Golden Rottweiler – De Rottweiler Golden Retriever Mix

gouden rottweiler

De Golden Rottweiler is een nieuwere hybride of “designer” hond die een mix is van twee echt iconische hondenrassen.

De Golden Rottweiler, of “Golden Rott,” is ook een van de meer interessante van de nieuwe hybride honden vanwege de unieke mix van mogelijke eigenschappen die Rottweiler en Golden Retriever mix pups kunnen erven van beide ouderhonden!

In dit artikel bekijken we de Golden Rottweiler van dichtbij en persoonlijk, zodat u kunt beslissen of dit de juiste hond voor u is!

Rashonden en designer honden – de controverse & de wetenschap

Voor de meeste hondenbezitters is een hybride hond gewoon een ander type hond van een gemengd ras – oftewel een straathond!

Helaas, voor raszuivere hondenfokkers is een hybride hond een verwatering van hun zorgvuldig bewaarde genetische raslijn.

Dit maakt hybride honden een impopulaire nieuwe trend in de ogen van veel raszuivere fokkers.

Maar hondenbiologen hebben een andere kijk op hybride honden.

Het fokken van honden volgens een bepaalde rasstandaard heeft in de loop der tijd een aantal gezondheidszwakheden veroorzaakt die door het verder fokken van raszuivere honden vaak niet gecorrigeerd kunnen worden.

Maar door het kruisen van deze raszuivere lijnen erven de resulterende hybride pups een grotere genetische diversiteit en de mogelijkheid van een betere toekomstige gezondheid door de theorie van “hybride kracht”.

De Golden Rottweiler – een Golden Retriever en Rottweiler mix

Hoe ziet een Golden Rottweiler hond er eigenlijk uit? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we elke ouderhond veel beter leren kennen!

Oorsprong van de Golden Retriever

De Golden Retriever is het derde meest populaire hondenras in Amerika, volgens de American Kennel Club.

Golden Retrievers hebben een uitzonderlijke mix van eigenschappen.

Het zijn geweldige werkhonden die afstammen van een lange lijn waterhonden.

De Golden heeft nog nooit een vreemde ontmoet en zal dat waarschijnlijk ook nooit doen, wat ook betekent dat dit niet de juiste hond voor u is als u een waakhond of een familie waakhond zoekt!

Golden Retrievers zijn beroemde geweldige keuzes voor therapie en dienstwerk, maar ook voor jacht- en showhonden.

Ze blinken ook uit in gehoorzaamheid, behendigheid en zoek- en reddingswerk.

Oorsprong van de Rottweiler

De Rottweiler, of “Rottie” zoals liefhebbers dit ras noemen, is de achtste meest populaire huishond in Amerika volgens de American Kennel Club.

In schril contrast met de Golden Retriever hond, is de Rottweiler een uitstekende waakhond of waakhond, met de lange geschiedenis van deze hond in het bewaken van zowel mensen als materiële schatten.

Net als de Golden Retriever is de Rottweiler een uitstekende keuze voor therapie en diensthondenwerk.

Deze honden blinken uit in zoek- en reddingswerk, K-9 werk, militair en politiewerk, hoeden, speuren en gehoorzaamheidstraining.

Hoe ziet de Rottweiler Golden mix hond eruit?

Zoals u nu weet, erft de Golden Rottweiler waarschijnlijk enkele eigenschappen van elke raszuivere ouderhond, maar ook een paar die heel tegengesteld zijn!

Deze onvoorspelbare mix van eigenschappen is wat hybride honden zo interessant maakt.

Maar het kan het ook uitdagend maken om Golden Rottie pups te selecteren als je hoopt op enkele zeer specifieke eigenschappen in je nieuwe pup.

De Golden Rottweiler zal waarschijnlijk uitblinken in de jacht, dienst- en therapiehondenwerk, gehoorzaamheidstraining, opsporing en redding, en in de showring.

Waar er minder zekerheid is, is of uw puppy zal opgroeien tot een geweldige waakhond of de sociale coördinator voor uw blok!

Grootte, hoogte & gewicht van een Rottweiler Golden Retriever mix hond

De Golden Retriever als volwassene kan variëren in hoogte, grootte en gewicht, afhankelijk van het geslacht.

Een mannelijke Golden Retriever kan 65 tot 75 pond wegen en 23 tot 24 centimeter lang zijn.

Een vrouwelijke Golden Retriever weegt meestal tussen 55 en 65 pond en is 21,5 tot 22,5 centimeter groot.

Net als de Golden Retriever vertoont de Rottweiler als volwassene verschillen in grootte en hoogte op basis van het geslacht.

Maar dit is ook een groter hondenras!

Een volwassen mannelijke Rottie kan 95 tot 135 pond wegen en 24 tot 27 centimeter lang zijn. Een vrouwelijke Rottweiler kan 80 tot 100 pond wegen en 22 tot 25 centimeter lang zijn.

Omdat er zo’n scala aan mogelijke hoogtes en gewichten is voor Golden Retriever Rottweiler mix pups, is de beste manier om te proberen het gewicht en de hoogte van uw Golden Rottweiler pup als volwassene te voorspellen, om zoveel mogelijk te weten te komen over de grootte, de hoogte en het gewicht van elke ouderhond.

Uiterlijk, Vacht & Stempel; Verzorging voor een Rottweiler en Golden Retriever hond

Hier is nog een gebied waar interessante diversiteit bestaat tussen de twee raszuivere ouderhonden.

De beroemde gouden vacht van de Golden Retriever is lang, golvend en vloeiend, maar toch dik en waterafstotend.

