Hoeveel puppies kan een Maltezer in een nest hebben?

Hoeveel Puppies Kan Een Maltezer Hebben? Foto van Maltezer puppy's

Als je geïnvesteerd bent in het leren over hoeveel pups een Maltezer in een zwangerschap kan krijgen, ben je op de juiste plaats. Je leert over de nestgrootte en puppygrootte, hoeveel nestjes een Maltezer in haar leven kan krijgen, en de verschillende stadia van haar loopsheid en drachtcyclus.

Hoeveel puppy’s kan een Maltezer krijgen? Een Maltezer kan in een gemiddelde zwangerschap tussen de 3-8 pups krijgen. Af en toe wordt er een enkele pup geboren of een groter nest van 10 kan ook voorkomen. U zult merken dat het aantal pups kan worden beïnvloed door de grootte van de moeder, de leeftijd en andere genetica.

Hoe groot zijn Maltezer puppy’s als ze geboren worden?

Is er iets schattigers dan pasgeboren Maltezer puppy’s? Wij denken van niet. Kleine pluizige jelly beans als ze geboren worden, Maltese puppies wegen ongeveer 0,028 kg. en worden elke dag sterker en beginnen zich te ontwikkelen.

Hoeveel nestjes kan een Maltezer krijgen?

Aangezien het hele punt van fokken is om het verantwoord te doen zonder ooit de Maltezer mama in gevaar te brengen, zullen de meeste fokkers toestaan dat een Maltezer 4-5 nesten krijgt… op zijn hoogst. Andere fokkers gebruiken de leeftijd als indicator en zullen haar rond haar achtste met pensioen sturen. Een deel van verantwoord fokken is echter dat je je schema aanpast aan haar behoeften, zoals blijkt uit haar maar ook een dierenarts of een andere ervaren professional. Als haar lichaam tekenen van nood vertoont als ze op dracht 3 of als ze pas 6 jaar oud is, zal ze vaak eerder met pensioen gaan. Het is niet alleen gevaarlijk voor de gezondheid en de levensduur van de mama, maar het fokken met een fysiek uitgeputte Maltezer kan ook de pups in gevaar brengen.

Een ander detail is dat de pensioengerechtigde leeftijd ofwel naar leeftijd ofwel naar nestgrootte gaat, maar deze twee dingen zijn niet direct met elkaar verbonden. Als ze 5 nesten heeft tegen de tijd dat ze 5 is (niet aanbevolen, maar daarover later meer), dan is dat haar pensioenleeftijd. Als ze slechts 3 nesten heeft gehad tegen de tijd dat ze 8 wordt, gaat ze sowieso met pensioen om haar gezondheid te beschermen.

Hoeveel keer per jaar kan een Maltezer pups krijgen?

Maltezer mama’s worden zwanger als een dekreu (mannelijke Maltezer) hen bezwangert tijdens de juiste fase van haar loopsheidcyclus (meer daarover straks). Aangezien een Maltezer twee keer per jaar loops wordt, betekent dit dat ze tot twee keer per jaar pups kan krijgen.

Dat gezegd hebbende, zou ze niet zo vaak pups moeten krijgen. Normaal zou je haar zwangerschappen moeten spreiden tot minstens 1,5 jaar tot 2 jaar. om er zeker van te zijn dat de zwangerschappen succesvol zijn, de juiste nestgrootte geven, en dat zowel de toekomstige pups als de moeder in goede gezondheid verkeren.

Maltezers zijn speelgoedhondenrassen en hun grootte in combinatie met het aantal pups dat in een nest wordt verwacht, kan hen vaak in gevaar brengen voor complicaties. Deze omvatten gezondheidsproblemen en body stress. Hoe meer nestjes ze heeft, en hoe dichter ze bij elkaar liggen, hoe meer risico ze loopt op problemen.

Op welke leeftijd worden Maltezers loops?

Het zal u wellicht verheugen te vernemen dat Maltezers, samen met vele andere hondenrassen, hun geslachtsrijpheid bereiken op de leeftijd van 4 maanden, hoewel ze hebben meestal hun eerste loopsheid op een leeftijd van ongeveer 1 jaar.. Dat betekent dat ze dan van haar eerste zwangerschap kan genieten, toch? Fout, helaas. Zelfs als ze haar eerste loopsheid heeft rond de 4 maanden, mag je haar nooit koppelen aan een dekreu in die periode. Ze moet minstens 2 keer loops worden voordat je haar als dekkingsoptie overweegt. Daar gaan we later dieper op in!

Hoe lang duurt een Maltezer hittecyclus?

De warmtecyclus van uw Maltezer zou ongeveer 2-4 weken gemiddeld. In die tijd is ze het meest vruchtbaar tussen dag 10 en 15 wat betreft de fase in haar loopsheidcyclus.

Stadia van de loopsheidcyclus van een Maltezer

De drie stadia (uit te breiden tot vier als ze zwanger is – blijf lezen) van de loopsheidcyclus van een Maltezer zijn onder andere

Proestrus

Dit is een 9-daagse fase waarin ze hormonen afscheidt die dekkaters laten weten dat ze zich klaarmaakt om te paren, hoewel ze in deze fase niet paart. Dit wordt gekenmerkt door een beetje bloederige afscheiding.

