Hoe je hond of puppy in een bench te trainen

Benchtraining is een methode om uw puppy of hond zindelijk te maken. De bench wordt gebruikt om uw hond opgesloten te houden wanneer u niet in staat bent om toezicht te houden. Aangezien de meeste honden niet zullen urineren of poepen op dezelfde plaats waar ze slapen, zal uw hond waarschijnlijk proberen de drang op te houden wanneer hij in zijn bench opgesloten zit.
rottweiler in zijn bench
Indien correct gebruikt, voorkomt een bench dat de hond de slechte gewoonte krijgt om in uw huis ongelukjes te doen en geeft het hem een veilige ruimte die verwant is aan een hondenheiligdom.

Kies een bench

Er zijn verschillende soorten benches om uit te kiezen, met inbegrip van een draad kooi, een plastic pet carrier, en een zachte-zijdige canvas of nylon bench.

De draadkooi is de meest gebruikte. Hiermee kan uw hond zien wat er om hem heen gebeurt, en veel hebben een extra paneel waarmee u de bench groter of kleiner kunt maken, afhankelijk van de grootte van uw hond. Dit type bench is inklapbaar en heeft een verschuifbare bak in de vloer, waardoor hij gemakkelijk schoon te maken is.

Een plastic transportmand is ook een goede optie voor bench training. Dit is het soort dat het vaakst gebruikt wordt voor vliegreizen. Het nadeel van dit soort bench is dat hij aan drie kanten is afgesloten, zodat hij niet zoveel licht doorlaat als een draadbox. Hij is ook iets moeilijker schoon te maken.

De zacht-zijdige benches zijn licht van gewicht, dus ze zijn ideaal om mee te nemen als u met uw hond reist. Het probleem met de zacht-zijdige benches is dat een hond die graag kauwt of krabt aan de zijkanten zal kunnen uitbreken. Het is geen goede keuze voor jonge pups.

Welk type bench u ook kiest, de grootte is belangrijk. De bench moet niet te groot zijn. U wilt dat uw hond genoeg ruimte heeft om comfortabel te liggen en zich om te draaien. Als de bench te groot is, kan uw hond een deel van de bench gebruiken om te slapen en een ander deel om te poepen.

Veel van de draadbenches worden verkocht met een scheidingswand. Dit is perfect als u een opgroeiende puppy in een bench traint. Met het tussenschot kunt u uw puppy in een klein gedeelte van de bench opsluiten en de bench groter maken naarmate uw puppy groeit.

Introduceer de bench

Training met de bench moet zeer positief blijven. Laat uw puppy of volwassen hond langzaam kennismaken met de bench. Leg iets zachts op de bodem van de bench, samen met wat speelgoed van uw hond. Gooi er wat lekkers in. Laat uw hond de bench in zijn eigen tempo verkennen zonder hem te dwingen erin te gaan.

Prijs de hond en geef hem een traktatie als hij uit zichzelf naar binnen gaat. Totdat hij comfortabel lijkt met de bench, houd de deur open en laat uw hond in en uit lopen wanneer hij wil.

Sluit uw hond op in de bench

Honden zijn dieren met een hol, en ze hebben graag een veilige en vertrouwde plek waar ze hun eigen plekje hebben. Als bench training correct wordt uitgevoerd, kunnen benches deze veilige haven bieden, naast het geven van gemoedsrust als u niet thuis bent.

Hondeneigenaren melden vaak dat hun honden hun bench blijven opzoeken lang nadat de zindelijkstraining is voltooid. Voor anderen, zodra de hond in staat is om alleen gelaten te worden voor een aantal uren zonder een ongelukje of destructief te worden, stoppen ze met het gebruik van de bench en laten hun honden vrij rondlopen in hun huis als ze weg zijn.

  1. Zodra uw hond zich op zijn gemak voelt bij het in en uit de bench gaan, is het tijd om hem te laten wennen aan opsluiting.
  2. Gooi wat lekkers in de bench, en zodra uw hond binnen is, sluit u de deur.
  3. Wacht een minuut of zo, en zolang je hond stil is, laat je hem uit de bench.
  4. Verleng langzaam de tijd dat u uw hond in de bench laat terwijl u thuis bent, totdat uw hond het prettig vindt om een uur of langer in de bench opgesloten te zitten.
  5. Als uw hond zich eenmaal op zijn gemak voelt in de bench, laat hem dan wennen aan het alleen gelaten worden in de bench.
  6. Wanneer uw hond rustig is in de bench, stap dan voor een paar minuten uit de kamer en stap dan weer naar binnen.
  7. Bouw de tijd dat u niet in de kamer bent geleidelijk op totdat uw hond of puppy het prettig vindt om een uur of langer alleen gelaten te worden in de bench.

Problemen en het voorkomen van gedrag

Gebruik de bench van uw hond nooit om hem te straffen. Uw hond moet zijn bench beschouwen als een gelukkige, comfortabele en veilige plaats. Als u de bench gebruikt om uw hond te straffen, is de kans groot dat hij angstig en angstig wordt als hij er in blijft.

Het is ook belangrijk dat u uw hond nooit uit de bench laat terwijl hij jankt of blaft; hij moet volledig kalm zijn voordat u hem loslaat. Het openen van de bench terwijl hij blaft of jankt leert u dat als de hond maar genoeg lawaai maakt, hij eruit gelaten zal worden. Het maken van deze fout kan leiden tot vele slapeloze nachten terwijl u wacht tot uw puppy tot rust is gekomen.

Laat uw hond nooit langer in een bench zitten dan hij lichamelijk in staat is om zijn blaas of darmen in te houden. Puppy’s kunnen het meestal niet langer dan drie tot vier uur ophouden. Een volwassen hond die nog nooit zindelijk is geweest, mag ook niet langer dan drie tot vier uur worden achtergelaten. Oudere honden kunnen het iets langer uithouden.

Honden mogen niet langer dan deze tijd in een bench worden achtergelaten zonder dat ze worden uitgelaten voor beweging, speeltijd en tijd om met u te knuffelen.