Duitse herder: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

Duitse herders werken als politie- en reddingshonden, als hulp- en therapiehonden en sommigen van hen zijn tot eer gekomen als acteurs: een Duitse herder is ’s werelds meest wijdverspreide hulp- en werkhond en wordt overal gewaardeerd om zijn slimheid, zijn volgzaamheid en zijn wil om te werken.

In de raslijst van de ICF staat een Duitse herder onder het nummer 166 en zijn gegroepeerd in de FCI Groep 1: Herdershonden en Rijhonden, Sectie 1: Herdershonden.

Duitse herdershond

Duitse Herder in het profiel

Profiel
Grootte: 55-65 cm
Gewicht: Mannetjes: 30-40 kg, vrouwtjes: 22-32 kg
FCI Groep: 1: Honden hoeden en honden besturen
Afdeling: 1: Duitse Herder
Land van herkomst: Duitsland
Kleuren: Tan-Zwart, Zwart, Zwartbruin, WolfGrijs
Levensverwachting: 7-12 jaar
Geschikt als: Bewakings-, beschermings-, service-, politie-, reddings-, herders-, geleide- en gezinshonden
Sport: Behendigheid, gehoorzaamheid
Karakter: Zachtaardig, intelligent, goedaardig, vriendelijk, extravert, wendbaar
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel: klein
Sterkte van het haar: hoog
Onderhoud: klein
Vachtstructuur: dicht, recht, hard, nauwsluitend
Kindvriendelijk: ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Liever nee

Duitse herder – Oorsprong en rasgeschiedenis

Duitse Herder Puppy

De Duitse Herder is erg populair als hulp- of werkhond.

De geschiedenis van de Duitse Herder gaat terug tot de Vroege Middeleeuwen Terug. Na de migratieperiode vestigden de mensen van de verschillende Germaanse stammen zich weer en begonnen ze veel belang te hechten aan het feit dat ze goede herdershonden met elkaar paren bij het fokken van hun honden. Bovendien moeten ze: robuust en gehoorzaam zijn. Ze hadden honden nodig die Huis, tuin en kuddes bewaakt. Aan de buitenkant werd echter geen waarde gehecht.

Pas eeuwen later zorgde de Pruisische Hofrittmeister Max von Stephanitz voor het ras. Zijn doel was om van de herdershonden Werkhond om de efficiënt en veelzijdig Was. In 1899 richtte hij samen met enkele gelijkgestemden de eerste vereniging voor Duitse herders op. “Horand von Grafrath”, een van de honden van Max von Stephanitz, was de eerste die in het stamboek werd opgenomen. De honden genoten snel grote populariteit. Vooral bij de politie en het leger werden de krachtige honden ingezet. In het beide wereldoorlogen aan het front Misbruikt In de naoorlogse jaren werd het ’s werelds meest wijdverspreide en populaire Hulp- en werkhond.

Natuur & karakter van de Duitse Herder

Een Duitse Herder is trouw en aanhankelijk. Hij wil het zijn baasje naar de zin maken en werkt er graag voor. In zijn familie is hij dol op kinderen en compatibel met andere huisdieren. Het is ook compatibel met soortgenoten. Hij is niet vijandig tegenover vreemden zolang hij geen bedreiging in hen ziet. Ook op hoge leeftijd komt hij om het leven. speels temperament niet.

Hij is hem slim, volgzaam en zelfverzekerd. Om deze reden heeft hij een liefdevolle maar consistente opvoeding nodig, anders neemt hij gemakkelijk de leiding door zijn zelfvertrouwen. Ook zijn Bereidheid om te werken en zijn Drang om te bewegen moet gewend zijn aan capaciteit, anders is hij vaak vatbaar voor gedragsproblemen.

Is een Duitse herder een gezinshond?

Als de Duitse herder zich goed heeft gedragen en een taak heeft die hem bezighoudt of als hij wordt uitgedaagd door hondensporten en voldoende beweging, zal hij een evenwichtige, vriendelijke hond worden die perfect in het gezin past.

