Hoeveel eten Duitse Doggen (dagelijks en maandelijks)?

Je weet al hoe groot een Duitse Dog is – heb je hun poten gezien?! – dus je weet waarschijnlijk al dat ze in de loop van een dag behoorlijk wat eten. Maar, hoeveel moet je ze te eten geven? Kijk maar eens.

U kunt verwachten dat uw Duitse Dog dagelijks tussen de 8-10 kopjes (1,89-2,3L) hondenvoer eet. Dit komt het meest voor wanneer hij zich in zijn groeispurtfase bevindt. In sommige gevallen eet hij zelfs meer dan dat! Als hij eenmaal volwassen is, zal uw Duitse Dog dichter bij 6-10 kopjes (1,41-2,36L) voedsel per dag eten. Hieronder leest u hoeveel u uw Duitse Dog in de verschillende levensfasen moet voeren, hoe u ervoor kunt zorgen dat hij de juiste voeding krijgt, en algemene tips voor de eetgewoonten van uw hond!

Hoeveel moet een Duitse Dog dagelijks eten?

Dus, we hebben al gezegd dat je moet kijken naar 6-10 kopjes (1,41-2,3L) hondenvoer per dag, afhankelijk van gewicht, beweging, en andere factoren zoals dat (meer daarover in een beetje). Dat betekent dat u maandelijks ongeveer 200 kopjes (47.3L) voer nodig heeft, als u even ruw rekent! Dat is veel, toch? Dat komt omdat Duitse Doggen enorm groot zijn! Door hun omvang verbranden ze snel calorieën en moeten ze veel gevoerd worden om hun lichaam sterk en gezond te houden.

Er is geen sprake van dat het veel voedsel lijkt, en dat is het ook zeker. U zult daar financieel gezien klaar voor moeten zijn, en er ook voor moeten zorgen dat u uw Duitse Dog op de juiste tijden van de dag te eten geeft. Omdat deze vriendelijke reuzen in feite de tieners van de hondenwereld zijn, hebben ze voortdurend honger en u moet er goed op letten dat u hun pruillip weerstaat, tenzij het etenstijd is! Daarover straks meer.

Hoeveel moet je een Duitse Dog voeren naarmate hij ouder wordt?

U zult opgelucht zijn om te weten dat uw Duitse Dog niet zomaar thuiskomt op zoek naar zijn 8 bakjes voer in de loop van de dag! Net als elke baby en uiteindelijke puber, zal de voedselbehoefte van uw Duitse Dog variëren, afhankelijk van zijn grootte (vaak door de leeftijd), zijn activiteitsniveau, en het geslacht van uw harige vriend. Laten we eens kijken naar de belangrijkste splitsingen in zijn eerste jaar om te verwachten voor voeding:

  • 1-6 weken
  • 2-6 maanden
  • 6-12 maanden

Voedingsinstructies voor 1-6 weken

Dames eerst! Wanneer uw kleine vrouwelijke Duitse Dog pup tussen de 1-6 weken oud is, kunt u verwachten dat zij 2-4 bekers (0,47-0,95L) per dag eet. Als je een kleine mannelijke Duitse Dog hebt, zul je hem ongeveer 3-5 bekers (0,71-1,18L) willen voeren omdat hij wat zwaarder gebouwd zal zijn.

Voedingsaanwijzingen voor 2-6 maanden

Als uw Duitse Dog echt begint te groeien, kunt u verwachten dat uw kleine dame 5-8 kopjes (1,18-1,89L) per dag eet. Dit is het begin van haar serieuze groei waarbij haar voeding zorgvuldig beheerd moet worden. Uw mannelijke Duitse Dog eet 6-9 kopjes per dag.

Voedingsinstructies voor 6-12 maanden

Deze maanden geven vaak bijzonder lange benen en enorme oren! Wat de voeding betreft, zal je nog niet zo kleine meisje 6-9 bekers (1,41-2,1L) per dag eten en je stevige jongeman, die iets groter zal lijken dan zijn zus, tussen de 10-12 bekers (2,37-2,83L) per dag.

Voedingsinstructies voor Duitse Doggen

Omdat deze lieve pups in de groei zijn, kunt u hun maaltijden opdelen tot 3 per dag, al zult u ervoor willen zorgen dat u ze niet over- of ondervoedt wat betreft uw cup (liter) hoeveelheid in de loop van een dag. De 3 maaltijden helpen hun buikjes de hele dag vol en tevreden te houden.

Hoeveel moet u uw volwassen Duitse Dog voeren?

