American Bulldog Mixen – Welke is geschikt voor u?

Amerikaanse Bulldog Mixen

American Bulldog mixen zijn een ongewone kruising die gestaag aan populariteit wint.

In dit artikel bekijken we enkele van de meest populaire Amerikaanse Bulldog mixen. Gewapend met deze informatie kunt u beslissen of Amerikaanse Bulldog mixen de beste keuze zijn voor u en uw gezin.

Gemengde rassen

Gemengde rassen worden ook wel designerhonden genoemd, en ze worden gecreëerd door twee raszuivere honden van verschillende types te kruisen.

De resulterende pups zullen iets van hun uiterlijk en persoonlijkheid van elke ouder overnemen, meestal met een voorkeur voor de ene boven de andere. Dat betekent dat je goed moet kijken naar beide ouderrassen om er zeker van te zijn dat een designer pup van die specifieke kruising bij je past.

Hier op onze site hebben we veel gidsen over verschillende hondenrassen. Om je te helpen hebben we in dit artikel handige links naar die rasgidsen opgenomen.

Laten we beginnen met de Amerikaanse Bulldog te leren kennen voordat we kijken naar Amerikaanse Bulldog mixen.

De Amerikaanse Bulldog

De Amerikaanse Bulldog is een verre verwant van de Old English Bulldog die voor het eerst naar het noorden van de VS werd gebracht door immigranten die hun werkhonden wilden gebruiken op boerderijen.

De oorspronkelijke bulldog werd gekruist om hem geschikt te maken voor allround werk op de boerderij, met inbegrip van het hanteren van vee, evenals de jacht op wilde varkens.

Een volwassen Amerikaanse Bulldog wordt tussen de 20 en 28 centimeter hoog en weegt tussen de 60 en 120 pond.

American Bulldogs zijn intelligent en aanhankelijk, waardoor ze geweldige familie huisdieren zijn.

Het ras maakt een goede waakhond omdat ze nogal territoriaal zijn en wantrouwig tegenover vreemden. Hoewel ze over het algemeen goed zijn met andere huisdieren en met kleine kinderen, moeten American Bulldog puppies worden gesocialiseerd.

Zoals bij elk hondenras, moet het spelen met kleine kinderen of andere honden onder toezicht gebeuren. De American Bulldog is een grote, gespierde hond, en ongelukken kunnen gebeuren.

De Amerikaanse Bulldog is een energiek ras dat graag speelt. Uw pup zal dus veel beweging en activiteit nodig hebben om hem gelukkig te houden. Deze hond is niet geschikt voor het leven in een klein appartement of een huis zonder buitenruimte om overtollige energie af te branden.

Een Amerikaanse Bulldog zonder voldoende beweging en mentale stimulatie wordt destructief, vooral als hij lange tijd alleen gelaten wordt.

Amerikaanse Bulldog Gezondheid

American Bulldogs zijn over het algemeen gezond en kunnen 10 tot 16 jaar oud worden. Er zijn echter gezondheidsaandoeningen waaraan het ras kan lijden, waaronder:

Afhankelijk van de andere ouder erven sommige American Bulldog mixen de brachycephale kenmerken van de Engelse bulldog.

Brachycephalische honden hebben een plat gezicht en een korte snuit, waardoor ze moeilijk kunnen ademen. Ze verdragen ook geen warm weer, wat leidt tot oververhitting tijdens het sporten. Meer informatie over de verzorging van een brachycefale hond vindt u op deze link.

Gelukkig erven American Bulldog mixen over het algemeen geen plat gezicht en staan ze niet bekend om ademhalingsproblemen.

De verzorging van de Amerikaanse Bulldog is eenvoudig, hoewel ze overmatig kunnen kwijlen, dus u moet natte doekjes bij de hand hebben!

Amerikaanse Bulldog Vacht

De Amerikaanse Bulldog heeft een korte vacht die in verschillende kleuren voorkomt, waaronder:

 • wit
 • zwart
 • rood
 • gestroomd
 • bruin
 • fawn.

American Bulldogs verharen matig gedurende het jaar, en ze hebben gewoonlijk niet meer dan een wekelijkse borstelbeurt nodig om zich te ontdoen van losse haren.

Baden is alleen nodig als uw Amerikaanse Bulldog een bijzonder vieze activiteit heeft gehad!

Amerikaanse Bulldog Mixen

Het is belangrijk om te weten dat American Bulldog mixen sommige eigenschappen van beide ouders overnemen. Om meer te weten te komen over wat u kunt verwachten, gebruikt u de “zoek”-faciliteit op onze site om meer te weten te komen over elk ras.