Honden van dit ras

 

 

 

Uiterlijk van de Duitse herder

Duitse Herder in de natuur

Een witte jas wordt door de FCI als een valse kleur beschouwd.

De Duitse herder behoort tot de middelgrote tot grote honden. een schouderhoogte hebben van 55 tot 60 centimeter, Mannen worden 60 tot 65 centimeter Groot. worden gebruikt tussen 22 tot 35 kilogram zwaar Mannen tussen 30 en 40 kilogram. Het lichaam van de Duitse Herder is sterk en gespierd. Het is echter geenszins omslachtig, maar wendbaar. Zijn lichaam is langer dan het hoog is.

Lange tijd werd hij behandeld met een schuine dorsale lijn Gefokt. Duitse herders leden echter steeds vaker aan gewrichtsaandoeningen. De schuine achterlijn wordt nu beschouwd als martelingsfokkerij en serieuze fokkers broeden weer op een rechte achterlijn.

Het hoofd van de Duitse herder is wigvormig, de neus altijd zwart. De Oren zijn driehoekig en rechtop, de ogen amandelvormig en een beetje schuin met een alerte uitdrukking. Tot 2008 was korthaar met een dichte ondervacht standaard, in 2008 werd ook de langhaarvariant opgenomen in de FCI-norm. Herdershonden met langhaar hebben een zeer harige, manenachtige nek. Benen, oren en staarten zijn ook erg behaard en hebben zogenaamde broeken en zogenaamde vlaggen. Zowel de dichte ondervacht als het dichte lange haar beschermen de hond tegen kou, regen en zelfs sneeuw.

De bekendste kleurvariant is bruin met een zwart zadel. Maar er zijn ook zwarte honden met bruine, grijze of beige aftekeningen, grijs met beige badges of monochroom zwart of wolfgrijs. Af en toe worden witte Duitse herderspuppy’s geboren, maar ze worden door de FCI een valse kleur genoemd. Alleen de Canadian Kennel Club accepteert nog witte Duitse herders in haar stamboek. Deze honden moeten niet worden verward met de Witte Zwitserse Herder, die sinds 2011 als onafhankelijk ras in de FCI-lijst staat.

Indrukken van het hondenras

Opleiding &houding van de Duitse Herder – Waar moet je op letten?

Een Duitse Herder kan een beter van aard, Vriendelijker Een hond worden, maar hiervoor moet hij liefdevol maar consequent worden opgevoed. Hij is geen beginnende hond. Hij heeft vanaf het begin duidelijke begeleiding nodig, anders zal de zelfverzekerde hond zelf de leiding nemen. Het is ook belangrijk om om te onderwijzen met positieve bekrachtiging en niet met straffen. De Duitse herder zal anders gemakkelijk agressief of anderszins gedragsmatig worden. In principe is de Duitse herder echter bereid om te leren en wil hij behagen.

Als het voldoende wordt uitgedaagd en voldoende Tuit Als hij een evenwichtig gezinslid worden. Een bezoek aan een hondenschool kan hier goed van pas komen en de samenhang tussen hond en meester bevorderen. Ideaal voor een Duitse Herder is een Wonen in een huis met tuin. In ieder geval moet ervoor worden gezorgd dat hij voldoende beweging krijgt.

Hoeveel kost een Duitse herder?

Duitse herders kosten tussen de 800,00 en 1.200,00 euro. Er ontstaan reguliere kosten voor hondenbelasting, verzekeringen, voedsel en dierenartsbezoeken.

Voeding van de Duitse Herder

Het dieet van de Duil Duitse Herder hangt erg af van hoe actief hij is. Een hond die wordt beschouwd als Hulphond werkt voor de politie of wordt gebruikt als reddingshond, heeft een hogere voedingsbehoefte dan een gezinshond, die slechts één of twee keer per week lange wandelingen maakt of hondensporten doet met zijn mensen.

