Hoe lang leven Maltezers? Levensduur en doodsoorzaken

Hoe lang leven Maltezers? Foto van een Maltezer liggend op het tapijt

Maltezers zijn geweldige metgezellen voor mensen die graag zoveel mogelijk tijd doorbrengen met hun honden. Ze passen goed als gezinshuisdier en leven ook relatief langer dan andere hondenrassen. Als u een hond wilt die hoogstwaarschijnlijk langer bij u blijft, kan een Maltezer een perfecte keuze zijn.

Hoe lang leven Maltezers? Maltese honden worden geacht maar liefst 12-15 jaar oud te worden, met een gemiddelde leeftijd tot 13,5 jaar. Hoewel, er zijn Maltezer honden die deze jaren hebben overschreden, terwijl sommige onder de verwachte levensduur hebben geleefd – Dit zou op de een of andere manier kunnen bewijzen dat het sterk afhangt van hoe een hond wordt verzorgd om een potentieel lang leven te bereiken.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste factoren die de levensduur van een Maltezer kunnen beïnvloeden, de meest voorkomende oorzaak van sterfte, en hoe u de Maltezer honden kunt helpen een langer en gelukkiger leven te leiden.

Factoren die de levensverwachting van een Maltezer beïnvloeden

Het is natuurlijk voor elke hondeneigenaar om hun harige metgezellen een veel langer leven toe te wensen dan verwacht, vooral wanneer ze door de jaren heen naar elkaar toe gegroeid zijn. Gelukkig leven de Maltezers gemiddeld langer dan alle andere hondenrassen, maar dit ontsnapt hen niet aan mogelijke factoren die de levensduur van de Maltezer beïnvloeden.

Als u besluit om een Maltezer te nemen, is het goed om te weten wat de levensduur negatief kan beïnvloeden en hopelijk hun levensverwachtingskansen kan vergroten. In werkelijkheid kan kennis van deze factoren u helpen een betere hondeneigenaar te worden, en kan u zelfs meer jaren van vriendschap en liefde met uw hond geven.

Dieet en voeding

Een evenwichtige voeding is essentieel om uw Maltezer actief en vrij van gezondheidsproblemen te houden. Een Maltezer die aan obesitas lijdt of ondergewicht heeft, leeft mogelijk minder dan zijn potentieel lange leven. Als uw hond zwaarlijvig is of ondergewicht heeft, loopt hij het risico om andere gezondheidsproblemen te ontwikkelen die hem fataal kunnen worden. Als uw Maltezer bijvoorbeeld wordt gediagnosticeerd met obesitas, wordt hij onmiddellijk vatbaar voor het krijgen van een hartaandoening – een aandoening die kan worden gekoppeld aan ademhalingsproblemen en het systeem van uw hond zou doen instorten als deze niet wordt behandeld.

Zoals u ziet, kan een gebrek aan goede voeding schadelijk zijn voor de gezondheid van uw hond en bij nalatigheid omslaan in een gezondheidsprobleem. Als we het over “voeding” hebben, denken sommige hondenbezitters er alleen aan om hun hond de juiste hoeveelheid hondenvoer te geven, terwijl het in werkelijkheid zo is, de netheid, versheid en kwaliteit van het voer van uw hond belangrijk is… ook.

Oefening

Hoewel Maltezers en sommige andere speelgoedhondenrassen niet veel beweging hoeven te krijgen in vergelijking met grotere en werkhonden, betekent dit niet dat ze het niet nodig hebben. Het is waar dat Maltezers speels en energiek zijn. is het aangeraden om uw hond actief te houden met lichte en onderhoudende fysieke activiteiten.

Hondenexperts stellen dat een Maltezer slechts minstens 30 minuten beweging per dag nodig heeft., waardoor het misschien een ideale hond voor u is als u niet zo van lichaamsbeweging houdt. Overweeg lichamelijke activiteiten die niet te inspannend zijn voor een Maltezer; overbelast uw hond nooit, anders loopt hij direct risico op lichamelijke verwondingen en andere medische problemen.

Levensstijl

Als je voor een Maltezer zou zorgen, zou je beseffen hoe simpeler het is in vergelijking met het verzorgen van een grote hond. Maltezers werden gefokt voor het comfort van het binnenleven. Dat wil zeggen, zolang een Maltezer goed gevoed en verzorgd wordt, aan lichte lichaamsbeweging doet en regelmatig een bezoek brengt aan de dierenarts, kan dat al genoeg zijn om hun leven te verlengen.

Ook al kunnen Maltezers goed gedijen in kleine woonruimtes, het is een prioriteit voor u om hem een veilige en comfortabele plek te bieden waar hij zich kan ontspannen en vermaken.. Een huis met gecontroleerde temperatuur en gegarandeerd vrij van gevaren is wat een speelgoedhond het meest nodig heeft.

