Golden Retriever Puppy: Finding And Raising Your New Friend

een golden retriever puppy opvoeden

Je Golden Retriever puppy mee naar huis nemen is zo’n spannend moment. Maar een Golden Retriever puppy opvoeden kan veel vragen oproepen.

De komende weken gaat u socialiseren, zindelijk maken en een begin maken met puppygehoorzaamheidstraining. Deze gids heeft hiervoor toptips, en zal ook kijken naar het opvoeden van een golden retriever puppy terwijl u werkt.

Onderzoek dat u moet doen voordat u een Golden Retriever Puppy krijgt:

Top Tips voor het kiezen van een gezonde Golden Retriever Puppy:

Maak kennis met de ouders Controleer op duidelijke gezondheidsproblemen, zoals huidproblemen of vlooien.
Zorg ervoor dat de ouders al hun gezondheidscontroles hebben Zorg ervoor dat ze een gezond gewicht hebben – geen ribben te zien!
Stel de fokker veel vragen – en verwacht dat je vragen krijgt! Kijk naar de omgeving waarin de pups worden gehouden
Interactie met de puppy – zijn ze vriendelijk en vrolijk? Controleer of ze hun eerste vaccinaties hebben gehad.

Wat te kopen voor uw Golden Retriever Puppy

Harnas Leiband
Krat Bed of stalbedekking
Schalen Het voer dat de fokker ze heeft gegeven
Speelgoed Speelhokken of babyhekjes
Verzorgingsgereedschap Baduitrusting
Halsband Autogordel
Puppy pads (als je voor deze potje training methode kiest) Poepzakjes
een golden retriever puppy opvoeden

Wat te doen voordat uw Golden Retriever Puppy arriveert:

Wat te verwachten in de eerste weken:

De meeste nieuwe of toekomstige puppy-eigenaren hebben veel vragen. Soms heb je gewoon een snel antwoord nodig.

U kunt op de links hierboven klikken om direct naar een sectie te gaan. Maar eerst gaan we kijken naar het onderzoek dat nodig is voordat je een puppy krijgt.

Kijken naar uw levensstijl

Er zijn situaties waarin het misschien beter is om te wachten met de aanschaf van een Golden puppy.

Dit betekent niet dat je er nooit een zult kunnen krijgen! Maar een Golden Retriever puppy in een huis brengen dat er niet klaar voor is, kan stress en frustratie veroorzaken, en leiden tot puppy’s die in reddingscentra belanden.

Als je heel kleine kinderen hebt – bedenk dan dat Goldens vrij grote honden zijn en heel onstuimig als ze jong zijn. Een peuter oppakken en voor de tiende keer hun tranen drogen voor het ontbijt kan vermoeiend worden.

Denk aan de bewegingsbehoefte van een actieve hond. Als u niet ver kunt lopen, is dit waarschijnlijk niet het ras voor u.

Als je een heel klein huis hebt, of in een appartement woont, denk dan goed na voordat je een grote (en mogelijk modderige) hond aan de mix toevoegt.

Deze grote honden hebben ook veel gezelschap nodig. Ze zijn sociaal en kunnen depressief of angstig worden als ze lange tijd alleen gelaten worden.

Is dit het juiste moment om een puppy te nemen?

Welk ras puppy u ook in huis haalt, het is belangrijk ervoor te zorgen dat u voorbereid bent op alles wat ze met zich meebrengen.

Puppies kunnen je leven echt op zijn kop zetten, dus je moet ervoor zorgen dat het het juiste moment is om er een mee naar huis te nemen. Als jezelf de volgende vragen als je onzeker bent:

 • Heb ik tijd om een nieuwe puppy te socialiseren?
 • Heb ik tijd om elke dag een puppy te trainen?
 • Wat is mijn plan voor potjestraining?
 • Zal mijn puppy genoeg gezelschap hebben?
 • Is iedereen in mijn huis bereid de verantwoordelijkheden van de puppy te delen?
 • Heb ik tijd om deze hond voldoende te trainen als hij opgroeit?
 • Ben ik voorbereid op mogelijke gezondheidsproblemen bij mijn puppy?
 • Kan ik me de rekeningen van de dierenarts en de benodigde nieuwe uitrusting veroorloven?
 • Heb ik ruimte voor een puppy of hond?

Als u niet zeker bent over het antwoord op een van deze vragen, is dit misschien niet het juiste moment voor u om een puppy te nemen.

