Honden met wenkbrauwen – Nieuwsgierige Pups om je frons om te draaien

honden met wenkbrauwen

Honden met wenkbrauwen hebben allemaal duidelijke wenkbrauwruggen. Sommige hebben een patroon van vacht dat hen een hondse wenkbrauwlook geeft, fantoomwenkbrauwen, en anderen hebben een langere vacht op hun wenkbrauwruggen. Maar ze hebben allemaal een hilarische, grappige uitdrukking gemeen. Van boze fronsjes tot nieuwsgierige verwarring. En sommige deskundigen denken dat hun gezichtshaar hen ook betere hondencommunicators maakt! Honden met wenkbrauwen in hun patroon zijn onder andere de Rottweiler en de Duitse Herdershond. Andere honden met wenkbrauwachtig lang haar zijn de Cesky Terrier en de Dwergschnauzer. Vandaag delen we foto’s en informatie over hondenrassen met wenkbrauwen. We delen hun raseigenschappen, kenmerken en persoonlijkheden. We zullen kijken naar hoe je voor honden met wenkbrauwen moet zorgen, en wat deze verbaasde of duizelig kijkende pups zo speciaal maakt.

Inhoud

Als ogen de ramen naar de ziel zijn, dan zijn wenkbrauwen… de kaarsen op de taart? Vergeef me de metafoor, maar we gaan vandaag een beetje plezier maken met het bekijken van honden met wenkbrauwen!


Een grapje terzijde, er zijn inderdaad enkele hondenrassen die grote wenkbrauwen lijken te hebben. Dus laten we eens kijken naar deze kostbare hondjes, en onderweg de kwaliteiten, gezondheidsproblemen en oorsprong van het ras beschrijven. Wie weet word je verliefd op witte honden met wenkbrauwen of honden met bruine wenkbrauwen, en besluit je er zelfs een aan je hondenfamilie toe te voegen!

Waarom hebben honden wenkbrauwen?

Kijk maar eens goed naar het gezicht van je hond. Wat zie je boven die puppy ogen? Misschien ziet u een vacht die op wenkbrauwen lijkt, misschien zelfs een paar lange haren die wenkbrauwen lijken te willen worden als ze groot zijn.

Maar in feite hebben pups gewoon niet het soort uitgesproken wenkbrauwen dat wij mensen hebben. Je weet wel, het soort dat uitsteekt, in vorm gesnoeid moet worden en in het algemeen op hol slaat als we ouder worden.

Als je op dit moment naar een Rottweiler of Duitse Herder kijkt, ben je het misschien niet met me eens, en beweer je dat jouw hond inderdaad harige vormen boven zijn ogen heeft. En u zou gelijk hebben. Deze rassen hebben markeringen – vaak zeer levendig gekleurd – die je wenkbrauwen zou kunnen noemen. Maar zijn dit echt honden met wenkbrauwen? Deze vlekken of harige vormen zijn in feite fantoom wenkbrauwen.

Wat je ziet is een richel direct boven het oog die stijgt en daalt als verschillende emoties door de geest van je hond gaan en vervolgens worden uitgedrukt op hun mooie gezicht.

Lichaamstaal van de hond

Honden en katten zijn geweldig in het communiceren met hun lichaamsdelen. Bepaalde gezichtsbewegingen kunnen duidelijke hondenemoties uitbeelden. Deze omvatten het optrekken of neerlaten van de wenkbrauwen.

We hebben allemaal wel eens een hond of kat zijn gevoelens zien uitdrukken via zijn staart. Bij beide soorten betekent een boze, woedend zwiepende staart dat je moet oprotten, ik ben nu niet op mijn plek. De oren zijn een ander lichaamsdeel dat gemakkelijk te lezen is bij onze harige vrienden.

Als mijn kat boos of ontevreden is, gaan zijn oren plat als pannenkoeken en verschijnen er donderwolken boven zijn hoofd (OK, alleen het eerste deel is waar!) Evenzo draaien honden hun oren om gevoelens van angst, geluk, enz. te tonen, afhankelijk van met wie ze zijn en de situatie waarin ze zich bevinden.

