Beste hondenbadjassen van dit moment

Het klinkt wellicht ietwat gek, een badjas voor je hond! Toch zijn er veel baasjes die zo’n hondenbadjas meenemen tijdens een lange wandeling in de natuur. Niet voor niets, want het is bijna onvermijdelijk dat je hond af en toe in een groot meer of een plas springt. Het hoort bij het speelse karakter van je hond en je wilt het niet voortdurend weigeren. Een hond heeft immers ook wat ontspanning nodig op z’n tijd! Nadat de hond uit het water komt, zal deze in sommige gevallen een nare geur met zich meedragen. Door voor het gebruik van een hondenbadjas te kiezen, trekt deze geur relatief snel weg. Bijkomend voordeel van een hondenbadjas is het feit, dat deze je hond lekker warm houdt. De wind kan het ook voor een hond ijzig koud maken, als deze uit het water komt.
hondenbadjas
Op deze pagina lees je meer over het gebruik van een badjas voor honden. Is de badjas alleen bedoeld voor honden die regelmatig het water in duiken? Komt een badjas voor je hond ook in andere situaties van pas? Kijk zeker ook eens naar het overzicht met de beste hondenbadjassen van dit moment. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je momenteel nog op zoek bent naar een nieuwe badjas voor je hond.

Gerelateerd: Beste hondenbadje kopen voor vlekkeloze thuisverzorging

Beste hondenbadjassen van dit moment

Onderstaand overzicht toont je de beste hondenbadjassen van dit moment. Het overzicht helpt je tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je op zoek bent naar een hondenbadjas voor je eigen hond. Let bij de aankoop van een hondenbadjas uit dit overzicht nog eens op de factoren die eerder op deze pagina besproken werden. Welke van de badjassen voor honden uit dit overzicht is geschikt voor jouw hond?

Duvo+ hondenbadjas

Duvo+ Honden badjas - Dierenkleding - Blauw

Bekijk de dagprijs

Deze Duvo+ hondenbadjas is een geschikt model voor een middelgrote tot grote hond. De badjas is 58 centimeter lang en gemaakt van microvezel. Wellicht ken je dit materiaal van de doekjes die vaak in de keuken gebruikt worden. Het materiaal heeft de fijne eigenschap dat het vocht absorbeert. Het onttrekt het vocht uit de vacht van je hond, waardoor deze binnen een paar minuten weer droog is.

Naast het feit dat deze badjas voor honden het vocht uit de haren van je hond onttrekt, houdt deze badjas je hond ook lekker warm. Dit is beter voor de spieren van je hond. Zouden deze snel afkoelen, dan kan dit voor vervelende pijntjes bij het dier zorgen. De badjas is eenvoudig bij je hond aan te trekken.

Doggy Dry hondenbadjas

Doggy Dry Hondenbadjas

Bekijk de dagprijs

Met de Doggy Dry hondenbadjas bescherm je jouw viervoeter tegen de kou na een zwempartij. Ook wanneer je op een koude herfst- en winterdag op pad gaat met je hond, is het verstandig deze hondenbadjas bij het dier om te doen. Het voorkomt dat je hond al snel erg nat wordt! Dankzij een simpele kliksluiting is de badjas eenvoudig bij je hond om te doen. Er is niets vervelender dan een lange strijd met een hond die voortdurend geneigd is om weg te lopen. Met de kliksluiting ben je snel klaar!

Net als het eerste model uit deze koopgids, is ook de Doggy Dry hondenbadjas absorberend. Het vocht in en tussen de haren van het dier worden opgenomen door de badjas. Dit model van Doggy Dry is specifiek bedoeld voor een kleiner model hond. De hondenbadjas is te klein voor een middelgrote hond.