De vacht van de Golden is dubbel gelaagd, waarbij de bovenste laag waterafstotend is en de onderste laag bestaat uit een dikke, kortere isolerende laag.

Beide lagen verharen het hele jaar door en “blazen” twee keer per jaar bij de wisseling van de seizoenen.

De halflange vacht van de Rottweiler is dik en dicht, maar recht.

De verharing van de Rottie is het hele jaar door matig en dan is er twee keer per jaar een seizoensgebonden zwaardere verharing.

Met deze mix van vachttypes kunt u verwachten dat u uw Golden Rottweiler hond minstens één of twee keer per week borstelt gedurende het grootste deel van het jaar en misschien vaker tijdens de tweejaarlijkse seizoensgebonden verharing.

Persoonlijkheid & Temperament van een Rottweiler kruising Golden Retriever hond

De Golden Rottweiler erft waarschijnlijk het hoge energieniveau en de drang naar beweging en activiteit die beide ouderdieren vertonen.

U kunt dus verwachten dat deze hond veel interactie, verrijking en activiteit nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven!

Gezondheidsproblemen van Golden Rottie mix honden

Zoals we al eerder aanstipten, kunnen rashonden een aantal bekende gezondheidsproblemen hebben omdat ze gefokt zijn om zo nauwgezet te voldoen aan een op uiterlijk gebaseerde rasstandaard.

Dit maakt het testen van de gezondheid van de ouderhonden tot een enorme prioriteit!

U wilt alleen werken met een fokker die het bewijs levert dat de ouderdieren alle vereiste en aanbevolen genetische gezondheidstests hebben ondergaan voordat er met pups wordt gefokt.

Gezondheidstesten voor Golden Retriever Rottweiler honden

Op dit moment beveelt het Canine Health Information Center (CHIC) aan dat raszuivere Golden Retriever honden worden getest op heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen en hartproblemen.

Raszuivere Rottweilers moeten ook getest worden op heupdysplasie, elleboogdysplasie, oogproblemen en hartproblemen.

U moet ook weten dat beide rashondenrassen een hoger risico lopen om kanker te krijgen, en beide honden hebben een kortere levensverwachting dan gemiddeld voor hun grootte.

De verwachte levensduur van de Golden Retriever is 10 tot 12 jaar. De levensverwachting van de Rottweiler is 9 tot 10 jaar.

U kunt meer te weten komen over Golden Retriever kankerproblemen en huidig onderzoek op de Golden Retriever Lifetime studie website.

Voor meer informatie over Rottweiler kanker en onderzoek kunt u terecht bij de Rottweiler Health Foundation.

Socialisatie & Trainingsbehoeften voor een Gouden Rottweiler

Golden Retrievers hebben geen noemenswaardig bewakingsinstinct, maar Rottweilers maken dat meer dan goed!

Omdat u niet van tevoren kunt weten welke ouderhond uw hybride pup het meest zal bevoordelen, kunt u het beste vroeg beginnen met socialisatie en training, zodat uw pup kan opgroeien tot een productief lid van uw gezin en gemeenschap.

Is de Golden Rottie een goede gezinshond?

Het lijdt geen twijfel dat de Golden Rottweiler uit een geweldige voorraad komt – beide ouderdieren zijn consequent favoriete keuzes voor huishonden in Amerika!

Echter, omdat uw Golden Rottweiler waarschijnlijk een grote, krachtige hond is die sterke bewakingsneigingen kan erven.

Dit is waarschijnlijk niet de ideale huishond om te kiezen als u jonge kinderen of andere kwetsbare huisdieren heeft.

gouden rottweiler

Hoe Golden Retriever Rottweiler puppy’s te kiezen

Golden Rottweiler pups kunnen elk verschillende eigenschappen erven van beide raszuivere ouderhonden.

Vooral voor eerste generatie (F1) Golden Retriever Rottweiler pups is er geen enkele manier om zeker te weten wat het vachttype, het temperament, de persoonlijkheid en de algemene eigenschappen van elke pup zullen zijn.

De beste aanpak hier is om elke ouderhond te ontmoeten, zodat u een gevoel van persoonlijkheid, temperament en eigenschappen kunt krijgen.

Kies dan een Golden Rott pup die actief en alert is, die bereid is om vastgehouden te worden, die graag met u en zijn nestgenoten speelt, die heldere ogen en oren heeft met een gezonde huid en vacht, en vertrouw erop dat dat genoeg zal zijn!

Zorg er ook voor dat u werkt met een fokker die bereid is u een eerste gezondheidsgarantie te geven en een open-deur-beleid voor terugname als de pup om welke reden dan ook niet bevalt.

Moet ik een Golden Rottweiler hond nemen?

Dit is zo’n persoonlijke vraag – er is geen goed of fout antwoord, maar alleen het antwoord dat bij uw situatie past! Voor de juiste eigenaar kan een Golden Rottweiler hond een geweldige metgezel zijn voor een actieve levensstijl!

Referenties en verder lezen

  • Reisen, J., et al, “Golden Retriever Dog Breed Information,” American Kennel Club, 2018.
  • Draper, L., et al, “Rottweiler Dog Breed Information,” American Kennel Club, 2018.
  • Hubbs, A., et al, “Gezondheid en onderzoek, Golden Retriever Club of America, 2018.
  • Harrap, E., et al, “Rottweiler Health,” The Rottweiler Club UK, 2018.
  • Waters, D., DVM, “Exploring mechanisms of sex differences in longevity: lifetime ovary exposure and exceptional longevity in dogs,” Aging Cell, 2009.