Vraag de fokker van uw pup altijd om een bewijs dat beide ouders van de pup gescreend zijn op de bovengenoemde aandoeningen.

Amerikaanse Bulldog Mixen

Het is een goed idee om te vragen om beide ouderhonden te ontmoeten. Dat geeft u een goed idee van hun uiterlijk en persoonlijkheid. Foto’s van broers en zussen van uw pup die door dezelfde vader en moeder zijn voortgebracht, geven u een duidelijker beeld van hoe uw pup zal worden.

Natuurlijk, als je besluit om American Bulldog mixen van een reddingscentrum te nemen, heb je waarschijnlijk geen toegang tot ouders of broers en zussen. In dit geval is het gewoon een kwestie van geluk hoe uw pup zal opgroeien!

Je moet echter bereid zijn om enige tijd te besteden aan het socialiseren van je nieuwe vriend voordat ze zich mogen mengen met andere huisdieren en kleine kinderen.

American Bulldogs zijn vrij grote dieren. Dus, American Bulldog mixen zullen niet de beste keuze van een hoekgenoot zijn als je slechts een klein appartement of een huis zonder achtertuin hebt.

Amerikaanse Bulldog Types

Er zijn veel verschillende Amerikaanse Bulldog mixen om uit te kiezen. Dus, laten we er meteen in duiken en er een paar nader bekijken.

De Bullypit

De Bullypit is een kruising tussen een Amerikaanse Bulldog en een Pitbull.

Bullypits worden vaak beschouwd als fantastische waakhonden. Ze zijn wantrouwig tegenover vreemden in hun thuis territorium.

Deze middelgrote honden zijn relatief gemakkelijk te trainen en zijn zeer gehoorzaam. Deze kruising is echter niet de beste keuze voor een nieuwe hondenbezitter.

Bullypits worden 10 tot 13 jaar oud.

Dit zijn vriendelijke, aanhankelijke honden die niet aarzelen om hun gezin te beschermen. Dat betekent echter niet dat deze pups agressief of moeilijk onder controle te houden zijn.

Bullypits zijn gevoelig voor een paar gezondheidsaandoeningen die geassocieerd worden met beide ouderrassen, waaronder:

 • hartkwalen
 • oogproblemen
 • hypothyreoïdie
 • heupdysplasie
 • allergieën.

De Bullypit is een grote, actieve hond die veel beweging nodig heeft. Ze hebben een korte vacht die niet veel verzorging nodig heeft om in goede conditie te blijven.

De Bulloxer

De Bulloxer is een kruising tussen een Amerikaanse Bulldog en een Boxer.

Bulloxers staan bekend als een energieke, vriendelijke, gezellige hond die een geweldig gezinshuisdier is.

U moet echter weten dat deze pups wat hyper kunnen zijn en veel beweging nodig hebben.

Als de Bulloxer alleen wordt gelaten zonder voldoende beweging voordat hij het huis voor de dag verlaat, raakt hij snel verveeld en wordt hij destructief.

De Bulloxer kan wel 90 pond wegen en tot 15 jaar oud worden. Het zijn vrij gezonde pups, hoewel ze kunnen lijden aan maagklachten en heupdysplasie.

Bulloxers hebben kort haar dat matig geborsteld moet worden om de vacht in goede conditie te houden.

Dankzij de uitbundige persoonlijkheid van de Bulloxer is dit ras het meest geschikt voor een ervaren hondeneigenaar.

De Beabull

De Beabull is een kruising tussen een Amerikaanse Bulldog en een Beagle.

Beabulls zijn kleiner dan de meeste andere American Bulldog mixen, en bereiken meestal een gewicht van ongeveer 30 pond.

Deze pups hebben een zeer onafhankelijke, koppige inslag, hoewel ze intelligent en relatief gemakkelijk te trainen zijn.

In tegenstelling tot sommige van de andere genoemde American Bulldog kruisingen, zal de Beabull blij zijn met een uurtje wandelen per dag en toegang tot wat buitenruimte.

Beabulls hebben de neiging om het hele jaar door vrij zwaar te verharen en zullen regelmatig geborsteld moeten worden.

De Beabull is een briljante familiehond en schiet meestal goed op met kinderen en andere huisdieren.

Hoewel u van de Beabull onbeperkte genegenheid zult ontvangen, worden deze honden niet aanbevolen voor mensen die voor het eerst een eigenaar worden, vanwege hun koppige, onafhankelijke trekjes.

