Beste Hondenomheining kopen (draadloze / onzichtbare / ondergrondse / elektrische)

Je hebt het beste voor met je viervoeter! Reden genoeg om je hond waar mogelijk vrij los te laten lopen. Wanneer je een groot erf hebt, is het wenselijk om gebruik te maken van een hondenomheining. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je hond naar het erf van de buren kan ontsnappen, dat deze de openbare weg betreedt, enzovoorts. Het kan leiden tot zeer gevaarlijke situaties! Niet alleen voor je hond, maar ook voor andere weggebruikers.
omheining hond
Bij de keuze voor een hondenomheining heb je verschillende mogelijkheden. Zo zou je kunnen overwegen je tuin van een omheining middels schuttingen of gaas te voorzien. Het helpt je de hond op je erf te houden. Nadeel van een schutting of gaas is dat het je uitzicht vanuit je tuin kan belemmeren. Gelukkig zijn er tegenwoordig alternatieve omheiningen voor honden. Wist je dat er ondergrondse en draadloze omheiningen zijn? Deze zijn niet zichtbaar, maar zorgen er wel voor dat je hond op je erf blijft.

Op deze pagina zetten we de verschillende mogelijkheden op het gebied van een hondenomheining voor je op een rijtje. Het geeft je een goed beeld van de opties die je tegenwoordig hebt, wanneer je wilt voorkomen dat je hond ontsnapt. Overigens kan een dergelijke omheining niet alleen interessant zijn voor je hond. Gebruik ze ook voor andere huisdieren die je op je erf wilt houden!

Koopgids: de beste hondenomheiningen

Onderstaande koopgids toont een overzicht van de beste hondenomheiningen van dit moment. Het is een combinatie van verschillende soorten omheiningen die in dit artikel beschreven werden en helpt je tot een weloverwogen keuze te komen. De verschillende omheiningen voor honden zijn in een willekeurige volgorde opgenomen in dit overzicht. Welke van deze omheiningen spreekt jou het meeste aan?

#1: Pacdog mini fence

Pacdog mini fence

Bekijk de dagprijs

Deze mini fence van Pacdog is een bedrade omheining, waarbij je het draad onder de grond kunt trekken. Het voordeel hiervan is dat de draad niet zichtbaar is en dat je tegelijkertijd geen last zal hebben van een verminderd signaal bij slecht weer. Het hek is te gebruiken voor zowel honden als katten. Let op, Pacdog raadt deze mini fence aan voor met name de kleinere hondenrassen. Voor een grotere hond kun je het beste naar een alternatief zoeken. Deze omheining van Pacdog is geschikt voor een oppervlak van zo’n tien vierkante meter.

Je trekt de draad eenvoudig door de tuin en verbindt deze met een zender. De zender steek je in het stopcontact. Tegelijkertijd doe je bij je hond een halsband om, welke herkend wordt door het signaal in de draad. Op het moment dat je hond in de buurt van de draad komt, zal de halsband een trilling afgeven. Die trilling verandert in een kleine schok, op het moment dat je hond over de draad heen gaat. Je bepaalt zelf op welk moment je het dier een waarschuwing geeft (tussen de 0.3 en 3.0 meter bij de draad vandaan).

Kijk ook eens naar onze lijst van De beste anti blafbanden, daar vind je meer producten zoals deze.

#2: Dogtra E-Fence voor honden

Dogtra E-Fence voor honden

Bekijk de dagprijs

Net als het model van Pacdog is ook de E-Fence van Dogtra een bedrade omheining, welke je onder de grond kunt leggen. Een alternatief is het toevoegen van het draad aan een hekwerk of een natuurlijke afscheiding wat al in de tuin staat. Het voorkomt bijvoorbeeld dat je hond over dit hekwerk klimt of hier een gang onderdoor probeert te graven.

