Hoe snel kan een Duitse Dog rennen? Overschrijden ze de limieten?

Hoe snel kan een Duitse Dog lopen? Zwarte Duitse Dog loopt heel snel op een open veld

Heb je ooit een Duitse Dog zien rennen en je afgevraagd hoe snel ze eigenlijk bewegen? Ooit afgevraagd hoe en waarom ze zo indrukwekkend snel zijn? Hier is alles wat je moet weten over de snelheid van een Duitse Dog….

Hoe snel kan een Duitse Dog rennen? Op de absoluut snelste, kan een Duitse Dog tot 48.3 km/u lopen.. Ze zijn het op één na snelste hondenras ter wereld, in feite alleen verslagen door de Greyhound/Whippet. Dat ze in staat zijn om met die schijnbaar halsbrekende snelheid te rennen, betekent niet dat ze zo geboren zijn. Net als elke professionele atleet die de beperkingen van zijn lichaam kan maximaliseren, moet een Duitse Dog getraind worden om die topsnelheid te bereiken. Hieronder staat alles wat je nodig hebt over de haalbaarheid van de training, de timing, de details over hoe een Duitse Dog loopt, en hoe je het meeste uit de training zelf kunt halen.

Is het moeilijk om een Duitse Dog te trainen?

Hoewel sommige honden absoluut dol zijn op training en niet kunnen wachten tot je ze nieuwe trucjes leert en ze helpt een betere versie van zichzelf te worden, horen Duitse Doggen daar niet bij. Het trainen van Duitse Doggen vergt veel geduld en tijd omdat ze erom bekend staan koppig te zijn. Alleen omdat u wilt dat uw hondgo zo snel loopt als een auto, betekent nog niet dat hij het ook wil doen, immers!

Het trainen van een Duitse Dog zal veel discipline en hand in hand – eh, hand in poot – met uw pooch vergen om ervoor te zorgen dat het succesvol, productief en, natuurlijk, veilig is. Hoewel veel mensen hun Duitse Doggen trainen als hardlopers, zult u er serieus wat tijd en opleiding in moeten steken om het op de juiste manier te doen.

Wanneer kan ik beginnen met het trainen van een Duitse Dog?

Om die koppigheid voor te zijn, maken veel huisdierouders de fout om te proberen hun Duitse Doggen meteen vanaf de puppytijd te trainen, bovenop alle andere basiscommando’s natuurlijk. Echter, volgens de AKC, brengt overdrijven met extreme oefening hen in gevaar voor gezondheidsproblemen op de lange termijn.

Wat Duitse Doggen betreft, is het het beste om te wachten tot ze minstens 2 jaar oud zijn. Dit omvat natuurlijk geen basistraining, normale wandelingen en speeltijd. Deze worden allemaal beschouwd als standaard puppytraining en hondgerelateerd leven. De leeftijd van 2 jaar als minimum wordt echter aanbevolen voor elke vorm van looptraining.

Dit heeft twee redenen. De eerste is dat een pup zich nog steeds ontwikkelt en zijn groei afmaakt tot (en zelfs voorbij) zijn 2e verjaardag. Omdat hun lichaam nog in ontwikkeling is, kan training voordat het klaar is met ontwikkelen hen verwonden en hun botten en gewrichten verzwakken nog voordat ze klaar zijn met groeien. Door hun botten en gewrichten volledig te laten rijpen, zijn ze uitstekend geschikt voor professionele looptraining. Dit bereidt hen niet alleen veilig voor, maar zorgt er ook voor dat ze zo jong in hun leven geen gezondheidsproblemen op lange termijn krijgen.

Een ander detail om in gedachten te houden bij de timing is dat Duitse Doggen gevoelig zijn voor problemen zoals gewrichtsproblemen en broze botten. U kunt deze aandoeningen zowel uitlokken als verergeren door hem te vroeg te hard te trainen. Aangezien dit leidt tot dure afspraken met de dierenarts, operaties en zelfs pijnstillers, is dit iets om serieus te nemen voor de gezondheid en het comfort van uw hond.

Kunnen Duitse Doggen lange afstanden lopen?

Als je ooit een Duitse Dog hebt zien opstijgen over een veld, weet je misschien al het antwoord op deze vraag! Maar.., Ja, Duitse Doggen zijn meer dan in staat om lange afstanden te rennen.. Maar het “hoe” van deze situatie is wat het zo merkwaardig maakt.