Dat betekent niet dat je er nooit een zult kunnen krijgen. Maar een puppy krijgen op het verkeerde moment kan een uiterst stressvol proces zijn, voor u en de puppy!

Als u denkt dat dit het juiste moment is voor een puppy, en geen andere verplichtingen hebt die uw tijd en aandacht zouden wegnemen van het opvoeden van een puppy, is de volgende stap beslissen of u gaat adopteren of winkelen.

Adopteren vs Shoppen

Een puppy adopteren bij een opvangcentrum en winkelen bij een gerenommeerde fokker zijn de twee belangrijkste manieren om een puppy mee naar huis te nemen.

Er zijn enkele voor- en nadelen aan elke methode, dus het zal afhangen van persoonlijke voorkeur welke u kiest.

Golden Retriever puppy rescue is normaal gesproken goedkoper, en je krijgt een beter idee van het temperament van je puppy of hond. Sommige honden hebben zelfs een basistraining, wat betekent dat u de ongelukjes met de potjestraining kunt overslaan.

Maar, u kunt moeite hebben om puppy’s te vinden in opvangcentra. Puppies in asielen worden meestal vrij snel herplaatst, dus je zult je naam moeten opgeven bij een aantal asielen en wachten tot er een nestje komt.

Honden uit asielen kunnen soms gedragsproblemen hebben. Maar als je bereid bent om tijd en zorg aan ze te besteden, zijn veel honden geweldige huisdieren.

Puppies van fokkers kosten meer en kunnen wachtlijsten hebben die net zo lang zijn als die van opvangcentra. Maar je hebt een beter idee van de geschiedenis, gezondheid en opvoeding van je puppy.

U zult ook alle mijlpalen van de puppy meemaken vanaf 8 weken oud.

Koop je een nieuwe puppy of red je er een?

Het kan een moeilijke beslissing zijn om te kiezen tussen een puppy van een fokker of een Golden Retriever puppy rescue.

Hopelijk maken de punten die we hierboven kort besproken hebben de beslissing wat gemakkelijker.

Als je nog steeds niet zeker bent, kijk dan eens naar onze gids voor puppy’s vs honden.

U kunt een lijst van Golden Retriever puppy reddingscentra vinden op onze belangrijkste rasinformatie pagina.

Maar, voor nu, laten we puppies van fokkers nader bekijken.

Golden Retriever Fokker Onderzoek

Een verantwoord gefokte Golden Retriever pup kost meestal meer dan $1000 in de VS (£800 in het VK).

Deze prijs zal echter aanzienlijk hoger liggen voor honden van showkwaliteit. Het zal ook variëren afhankelijk van uw locatie en de vraag.

Vergeet niet dat de verkoopkosten nog maar het begin zijn. Uw grootste uitgave is waarschijnlijk de jaarlijkse ziektekostenverzekering voor uw huisdier. Het is een goed idee om hiervoor enkele offertes aan te vragen – het gaat om enkele honderden dollars per jaar.

Golden Retriever puppy socialisatie is belangrijk

U kunt fokkers vinden via uw nationale Golden Retriever rasvereniging. Hier zijn enkele Golden Retriever rasverenigingen uit de hele wereld:

Als u de clubsecretaris mailt, kunnen zij u details geven over gerenommeerde fokkers in uw omgeving.

Fokkers vinden is de eerste stap. Maar je moet er ook voor zorgen dat het een goede en gerenommeerde fokker is en niet iemand die snel winst wil maken.

Leer hoe u een goede Golden Retriever fokker kunt herkennen

Het is een goed idee om een puppy te kopen van een gerenommeerde fokker. Dit helpt het ontbreken van gezondheidstestcertificaten, slechte pups en andere teleurstellingen te voorkomen.

Thuis gefokte pups kunnen heel mooi zijn als de eigenaren de moeite hebben genomen om hun pups op verantwoorde wijze te testen en op te voeden. Wat je ook doet, vermijd puppyfabrieken en dierenwinkels.

Gerenommeerde fokkers zullen hun eigen honden goed behandelen. Hun honden en puppies zullen gezond zijn, met alle nodige inentingen en geen tekenen van problemen zoals vlooien, huidproblemen of ondervoeding.

Goede fokkers als deze zullen er om geven of hun pups naar de beste huizen gaan. Verwacht dus veel vragen van een gerenommeerde fokker.

De beste fokkers zullen alle vragen die je hebt beantwoorden, en zullen het niet erg vinden dat je wat tijd doorbrengt met de pups en de ouderhonden.