Medische zorg

Elke huishond moet toegang hebben tot de dierenarts voor jaarlijkse controle en medicijnen of behandelingen indien nodig. Maltezers hebben, net als elke andere hond, een goede beoordeling van hun algehele welzijn nodig. Als uw hond ervaart ziek of gewond te zijn, is het belangrijk hem meteen te laten controleren voordat het erger wordt.

Begrijp dat zelfs kleine kwalen de neiging hebben om groter te worden als ze verwaarloosd en niet aangepakt worden. Totale verwaarlozing van de gezondheid van uw Maltezer kan zijn levensduur echt verminderen.

Gezondheidsproblemen bij Maltezers

Maltezers hebben gezondheidsproblemen die variëren van mild tot ernstig, en sommige gezondheidsproblemen zijn helaas bepaald door hun genetische aanleg. Maltezers zijn het meest vatbaar voor bacteriële en virale infecties zoals parvo, maar kunnen worden voorkomen door voorafgaande vaccinatie.

Dit hondenras is ook gevoelig voor het krijgen van hart-en vaatziekten, zoals mitralisklep ziekte, die tragisch genoeg de belangrijkste oorzaak is van hun dood.; behandeling is nodig wanneer bij een hond deze ziekte wordt vastgesteld; anders zou het verdere schade en hartfalen veroorzaken.

Andere ziekten waarvoor Maltezers het meest kwetsbaar zijn, zijn niet zo dodelijk; het vermindert echter wel de kwaliteit van hun leven.. Maltezers zijn bijvoorbeeld gevoelig voor huidziekten waardoor ze slecht ruiken en last hebben van jeuk en extreem ongemak. Het Maltezer hondenras kan ook oogaandoeningen erven of ontwikkelen, zoals Glaucoom, dat pijnlijk is en geleidelijk kan leiden tot blindheid als het niet wordt behandeld.

Begrijp als potentiële Maltezer eigenaar dat uw schema en inzet van belang zijn bij het verzorgen van een Maltezer. Het geven van tijd en consistente inspanning zijn cruciaal voor uw hond om een langer en gelukkiger leven te leiden. Benadruk dat goede voeding, voldoende beweging, een comfortabele levensstijl, medische zorg en hulp noodzakelijk zijn.

Veel voorkomende doodsoorzaken bij Maltezers

Nu we enkele van de belangrijkste factoren hebben verduidelijkt die de levensduur van de Maltezer beïnvloeden, kunt u waarschijnlijk een beter actieplan opstellen over hoe u in het algemeen voor uw hond kunt zorgen en hoe u kunt omgaan met enkele van zijn gezondheidsproblemen die zich in de toekomst kunnen voordoen.

Begrijp dat heersende gezondheidsproblemen bij Maltezers niet noodzakelijk betekent dat uw hond zeker is van het volgen van complicaties, het betekent alleen dat hij er risico op loopt als hij niet goed verzorgd wordt. Met dat gezegd, wilt u misschien ook letten op de veel voorkomende doodsoorzaken bij het Maltezer hondenras.

Hart- en vaatziekten

Zoals wat eerder is gezegd, hartkwalen veel voor bij Maltezers en worden beschouwd als doodsoorzaak nummer één. Deze aandoening tast het hart of de bloedvaten van uw hond aan, waardoor de normale werking van zijn systeem verslechtert en zou leiden tot hartfalen als het niet wordt aangepakt ondanks een vertoning van vroege tekenen.

Prominente symptomen van cardiovasculaire ziekte bij honden omvatten kortademigheid of verhoogde ademhaling, snelle uitputting, toevallen en hoesten. Neem uw Maltezer mee naar de dokter zodra u enkele van deze symptomen waarneemt. Een vroege diagnose zou een reeks behandelingen in de hand werken; het kan gaan om geneesmiddelen, aanpassing van het dieet of zelfs een operatie, afhankelijk van de ernst.

Aangeboren ziekte

Maltezers lijden aan aangeboren aandoeningen die hun levensduur kunnen beïnvloeden. Een top zorg van aangeboren ziekte is Lever Shunt die ook bekend staat als Portosystemische ShuntHet gebeurt wanneer de bloedvaten die de lever omzeilen niet functioneren, waardoor gifstoffen en afval ongefilterd het lichaam binnenkomen.

Tekenen dat uw Maltezer lijdt aan een levershunt zijn onder meer een vertraagde groei, toevallen, braken, overmatige dorst en plassen. Medische procedures zoals lichamelijk onderzoek en verdere diagnostische tests zouden helpen bepalen of een hond een levershunt heeft. Chirurgie is ook een optie voor behandeling, hoewel specifieke medicijnen en dieet kunnen worden geadviseerd voor beheer.

Trauma

Anders dan ziekten en ouderdom, sterft een groot percentage Maltezers aan ongelukken die ernstige lichamelijke verwondingen en hartstilstand door trauma veroorzaken. Veel voorkomende gevallen zoals wanneer een hond wordt aangereden door een auto, wordt gebeten door grotere hond(en), of valt van extreme hoogte zijn traumatisch en kunnen leiden tot zijn dood.