Honden met wenkbrauwmarkeringen

Dus, wat proberen die verhoogde of verlaagde oogranden je te vertellen? De meeste dierenkenners (en daarmee bedoel ik u, de trotse en scherpzinnige eigenaar van het dier!) zullen u vertellen dat honden hun wenkbrauwen optrekken als hen iets belangrijks opvalt.

Bijvoorbeeld, een sappige biefstuk die op het aanrecht staat, een kleinere hond die hun tuin binnendringt of iets van die strekking. Omgekeerd, als honden hun wenkbrauwen neerlaten, lijken ze een oplossing te zoeken voor iets waar ze niet helemaal uit komen.waarom neem je me niet mee naar buiten of was dat papa’s auto die de oprit oprijdt?

miniatuur schnauzer hond met wenkbrauwen

Dus waarom hebben honden wel wenkbrauwen maar geen wenkbrauwen? Dat lijkt een beetje bedrog van Moeder Natuur, niet?

Honden met wenkbrauw richels

Wenkbrauwruggen zijn er om de ogen te beschermen en ze doen hun werk goed, zelfs zonder wenkbrauwen. Deze benige uitsteeksels fungeren als barrières om vuil zoals vuil en vloeistoffen zoals regen en zweet uit de oogkas te houden.

Wat zich achter de verbaasde “wenkbrauwen” van onze hond bevindt, is een kleine maar sterke spier die de levator anguli oculi medialis heet. Deze hefspier draalt langs het gebied boven het oog dat de “wenkbrauw” haren vasthoudt. De spier is dus echt verantwoordelijk voor het op en neer trekken van de wenkbrauwen bij het zien van een onbeheerde biefstuk of eekhoorn.

Dus, welke hondenrassen schijnen wenkbrauwen te hebben? Of tenminste in de ogen van sommige zeer creatieve mensen? Terriers zijn een ras dat bekend staat om hun overmatige beharing van de ogen en één zo’n hond is de ruigharige Cesky Terrier.

Cesky Terrier honden met wenkbrauwen

honden met wenkbrauwen

Deze vrolijke Cesky Terrier is een pittig hondje met een overvloed aan haar. De trouwe, gezinsvriendelijke Ceskies hebben virtuele fonteinen van vacht die van hun wenkbrauwrug naar beneden storten. Als deze harige waterval wordt losgelaten, bedekt hij hun ogen volledig!

Als u op zoek bent naar een kleine waakhond, kunt u de Cesky overwegen. De ongeveer twee meter grote hond weegt tussen 15 en 25 pond en heeft een lange levensverwachting van 12 tot 15 jaar.

Hoewel ze de traditionele Terrier-drift hebben om te jagen, genieten Ceskies van een meer ontspannen persoonlijkheid, waardoor ze even goede gezelschapshonden zijn.

Dit schattige ventje heeft zijdezacht, golvend haar dat zich manifesteert in talrijke tinten grijs. Naast hun “wenkbrauwen” kunnen de lange lokken van de harige Cesky zodanig worden verzorgd dat ze een “baard” lijken.

Mopshonden met wenkbrauwen

mopshond met wenkbrauwen

De rashond Mopshond ziet er niet alleen uit alsof hij wenkbrauwen heeft, zijn “wenkbrauwen” lijken ook wenkbrauwen te hebben! Ondanks de voortdurend bezorgde blik op hun schattige gezichtjes, genieten de rimpelige, stevige kereltjes een sterke loyaliteit onder hondenbezitters.

De gespierde Mopshond is een van de oudste hondenrassen, daterend van vóór 400 voor Christus in China. Mopshonden worden ongeveer een meter hoog, zo nu en dan een centimeter of twee, en verpakken een stevige 14 tot 18 pond in hun stevige frame.