Ze zullen u ook een bewijs van gezondheidstests kunnen tonen, en u voorzien van alle relevante documenten die u nodig heeft.

Het kiezen van een Golden Retriever Puppy

Als u uw puppy nog niet heeft gekozen, kunt u nog niet kiezen tussen een reu en een teef. Er zijn een paar verschillen in hun behoeften en verzorging, maar niet zoveel als u misschien denkt.

Bij sommige rassen hebben reuen meer neiging tot agressie dan teven. En mensen maken zich zorgen dat een reu eerder zal vechten of bijten.

Maar in een studie uit 2008 behoorden Golden Retrievers tot de rassen met de minste kans op agressie naar andere mensen of honden.

Wij hebben geen bewijs gezien dat Goldens van het mannelijke geslacht minder snel goed gehumeurd zijn dan teven. En het is redelijk om aan te nemen dat uw mannelijke Goldie waarschijnlijk net zo vriendelijk en aanhankelijk is als zijn zussen.

Vrouwelijke Golden Retrievers hebben iets meer zorg nodig dan reuen, tenzij en totdat ze gesteriliseerd zijn. Dat komt omdat vrouwelijke honden om de zes maanden loops worden.

Gedurende deze tijd moeten ze zorgvuldig worden beschermd tegen reuen om ervoor te zorgen dat ze niet zwanger worden.

Castratie en sterilisatie

Sterilisatie werd ooit beschouwd als de gemakkelijke oplossing, maar is nu in verband gebracht met een aantal verschillende soorten kanker en met gewrichtsproblemen bij dit ras. Het is dus geen eenvoudige kwestie.

Als u uw vrouwelijke golden niet laat steriliseren, moet u haar een paar weken na het einde van elk seizoen goed in de gaten houden, omdat baarmoederontstekingen in die tijd veel voorkomen.

Mocht u besluiten dat u uw hond wilt laten castreren – en in sommige regio’s bent u daartoe wettelijk verplicht – dan zult u merken dat castratie van een teefje een duurdere ingreep is met een langere hersteltijd dan castratie van een reu.

U vindt veel meer informatie om u te helpen beslissen tussen een mannelijke of een vrouwelijke pup in onze gids Male Vs Female Dogs.

Het kiezen van een gezonde Golden Retriever Puppy

Als je eenmaal een gerenommeerde fokker hebt gevonden en hebt gekozen welk geslacht pup je wilt, moet je een zo gezond mogelijke pup kiezen.

Hier zijn enkele tekenen van een gezonde Golden Retriever pup.

 • Heldere, heldere ogen – geen rode vlekken, vuil of tekenen van infectie
 • Schone oren – geen was, korstjes
 • Geen duidelijke problemen met zien of horen – volgt je handen, draait naar je hand als je naast zijn hoofd klikt.
 • Gezonde natte neus – geen slijm of korstjes
 • Schone mond – roze tandvlees, witte tanden, geen bloedingen
 • Gezonde huid – geen zweren, roodheid, korsten of duidelijke verwondingen
 • Gezonde vacht – glanzend, schoon, geen vlooien of teken
 • Schone droge bodem
 • Stevig op zijn poten, niet hinkend of moeite met het gebruik van bepaalde ledematen
 • Gezond gewicht – geen zichtbare ribben
 • Ideaal temperament – geïnteresseerd in de dingen rondom, vriendelijk, helder, gaat goed om met andere pups en dingen rondom.

Als een puppy overdreven bang lijkt of duidelijke gezondheidsproblemen heeft, kan het het beste zijn om een andere hond te kiezen.

Wat te kopen voor een Golden Retriever Puppy

Zodra u uw Golden Retriever puppy hebt gekozen, moet u ervoor zorgen dat u voorbereid bent op hun komst bij u thuis.

Ze zullen oud genoeg zijn om met 8 weken thuis te komen. Je moet dus genoeg tijd hebben om je voor te bereiden.

We noemden de belangrijkste producten die Golden Retriever pups nodig hebben aan het begin van dit artikel. Je kunt dus naar boven scrollen om jezelf eraan te herinneren.

We hebben ook een aantal artikelen die de beste producten voor Goldens beoordelen. En u kunt meer reviews vinden op onze belangrijkste producten pagina

Hier zijn er enkele die je misschien leuk vindt:

Nu, zodra je alles hebt wat je nodig hebt voor je nieuwe puppy, moet je beginnen met het inrichten van je huis.