In principe moet er echter voor worden gezorgd dat hij voldoende eiwitten, mineralen en vitamines Neemt. Het belangrijkste voedsel voor hem moet vlees zijn. Ongeveer 70 procent van zijn dieet moet uit vlees bestaan. De overige 30 procent moet bestaan uit groenten en fruit. Granen en suiker mogen niet aanwezig zijn in het dieet. Bij kant-en-klaar voedsel moet je daarom goed op de ingrediënten letten. Een andere optie is om het eten zelf samen te stellen. Te veel vetten en te voedzaam voedsel moeten echter in elk geval worden vermeden.

Wanneer een puppy intrekt, is het het beste om met de fokker over het dieet te praten, zodat de kleine hond het gebruikelijke voedsel krijgt, althans in de eerste keer.

Hoe groot wordt een Duitse herder?

Mannetjes zijn tussen de 60 centimeter en 65 centimeter lang, tussen de 55 centimeter en 60 centimeter.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Hoeveel grote honden neigen Duitse herders tot dysplasie en anderen Gewrichtsaandoeningen. Aan de ene kant komt dit door de fokkerij, maar aan de andere kant kun je ook veel bijdragen aan de gezonde ontwikkeling van de jonge hond met de juiste voeding. Het is ook belangrijk om de hond niet te overweldigen in puppyleeftijd. Traplopen moet bijvoorbeeld in de eerste paar maanden worden vermeden.

Sommige Duitse herders werden behandeld met een schuine dorsale lijn gefokt, wat ook wel martelfokkerij wordt genoemd. In verband hiermee leden veel honden van dit ras steeds vaker aan gewrichtsaandoeningen.

Met goede zorg en regelmatige controles door de dierenarts, een Duitse herder 10 tot 13 jaar leeftijd.

Hoe oud kan een Duitse herder worden?

Een Duitse herder kan tussen de 10 en 13 jaar oud worden.

Verzorging van de Duitse Herder

Een Duitse Herder is vrij gemakkelijk te onderhouden. Vooral de kortharige Duitse herders hoeven alleen maar regelmatig geborsteld te worden. Duitse herders met lange jassen hebben iets meer zorg nodig. Bovendien ogen en oren moeten regelmatig worden gecontroleerd. Ook op de Klauw moet zo nu en dan een kijkje worden genomen. Indien nodig moeten ze worden verminderd.

Eenmaal per jaar moet u uit voorzorg een afspraak maken met een dierenarts. Daar krijgt de hond ook de nodige vaccinaties en wormkuren.

Duitse Herder in video

Activiteiten en training van duitse herders

Duitse Herder liggend

Het ras is zeer veelzijdig.

Duitse herders zijn in principe voor elke activiteit te hebben. Het enige wat u hoeft te doen is Voel je uitgedaagd en kunnen ook hun Span je hoofd. Lange wandelingen of fietstochten zijn op de lange termijn niet genoeg. Hondensporten is eerder hun geval. Gezelschapshondensport is wat jonge honden leren in de hondenschool en vormt als het ware de basistraining. Daarna maakt het niet meer uit of het Hondendansen of naar de Wendbaarheid Gaat. Hier is het de moeite waard om verschillende hondensporten uit te proberen om te bepalen welke sporthond en meester bijzonder leuk is en waarin ze het beste op elkaar in harmonie zijn.

Een uitdaging van een andere soort is de Mantrailing, de zoektocht naar vermiste personen. Ook in het geval van Reddingshondensport en Werkhondensport de honden leren spelenderwijs wat hulphonden als beroep uitoefenen. Met een goede training kunnen deze honden met hun eigenaren werken als vrijwilligers bij reddingsoperaties.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Duitse Herder

Er is nauwelijks een hondenras in de wereld dat in zo’n veel verschillende gebieden maakt hun engagement. Op Douane en politie kunnen DuitsersChäferhunde drugs en wapens Ze worden ook door de politie gebruikt om naar mensen te zoeken. Ook in het geval van Natuurrampen en Lawine-ongelukken ze zijn op zoek naar mensen als reddingshonden. En als een Hulphonden blinden helpen. Er zijn nu zelfs Duitse herders, die voor Diabetespatiënten word een onmisbare helper, omdat ze waarnemen wanneer hun persoon in hypoglykemie komt. En steeds vaker worden honden ook wel Therapiehonden , bijvoorbeeld in psychotherapie, spraak- en logopedie, curatief onderwijs of fysiotherapie.