Lief! hondenbadjas

Lief! badjas

Bekijk de dagprijs

Deze Lief! hondenbadjas is een fraaie, eenvoudig te gebruiken badjas voor je hond. Het houdt het dier eenvoudig warm in verschillende omstandigheden: na het zwemmen, tijdens een hevige bui in de herfst of bijvoorbeeld op een koude winterdag. Je kunt de badjas middels een kliksluiting omdoen bij je hond. Het voordeel hiervan is dat slechts de kliksluiting gesloten hoeft te worden. Je zit niet langer met verschillende bandjes! Prettig voor jezelf en voor je hond.

De hondenbadjas van Lief! zorgt dat het vocht in de vacht van je hond geabsorbeerd wordt. Zo heeft het dier geen last van de kou. Daarbij biedt de badjas bescherming aan je auto en bijvoorbeeld het meubilair thuis. Handig aan deze Lief! hondenbadjas is een simpel lusje aan deze badjas. Hiermee kun je de badjas na gebruik eenvoudig ophangen om deze te laten drogen.

Tall Tails hondenbadjas

Tall Tails hondenbadjas

Bekijk de dagprijs

De Tall Tails hondenbadjas is gemaakt van microvezel. Zoals je eerder al las bij de Duvo+ hondenbadjas, neemt deze stof het vocht eenvoudig op uit de vacht van je hond. Het maakt dat je hond snel droog is en dat schade aan de bekleding van je auto of bijvoorbeeld het interieur thuis voorkomen wordt. Daarbij gaat deze Tall Tails hondenbadjas het uitschudden van je hond na een zwempartij tegen. Het fijne aan microvezel is dat dit materiaal veel beter droogt dan een standaard handdoek.

Je kunt deze hondencape van Tall Tails eenvoudig omdoen bij je hond dankzij de sluiting aan de voorzijde. De hondenbadjas valt vervolgens als een cape om het lijf van je hond heen. Na gebruik kun je de badjas direct in de wasmachine doen en vervolgens drogen in de droger. Zo behoudt de badjas z’n frisse geur! Ideaal, wanneer je hond in een smerige poel of bijvoorbeeld de zee gezwommen heeft.

Pawise hondenbadjas

Pawise Badjas Blauw - Hondenverzorging

Bekijk de dagprijs

Maak het jezelf makkelijker door voor deze Pawise hondenbadjas te kiezen! De hondenbadjas is eenvoudig bij je hond om te doen en heeft een fraaie, donkerblauwe kleur. De badjas is gemaakt van een fijne stof, die je hond beschermt tegen de kou als deze gezwommen heeft of door de regen moet wandelen. Ook handig: de badjas beschermt je interieur in de auto of thuis tegen vlekken.

De hondenbadjas is verkrijgbaar in verschillende formaten. Bekijk vooraf goed welk formaat hondenbadjas van Pawise aansluit op het formaat van je eigen hond. Een badjas mag niet te ruim zitten, daar het vocht in de vacht van je hond niet voldoende zou worden opgenomen door de badjas.

Gebruik van een badjas voor honden

Een badjas voor je hond wordt voornamelijk gebruikt als deze gezwommen heeft. Neem je hond mee naar het strand of een meer in de buurt en laat deze z’n eigen gang gaan. De kans is groot dat het dier zich na een paar minuten spelen nat bij je meldt. Het is vervelend wanneer je hond op het strand af moet drogen. Honden vinden dit vaak niet prettig en hebben het geduld niet om lang te blijven zitten. Daarbij blijft er altijd vuil in de vacht van je hond achter na het drogen. Het gebruik van een hondenbadjas is een goed alternatief. Het maakt dat je hond sneller droog is en beschermt het dier daarbij tegen de kou.

Niet alleen na een zwempartij is het voor je hond prettig om een badjas te dragen. De hondenbadjas komt ook van pas als je bijvoorbeeld bij koud weer een rondje gaat wandelen, of als je dit in de regen doet. Het houdt het dier lekker warm, waardoor deze meer plezier beleeft aan een wandeling in de buitenlucht.