Zo, dat zijn de eerste 12 maanden, maar hoe zit het als uw Duitse Dog officieel 1 jaar wordt? De belangrijkste verandering hier is dat u de maaltijd in 2 voedingen wilt verdelen in plaats van 3! Dit is omdat het grootste deel van hun eigenlijke groei is gedaan (hun botten, hersenen, enz.) en ze het goed zullen vinden om over te schakelen op twee maaltijden.

Als je besluit om het op deze manier te doen, zorg er dan wel voor dat je dit langzaam doet, want een scherpe verandering in dieet kan je Duitse Dog tegenwerken! Doe het geleidelijk en neem altijd het advies van uw dierenarts over hoe u dat vooral voor uw hond het beste kunt doen.

Wat de voedingshoeveelheden betreft, zul je opgelucht zijn bij de herinnering dat hun hoeveelheden eigenlijk omlaag gaan als ze hun volle omvang bereiken en zichzelf een beetje beginnen te reguleren. Het is ook goed voor de portemonnee!

Uw volwassen vrouwelijke Duitse Dog eet tussen de 6-9 bekers (1,41-2,1L) en uw reu ongeveer 8-10 bekers (1,89-2,37L). Zeker, dat is veel voedsel, maar die hoeveelheid varieert afhankelijk van drie factoren:

  • Grootte/gewicht
  • Activiteitsniveau
  • Water/hydratie

Klaar voor wat wiskunde? Hier gaan we.

Grootte/gewicht

De grootte en het gewicht bepalen hoeveel uw Duitse Dog nodig heeft. Je weet dat er een tabel op de achterkant van sommige merken hondenvoer staat? Dat is ook zo. Dit is natuurlijk maar een richtlijn, en een dierenarts kan u helpen een gedetailleerder idee te krijgen van hoeveel te veel is als u zich zorgen maakt.

Activiteitsniveau

Hoe actiever uw Duitse Dog is, hoe meer calorieën hij zal verbranden. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat die goed vervangen worden, zodat hij zichzelf niet uithongert. Omdat Duitse Doggen van nature actief zijn en snel calorieën verbranden, verklaart dit waarom ze zoveel voedsel nodig hebben.

De meeste Duitse Doggen eten, zoals gezegd, tot 10 kopjes (2,37L) per dag als volwassene. Als u echter een bijzonder actieve hond hebt (als u hem bijvoorbeeld professioneel traint), dan heeft hij een speciaal dieet nodig om dat op te vangen. Het gaat om voeding (waarover straks meer), maar ook om de hoeveelheid.

Water/hydratie

De hoeveelheid water die uw hond drinkt gaat ook een rol spelen in de hoeveelheid die hij eet. Uw Duitse Dog moet altijd volledige toegang hebben tot vers, schoon water. Hoe meer hij drinkt, hoe kleiner de kans dat hij u het huis uit eet. Natuurlijk betekent dit niet dat u hem op een waterdieet moet zetten! Het betekent alleen dat hij minder hoeft te eten, omdat water hem helpt zich sterk en vol te houden.

Duitse Dog Voedingsschema

Hoe begrijp je nu het verschil tussen de hoeveelheden, het activiteitsniveau en de hydratatie? Hier komt de wiskunde om de hoek kijken. De onderstaande tabel zal u helpen begrijpen hoe dit alles samenkomt en hoe dat u kan helpen bij het portioneren van de voedingsbehoeften van uw Duitse Dog:

Normaal
Activiteit
Hoger
Activiteit
Gewicht (g) Bekers (g) Bekers
110lbs / 50kg 634g 7 765g 8+3/8
121lbs / 55kg 681g 7+4/8 822g 9
132lbs / 60kg 727g 8 877g 9+5/8
143lbs / 65kg 772g 8+4/8 931g 10+2/8
154lbs / 70kg 816g 9 985g 10+6/8
165lbs / 75kg 859g 9+3/8 1037g 11+3/8
176lbs / 80kg 902 9+7/8 1088g 11+7/8
Geleverd door Royal Canin

Als u zich nog steeds een beetje onzeker voelt, kunt u het beste uw dierenarts raadplegen. Omdat zij uw hond persoonlijk kennen, kunnen zij u ook het beste advies geven en u helpen om uw hond in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat alles op lange termijn in orde is.

Hoeveel te voeden voor een oudere Duitse Dog

Naarmate uw Duitse Dog ouder wordt, zullen ook hun voedingsbehoeften veranderen. Hun stofwisseling zal vertragen en ze zullen lang niet meer zo actief of energiek zijn. In dit geval zult u merken dat hun voedselhoeveelheden kunnen afnemen. De hoeveelheid zal sterk variëren en dit kunt u het beste bespreken met uw dierenarts.

