Hoe teken je een Golden Retriever – Stap voor Stap Gids

Ben je klaar om te leren hoe je een Golden Retriever tekent? De beste manier om een Golden Retriever te leren tekenen is door het stap voor stap te doen.

Of je nu gewoon probeert je vaardigheid te verbeteren, of op zoek bent naar een leuk, uniek cadeau voor Golden Retriever liefhebbers.

Een Golden Retriever leren tekenen is een leuke activiteit voor iedereen!

Hier is een gemakkelijke gids om je te helpen de Golden Retriever tekenen onder de knie te krijgen.

Golden Retriever Ras

Volgens de AKC was de Golden Retriever in 2019 het derde populairste ras van Amerika! En het is gemakkelijk te zien waarom.

Ze zijn vriendelijk, sociaal en helemaal schattig. Het is dus belangrijk om dit alles in je tekening vast te leggen.

Golden Retrievers hebben een lange, pluizige vacht die golvend of plat kan zijn. Ze hebben een brede schedel, een sterke snuit en middelgrote tot grote, donkere ogen.

Het klinkt als veel details om op te nemen. Maar het tekenen ervan is gemakkelijker dan je op het eerste gezicht zou denken!

De beste manier is om het stap voor stap te doen.

hoe teken je een golden retriever

Hoe teken je een Golden Retriever stap voor stap?

Er zijn niet veel stappen nodig om een gedetailleerde Golden Retriever te tekenen! In feite zijn we erin geslaagd om het in 9 stappen te doen.

Volg deze eenvoudige stappen om een golden Retriever te tekenen, ongeacht je tekenvaardigheid!

Te beginnen met de allereerste stap.

Stap Een

stap een

De allereerste stap in het leren tekenen van een Golden Retriever moet beginnen met potlood. Eerst moet je drie cirkels tekenen.

Twee naast elkaar aan de onderkant van je pagina, die uiteindelijk het lichaam zullen worden. En één iets boven de cirkel linksonder, dat wordt uiteindelijk het hoofd.

De cirkels rechtsboven en rechtsonder moeten iets kleiner zijn dan die rechtsonder. En de onderste twee cirkels moeten elkaar een beetje overlappen.

Teken in de bovenste cirkel een groot kruis, geplaatst naar de linkerkant. Dit wordt uiteindelijk het gezicht van uw hond.

Stap Twee

stap twee

De volgende stap waaraan we gaan werken is het gezicht van onze Golden Retriever!

Voor dit deel kun je je pen gebruiken! De neus van je Golden Retriever komt precies in het midden van het kruis, met zijn snuit over het kruis en aan de linkerkant naar beneden.

Boven de horizontale lijn van het kruis moet u uw Golden Retrievers twee donkere ogen tekenen. U kunt die liefdevolle, intelligente blik gemakkelijk bereiken door wat wenkbrauwen toe te voegen, en de ogen te plaatsen op de kleine lijnen die u kunt zien in het voorbeeld hierboven.

Voeg een lachende vrolijke mond toe onder de neus, aan de onderkant van het gezicht. Je kunt een tong die uitsteekt toevoegen voor een nog vriendelijker uiterlijk!

En maak het gezicht af met de onderste lijn van de snuit, onder de mond.

Stap Drie

stap drie

Je blijft bij je pen in deze stap van hoe teken je een Golden Retriever!

Nu gaan we de omtrek van het hoofd tekenen en beginnen we aan de borst van onze hond.

Begin aan één kant en werk rond. De oren moeten slap zijn, maar mogen niet lager hangen dan de onderkant van de kopcirkel die u eerst tekende.

Voeg wat kleine pluisjes toe aan de bovenkant van de oren om te benadrukken hoe knuffelig uw Golden is! De bovenkant van het hoofd tussen de oren moet een beetje lijken op de bovenkant van een hart, met een lichte dip in het midden.

Als dit klaar is, kunnen we aan de borst beginnen. Veel kleine overlappende lijnen, zoals op de foto hierboven, geven de indruk van pluizig bont.

De linkerkant moet de curve van de potloodcirkel linksonder volgen. Maar de rechterkant moet de cirkel ontleden, en de curve van binnenuit volgen.

Stap Vier

stap vier

In stap vier gaan we iets meer van het lichaam van de Golden Retriever toevoegen. Voeg eerst zijn twee voorpoten toe.

