Hoe uw puppy geen poep meer eet

Hoe een puppy te stoppen met het eten van poepAls er één onderwerp is waar nieuwe puppy-eigenaren gegarandeerd van gruwelen, dan is het wel de ontdekking dat hun puppy poep eet.

In dit artikel gaan we het hebben over hoe je puppy kan stoppen met poep eten, maar eerst kijken we waarom puppy’s dit doen, en hoe gewoon en normaal deze gewoonte eigenlijk is.

“Normaal!” Je roept “Toch niet?”

De eerste keer dat ze hun puppy zijn eigen uitwerpselen zien eten, zijn de meeste nieuwe puppy-eigenaren ervan overtuigd dat ze een verdorven en hoogst abnormale hond hebben gekregen.

Het is heel gebruikelijk voor nieuwe puppy-eigenaren om het onderwerp te introduceren met zinnen als “Dit moet stoppen” of “dit kan niet doorgaan” en “Ik heb kinderen weet je”.

Ze zijn onvermurwbaar dat poep eten absoluut niet iets is waarmee ze geassocieerd willen worden, zelfs niet via de familiehond.

En wie kan het ze kwalijk nemen?

Hoe kan het immers normaal zijn, als alleen al de gedachte aan puppy’s die poep eten zo walgelijk is. Laten we eens kijken

Waarom eet mijn puppy poep?

Allereerst is de harde waarheid dat veel, zo niet de meeste, honden van tijd tot tijd poep eten. Vooral als ze puppy zijn. Uit een onderzoek uit 2012 bleek dat 16% van de honden serieuze poepeters zijn!

Die hond waarmee je vorige week op het strand je ijsje hebt gedeeld? Die heeft waarschijnlijk eerst poep gegeten.

Puppy eet poep? Wat te doen in dit artikel

De hond van je vriend – degene die je gezicht elke keer een goede wasbeurt geeft als je in de buurt komt? Hij eet waarschijnlijk ook poep.

Veel, heel veel honden doen dit als ze de kans krijgen. Alleen praten mensen er meestal niet over. Het is iets wat velen van ons beschamend vinden.

Mijn punt is – uw hond is volkomen normaal – ik wil u op dat punt echt geruststellen, want de zorg dat een pup raar of onnatuurlijk is op een of andere manier is heel gewoon.

Waarom doen honden dit?

Waarom honden over de hele wereld dit onaangename tijdverdrijf doen, weet niemand zeker, maar het lijkt er steeds meer op dat ze het gewoon lekker vinden.

Poep eten heeft niets te maken met een slecht dieet – goed gevoede honden doen het net zo goed als ieder ander. Hoewel de af en toe poep eter is meer geneigd zich over te geven als hij honger heeft.

Sommige mensen, waaronder ikzelf, vinden dat rauw gevoede honden minder geneigd zijn poep te eten.

Misschien omdat hun voedsel vollediger verteerd is.

Terwijl brokken veel vulstoffen en sterke smaakstoffen bevatten die door de hond heen gaan en hun poep omvangrijker en stinkender maken, en mogelijk aantrekkelijker voor honden als snack.

Poep eten lijkt bij sommige hondenrassen meer voor te komen dan bij andere, maar er zijn geen harde en snelle regels.

Nu het volgende punt dat de meeste mensen maken – “maar wordt mijn puppy er niet ziek van?”.

Zal poep eten mijn puppy ziek maken?

Verrassend genoeg lijkt poep eten geen nadelige gevolgen te hebben voor de meeste honden. Sommige honden zullen de poep later in uw keuken weer uitbraken – nog zo’n vertederend hondentrekje. Maar de meeste slikken en verteren de poep zonder enige nadelige gevolgen.

Natuurlijk, als uw puppy de poep van een andere hond opeet en die hond heeft wormen, dan bestaat de kans dat uw puppy ook wormen krijgt. Dus als uw puppy erin slaagt te eten van de maaltijd die door een andere hond is gepasseerd, is het een goed idee om hem te ontwormen.

“OK” zeg je, “dus hij is niet gestoord, het is vrij normaal, en het zal hem geen kwaad doen. Maar ik wil nog steeds niet dat hij het doet. Het is gewoon grof. Dat brengt ons bij de laatste vraag die de meeste mensen stellen…

Hoe voorkom ik dat mijn puppy poep eet?

Hier zijn enkele van de technieken die mensen gebruiken om te proberen hun puppy’s te laten stoppen met het eten van poep

  • Het voedsel van hun puppy besprenkelen met additieven zoals ananas
  • De uitwerpselen van hun puppy bestrooien met iets onaangenaams zoals chilipeper
  • De puppy op een rauw dieet zetten
  • De puppy straffen voor het aanraken van poep
  • Poep verwijderen zodra het wordt geproduceerd
  • De puppy leren weg te komen van poep voor een GROTE beloning

Maar werkt een van deze methoden?