Sommigen vinden dat de voedselbehoeften van hun hond afnemen als ze de jonge leeftijd van 7 jaar bereiken, en anderen vinden dat ze het prima doen met hun normale volwassen hoeveelheden tot ze 9 of zelfs 10 zijn. Dit hangt af van de algemene gezondheid, de genetica en de levenswijze van de hond.

Soorten voer voor uw Duitse Dog

Zoals veel ouders tegenwoordig leren, zijn niet alle hondenvoeders gelijk. Omdat we onze honden allemaal de beste kwaliteit voer willen geven, zult u de tijd willen nemen om uit te zoeken wat dat precies is. Aangezien Duitse Doggen specifieke voedingsproblemen hebben, is dit vooral belangrijk bij dit extra grote hondenras.

Over het algemeen zult u een specifiek soort voer (nat en/of droog) willen vinden voor grote hondenrassen. Vanaf de puppytijd tot het senior leven, zal het krijgen van een hondenras specifiek voor Duitse Doggen en/of grote honden, de gezondere keuze zijn.

De belangrijkste reden is dat algemeen puppyvoer vol zit met calorieën en vet om hen te helpen groeien en zich gezond te ontwikkelen. Dit kan echter eigenlijk te veel calorieën zijn voor een Duitse Dog puppy en kan gezondheidsproblemen veroorzaken voordat ze zelfs hun eerste verjaardag bereiken. Hetzelfde geldt voor voer voor volwassenen en senioren, hoewel dit voer vaak vol zit met extra eiwitten en minder calcium dan voer voor grote hondenrassen. Honden van verschillende grootte hebben verschillende soorten voedingsbehoeften.

Bij het zoeken naar het juiste voer, zullen zowel droogvoer als natvoer, ontworpen voor grote hondenrassen, een verschillende verhouding voor calcium en eiwit hebben. Aangezien Duitse Doggen gespierd zijn en grote, dichte botten hebben, is voldoende van beide erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ze hun hele leven lang sterk en gezond blijven. Idealiter zou uw voer ongeveer 23% eiwit en ongeveer 14% vet moeten bevatten.

Je zult er ook voor willen zorgen dat het voer dat je kiest een hogere hoeveelheid probiotica heeft, die ook cruciaal zijn om goed te krijgen bij grotere honden. Het aantal calorieën in het voer van uw hond moet gematigd zijn, maar niet uitzonderlijk hoog (dit is waar u het grootste verschil zult merken).

Er zijn heel wat merken die u kunt overwegen om aan deze parameters te voldoen, die allemaal aan deze behoeften voor hoeveelheden en verhoudingen zullen voldoen, en ook goed gemaakt zijn met kwaliteitsingrediënten om een betere, hoogwaardige voeding voor uw Duitse Dog te bieden. Enkele van de merken die u moet opzoeken zijn:

Duitse Dog eet voedsel met een vork en een mes

Hoe vaak moet ik mijn Duitse Dog eten geven?

Zoals gezegd moeten pups ongeveer 3 maaltijden per dag krijgen en volwassenen 2 maaltijden per dag. Dit is slechts een standaardadvies voor uw Duitse Dog, maar de werkelijke voedertijden zijn geheel aan u! Volwassenen kunnen 2 keer per dag gevoerd worden en zich nog steeds de hele dag vol voelen. Zo krijgen ze nog steeds de nodige kopjes te eten, natuurlijk.

Dit gezegd zijnde, kun je ook kijken naar het opsplitsen van hun maaltijden in 3 als je dat liever hebt. Sommigen vinden dat kleinere porties op 3 momenten per dag gemakkelijker is voor het dieet van hun hond, en ook voor hun rommelende buikjes. Het is wat het beste voelt.

Bij beide benaderingen is het belangrijk ervoor te zorgen dat u consequent bent in de hoeveelheid en het tijdstip van de voeding.

Moet ik mijn Duitse Dog gratis voeren?

Hoewel sommige honden gratis gevoerd kunnen worden, hoort een Duitse Dog daar niet bij! Deze jongens zijn dol op eten en zullen elke hap die je voor hen neerlegt opeten, zelfs als het een hele zak voer is. U moet er als verantwoordelijke ouder voor zorgen dat hij of zij de vooraf geplande en geportioneerde maaltijden krijgt en niets meer.

U kunt uw Duitse Dog natuurlijk traktaties geven, maar u zult gezonde, kwalitatief hoogwaardige traktaties willen kiezen die weinig calorieën bevatten. Dit betekent dat hij niet wordt overvoerd of volgepropt met extra calorieën die hij niet zou moeten hebben. Je moet er ook voor zorgen dat hij er niet te veel krijgt – we weten het, het is moeilijk!