Eén poot moet net aan de andere kant van het lichaam van uw Golden uitsteken, aan de linkerkant van de pagina. Voeg een lijntje toe om zijn tenen te tonen.

De tweede poot verbindt de twee pluizige borstlijnen die je in de vorige stap hebt getekend. Deze poot verleng je met een lijntje naar rechts, waardoor de hele voorpoot ontstaat.

Deze lijn zal zich uitstrekken onder de potloodcirkel. Maar het zal omhoog draaien in een lichte hoek van 90 graden om de rechterkant van de cirkel te ontmoeten.

Trek dan, vanaf de onderkant van het rechteroor, een rechte, diagonale lijn die JUIST voor de potloodcirkel rechtsonder stopt.

Deze lijn volgt dan de kromming van de potloodcirkel rechtsonder, maar alleen langs de bovenkant van de cirkel.

Stap Vijf

stap vijf

Nu beginnen de dingen echt samen te komen! Begin rechtsonder in de potloodcirkel met het tekenen van de achterpoot van uw Golden Retriever. Voeg twee korte rechte lijnen toe voor de tenen.

Teken nog enkele korte, overlappende lijnen helemaal onderaan. Deze moeten de voorpoot en achterpoot verbinden met een pluizig buikje.

Voeg in het midden van de potloodcirkel een lijn toe die naar links buigt. Dit is de achterpoot van uw hond.

En, aan de andere kant, voeg nog een gebogen lijn toe voor de buitenkant van de poot. Deze zal buiten de potloodcirkel liggen, maar niet verbonden zijn met de bovenste pennenlijn.

Het moet buigen van net onder deze lijn, heel dicht bij de potloodcirkel, de lijn van de cirkel volgen en aansluiten op de poot.

Stap Zes

stap zes

Stap zes van het tekenen van een Golden Retriever is het toevoegen van de staart!

Begin aan het einde van de kromming boven de potloodcirkel rechtsonder. Teken een gebogen lijn die naar rechts buigt en weer terug naar binnen.

Het puntje van de staart (het einde van de gebogen lijn) moet ongeveer gelijk zijn met de onderkant van de neus, maar niet verder dan de achterpoot die we in stap 5 tekenden.

Het volgende deel van de staart is de buitenste lijn. Verbind het puntje van de staart en de bovenkant van de achterpoot met een gekartelde curve om veel pluizige vacht te laten zien.

Stap Zeven

stap zeven

Nu we de omtrek van onze hond in pen hebben, moeten we onze gum tevoorschijn halen.

Begin voorzichtig de potloodlijnen uit te gummen die je in de allereerste stap hebt getekend, zodat je alleen de omtrek overhoudt.

Zorg ervoor dat de inkt van de pen helemaal droog is voordat je het potlood eronder weggumt.

Anders vlekt het over uw Golden Retriever!

Stap Acht

stap acht

We zijn nu bijna klaar met onze Golden Retriever tekening!

Deze stap houdt in dat je met je potlood wat schaduw aanbrengt op je hond, en wat definitie toevoegt.

Schaduw de gebieden die we in roze hebben gekleurd in de afbeelding hierboven.

Gebruik zachte potloodstreken, in plaats van harde lijnen.

Stap Negen

stap negen

En nu is je prachtige Golden Retriever tekening helemaal klaar!

Je kunt je Golden nog unieker maken door wat leuke kleuren toe te voegen. Of door te spelen met de vloeiendheid van de lijnen!

Maak je geen zorgen als het niet precies op onze tekening lijkt. Maar gebruik het voor wat inspiratie bij het toevoegen van details aan je Golden Retriever!

Je kunt met de arcering spelen in je volgende poging.

En je kunt de structuurvaardigheden en details die je hebt geleerd gebruiken om Golden Retrievers in verschillende posities te tekenen – zoals staand!

Hoe ging het bij jou?

Blij dat je geleerd hebt hoe je een Golden Retriever moet tekenen?

Laat ons zeker weten hoe je Golden Retriever tekenen ging in de commentaren!

Welke extra details heb je toegevoegd om de jouwe uniek te maken?

Met dank aan Toby Mattinson Animation voor de Golden Retriever illustraties.

Lezers hielden ook van

Referenties en bronnen