Ook qua werking lijkt deze E-Fence van Dogtra sterk op het model van Pacdog. Het model geeft een trilling op het moment dat je hond zich op een afstand van 0.3 tot 3.0 meter bevindt van de draad. De exacte afstand kun je zelf instellen. Op het moment dat de hond binnen een straal van 30 centimeter bij het draad in de buurt staat, zal de hond een kleine schok krijgen.

In ons overzicht van De beste gps trackers voor je hond vind je meer producten zoals deze.

#3: Numaxes Canifugue omheining voor honden

Numaxes canifugue omheiningssysteem

Bekijk de dagprijs

De Numaxes Canifuge omheining voor honden bestaat uit een centrale ontvanger met draad en een zender, welke je aan de halsband van je hond bevestigt. Het systeem geeft een signaal in de vorm van een trilling en korte geluidsimpuls, op het moment dat de hond het draad nadert. Gaat je hond over de draad heen? In dat geval krijgt deze, net als bij de andere reeds beschreven systemen een kleine schok.

Je kunt de Numaxes Canifuge omheining gebruiken voor middelgrote of grote honden met een gewicht van tenminste 3,6 kilogram. Voor kleinere honden is deze oplossing niet geschikt. Standaard worden er een aantal vlaggetjes met de omheining voor je hond meegeleverd, zodat je deze langs de draad in de grond kunt steken. De halsband is waterdicht en kan daardoor ook gebruikt worden, wanneer het buiten regent.

#4: Petsafe fence kit voor in de grond

Petsafe fence kit voor in de grond

Bekijk de dagprijs

De Petsafe fence kit is een handige oplossing om je hond binnen een bepaald stuk van je terrein te houden. Het product bestaat uit een halsband, een ontvanger en een draad. Ook worden er een aantal vlaggetjes met de draad meegeleverd, die je op plekken waar de draad loopt in de grond kunt steken. Het waarschuwt niet alleen je hond, maar helpt je ook te voorkomen dat je het draad tijdens het spitten beschadigt.

Het model geeft geen trilling af, maar werkt op basis van een geluidssignaal. Het signaal wordt afgegeven, op het moment dat je hond in de buurt van de grens komt. Op het moment dat de hond over de grens loopt, zal deze een kleine schok krijgen. Het maakt dat je hond al snel terugkeert naar het gebied waar deze wel mag lopen. Volgens Petsafe leert een hond in een of twee weken af om over de grens te gaan. Het is verstandig de hond niet alleen te trainen met de halsband, maar ook door hier zelf een actieve houding in te nemen. Corrigeer de hond met je stem, wanneer deze grens nadert.

Een groot voordeel aan de fence kit van Petsafe is het feit, dat je deze heel eenvoudig uit kunt breiden voor een groter terrein. De maximale lengte van de draad die je kunt gebruiken bij de fence kit is 2.500 meter. Daarbij wordt het model aangeboden in twee varianten. Kies tussen een variant voor een kleine hond en een model voor een middelgrote tot grote hond.

#5: Petsafe Nano Comfort Fit omheining

Petsafe Nano Comfort Fit omheining

Bekijk de dagprijs

De Petsafe Nano Comfort Fit omheining is geschikt voor een kleinere hond. Daarbij wordt dit model aangeraden voor een kleine tot middelgrote tuin. Voor een heel groot terrain kun je beter de Petsafe Fence Kit gebruiken. Deze Petsafe Nano Comfort Fit omheining wordt standaard geleverd met 150 meter draad. Je kunt de lengte van het draad uitbreiden tot maximaal 1.000 meter. Dit zal voor de meeste tuinen meer dan voldoende zijn om een hond binnen een bepaald gebied te kunnen houden.

Fijn aan het Nano Comfort Fit systeem van Petsafe is het feit dat je deze uit kunt breiden met een aantal extra ontvangers. Dit is handig, wanneer je meerdere honden en bijvoorbeeld katten hebt die je op je terrein wilt houden. Het model geeft een trilling of geluidssignaal af, op het moment dat je hond in de buurt van de grens komt. Loopt je huisdier over de grens heen? In dat geval krijgt deze een lichte schok. De schok is niet schadelijk voor het dier.