Mopshonden hebben een korte, glanzende, onderhoudsarme vacht die aan de hoge kant verhaart. Niettemin zou regelmatig borstelen – hoewel niet noodzakelijk dagelijks – meer dan genoeg moeten zijn om uw kleine mops er klaar voor te houden.

Mopshonden zijn bedekt met een van de drie gekleurde vachten: geheel zwart, abrikoos reebruin met een zwart gezichtsmasker, of zilver reebruin met een zwart gezichtsmasker.

Gekenmerkt door een bol hoofd, even grote ogen, en hun indrukwekkende “wenkbrauw in een wenkbrauw,” het zijn de rollen vlees die over de wenkbrauw kam vallen die de Mopshond een breed scala aan uitdrukkingen geven. De uiteindelijke betekenis van elke uitdrukking staat natuurlijk open voor interpretatie!

Duitse Herdershonden met wenkbrauwen

duitse herdershond met wenkbrauwen

Duitse Herders zijn een van de meest intelligente hondenrassen, een reputatie die nog wordt versterkt door de serieus ogende gluurders die onder hun expressieve wenkbrauwen vandaan staren. Natuurlijk zijn dit geen echte wenkbrauwen, maar het uiterlijk van de Duitse Herder is zodanig dat hun sterk contrasterende gezichtsmarkeringen er voor de hele wereld uitzien als wenkbrauwen die boven hun ogen uitsteken.

Ze behoren tot de herdersgroep en de hardwerkende Duitse Herder is de tweede meest voorkomende hond van de AKC, vlak achter de vriendelijke Labrador retriever in de populariteitswedstrijd. Duitse Herders zijn sluipende en behendige honden die gemiddeld ongeveer 24 inch lang zijn met reuen die tussen de 65 en 90 pond wegen, terwijl teven 50 tot 70 pond wegen.

De Duitse Herder heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 7 tot 10 jaar. Vanwege hun zelfverzekerde, gezaghebbende manier van doen, worden Duitse Herders vaak gebruikt bij wetshandhaving en andere professionele functies. Ze beschermen hun gezin en zijn goede waakhonden, maar hun gedrag kan niet worden omschreven als overdreven warm en donzig.

De halflange dubbele vacht van de Duitse Herder is gevoelig voor verharen. De zachte ondervacht wordt beschermd door een bovenvacht van dicht op elkaar liggende, ruwe, dichte vacht.

Rottweiler honden met wenkbrauwen

rottweiler hond met wenkbrauwen

De Rottweiler lijkt parmantige wenkbrauwen te hebben met dank aan contrasterende vachtmarkeringen rond het oog, voornamelijk buff gekleurde vegen tussen een zee van zwarte vacht. Rottweilers kunnen dus zeker beschouwd worden als honden met wenkbrauwen!

Ook vergelijkbaar met de Duitse herder, is dit grote ras een populaire, zelfverzekerde, sterke hond met de reputatie een goede waakhond te zijn, eigenschappen die hen geschikt maken voor ordehandhaving.

Rotties zijn gemiddeld 25 centimeter lang en reuen bereiken 95 tot 135 pond en teven ongeveer 80 tot 100 pond. Deze werkhond heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 10 jaar.

De trotse en beschermende Rottweiler heeft een middellang, ruw, recht, haar dat plat tegen hun lichaam ligt. Wekelijks borstelen houdt hun vacht glanzend en gezond, want het zijn matige verharders, maar een stevigere verharing komt tweejaarlijks voor.

Shih Tzu honden met wenkbrauwen

shih tzu hond met wenkbrauwen

Shih Tzus zijn speelgoedhonden met haar dat soms meer weegt dan zijzelf. OK, dat is overdreven, maar slechts een beetje! Deze liefdevolle en alerte kleine pups zijn zo bekend om hun wapperende lokken dat ze de bijnaam “Leeuwenhond” hebben gekregen.

Met zo’n overvloed aan haar hoeft het niet te verbazen dat Shih Tzus eruit zien als honden met wenkbrauwen. Vooral als de eigenaar ervoor kiest om het haar los en op ooghoogte getrimd te houden, in plaats van het terug te trekken in een topknot.

