

Dwergzitting in rasportret

Dwergspits

De Miniatuur Spitz is een ander klein hondenras dat zeer geschikt is voor werkende mensen. Vanwege zijn lange vacht heeft hij een goede verzorging nodig. Ondanks zijn grootte heeft hij lange wandelingen nodig omdat het een actieve hond is.


Meer informatie over de Zwergspitz


Welke hondenrassen kunnen in een appartement worden gehouden?

Voor een appartement zijn vooral kleine hondenrassen geschikt, die niet zo actief zijn. Bijvoorbeeld de Chihuahua of de Franse Bulldog.