Een Golden Retriever Puppy Opvoeden – Inrichten

Voordat uw puppy thuiskomt, moet u alles wat hij nodig heeft klaarzetten. Het is veel gemakkelijker om dit te doen voordat u een opgewonden puppy aan uw voeten hebt lopen.

Drie van de belangrijkste dingen om op te zetten zijn je bench, je puppyzone, en eventuele babyhekjes die je hebt gekocht.

Zorg ervoor dat de bench van uw puppy groot genoeg is om zich in om te draaien, en comfortabel in te slapen. Maar denk eraan dat als hij veel groter is, uw Golden kan proberen het ene uiteinde te gebruiken als bed en het andere als toilet.

Golden Retriever puppy zindelijkheidstraining vergt geduld

Als uw bench te groot is wanneer uw puppy thuiskomt, kunt u een kratverdeler gebruiken om een kleiner slaapgedeelte te creëren.

Een puppyzone is een gebied in uw huis dat puppyproof is. Het bevat meestal de bench van uw puppy, wat speelgoed en vers water. U kunt er ook voor kiezen om uw puppy eten te geven in zijn puppy-zone.

Sommige mensen maken een puppyzone binnen een box. Maar anderen wijden er graag een hele kamer aan, zoals de keuken. Als u dit wilt doen, kunt u het beste babyhekjes gebruiken voor de deuren, zodat u er gemakkelijk uit kunt zonder uw puppy los te laten.

Een Golden Retriever Puppy opvoeden – Puppyproofing

Een ander belangrijk element van de voorbereiding van uw puppy is het puppyproof maken van de ruimtes waartoe hij toegang zal hebben. Dit kan betekenen hun puppy zone, de tuin, of elke andere kamer waar u van plan bent uw puppy toegang toe te geven.

Dit betekent alles verwijderen wat uw puppy kan inslikken of waarin hij kan stikken. Bedek alle blootliggende draden waar uw pup op zou kunnen kauwen of krabben.

Als er stoelen of banken zijn waar uw puppy op zou kunnen klimmen, zorg er dan voor dat de oppervlakken in de buurt ervan vrij zijn. Anders kan uw pup dingen eten die hij niet zou moeten eten.

Vergeet niet dat puppy’s graag plassen op zachte oppervlakken – dus zullen ze dit eerder doen op tapijt dan op harde vloeren. En harde vloeren zijn veel gemakkelijker schoon te maken. Houd dus toezicht op uw puppy in kamers met tapijt.

Verwijder ook alles waarvan u niet wilt dat uw puppy het kapot maakt door erop te kauwen, te krabben of te toiletteren. Dit kan gewoon betekenen dat u het hoger plaatst, buiten het bereik van uw puppy.

Zorg ervoor dat er geen giftige planten zijn in uw puppybestendige kamers, of in de tuin. In feite kunt u ervoor kiezen om de toegang van uw puppy tot de tuin te beperken tot een klein deel van de tuin, of alleen tot een groot hok.

Puppy’s zijn nieuwsgierig en speels, dus wees niet verbaasd als ze uw planten proberen op te graven als ze de kans krijgen.

Een Golden Retriever Puppy opvoeden – Een dierenarts vinden

De meesten van ons laten hun puppy’s inenten. Vaccins zijn niet geheel zonder risico, maar het risico op ernstige ziekten voor niet-gevaccineerde pups wordt door deskundigen meestal veel groter geacht.

De meeste puppyouders willen weten welke inentingen hun pups nodig hebben, wanneer hun pups veilig naar buiten kunnen, een enkeling wil weten wat er gebeurt als ze besluiten hun pups niet in te enten.

Over al die onderwerpen vindt u informatie in onderstaande artikelen:

Plan een afspraak met de dichtstbijzijnde dierenarts bij u in de buurt, zodat u meer met hen kunt spreken over wat uw puppy de komende weken en maanden precies nodig heeft.

U vindt ook veel meer informatie op onze pagina’s over gezondheid en verzorging van puppy’s.

Opvoeden van een Golden Retriever Puppy – Training

U hebt een groot voordeel wanneer u begint met het trainen van uw Golden Retriever puppy, want Goldens zijn een zeer coöperatief ras en de meeste Golden puppies zijn zeer gemakkelijk te trainen.

Je hebt ook een reeks fantastische gidsen hier op de site. De Happy Puppy site is gemaakt door hondenexpert Pippa Mattinson.

U vindt veel van haar puppytrainingsgidsen en een reeks gidsen van ons team van hooggekwalificeerde professionele hondentrainers in onze trainingssectie.