Kijk ook eens naar onze lijst van De beste hondentuigjes, daar vind je meer producten zoals deze.

#6: Petsafe draadloze omheining voor honden

Petsafe mobiele draadloze hondenomheining

Bekijk de dagprijs

Naast de verschillende bedrade omheiningen voor honden, biedt Petsafe ook een draadloze omheining. Deze Instant Fence is eenvoudig aan te sluiten en heeft een bereik met een diameter van circa 55 meter. Dit komt neer op een oppervlak van maar liefst 2.800 vierkante meter! Zoals je eerder las heeft een draadloze omheining voor honden altijd de vorm van een cirkel. Het is niet mogelijk om hoeken in het terrein te verwerken waar je hond mag lopen.

De zender bevestig je bijvoorbeeld aan de muur van je woning. Vervolgens zendt deze voortdurend een signaal uit naar de ontvanger, welke je hond aan z’n halsband draagt. Op het moment dat het signaal verbroken dreigt te worden of wanneer de hond over de grens gaat van het terrein waar deze mag lopen zal de hond gecorrigeerd worden. Dit betekent dat deze in eerste instantie een waarschuwingssignaal hoort. Mocht de hond toch verder lopen, dan krijgt deze een kleine schok.

Kijk ook eens naar onze lijst van De beste hondenluiken, daar vind je meer producten zoals deze.

#7: Petsafe mobiele draadloze hondenomheining

Petsafe mobiele draadloze hondenomheining

Bekijk de dagprijs

Naast de Instant Fence van Petsafe is ook de Stay and Play Wireless Fence van Petsafe het overwegen waard. Dit model biedt als voornaamste voordeel, dat je deze eenvoudig meeneemt naar anderen. Handig, wanneer je wilt voorkomen dat je hond van het terrein van een logeeradres loopt. Het model is geschikt voor een middelgrote of grote hond met een gewicht van tenminste 2,3 kilogram. Voor de kleinste hondenrassen is deze Petsafe mobiele draadloze hondenomheining minder geschikt.

Het bereik van de mobiele draadloze omheining voor honden is beperkter dan het Instant Fence model. Een hond kan bij deze Stay and Play Wireless Fence tot maximaal 32 meter bij de zender uit de buurt geraken. Op dat moment krijgt deze een kleine schok. De schok wordt altijd voorafgegaan door een geluidssignaal. Dat geluidssignaal waarschuwt de hond, dat deze het toegestane terrein dreigt te verlaten.

Verschillende soorten van een hondenomheining

Omheiningen voor honden worden in diverse soorten aangeboden. De meest eenvoudige omheining voor een hond is het gebruik van een ren. Bij zo’n ren koop je verschillende losse elementen, vaak in de vorm van een hek welke een halve meter tot een meter breed is, welke je middels een aantal hoekpunten aan elkaar vast kunt maken. Een dergelijke ren is niet alleen geschikt voor een hond, maar bijvoorbeeld ook voor een konijn of voor kippen. Bij konijnen en kippen kun je de bovenzijde van de ren bedekken met een kleed of een net. Voor honden is dit niet noodzakelijk, daar deze niet over de rand van de ren heen zullen springen.
hondenafrastering

Zelf een omheining maken met gaas

Het nadeel van een ren welke je in een online dierenwinkel kunt kopen, is het feit dat deze vaak relatief klein zijn. Ze zijn handig voor mensen met een wat kleinere tuin, die willen voorkomen dat een hond voortdurend in de borders graaft. Zeker wanneer een hond nog jong en speels is, kan dit voor schade aan je planten, struiken en gazon zorgen. Je kunt ervoor kiezen zelf een grotere ren te maken. Dit doe je door op verschillende plekken palen in de grond te slaan en tussen deze palen vervolgens gaas te spannen. Zoals je eerder las, heeft dit het nadeel dat het je uitzicht kan belemmeren. Het is minder mooi om tegen een hek van gaas aan te kijken! In het bijzonder wanneer het gaas na verloop van tijd begint te roesten of anderszins beschadigd raakt.