Hoe een Duitse Dog afremmen tijdens het eten

Veel ouders van Duitse Doggen vinden het vreselijk dat deze zachtaardige reuzen hun voedsel gewoon opslokken en het dan onmiddellijk weer opgooien. Het is goor en verspillend, financieel gezien. Het eten van uw Duitse Dog vertragen is dus een geweldige manier om hem te helpen het eten binnen te houden en het ook beter te verteren!

Het beste hulpmiddel daarbij is een puzzelbak. Dit zijn geribbelde en gegroefde ondiepe schalen die de brokken verspreiden en uw hond fysiek laten vertragen tijdens het eten.

Een andere manier om te helpen is om zijn maaltijden te spreiden over een paar porties. Bijvoorbeeld 3 maaltijden in plaats van 2. Of kleine tweedelige maaltijden waarbij hij de helft op een bepaald tijdstip krijgt en de andere helft op een ander tijdstip. Dit kan lastig zijn om recht te houden, maar het is geweldig om ervoor te zorgen dat zijn eten in zijn maag blijft.

Veel voorkomende eetproblemen bij Duitse Doggen

Er zijn nogal wat zorgen als het gaat om Duitse Doggen en voedsel. Dit komt omdat voedsel een enorm probleem is voor Duitse Doggen, in het bijzonder! Hier zijn enkele van de grootste problemen die zich kunnen voordoen met uw gentle giant!

  • Hij eet niet al zijn eten op
  • Hij lijkt constant honger te hebben
  • Hij heeft een gebrek aan energie of is benauwd
  • De truc om de financiën in evenwicht te brengen met het kopen van voedsel

Hij eet niet al zijn eten op

Hoewel Duitse Doggen beruchte voedselvreters zijn, laten sommige daadwerkelijk brokjes of natvoer achter nadat ze hun buik vol hebben. Dat kan zijn omdat ze afgeleid zijn, maar de kans is groot dat het is omdat hij vol zit en niet meer hoeft (hier spelen hydratatie en beweging een rol). Dit is geen reden tot bezorgdheid, en als u wilt zien wat er aan de hand is, probeer dan de hoeveelheid voedsel te verminderen met een half kopje (0,11 liter) voor één maaltijd per dag. Je kunt die verlaging verdelen over de twee maaltijden, of er gewoon één kiezen.

Niet alle Duitse Doggen hebben immers de volle 10 bekers (2,3 liter) per dag nodig. Sommige kunnen prima uit de voeten met minder en worden niet tekort gedaan.

Hij lijkt voortdurend honger te hebben

Als hij daarentegen altijd op zoek is naar voedsel, moet u misschien de andere kant op. Voeg een half kopje (0,11L) toe aan één maaltijd per dag en ga van daaruit verder. Als hij naar iets vreemds lijkt te zoeken, zoals 15 kopjes (1,5L) voer per dag, moet u uw dierenarts raadplegen.

Het kan een hele uitdaging zijn om te weten wanneer hij gewoon traktaties en voedsel van je probeert te loeien, en wanneer hij echt honger heeft. Een dierenarts zal je helpen ervoor te zorgen dat hij gezond en veilig is, maar je niet het huis uit eet!

Hij heeft geen energie of is angstig.

Als hij lusteloos of benauwd lijkt, kan het zijn dat hij niet de juiste voeding krijgt. Hij krijgt bijvoorbeeld niet genoeg eiwitten binnen. Of hij krijgt te veel calorieën binnen, waardoor hij in een voedselcoma raakt. Hoewel een goed reuzenhondendieet kan helpen, is het, zoals gezegd, belangrijk ervoor te zorgen dat hij gelukkig en veilig is. Raadpleeg bij twijfel uw dierenarts!

De truc om de financiën in evenwicht te brengen met het kopen van voedsel

Laten we eerlijk zijn, gespecialiseerd voer is duur en Duitse Doggen hebben er veel van nodig. Dit is iets om serieus over na te denken voordat u uw puppy mee naar huis neemt en als u weet dat dit een probleem gaat worden, wilt u dit plannen om ervoor te zorgen dat het dieet van uw hond wordt verzorgd. Dit hoort nu eenmaal bij het zijn van een verantwoordelijke huisdierouder, dus afbreuk doen aan de hoeveelheid voedsel of de kwaliteit ervan is geen redelijke optie om het goedkoper te maken!

Duitse Doggen hebben een ingewikkelde relatie met voedsel, maar deze gids zal u helpen er bovenop te blijven zitten vanaf de puppytijd tot aan het seniorenleven voor deze unieke, zachtaardige reus!

We horen graag wat je van de post vindt, het is de enige manier waarop we kunnen verbeteren.