Technisch gezien zijn Duitse Doggen niet bepaald typische langeafstandshonden (waarover dadelijk meer). Dat wil zeggen, ze zijn niet echt goede kandidaten voor een honden cross-country team. Hun vermogen om lange afstanden te lopen is eenvoudigweg te danken aan hun enorme omvang. Ze kunnen in korte tijd veel grond afleggen omdat hun poten lang zijn en dit geeft hen een indrukwekkende pas.

Dit alles terzijde, zijn Duitse Doggen niet beter dan standaard rassen zoals Golden Retrievers als het gaat om loopafstand of uithoudingsvermogen. Ze staan hoger in rang, gewoon omdat ze zoveel groter zijn.

Hun ongelooflijke vermogen om te rennen is wat hen door de geschiedenis heen zo populair maakte. Gebruikt als jachthonden om te helpen jagen op die grote wilde dieren zoals beren en beren, hielpen hun snelheid en afstand de mensen deze dieren te vangen die zoveel groter en sneller waren dan zij.

Hoe is een Duitse Dog zo snel?

Het lijdt geen twijfel dat het absoluut fascinerend is om een Duitse Dog op volle snelheid te zien rennen. Hoe kunnen ze precies zo snel rennen? Nogmaals, het komt allemaal neer op hun grootte. Het zijn grote honden en dit helpt hen om meer terrein te bestrijken in minder stappen.

Dat gezegd zijnde, hebben ze ook indrukwekkend lange benen. Qua verhoudingen staan Duitse Doggen bekend om die knobbelige, ding- en gangpoten die er vaak hilarisch uitzien als uw hondje erin groeit! Deze poten maken natuurlijk langere passen mogelijk.

Een ander ras-specifiek aspect dat je zult opmerken is dat ze ook uitsluitend gefokt zijn om snel te zijn. Het zijn aerodynamische en relatief dunne, gespierde en wendbare honden. Al deze details maken ze sneller dan de meeste honden.

Al met al, van grootte tot verhoudingen, en specifieke eigenschap van het Duitse Doggenras, behoren deze doggo’s zeker tot de snelste en beste hardlopers die er zijn.

Fawn Duitse Dog die zeer snel loopt

Training van Duitse Doggen voor snel en lange afstand lopen

Als u geïnteresseerd bent in wat uw hond kan doen als hij goed getraind is, wilt u klaar staan met de juiste trainingstips en benodigdheden om er het maximale uit te halen. Hier zijn de belangrijkste concepten waarop u zich moet concentreren om de training op het juiste spoor, gezond en veilig te houden.

Consequent schema

Aangezien u nu weet dat Duitse Doggen bijzonder koppig zijn, moet u een consistent schema opstellen en handhaven voor de eigenlijke training zelf. Uw schema moet, nou ja, gepland zijn om langzaam te beginnen en dan toe te nemen gedurende het hele venster.

Probeer even consequent te zijn in de timing van de training als in de sessies zelf. Dat wil zeggen, als je hem normaal gesproken op maandag, woensdag en vrijdag van 3-4 uur traint, probeer dat dan zo consequent mogelijk te houden. Niet alleen zal hij vaak uitkijken naar de band en het rennen met u, maar hij zal ook weten dat hij het kan verwachten. Dit kan het werken met dit koppige en eigenzinnige ras veel gemakkelijker maken!

Juiste voeding

Net als mensen moet je hem ook de juiste voeding geven om zijn lichaam van brandstof te voorzien en hem zowel de fysieke energie als het vermogen te geven om meer spiermassa te krijgen terwijl hij traint en sterker wordt onder jouw begeleiding.

Je moet je natuurlijk richten op een gezond dieet, zonder tafelresten of buitensporige traktaties. U moet zich ook richten op gezond hondenvoer van topkwaliteit! Houd er rekening mee dat een Duitse Dog ongeveer 10-12 kopjes per dag eet (2,3-2,8 liter), dus de kosten van het voer kunnen snel oplopen! Om zijn gezondheid voorop te stellen, zult u dit voer ook uitsluitend van zijn dierenarts willen betrekken, om er zeker van te zijn dat hij alle juiste gezondheidsbronnen van laag eiwitgehalte en vitaminen en mineralen binnenkrijgt die hij nodig heeft om hem sterk en gezond te houden tijdens de training.