Deze gevallen kunnen worden voorkomen als u er zeker van bent dat u uw Maltezer een veilige en huisdiervriendelijke omgeving biedt. Het is ook belangrijk om uw hond niet zonder toezicht achter te laten en altijd in de handen van een vertrouwd familielid of vriend te laten als u weg bent.

Hoe de Maltezers langer kunnen leven

Het bezit van een Maltezer kan een prachtige ervaring zijn, omdat het van nature gemakkelijke en aanhankelijke honden zijn, geen wonder dat veel Maltezer eigenaren het leven van hun hond willen verlengen.

Als u overweegt een Maltezer in uw gezin op te nemen en u wilt dat het een langdurige metgezel wordt, is het al een automatische basisvereiste om uw hond een veilige omgeving, gezonde voeding, regelmatige verzorging en toegang tot medische zorg te bieden.

Wat kunt u nog meer doen? Hieronder staan andere ideeën die u kunt overwegen om het leven van uw Maltezer te verlengen:

Foto van een gezonde Maltezer pup

Constant toezicht

Maltezers hebben la levendige persoonlijkheid en ze zijn graag het middelpunt van de belangstelling. Merk op dat het toezicht niet ophoudt als uw Maltezer al volwassen is, en dat er regelmatig naar uw hond moet worden omgekeken.

Houd uw Maltezer in de gaten met de activiteiten die hij geneigd is alleen te doen, begrijp dat honden heel weinig weten van bepaalde dingen die hen zouden kunnen schaden en het is de verantwoordelijkheid van elke hondeneigenaar om ervoor te zorgen dat hun honden uit de buurt zijn van potentieel gevaar.

U moet bijvoorbeeld uitkijken voor alles wat uw hond in zijn bek stopt. Het kunnen oneetbare of scherpe voorwerpen zijn die uw Maltezer kunnen vergiftigen of verwonden. En als u niet thuis bent om toezicht te houden op uw hond, moet u hem niet alleen laten, maar hem onder de hoede van een verantwoordelijke stellen.

Geef tijd voor slaap en ontspanning

Hoezeer u uw Maltezer ook actief wilt houden, hij heeft ook voldoende rust nodig om goed te functioneren tijdens zijn wakkere uren. Maltezers moeten 10-12 uur per dag slapen tijdens hun volwassen jaren. terwijl het tijdens de puppytijd langer kan duren.

In tegenstelling tot ons mensen, hebben honden geen slaapschema’s of routines te volgen, ze snoozen gewoon wanneer ze daar zin in hebben.. Afwezigheid van rust is mogelijk om de levensduur van uw hond te verminderen dus het is heel belangrijk om uw Maltezer de vrijheid te geven om te ontspannen wanneer het het meest nodig heeft. Het is misschien saai om te horen, maar lange dutjes gedurende de dag is de echte hoofdzaak die niet kan worden weggenomen uit het dagelijkse leven van een hond.

Elimineer stressveroorzakende factoren

Wanneer uw hond wordt blootgesteld aan veel stressveroorzakende factoren, zal zijn levenskwaliteit zeker aanzienlijk afnemen en is het mogelijk dat hij ook korter leeft. Maltezers zijn speelgoedhonden die hen erg kwetsbaar maken; stress zou uw hond vele soorten angst bezorgen die een tol kunnen eisen op zijn algehele welzijn.

Er zijn veel dingen die uw Maltezer stress kunnen bezorgen, zoals harde muziek, agressieve kinderen, een overlijden van een naast familielid of gewoon lange uren alleen thuis gelaten worden. Als u merkt dat uw hond stress heeft en de reden erachter kent, handel er dan onmiddellijk naar.

Veel voorkomende symptomen van stress bij honden zijn verharen, trillen en veelvuldig janken of blaffen. Wanneer uw hond tekenen van stress vertoont, geef hem dan voldoende emotionele steun en doe uw best om hem te kalmeren. Het is ook aan te raden een dierenarts te raadplegen wanneer de symptomen de neiging hebben te verergeren.

Conclusie

De sleutel tot een lang leven van uw Maltezer is niet alleen gebaseerd op wat u hem als eigenaar fysiek kunt bieden, maar vraagt ook om uw liefde en inlevingsvermogen. Het verzorgen van een Maltezer is bijna als het verzorgen van een kind. Het zal zeker veel van uw inspanning vergen, maar uiteindelijk is het de moeite waard.

Ondanks uw wens om de levensduur van uw hond te verlengen, begrijp dat zijn levenskwaliteit veel belangrijker is. Het zinvol maken zolang je maatje nog bij je is, is wat er echt toe doet en je hond zal je ervoor bedanken; misschien niet op een manier die uitgesproken wordt, maar het zal te zien zijn!

Ken je iemand die misschien interesse heeft om meer te weten over deze kleine hond? Deel het met een hondenliefhebber!

We horen graag wat je van het bericht vindt, alleen zo kunnen we het verbeteren.