Estrus

In deze fase van 9-12 dagen vindt de dekking plaats. Je zult de reu meerdere keren willen laten dekken, vooral tegen het einde van dit stadium voor de beste resultaten bij de puppymogelijkheid.

Anestrus

In normale gevallen is dit het derde stadium. In dit stadium zal haar lichaam weer normaal worden gedurende maanden voordat haar volgende loopsheidcyclus begint.

Luteale fase

Technisch gezien overlapt deze fase met andere stadia, maar dit is het moment waarop ze daadwerkelijk zwanger wordt. Het eitje komt vrij en dat komt samen met het sperma dat van de dekkater komt tijdens het dekken. Dit stadium, samen met de zwangerschap duurt 2-3 maanden tot de geboorte.

Wat is de beste leeftijd voor een Maltezer om zwanger te worden?

Als je staat te popelen om te beginnen met het fokken van je Maltezer, hier is wat je hebt gewacht om te leren: yje kunt de beste resultaten voor zwangerschap hebben als je haar rond twee jaar oud zwanger laat worden.

Dat is een lange tijd vanaf haar eerste loopsheid, toch? Het feit dat ze zo vroeg loops wordt, betekent niet dat ze zwanger moet worden. Haar lichaam ontwikkelt zich nog tot ze een jaar of twee is. Daarom moet je er zeker van zijn dat je wacht met een zwangerschap tot ze volgroeid is.

Zoals gezegd is een zwangerschap op zich al belastend voor een speelgoedras als een Maltezer, en dit wordt nog sterker als ze niet volgroeid is. Als ze nog in ontwikkeling is, zal haar bekken niet volgroeid zijn en dit zal de pups niet goed doorlaten. Dit brengt haar en haar pups in gevaar als ze zwanger zou worden en zou proberen de pups op natuurlijke wijze ter wereld te brengen (in plaats van een keizersnede of een andere medische ingreep).

Ook, hoe jonger en kleiner ze is, hoe meer belasting het haar lichaam geeft. Dit kan leiden tot verwonding of dood van de pup en zelfs tot een verloren zwangerschap. Hoe jonger ze is, hoe minder onvruchtbaar ze is. Als ze op jonge leeftijd toch succesvol zwanger wordt, zal ze waarschijnlijk een kleiner nest krijgen met ook kleinere pups.

Maltese zwangerschapsverschijnselen om op te letten

Opgewonden voor uw Maltezer om moeder te worden? Maak het des te spannender door te letten op enkele tekenen van zwangerschap die je hoogstwaarschijnlijk bij je hond ziet.

Deze omvatten fysieke tekenen zoals het opzwellen van haar tepels of borsten, evenals gewichtstoename die uit het karakter valt. Ze kunnen ook gedragsveranderingen inhouden, zoals een verhoogde eetlust en zelfs beschermend optreden in de buurt van andere dieren, of beschermend over haar favoriete nestplaats.

Dat gezegd zijnde, zult u altijd een zwangerschapstest willen laten doen voor Maltezer mama, want deze lieve hondjes staan erom bekend dat ze vaak tekenen van zwangerschap vertonen en dan lost het zich op rond de vierde week, waardoor velen het gevoel krijgen dat ze een miskraam of een ander probleem heeft gehad. In werkelijkheid was het gewoon een schijnzwangerschap!

Dit is een van de redenen waarom het zo belangrijk is dat de dekreu haar meerdere malen in de juiste fase bestijgt. Het kan meerdere keren duren voordat ze zwanger wordt, vooral als ze jong is. Te weinig blootstelling kan je niets meer geven dan een schijnzwangerschap en dan wil je een paar loopsheidscycli wachten voor je het opnieuw probeert. Ze kan een stiekem klein ding zijn, niet? Maar vergeet niet dat dit niet haar schuld is! Het gebeurt tenslotte ook bij mensen. Straf haar hier nooit voor.

Hoe lang duurt een Maltese zwangerschap?

Zwangerschap duurt ongeveer 6-7 weken of 60 dagen in de meeste gevallen voor Maltese moeders.. Alles wat langer dan 65 dagen duurt, moet door de dierenarts worden gecontroleerd om er extra zeker van te zijn dat alles volgens plan verloopt!

Er zijn heel wat factoren die de juiste en gezonde duur van de zwangerschap van een Maltezer kunnen bepalen. Deze factoren kunnen genetica van haar ouders zijn, maar ook zaken als haar grootte en leeftijd en zelfs gewoon haar individuele behoeften als hond.

Het enige wat schattiger is dan uw Maltezer zijn Maltezer pups! Miniatuur, onmogelijk kleine versies van hun mama, ze zijn zeker een bezienswaardigheid. Deze gids helpt je te weten wat je kunt verwachten als je Maltezer mama op het punt staat een nestje te werpen.

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.