Voordelen van een hondenbadjas

Het gebruik van een hondenbadjas levert je verschillende voordelen op. Niet alleen biedt het bescherming aan je hond en maakt dit het afdrogen van je hond niet langer noodzakelijk. Ook gaat het de vervelende geur van natte hondenharen enigszins tegen. Daarbij biedt een hondenbadjas bescherming aan de bekleding van je auto of bijvoorbeeld meubilair. Er is niets vervelender dan het moeten meenemen van een natte hond in je voertuig. De kans dat er vlekken in de bekleding van je auto achterblijven is hierbij groot. Hetzelfde geldt voor een hond die de neiging heeft om na een wandeling direct op de bank te springen.

Ook niet onbelangrijk: met een hondenbadjas aan zal de hond zich veel minder snel uitschudden. Niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor de mensen met wie je staat te praten of aan het wandelen bent.

Op zoek naar een geschikte badjas voor je hond

Bij de aankoop van een hondenbadjas zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zo is het onder meer belangrijk dat de badjas voor je hond het juiste formaat heeft. Evenals dat de badjas eenvoudig om te doen moet zijn. Het snel om kunnen doen van de badjas is immers een belangrijke reden om voor de aankoop hiervan te kiezen. Met een handdoek je hond afdrogen kost vaak veel tijd, daarbij heeft je hond hier vaak geen zin in. Je vermijdt een dergelijke strijd met het dier, door voor een simpel model hondenbadjas te kiezen.

Onderstaand zetten we de belangrijkste factoren bij de aankoop van een badjas voor je hond op een rijtje. Aan welke van deze factoren heb jij al gedacht?

Formaat van de hondenbadjas

Een belangrijke eerste factor bij de aankoop van een hondenbadjas is het formaat hiervan. De badjas moet goed aansluiten op het lijf van je hond. Zou de hondenbadjas te wijd zijn, dan is de kans groot dat het vocht onvoldoende wordt opgenomen door de stof waarvan de badjas gemaakt is. Het betekent dat je hond het alsnog koud zal hebben na een zwempartij of wandeling door de regen. Kies je voor een te kleine badjas voor je hond, dan werkt deze beklemmend. Iets wat je hond lastiger laat lopen.

Voor een kleine hond is een hondenbadjas met een lengte van 20 tot 30 centimeter een goed formaat. Zoek je naar een geschikte badjas voor een middelgrote hond? Neem in dat geval een badjas met een lengte van 40 tot 45 centimeter. Bij een grote hond kun je het beste voor een model van 55 tot 70 centimeter kiezen. Meet de bovenzijde van de rug van je dier om te kijken welk formaat badjas geschikt is.

Type sluiting op de hondenbadjas

Om de badjas snel om te kunnen doen, wil je zo min mogelijk sluitingen langs moeten gaan. Er zijn diverse badjassen met een of twee sluitingen aan de boven- en voorzijde van de badjas. Zo heb je deze snel om en kun je deze net zo snel weer af doen! De sluitingen worden in verschillende soorten aangeboden. Je hebt de keuze uit een drukknop, een kliksluiting met een gesp en bijvoorbeeld een sluiting met klittenband. Dat laatste is wellicht niet de meest fijne sluiting, daar het klittenband snel vuil kan worden. Het vuil maakt dat klittenband minder goed functioneert.

Materiaal van de badjas voor je hond

Niet alleen het type sluiting speelt mee bij het kiezen van een geschikte badjas voor je hond. Let ook op het materiaal waarvan de hondenbadjas gemaakt is. De voorkeur gaat doorgaans uit naar een hondenbadjas van microvezel. Het fijne aan dit materiaal is het feit dat dit het vocht uit de vacht snel opneemt. Daarbij werkt het materiaal enigszins isolerend. Op deze manier zal je hond het niet snel koud krijgen!

Tip: kies voor een hondenbadjas van een materiaal dat goed bestand is tegen de wasmachine en droger. Zo houd je de badjas langer mooi en schoon.