Een ander nadeel van een omheining met palen en stukken gaas, is het feit dat het veel moeite kost om een dergelijke omheining te plaatsen. Je wilt er zeker van zijn dat de omheining stevig is. Om die reden is het belangrijk om de palen voldoende diep in de grond te plaatsen. Een zeer arbeidsintensieve klus!
goedkope omheining hond

Bedrade omheining voor honden met zender

Het idee van een bedrade omheining voor honden, is dat je honden een zender meegeeft. Deze zender zit aan een losse halsband, of koppel je aan de bestaande halsband van je hond. Je combineert de elektronische zender met een draad, welke je onder de grond legt. Het voordeel hiervan is dat je de draad niet ziet en dat deze niemand kan laten struikelen. Houd er wel rekening mee dat je de draad zou kunnen beschadigen tijdens het spitten in de grond. Om dit tegen te gaan worden er vaak kleine vlaggetjes meegeleverd, die je op de hoeken van het draad kunt zetten. Zo zie je precies hoe deze lopen!

Op het moment dat de zender om de hals van je hond de draad in de grond detecteert, zal deze een signaal afgeven. Dit schrikt je hond af, waardoor deze bij de grens van je erf uit de buurt zal gaan. Het signaal wordt vaak gegeven in de vorm van een trilling.

Draadloze omheining voor je hond

Een draadloze omheining voor je hond is een goed alternatief voor de bedrade omheining, zoals deze reeds beschreven is. Bij een draadloze omheining wordt gebruik gemaakt van een zender en ontvanger. Via een radio- of bijvoorbeeld WiFi-signaal is het mogelijk om te traceren waar de hond zich bevindt. Dreigt een hond het erf te verlaten? In dat geval zal het kastje wat aan diens halsband bevestigd is beginnen te trillen. Het trillen maakt dat de hond schrikt en terug zal keren naar het gebied waar deze vrij mag lopen. Loopt de hond over de virtuele grens van je erf heen? In dat geval krijgt deze bij sommige systemen een lichte schok.

Later op deze pagina worden de verschillende soorten omheiningen voor honden nader toegelicht. Het geeft je een goed beeld van de verschillen tussen deze systemen en de voor- en nadelen hiervan. Op deze manier wordt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen.

Uitleg over de werking van een draadloze hondenomheining

Reeds werd in het kort uitgelegd hoe een hondenomheining werkt op basis van een draad. De zender aan de halsband van je hond wordt herkend door het draad wat je in de grond gelegd hebt, waarna de zender een trilling afgeeft aan de hond. Het draad wat in de grond ligt is aangesloten op een centrale ontvanger. Deze ontvanger is vaak niets meer dan een klein kastje, welke je aan de rand van de tuin kunt plaatsen. Kijk goed in welke mate de ontvanger bestand is tegen slechte weersomstandigheden. Het kan verstandig zijn de ontvanger in een ombouw te plaatsen om te deze te beschermen tegen vocht.

Er zijn echter ook modellen die draadloos werken. Het voordeel van een draadloze hondenomheining is het feit, dat je geen goten hoeft te graven waar je de kabels vervolgens in legt.

Werking van een draadloze hondenomheining

Het versturen en ontvangen van de locatie van een hond en de grens van het erf gebeurt bij een draadloze hondenomheining middels een radiosignaal. Sommige draadloze omheiningen voor honden maken gebruik van een GPS-signaal. Je kunt het virtuele hekwerk in je tuin eenvoudig aanpassen, wanneer je een hond meer of juist minder ruimte wilt geven. Een nadeel van dit systeem is wel, dat het niet mogelijk is om een hondenomheining aan te laten sluiten op de vorm van je tuin. Iets wat bij een bedrade hondenomheining wel mogelijk is. Je kunt in dit geval hoeken aanbrengen in het oppervlak waar de honden mogen lopen.