Geef prioriteit aan botgezondheid

Ofwel door alleen de juiste voeding, ofwel door supplementen die door een dierenarts zijn goedgekeurd en voorgeschreven, ofwel door een combinatie van details, moet u ook echt prioriteit geven aan de gezondheid van de botten van uw Duitse Dog. Aangezien u weet dat ze om te beginnen broze botten hebben, helpt een proactieve aanpak van deze potentiële problemen hen preventief te versterken en vermindert het risico tijdens de intensieve training die u hem geeft.

Wees voorzichtig met het tempo van de training van uw Duitse Dog.

Zodra uw hond zich aanpast aan de training, kunt u merken dat hij het zo leuk vindt, dat hij graag verder gaat dan u in een bepaalde sessie had toegestaan. Aangezien Duitse Doggen liefdevol en vriendelijk zijn voor hun favoriete mensen, genieten ze evenveel van de kwaliteitstijd die ze met u doorbrengen als van het eigenlijke rennen en trainen zelf.

Maar, dit is waar je een verantwoordelijke huisdier ouder moet zijn voor een hondentrainer! Omdat Duitse Doggen zo gevoelig zijn voor problemen met hun gewrichten en botten, moet u heel voorzichtig en geleidelijk zijn met uw tempo. Als u van plan was om hem slechts 4,8 kilometer te laten lopen in die sessies, dan is dat uw einddoel. Zelfs als je weet dat hij meer wil lopen, kap daar dan mee.

Met dit in gedachten wil je er zeker van zijn dat je ook het juiste trainingsplan gebruikt! Je kunt allerlei trainingsschema’s voor Duitse Doggen vinden, maar zorg ervoor dat je dierenarts tekent voor het schema dat je gebruikt. Niet alleen kunnen zij een slechte van een goede onderscheiden, maar zij zullen ook in overweging nemen of het een goed plan is voor jouw hondje of niet. Er is immers geen “one size fits all” voor training, en dat geldt ook voor uw hondje!

Hoe zorg je voor Duitse Doggen tijdens de training

Net als bij een mens of een ander soort “professionele atleet” in de dierenwereld, zult u uw Duitse Dog goed willen verzorgen terwijl hij zijn trainingsprogramma doorloopt. Hier zijn enkele van de belangrijkste concepten om in gedachten te houden.

Houd hem in goede gezondheid

Een gezonde hond wordt een sterke hond. Je zult ervoor willen zorgen dat hij geen ondergewicht of overgewicht heeft. Je moet ervoor zorgen dat hij voldoende gezond trainingsvoer eet en niet te veel lekkers of tafelresten.

U zult er ook aan moeten denken om zijn geest net zo gezond te houden als zijn lichaam, met voldoende tijd besteed aan het spelen met speelgoed en zijn favoriete mens buiten de training.

Dan zijn er nog de juiste vaccinaties, regelmatige controles die alle honden nodig hebben, en ook een sterilisatie of sterilisatie.

Dit alles zal een rol spelen om hem in zijn hoogst mogelijke topconditie te houden wanneer u met de training begint.

Krijg een fysieke check-up voordat je begint

Hoe enthousiast u ook bent en hoe graag u ook weet dat uw Duitse Dog de baan op wil, u moet ervoor zorgen dat hij geschikt wordt geacht voor de dienst. Dit betekent een grondige check-up bij de dierenarts, inclusief bloedonderzoek en alles wat je dierenarts aanbeveelt om een volledig beeld te krijgen van hoe het met hem gaat. Hij of zij zal dan een professionele aanbeveling doen of uw hond al dan niet een goede kandidaat is voor training. Als alles klopt, kunt u veilig beginnen met trainen met het juiste programma dat ook zij goedkeuren.

Houd uw dierenarts op de hoogte

Gedurende het hele trainingsproces zult u ook uw dierenarts op de hoogte willen houden. Regelmatige sessies en hun advies over voeding en andere onderdelen van hun dieet is ook belangrijk. Vergeet niet dat uw dierenarts een professional is in goede en gezonde hondenverzorging. Dit betekent dat u altijd naar hem moet luisteren als hij aanbevelingen doet, zelfs als hij besluit dat uw hond misschien moet stoppen met trainen of er helemaal niet mee moet beginnen. De gezondheid van uw hond zou altijd voor alles moeten gaan, toch? Precies.