De kleine schoothond van oude Chinese oorsprong staat ruim onder een voet (9 tot 10,5 inches) en weegt ergens tussen de 9 en 16 pond. De gemiddelde levensduur is 10 tot 18 jaar.

De aantrekkelijke Shih Tzu vacht komt in talrijke tinten voor en vereist veel werk om onberispelijk en showwaardig te blijven. Dagelijks borstelen is noodzakelijk, waarbij enkele lagen vacht zorgvuldig moeten worden uitgesneden en geborsteld. Shih Tzus hebben minstens één keer per maand een bad nodig om hun haar schoon, pluizig en op zijn best te houden.

Berner Sennenhonden met wenkbrauwen

bernese berghond met wenkbrauwen

De grote, sterke Berner Sennenhonden hebben een stel lieve, tan-kleurige vachtvlekken boven hun ogen die lijken op komma-vormige wenkbrauwen. Het is moeilijk om deze wenkbrauwen te missen, omdat de lichte vacht absoluut afsteekt tegen het inktzwarte gezichtshaar van de hond.

Als u een zachtaardige reus van een hond wilt, dan is de aanhankelijke, zachte en lieve Berner Sennenhond zeker iets voor u. Van de werkgroep van honden, ze zijn gemiddeld ongeveer 25 centimeter lang, met reuen met een gewicht van 80 tot 115 pond en teven een slanker met 70 tot 95 pond.

De Berner Sennenhond komt oorspronkelijk uit Zwitserland, waar ze oorspronkelijk werden gebruikt om boerderijen te bewaken en vee te drijven. Vanwege hun lieve aard mochten deze grote honden binnen bij de familie als de dag erop zat.

Deze rashond heeft een dichte en zijdezachte dubbele vacht van gemiddelde lengte met drie kleuren: zwart, wit en roest. Deze zeer energieke honden verharen een respectabele hoeveelheid, met een zwaardere verharing tweemaal per jaar. Regelmatig borstelen is een must om het haar klit- en matvrij te houden.

Basset honden met wenkbrauwen

basset hound met wenkbrauwen

Het ras Basset Hound heeft schattige groeven boven zijn ogen en zou verward kunnen worden met honden met wenkbrauwen. Deze mellow en standvastige laagliggende hond heeft een liefdevolle charme. De dikke vette Basset hound is 15 centimeter groot en kan 40 tot 60 pond wegen.

Ondanks dat het een korte hond is, is deze rashond een sterke hond. Ze hebben enorme poten en robuuste benen die hen een voorsprong geven op andere honden bij uithoudingstaken.

De Basset Hound heeft een gladde, korte vacht die niettemin overvloedig verhaart en regelmatig geborsteld moet worden om hem matvrij te houden. Speciale aandacht moet worden besteed aan hun oren.

Top honden met wenkbrauwen

De beste honden met wenkbrauwen zijn vriendelijke, zelfverzekerde en gemakkelijke metgezellen. Ze hebben weinig gezondheidsproblemen en een fitte bouw, wat betekent dat ze dezelfde vorm hebben als hun wolfvoorouders.

We hopen dat je genoten hebt van deze leuke en informatieve kijk op honden met wenkbrauwen. Natuurlijk hebben honden geen wenkbrauwen in de eigenlijke zin van het woord. Als je sommige pups van dichtbij bekijkt, zie je wel een paar uitstekende plukjes haar boven de ogen, maar ook dat zijn geen wenkbrauwen!

Hebben we een hond met wenkbrauwen gemist? Misschien hebben we een paar honden met wenkbrauwen over het hoofd gezien? Heeft jouw hond een stel bijzonder harige oogranden?

Laat ons weten wat je denkt over honden met wenkbrauwen in de commentaren hieronder!

Kom meer te weten over hondenvachttypes

Referenties

  • Nagasawa M et al. 2013. Honden tonen linker gezicht lateralisatie bij hereniging met hun eigenaren. Gedragsprocessen.