Test het systeem door je hond eerst aan te lijnen

Houd er rekening mee, dat het GPS- en radiosignaal dat gebruikt wordt voor de elektrische hondenomheining verstoord kan worden. Die verstoring is bijvoorbeeld het gevolg van het televisie- en radiosignaal wat je thuis ontvangt. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van een digitaal signaal, wat de kans op problemen verkleint. Toch is het verstandig om je hond eerst aangelijnd te houden. Laat de hond vrij rondlopen aan een lang touw, om zo te kijken of het signaal voldoende sterk is om je hond af te leren buiten de grenzen van het erf te gaan.
tuin afrasteren hond

Kleine schok bij overschrijden van een grens

In de basis wordt een hond gewaarschuwd door een trilling die wordt afgegeven door de zender aan de halsband van een hond. Het kan echter voorkomen dat de trilling niet voldoende is, of dat je hond deze niet direct opmerkt. Op het moment dat je hond de virtuele grens binnen je tuin overschrijdt, zullen sommige zenders een elektrische schok geven. De elektrische schok is heel licht, waardoor je hond hier weinig last van heeft. Het waarschuwt je hond echter wel dermate ernstig, dat deze al snel terug zal deinzen.

Het gebruik van hulpmiddelen die een elektronische schok afgeven zijn bepaald niet diervriendelijk te noemen. Het is om deze reden sterk aan te raden om je hond zo te trainen, dat deze het erf niet zal verlaten. Op deze manier verklein je de kans dat je hond een schok krijgt van de zender om diens hals. Vergelijk het met de halsbanden die een kleine schok afgeven op het moment dat een hond begint te blaffen.

Alternatief op basis van een WiFi-signaal

Naast de draadloze omheiningen die werken op basis van een radio- of GPS-signaal, zijn er ook modellen die werken op basis van het signaal van een WiFi-netwerk. Het gaat hierbij om het draadloze communicatieprotocol 802.15. Met deze modellen is het mogelijk om een afstand van maximaal 200 meter te overbruggen. Dit zal voor het gros van de tuinen in Nederland voldoende zijn. Immers, je kunt op deze manier 2,5 voetbalveld bedekken! Over het algemeen is het bereik van een model op basis van een radio- of GPS-signaal minder sterk.

Voor- en nadelen van draadloze omheiningen voor honden

Reeds werden verschillende soorten omheiningen nader toegelicht. Wat zijn de voor- en nadelen die specifiek gelden voor een draadloze omheining? Wat maakt een draadloze omheining voor honden tot een betere keuze dan een variant waarbij er wel een draad in de grond gelegd wordt? Onderstaand gaan we hier dieper op in. Het maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen bij de keuze voor een specifiek type hondenomheining in de tuin.

Voordelen van een draadloze hondenomheining

Een van de voordelen van een hondenomheining die draadloos werkt, is het feit dat je deze heel eenvoudig installeert. Je hebt hier geen technische kennis voor nodig. Evenals dat het niet noodzakelijk is om flinke stukken open te halen in de tuin. Iets wat bij het aanbrengen van een bedrade omheining wel noodzakelijk is. Laat staan bij een omheining met een hekwerk! Naast het feit dat je de hondenomheining makkelijk kunt installeren, neem je deze overal mee naar toe. Het maakt dat je de hondenomheining ook kunt gebruiken op het logeeradres van je hond.

Door voor een kwalitatief goed model te kiezen, ben je met dit systeem verzekerd van een oplossing voor de komende jaren. De batterij in de ontvanger en zender van de draadloze omheining voor honden kan over het algemeen talloze keren opnieuw worden opgeladen.

Nadelen van een draadloze omheining voor honden

Zitten er enkel voordelen aan een draadloze omheining voor je hond? Dat is niet het geval! Het systeem kent een aantal nadelen, die maken dat ook andere soorten omheiningen het overwegen waard zijn. Een voorbeeld van zo’n nadeel is het feit dat een draadloos signaal altijd de vorm van een cirkel heeft. Binnen een bepaalde straal rond de zender kan de hond zich vrij bewegen. Veel tuinen zijn echter niet rond, maar hebben verschillende hoeken of zijn bijvoorbeeld langwerpig. In zo’n geval is een draadloze omheining niet de beste oplossing. Bij een bedraad model kun je het draad precies langs de grenzen van je tuin leggen.