Een ander beroep van de Duitse Herder is dat van de Acteur. In Duitstalige landen is de beroemdste seriële hond waarschijnlijk Commissaris Rex uit de gelijknamige tv-serie. Drie verschillende Duitse herders hebben tot nu toe de rol van Rex overgenomen. De eerste tien seizoenen spelen zich af in Wenen, vanaf het elfde seizoen verandert de setting naar Rome. Op de Canadese televisie werd vanaf 2019 een bewerking uitgezonden onder de naam “Hudson and Rex”.

Maar ook andere Duitse herders maakten carrière als acteur. Twee van hen, Strongheart en Rin Tin Tin, kregen zelfs hun eigen Ster op de Walk of Fame in Los Angeles, een eer die anders bijna uitsluitend wordt gegeven aan beroemde acteurs en sterren uit de muziekscene.

Maar ook andere Duitse Herders kregen Awards voor hun service. Bijvoorbeeld de Reddingshond Appollo een van de eerste honden die hielp bij het vinden van slachtoffers na de aanval op het World Trade Center in september 2001. Namens alle reddingshonden werd hij behandeld met de Dickin Medaille Uitstekend. Deze medaille is de hoogste onderscheiding voor dieren die buitengewone dingen hebben gedaan in oorlogsvoering.

Wanneer is een Duitse herder volgroeid?

De Duitse herder is volgroeid met ongeveer 12 maanden.

Nadelen van de Duitse Herder

Nadelen komen bij een Duitse herder alleen aan het licht als hij niet soeverein en consequent opgeleid Wordt. Als de mens inconsistent en onzeker is, zal de hond zich verplicht voelen om verantwoordelijkheid te nemen. Dit kan ook tot uiting komen in een too uitdrukkelijke uitgesproken bescherming. Ook andere opvoedingsfouten leiden al snel tot Gedragsproblemen.

Duitse herders zijn ook gevoelig voor Ziekten van de gewrichten. Het is daarom bijzonder belangrijk om de puppy alleen te kopen bij een gerenommeerde fokker die afziet van kwelling fokken en honden fokt met een rechte rug.

Past de Duitse Herder bij mij?

Duitse herders hebben vooral één ding nodig: mensen die bereid zijn iets met hen te doen. ondernemingAan werk actief om ze te zijn en te eisen. Een couch potato past niet meer bij hen dan een klein appartement in de stad, waar hij misschien nog trappen moet beklimmen.

Duitse Herder in portret

De Duitse herder houdt van activiteiten.

Je hebt mensen nodig die het leuk vinden breng veel tijd met hen door. Heb je die tijd? Bent u klaar voor lange wandelingen en hondensporten of andere Gebruik maken van werkgelegenheid voor uw Duitse Herder? Woon je in een Huis, bij voorkeur met tuin? Zal uw Duitse herder zich op oudere leeftijd nog steeds op zijn gemak voelen bij u als hij, net als oude mensen, vaak problemen krijgt met zijn gewrichten en alleen in de kamers op de begane grond kan wonen? Is uw geld genoeg voor Voedsel, hondenbelasting en dierenartskosten? Vooral voor dierenartsbezoeken worden vaak hoge kosten gemaakt. Bent u bereid deze te betalen? En mag je je hond meenemen als je binnen bent? Vakantie Wil je rijden? Heb je al Ervaring met honden en weten hoe je een hond moet opvoeden om een trouwe kameraad te zijn?

Als je al deze vragen met ja kunt beantwoorden, dan kan een Duitse herder de juiste hond voor je zijn.

Wat heeft een Duitse herder nodig?

Een Duitse herder heeft consequent onderwijs en voldoende beweging nodig. Bovendien moet de slimme hond ook mentaal worden bevorderd.