Zwarte Duitse Dog loopt heel snel over de sneeuw

Een paar geheugensteuntjes bij het trainen van uw Duitse Dog

Terwijl u begint aan uw opwindende nieuwe trainingsschema voor uw snelle en furieuze Duitse Dog, zijn er een paar algemene herinneringen om voor, tijdens en na de trainingen zelf in gedachten te houden.

Zorg ervoor dat u weet hoe u ze moet trainen

Trek niet zo’n gezicht! Hondentraining is een serieuze baan en het is anders dan gewoon basis puppy training. Professionele atleten hebben toegewijde persoonlijke trainers, toch? Precies.

U hoeft misschien geen professionele hondentrainer in te huren om uw hond te helpen leren hoe hij op zijn topsnelheid moet lopen, maar u zult wel wat tijd en moeite willen steken in het leren over hoe hondentraining werkt, hoe u een goed schema ontwikkelt (of er een aanpast die u online vindt), en allerlei andere trainingsinformatie.

Je moet je aandacht ook richten op training uitsluitend voor Duitse Doggen. Dit kan het aanpassingsproces veel gemakkelijker maken en het geeft je ook de voldoening en het comfort om te weten dat je een trainingsschema en -techniek volgt die anderen effectief en veilig hebben gebruikt met hun eigen doggo’s!

Geef ze vrije dagen

Energieniveau en houding terzijde, je Duitse Dog heeft rustdagen nodig, net als ieder ander die wil trainen. Hoe enthousiast ze ook zijn om te gaan trainen (hetzelfde geldt voor jou), je zult ervoor willen zorgen dat ze rustdagen hebben, puur omwille van hun lichaam. Hun spieren, gewrichten, botten en hartsystemen hebben allemaal tijd nodig om te rekken, zich te verbeteren en dan weer te rusten. Dit helpt hen ook om na verloop van tijd sterker te worden, waardoor ze een veel betrouwbaardere stersporter worden!

Let op hun signalen

Vergeet niet dat Duitse Doggen niet echt bedoeld zijn als racebaanhonden. Zeker, ze worden gebruikt bij de jacht, maar ze zijn niet bedoeld om het hele jaar door in topconditie te worden gehouden.. Als je hondje tekenen vertoont dat ze moe of pijnlijk zijn, zorg er dan voor dat je daar naar luistert en de training stopt of aanpast.

Hetzelfde geldt voor emotionele en mentale behoeften. Als uw hondgo, zo koppig als hij is, gewoon niet wil rennen of er niet van houdt, dwing hem er dan niet toe. Hoewel hij in het begin weerstand biedt, zullen de meeste honden zich aanpassen aan hardlooptraining als ze gewend raken aan het schema (hier is dat consistentie-ding weer). Maar misschien is uw Duitse Dog een uitzondering. Misschien heeft hij een hekel aan training en wil hij het gewoon niet doen.

Als ouder moet u uw eigen opwinding voor uw Duitse Dog om “zijn volle potentieel te bereiken” beteugelen en onthouden dat u hem eerst moet opvoeden, en hem daarna moet coachen. Niet alleen zal hij de training en het hardlopen in het algemeen kwalijk nemen, wat betekent dat hij waarschijnlijk zijn topsnelheid niet zal halen tenzij hij onder dwang staat, hij zal je ook associëren met negativiteit en zelfs angst omdat hij gedwongen wordt iets te doen wat hij niet wil. Het doet pijn, toch?

Vergeet niet dat leeftijd een rol speelt

Hoewel je hem natuurlijk niet te jong wilt trainen, is zijn bovenleeftijd ook belangrijk om te onthouden. Duitse Doggen leven, helaas, vaak niet zo lang als de meeste rassen vanwege hun grootte (waardoor ze de bijnaam van het “hartzeerras” krijgen). Als u uw hond op latere leeftijd krijgt, is training tot hardloper misschien niet realistisch, omdat zijn botten en gewrichten al sterk verouderd zijn. Uw dierenarts kan u hierover meer vertellen.

Er bestaat geen twijfel over: uw Duitse Dog is een indrukwekkende hardloper. Of u het nu zelf wilt zien of uw Duitse Dog een kans wilt geven op hondensterrendom, training kan een optie zijn om te overwegen! Houd gewoon deze aanwijzingen en tips in gedachten om iedereen veilig en gezond te houden op korte en lange termijn.

We horen graag wat je van de post vindt, het is de enige manier waarop we kunnen verbeteren.