Een ander nadeel aan een draadloze omheining is het feit dat het signaal van dit systeem beïnvloed kan worden door bijvoorbeeld het radio- en televisiesignaal wat je thuis gebruikt. Ook verschillende weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op de sterkte van het signaal van het systeem. Het verminderde signaal bij bijvoorbeeld een regen- of sneeuwbui wordt gecompenseerd door het feit dat het bereik van deze systemen in z’n algemeenheid erg goed is.
honden schrikdraad

Toelichting bij een bedrade hondenomheining

Eerder las je al dat een draadloze omheining voor je hond niet de enige optie is. Er zijn meer oplossingen om een hond op je terrein te houden. Denk bijvoorbeeld ook aan de bedrade omheining. Bij een bedrade omheining graaf je een geul langs de erfgrens. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om deze geul te graven op een plek, welke iets verder van de erfgrens verwijderd is. Vervolgens leg je door deze geul een kabel, welke verbonden wordt met een ontvanger.

Op het moment dat de kabel het signaal detecteert van de zender aan de halsband van de hond, zal deze een waarschuwing geven. Op dit punt is het systeem dus te vergelijken met het draadloze systeem. Gaat de hond over de virtuele grens in de tuin heen, dan krijgt deze bij sommige varianten een lichte schok. Ook nu geldt dat dit bepaald niet de meest diervriendelijke oplossing is. Zorg dat je hond zo getraind wordt, dat deze in de basis niet over de erfgrens heen zal lopen.

Een groot voordeel van een bedrade hondenomheining ten opzichte van een systeem welke draadloos werkt, is het feit dat het signaal van de hondenomheining niet onderbroken zal worden. Iets wat wel kan gebeuren bij een draadloos systeem. Andersom kost de installatie van dit systeem meer tijd en moeite. Daarbij is bij veel van deze systemen professionele hulp noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het systeem naar behoren functioneert.

Aan de slag met een bedrade hondenomheining

Bij de keuze voor een bedrade hondenomheining zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Waar de straal van een draadloos hek vaststaat, is dat bij deze bedrade omheining niet het geval. Je bepaalt zelf, wat de lengte van het draad is dat je door de tuin legt of laat leggen. Het draad mag zeker niet te kort zijn, daar je hond in dat geval altijd een optie heeft om te ontsnappen. Aan de andere kant wil je voorkomen dat het draad veel te lang is. Dit zou ertoe kunnen leiden dat het signaal niet overal hetzelfde is. Daarbij moet de zender van de bedrade omheining krachtig genoeg zijn om het gehele gebied te kunnen bereiken.

Niet alleen is het belangrijk om te letten op de lengte van het draad. Kijk ook naar de dikte hiervan. Zoals je eerder las zou het draad beschadigd kunnen raken tijdens het spitten in de tuin. In het bijzonder wanneer iemand niet op de hoogte is van het gebruik van de draad. Het is zonde wanneer het systeem geraakt wordt en het draad opnieuw moet worden aangelegd. Je hebt vaak de keuze uit verschillende diktes. Over het algemeen wordt aangeraden om te kiezen voor laagspanningsdraad. Dit type draad is niet alleen vrij dik, maar ook erg stevig. De kans op beschadigingen aan het draad zijn hierdoor klein. Let op, laagspanningsdraad is doorgaans niet de goedkoopste oplossing.

Pas de bedrade omheining voor je hond eenvoudig aan

Het fijne aan een bedrade omheining voor je hond is het feit, dat je deze relatief eenvoudig aan kunt passen. Op het moment dat je een aanpassing aan de tuin doet, kun de bedrade omheining mee laten veranderen. Nadeel is vanzelfsprekend wel, dat je het gebruikte draad eerst uit moet graven en vervolgens in de nieuwe vorm opnieuw aan moet leggen.

