Hoe groot worden Engelse Bulldogs?

Hoe groot worden Engelse Bulldogs?

Engelse bulldogs zijn lieve, betrouwbare honden die algemeen geprezen worden als geweldig met kinderen. Ze werden oorspronkelijk gefokt om met stieren te vechten, vandaar hun naam. Tegenwoordig worden ze over het algemeen alleen nog gezien als gezelschapshonden.

Een van de meest voorkomende vragen over dit ras is “Hoe groot worden Engelse bulldogs?”. Het antwoord op die vraag wordt enigszins bemoeilijkt door de unieke verhoudingen van de Engelse bulldog.

Hoe groot worden Engelse Bulldogs?

Engelse Bulldogs zijn een korter, gedrongen ras. Als volwassenen kunnen ze 40 tot 50 pond wegen, maar worden slechts 14 tot 15 centimeter hoog. Ze hebben korte, brede poten, en zeer brede hoofden.

Ondanks hun wat felle uiterlijk staan Engelse bulldogs bekend om hun zachtaardige aard. Helaas staan ze ook bekend om hun slechte gezondheid.

Er zijn een aantal manieren om de grootte van een hond te bepalen. Je kunt alleen kijken naar het gewicht van een hond, of je kunt ook rekening houden met de hoogte.

Bij de meeste honden komen lengte en gewicht meestal overeen. Met andere woorden, korte honden wegen meestal weinig en lange honden wegen meer. De Engelse bulldog is echter een speciaal geval.

Engelse bulldogs zijn zeer dicht bij de grond gebouwd. Dit was nuttig in hun dagen als stierenvechters, toen hun dicht bij de grond zijn betekende dat ze de horens van de stier konden ontwijken.

Maar de Engelse bulldog is ook behoorlijk zwaar. Dit maakt het categoriseren van hun grootte wat moeilijk.

Wat wegen Engelse Bulldog Puppy’s in verschillende stadia?

Natuurlijk is het gewicht van een jonge Engelse bulldog verschillend, afhankelijk van hoe oud de pup is.

Volgens Engelse bulldog gewichtstabellen, wegen Engelse bulldog pups op één maand ongeveer 5 pond.

Rond 4 maanden, zal de pup een groeispurt hebben die hem omhoog zal schieten naar 30 pond.

Dit gewicht zal dan langzaam toenemen tot hij een jaar oud is, wanneer hij op zijn volwassen gewicht zal zijn.

Hoe groot zijn Engelse Bulldog Puppy’s?

Net als bij hun gewicht hangt de hoogte van een Engelse bulldog pup af van hun exacte leeftijd.

Tot nu toe is er zeer beperkte informatie verzameld over de optimale groei voor honden, vooral als het gaat om de hoogte.

Sommige dierenartsen proberen hier verandering in te brengen. Dus een hoogtekaart voor Engelse bulldoggen zou in de toekomst werkelijkheid kunnen worden.

In de tussentijd is het belangrijk te onthouden dat volwassen Engelse bulldogs vrij kort zijn. Daarom zullen puppy Engelse bulldogs ook korter zijn.

Hoe groot worden Engelse Bulldogs als volwassen hond?

Volwassen Engelse bulldogs verschillen in gewicht, afhankelijk van hun geslacht.

Het gemiddelde gewicht van de Engelse bulldog is ongeveer 40 pond voor teven, terwijl reuen ongeveer 50 pond wegen. Natuurlijk zullen grote Engelse bulldogs meer wegen.

Vergeet echter niet dat Engelse bulldogs erg kort zijn. Een full-size Engelse bulldog wordt meestal maar 14 tot 15 centimeter hoog. Door deze verhouding kunnen ze er erg kort en log uitzien. Lange Engelse bulldogs bestaan echt niet!

Door hun korte gestalte lijken ze vaak lichter dan ze in werkelijkheid zijn. Je kunt een Engelse bulldog niet echt oppakken zoals je honden van vergelijkbare lengte kunt oppakken. Ze zijn meestal ook te zwaar om comfortabel op schoot te zitten.

Hun gewicht kan een belangrijke factor zijn om rekening mee te houden als het gaat om het adopteren van een Engelse bulldog.

Engelse Bulldog grootte

Hoe breed zijn de hoofden van Engelse Bulldogs?

Engelse bulldogs hebben zeer brede hoofden!

Volgens de Amerikaanse Kennel Club moet het hoofd van een Engelse bulldog “ten minste de hoogte van de hond bij de schouders” meten.

Met andere woorden, het hoofd van een Engelse bulldog zal net zo breed zijn als de bulldog hoog is bij de schouder.

De rasstandaard stelt ook dat “de schedel zeer groot moet zijn.”

Dat is een zeer groot hoofd in vergelijking met andere hondenrassen!

Hoe lang zijn de poten van Engelse Bulldogs?

Het is geen geheim dat Engelse Bulldogs kort zijn. Dit komt grotendeels door hun korte poten.

De poten van een Engelse bulldog zijn zeer kort en stevig, maar ook zeer gespierd. Het zijn zeer krachtige honden ondanks hun kortheid.

Vaak hebben de poten van een Engelse bulldog een gebogen uiterlijk. Dit is normaal en te wijten aan de indeling van de beenspieren. De botten zelf mogen niet gebogen zijn.

Het is ook normaal dat de achterpoten van een Engelse bulldog langer zijn dan de voorpoten. Hun lendenen zijn meestal hoger dan hun schouders, waardoor ze er nog dikker uitzien.

Heeft mijn Engelse Bulldog een gezond gewicht?

De hier gegeven gewichten en hoogtes zijn ruwe schattingen.

Elke hond is een individu en zal waarschijnlijk niet precies aan deze richtlijnen voldoen. Als dat zo was, zouden er fokkers in de rij staan om ze te adopteren!

Als u zich zorgen maakt over het gewicht van uw huisdier, is het belangrijk uw dierenarts te vragen. Die kan een paar eenvoudige metingen doen en u een zeker antwoord geven.

Als u een dikke Engelse bulldog in handen hebt, kunt u ze ook helpen een gezonder gewicht te bereiken!

Engelse Bulldog Maat

Engelse bulldogs zijn echt kort en dik in vergelijking met andere honden.

Geïnteresseerd in meer informatie over deze unieke honden? Je kunt meer lezen in onze complete gids!

Meer informatie over Engelse Bulldoggen

Referenties en verder lezen

“De Bulldog: An Illustrated Guide to the Standard.” The Bulldog Club of Northern California Inc.

Zout, Carina. “Groei standaard grafieken voor het controleren van lichaamsgewicht bij honden van verschillende grootte.” PLOS. 2017.

“Bulldog.” American Kennel Club.

“Official Standard of the Bulldog.” Amerikaanse Kennel Club.

“Bulldog Standaard.” Bulldog Club van Amerika.