De Bulldog Herder

De Bulldog Shepherd is een kruising tussen een Duitse Herder en een Amerikaanse Bulldog.

Het eerste wat je moet weten over de Bulldog Shepherd is dat het grote honden zijn. Ze kunnen soms bijna 100 pond wegen.

Je hebt dus een groot huis met veel buitenruimte nodig als je voor een van deze pups kiest.

De Bulldog Herder is zeer intelligent, snel, alert en uiterst trainbaar. Het zijn uitstekende waakhonden, maar ze zijn ook fantastisch met kinderen en andere huisdieren.

De Bulldog Shepherd kan achterdochtig zijn tegenover vreemden, dus een vroege socialisatie is essentieel.

Dit zijn zeer actieve honden die elke dag veel beweging nodig hebben, inclusief interactieve trainingssessies om ze gelukkig en gehoorzaam te houden.

Uw Bulldog Herder kan 10 tot 15 jaar oud worden.

De Bulldog Shepherd heeft meestal een korte vacht die één of twee keer per week matig moet worden verzorgd.

Dit zijn gezonde pups, maar ze kunnen lijden aan heup- en elleboogdysplasie, dus je moet niet vergeten de fokker om een bewijs te vragen dat beide ouders zijn getest.

De Bullkita

De Bullkita is een grote kruising tussen een Amerikaanse Bulldog en een Akita.

Bullkita’s zijn grote honden, die tussen 70 en 90 pond wegen en 18 tot 22 centimeter lang worden.

Hoewel dit gezonde honden zijn, die tussen 9 en 11 jaar oud worden, kunnen ze gevoelig zijn voor heup- en elleboogdysplasie en sommige oogaandoeningen, waaronder staar.

Bullkita’s hebben een korte, gladde vacht die matig verhaart, dus u moet uw hond een of twee keer per week borstelen. Ook hebben Bullkita’s de neiging om te kwijlen, dus houd die tissues en doekjes bij de hand, vooral als u bezoek krijgt!

De Bullkita kan vriendelijk en trouw zijn, maar ze zijn assertief en zeer afgestemd op hun omgeving.

Om die reden gedijen deze pups in stabiele huizen met een consistent schema. Te veel veranderingen tegelijk kunnen de Bullkita angstig maken en de agressieve neiging van het ras verergeren.

Als uw pup op zijn Amerikaanse Bulldog ouder lijkt, zal hij het goed kunnen vinden met kinderen. Als uw hond echter meer op de Akita lijkt, moet u hem goed in de gaten houden met kleine kinderen en andere huisdieren.

Dit ras heeft een matige hoeveelheid energie en zal genieten van dagelijkse beweging met zijn menselijke familie,

Deze honden zijn waarschijnlijk het beste als u een gezin bent dat ervaring heeft met hondenbezit.

Is een American Bulldog Mix geschikt voor mij?

Een ding over American Bulldog mixen is dat ze allemaal een aangenaam temperament hebben, waardoor ze een plezier zijn om te bezitten.

Hoewel ze liefdevol, uiterst slim en speels zijn, is er ook de gemeenschappelijke eigenschap die typisch is voor American Bulldogs; ze kunnen koppig zijn!

Als u geniet van een drukke, buitenleven en u veel tijd heeft om uw hond te trainen en uit te oefenen, zou een American Bulldog mix de perfecte pup voor u kunnen zijn.

De typische American Bulldog mix zal het goed kunnen vinden met uw kinderen en met uw andere huisdieren, maar u zult uw pup moeten socialiseren.

U zult zowel binnen als buiten uw huis veel ruimte nodig hebben om uw American Bulldog mix comfortabel te huisvesten, want dit zijn meestal grote honden.

Heeft u een Amerikaanse Bulldog mix? Zo ja, dan horen we graag alles over hem of haar! Waarom vertelt u ons niet het volledige verhaal van uw hond in het commentaarveld hieronder?

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan ook onze gids voor de Bully Pit!

Referenties en bronnen

Verenigde Kennel Club

Buzhardt, L., DVM, “Designer Dog Breeds,” VCA Animal Hospital, 2016.

Adams, J., et al., “Genetics of Dog Breeding,” Scitable by Nature, 2008.

Klopfenstein M et al. 2015. Levensverwachting en doodsoorzaken bij Amerikaanse Bulldogs in Zwitserland. BMC Veterinair Onderzoek