Houd er rekening mee, dat je voor aanpassingen aan het systeem en ook voor de installatie hiervan in veel gevallen een professionele monteur nodig hebt. Zelf een bedrade omheining voor de hond aansluiten is mogelijk wanneer je enige technische kennis hebt. Vergelijk je het aansluiten van het systeem met het aansluiten van een draadloze variant, dan is het aansluiten van de laatste aanzienlijk makkelijker.

Voor- en nadelen van een bedrade omheining voor de hond

Eerder gingen we al in op de verschillende voor- en nadelen van een draadloze omheining voor honden. Ook aan een bedrade omheining zitten diverse voor- en nadelen, die het bekijken waard zijn wanneer je dit type omheining voor je hond overweegt. Het vergelijken van de voor- en nadelen van beide soorten omheiningen maakt dat je uiteindelijk tot een weloverwogen keuze zal komen.

Voordelen van een bedrade omheining voor honden

Het voornaamste voordeel van een bedrade omheining voor je hond, is het feit dat je deze naadloos aan kunt laten sluiten op de vorm van je tuin. Daar waar een draadloze omheining standaard de vorm van een cirkel heeft. Dit is niet voor iedere tuin de meest geschikte oplossing! Ook handig is het feit dat je de vorm van het gecreëerde virtuele hek eenvoudig aan kunt passen bij een verandering van de indeling van de tuin. Nadeel hierbij is natuurlijk wel, dat je het oude draad eerst uit moet raven.

Een ander voordeel van een bedrade hondenomheining is de bestendigheid hiervan tegen diverse weersomstandigheden. Bij slecht weer zal de hondenomheining goed blijven functioneren. Daar waar het signaal van een draadloze omheining steeds iets minder kan worden, naarmate het weer slechter begint te worden. Ook een radio- of televisiesignaal zou zo’n draadloze omheining negatief kunnen beïnvloeden.

Voor een Nederlandse tuin iets minder van belang, maar een bedrade omheining is ideaal voor een berg- of heuvelachtig gebied. In een dergelijk gebied kan het signaal van een draadloze omheining minder goed zijn.

Nadelen van een bedrade hondenomheining

Er zitten niet enkel voordelen aan een bedrade hondenomheining voor in de tuin. Zo is het relatief lastig om dit type omheining zelf aan te sluiten. Waar het graven van de geul vaak wel lukt, is het aansluiten van de kabels, zender en ontvanger ingewikkelder. Het maakt dat het al snel noodzakelijk zal zijn om een professionele monteur in te schakelen. Ook vergt het gebruik van kabels die je in de grond ingraaft enig onderhoud. De kabels kunnen na verloop van tijd versleten raken of bijvoorbeeld om andere redenen beschadigd zijn. Je moet de kabels in zo’n geval uitgraven en vervangen, om te voorkomen dat de omheining niet langer naar behoren functioneert.
verplaatsbare afscheiding hond

Conclusie: draadloze of bedrade hondenomheining de beste keuze

In dit artikel hebben we verschillende soorten hondenomheiningen voor je op een rijtje gezet. Heeft het jou geholpen bij het maken van een keuze, of twijfel je momenteel nog? Een bedrade of draadloze omheining voor je hond is vaak de beste keuze, daar deze relatief makkelijk te plaatsen zijn. Het plaatsen van een hekwerk kost meer tijd en moeite! Daarbij is het veel duurder dan een draadloos of bedraad systeem. Denk aan de losse palen die gekocht moeten worden, het gaas en dan nog de bevestigingsmaterialen.

Houd er wel rekening mee, dat een bedraad of draadloos systeem je hond een schok geeft als deze het terrein verlaat. Hoewel het niet schadelijk is voor je hond, is het allerminst prettig. Probeer dus zo goed mogelijk te voorkomen dat je hond van het terrein loopt, door deze zelf te trainen.