Er is tegenstrijdig anekdotisch bewijs dat de eerste twee technieken werken, sommige mensen beweren van wel, en anderen beweren van niet. Persoonlijk wil ik mijn puppy niet iets geven dat geen deel uitmaakt van een uitgebalanceerd dieet.

En als je dicht genoeg bij de ontlasting van je pup bent om er iets op te strooien, lijkt het me veel logischer om ze gewoon op te rapen en weg te gooien.

Er is enig anekdotisch bewijs dat overstappen op een rauw dieet kan helpen, maar het helpt niet iedereen. En eerlijk gezegd is het een grote verandering in je leven, die echt in een bredere context moet worden gezien dan alleen het stoppen van een puppy die op poep kauwt.

Dus blijft over: de pup straffen voor het aanraken van poep, belonen voor het weggaan van poep en de poep opruimen zodra het de grond raakt.

Ik raad u ten zeerste aan deze laatste twee methoden te combineren, en de straf helemaal te vergeten.

Straf heeft een aantal nadelen in elke trainingssituatie en het laatste wat u wilt is dat uw pup bang wordt voor poep. Dat kan leiden tot constipatie, vervuiling in huis enz.

Opruimen

Als je de gewoonte hebt om je puppy buiten te laten om zijn ‘behoefte’ te doen, terwijl jij in een warme keuken zit met een kop koffie en de kruiswoordpuzzel. Dit gaat vervelend worden.

Maar naar buiten gaan met uw pup en alles opruimen wat hij doet, op het moment dat hij het doet, is een briljante manier om de meeste gevallen van coprofagie (de mooie term voor poep eten) de kop in te drukken.

Wegkomen van poep

Combineer een verplichting tot opruimen met het leren van uw puppy om rond te draaien als hij een speciaal signaal van u hoort dat betekent dat u hem iets ‘geweldigs’ te geven heeft (een lekker handje sappige gekookte kip bijvoorbeeld).

Je hebt dan de middelen om een ‘poepgebeurtenis’ aan te pakken als je betrapt wordt.

Gevestigde poepeters

Je kunt poep eten vaak genezen of drastisch verminderen door een aantal behoorlijk forse beloningen te geven voor het afkomen van poep.

Houd er rekening mee dat de eerste paar keer dat u dit doet, uw pup waarschijnlijk de poep die hij in het oog had zal oppakken en meenemen als hij u hoort roepen.

Train een toverwoord

Leer uw puppy te komen op een speciaal woord. Dit is een woord dat altijd gepaard gaat met een schitterende beloning.

U kunt dit woord dan gebruiken als u in een situatie komt – in de tuin van iemand anders misschien, of tijdens een wandeling – waarin uw puppy een poepje vindt en zich klaarmaakt om te gaan eten.

Roep uw puppy met uw speciale woord

Weersta de neiging om flauw te vallen van schrik als hij de poep meeneemt. En vertel hem NIET dat hij geen beloning verdient als hij zo opstandig is.

Doe alsof je denkt dat hij er nog steeds schattig uitziet (je kunt dit, echt waar) – hij zal de poep uitspugen als je hem zijn beloning toewerpt.

Zelfs als hij de poep op weg naar jou doorslikt, geef hem dan toch zijn beloning. Als de beloning goed genoeg is, zal hij spoedig poep gaan uitspugen om het te krijgen, en uiteindelijk niet eens meer de moeite nemen om het op te rapen.

Volharding loont!

Ik heb geweldige resultaten gehad met deze methode – maar je moet de pup aanhoudend belonen als hij je bereikt, zelfs als hij de poep eerst opeet.

Het zal even duren voordat hij doorheeft dat u er geen belang bij heeft de poep van hem af te pakken. Zorg ervoor dat u het opraapt en weggooit terwijl hij zijn beloning opeet.

Houd van uw hond ondanks zijn gewoonten

Poep eten kan echt tussen een hond en zijn gezin komen te staan. Pups zijn weggegeven of zelfs in de steek gelaten vanwege poep eten.

Dit komt omdat mensen zichzelf wijsmaken dat hun hond verdorven of walgelijk is totdat ze het geloven.

Laat dit niet met je gebeuren.

Probeer te accepteren dat uw pup gewoon doet wat honden over de hele wereld al doen sinds mensenheugenis.

Hij is nog steeds dezelfde lieve, loyale, lieve vriend die hij altijd was.

Doe de moeite om poepjes onmiddellijk op te ruimen en de meeste pups zullen over die gewoonte heen groeien. Ik zeg niet dat ze niet af en toe in de verleiding zullen komen, maar het zou geen probleem moeten zijn dat op noemenswaardige wijze in uw leven voorkomt.

Eet uw hond poep

Heeft u te maken gehad met dit probleem? Wat heb je geprobeerd en heeft het gewerkt?