Hand Targeting Hondentraining: Hoe leert u uw puppy uw hand aan te raken?

Hand aanraking is een geweldige en eenvoudige manier om te beginnen met target training met uw hond.Mensen zeggen vaak: “Wat moet ik mijn hond eerst leren?”

‘Zit’ en ‘Kom’ zijn populaire keuzes.

Maar handgerichte hondentraining kan ook een goede keuze zijn.

Uw hond leren uw hand aan te raken met zijn neus is een goede basisvaardigheid voor hem en voor u.

Hand Doel Hond Training

Hand targeting is een heerlijk eenvoudige en snelle vaardigheid om uw puppy te leren

Leren uw hand aan te raken met het puntje van zijn neus helpt u uw trainingsvaardigheden te ontwikkelen en versterkt de relatie tussen u beiden.

Een handaanraking is ook een nuttig onderdeel van een afgewerkt apport, en maakt een mooie nette afwerking van je recall.

U kunt dit zelfs de kleinste pup leren zonder enige druk of opwinding, hieronder vindt u een video van Cocker pup Finn die leert mijn hand aan te raken. Het is een geweldige manier om een paar minuten per dag met je hond door te brengen.

Leer een puppy je hand aan te raken

U gebruikt uw hand als doelwit.

Omdat de vorm van uw hand wanneer u hem presenteert een aanwijzing voor uw hond zal zijn, moet deze duidelijk en ondubbelzinnig zijn.

Dus, je hand moet plat gehouden worden, vingers bij elkaar, palm naar de hond gericht.

Je houdt hem een seconde of twee uit, en sluit en trekt de hand terug tussen de herhalingen door.

Event Markers in Hand Touch Training

U moet een event marker gebruiken om de hond precies te laten weten wat u wilt dat hij doet.

In de onderstaande video gebruik ik een clicker, maar je kunt ook een woord als JA of GOED gebruiken als je dat liever hebt.

Je markeert het exacte moment waarop de hond doet wat je wilt dat hij doet, en volgt die markering met een eetbare beloning.

De eerste aanraking met de hand

Veel honden zullen automatisch naar uw hand kijken en zelfs porren als u die naar hen uitstrekt. Maar als uw hond dit niet doet, maak u dan geen zorgen.

U hoeft alleen maar een klein smeerseltje van iets lekkers in het midden van uw handpalm te doen om de interesse van uw hond te wekken.

De Hand Touch opzetten

Houd wat lekkers bij de hand in een potje of in een zakje dat aan je middel is bevestigd. Als u een clicker gebruikt, houd dan wat lekkers in uw clickerhand. En gebruik de andere hand als doelwit.

Als uw hond geen interesse toont in het aanraken van uw hand wanneer u die voor het eerst aan hem voorlegt, wrijf dan gewoon een klein stukje kaas of pindakaas op een klein oppervlak ter grootte van een stukje van 20p, in het midden van uw handpalm.

Oefen de Hand Target

Het kan helpen als u oefent om de palm van uw hand duidelijk in een spiegel te presenteren voordat u uw hond erbij betrekt.

Maak een losse vuist, open dan slim uw hand mooi plat met de vingers bij elkaar, maak dan weer een losse vuist. Oefen het netjes wisselen tussen vuist en handpalm om een duidelijk, ondubbelzinnig signaal te geven.

Als je klaar bent apporteer je je hond. Houd uw doelhand lichtjes in een vuist. Wees klaar om uw doel te presenteren, en om te “markeren” op het moment dat de hond naar uw hand beweegt.

Hoe hand targeting aan te leren aan puppies

  1. Presenteer uw hand aan uw hond – houd het een paar centimeter van zijn neus, wacht tot hij zijn neus naar uw handpalm beweegt.
  2. Met uw clicker of markeer woord, ‘markeer’ het exacte moment dat de hond zijn neus naar uw handpalm beweegt. Wacht niet tot hij het daadwerkelijk aanraakt.
  3. Beloon de hond onmiddellijk met een klein stukje voer uit de andere hand.

Herhaal stap 1 tot 3 meerdere malen en wacht dan bij de volgende presentatie van uw hand tot hij daadwerkelijk contact maakt met zijn neus zoals dit

  1. Presenteer uw hand aan uw hond – houd het een paar centimeter van zijn neus, wacht tot hij uw handpalm aanraakt.
  2. Met uw clicker of markeer woord, ‘markeer’ het exacte moment dat de hond uw handpalm aanraakt.
  3. Beloon de hond onmiddellijk met een klein stukje voedsel uit de andere hand.

Herhaal stappen 4-6 meerdere malen en vraag dan om wat meer beweging zoals deze:

  1. Presenteer uw hand aan de hond – houd het vier tot zes centimeter van zijn neus, wacht tot hij uw handpalm aanraakt.
  2. Met uw clicker of markeer woord, ‘markeer’ het exacte moment dat de hond uw handpalm aanraakt.
  3. Beloon de hond onmiddellijk met een klein stukje voedsel uit de andere hand.

Wat als hij niet aanraakt wanneer u de afstand vergroot? Haal gewoon uw hand weg. Er is geen beloning deze keer. Maak het de volgende keer makkelijker door je hand wat dichterbij te houden.

TIP controleer of u uw handpalm stil houdt en niet naar de hond toe beweegt. Het is verleidelijk om hem onbedoeld te leren dat u degene bent die beweegt.

Veranderen van handpalmposities

Wanneer uw hond zijn neus tegen uw hand drukt telkens wanneer u hem aanbiedt, is de volgende stap te proberen uw hand in verschillende posities te houden.

Soms rechts van de hond, soms links van hem, soms erboven, zodat hij zijn kop moet optillen en bewegen om contact te maken met uw handpalm.

Dit helpt hem te begrijpen dat het doel de palm van je hand is, waar die zich ook bevindt, en niet alleen in een paar beperkte posities. Begrijpen dat een doel nog steeds een doel is, zelfs als het op een andere plaats is, is een belangrijke stap in het proces.

Veranderen van locaties voor handaanraking

Tenslotte kun je de oefening op verschillende plaatsen proberen, en zelfs een paar afleidingen introduceren. Begin met verschillende kamers in huis, probeer het dan in de tuin enz. Als uw hond moeite heeft op nieuwe locaties maak de oefening dan weer makkelijker.

Later, wanneer u een hond meeneemt naar meer uitdagende omgevingen, kan het vragen om een eenvoudige handaanraking een nuttig startpunt zijn om uw hond met u te laten samenwerken te midden van afleiding.

Begin met een paar eenvoudige afleidingen in huis. Vraag om een handaanraking als er iemand anders in de kamer is. Laat hem uw hand aanraken voor verschillende soorten beloning. Voordat u de deur voor hem opent om de tuin in te gaan, voordat u hem zijn eten geeft, voordat u zijn bal gooit.

De video hieronder toont een vier maanden oude puppy die net begint te leren hoe hij mijn hand moet aanraken. Maar je kunt deze training doen met een hond van elke leeftijd, vanaf 8 weken tot op hoge leeftijd.

Bekijk nu de video, en kijk of je denkt dat dit iets is wat je met je hond zou willen proberen.

Veel plezier met de hand touch en laat ons weten hoe het u vergaat in het commentaarveld hieronder?