Hier zijn er enkele om u op weg te helpen!

Ze staan boordevol trainingstips en informatie, samen met links naar meer geavanceerde trainingsonderwerpen. U kunt ook onze puppytrainingsarchieven bekijken.

Hoe zit het met trainingscursussen?

U kunt ook een begin maken met de training door uw Golden puppy in te schrijven voor een trainingscursus.

Deze zijn persoonlijk beschikbaar, maar ook online. U kunt een groepsles volgen, of een persoonlijke hondentrainer inhuren om individueel met u te werken.

Er zijn voor alle hondenbezitters ook genoeg boeken en hulpmiddelen te koop.

Bekijk hier de online trainingen van Pippa Mattinson.

Deze zijn een geweldige manier voor u om de beste trainingsmethoden te leren terwijl uw hond alle belangrijke commando’s leert om hem veilig en gelukkig te houden.

Een Golden Retriever Puppy Opvoeden – De Leuke Extra’s

We hebben prachtige bronnen voor puppynamen op deze site. In 2016 lanceerde de Happy Puppy site de International Dog Names Survey.

Elk jaar werken we onze puppynamenlijsten bij met de nieuwste gegevens over de populariteit van hondennamen voor verschillende rassen en in verschillende delen van de wereld. Zo vind je hopen inspiratie.

We hebben zelfs een puppynamenlijst die volledig gewijd is aan Golden Retrievers. Vergeet niet de naam van uw puppy toe te voegen aan het overzicht zodra u uw definitieve keuze hebt gemaakt!

Een ander leuk onderdeel van het opvoeden van een Golden puppy is het speelgoed en de spelletjes die je met ze kunt spelen. Hier zijn enkele gidsen die u onze favoriete hondenspeeltjes laten zien. We wedden dat uw puppy ze ook leuk zal vinden!

Nu zijn we volledig voorbereid op onze nieuwe Golden puppy. Wat gebeurt er nadat ze thuiskomen?

Een Golden Retriever Puppy opvoeden – Inwerktijd

Het kan even duren voordat uw puppy zich goed thuis voelt. Het kan stressvol zijn voor puppy’s.

Ze verlaten immers hun moeder, broers en zussen en het enige thuis dat ze kennen om ergens compleet nieuw en onbekend te komen wonen.

U kunt uw puppy helpen sneller te wennen door ze aan uw zijde te houden, zodat ze nooit alleen en bang zijn, en ze te laten zien hoe geweldig hun nieuwe leven is.

Het kan ook helpen om een tijdje een routine te volgen. Dit omvat het voeden van uw Golden puppy, het trainen van hen, en het socialiseren van hen.

Enkele veel voorkomende problemen waar nieuwe puppy-eigenaren in die eerste paar weken mee te maken krijgen zijn: bijten, ongelukjes bij de zindelijkheidstraining, ’s nachts wakker worden en overprikkeling.

Laten we dus eens kijken naar elk van deze problemen en de beste manieren om een routine op te bouwen.

Voedingsschema’s en gidsen

Kleine pups hebben kleine en regelmatige maaltijden nodig. Als een ruwe richtlijn:

 • Vier maaltijden per dag tot drie maanden
 • Drie maaltijden per dag tot zes maanden
 • Twee maaltijden per dag tot een jaar

We hebben hier geschreven over onze favoriete voeding voor Golden Retriever pups.

Veel mensen maken zich veel zorgen over het precies goed krijgen van voedselhoeveelheden en schema’s en willen weten hoeveel ons of gram puppyvoer ze hun Goldie pup in elke levensfase moeten geven.

U kunt dit en meer vinden in onze gids:

Probeer je niet te veel zorgen te maken – het is geen exacte wetenschap!

Golden Retriever Puppy Waakt ’s nachts

Een ander probleem dat veel nieuwe puppy-eigenaren ervaren is het ’s nachts wakker worden.

Er zijn een aantal redenen waarom puppy’s ’s nachts wakker worden. Ze kunnen bang zijn, pijn hebben, of honger hebben.

Puppy’s kunnen ook ’s nachts wakker worden omdat ze eenzaam zijn en aandacht willen, of omdat ze naar het toilet moeten.

Houd de eerste paar nachten nadat u ze thuisbrengt de bench van uw Golden bij uw bed. Dit vermindert het risico dat ze uit angst en eenzaamheid wakker worden – omdat ze u dan zien en weten dat ze niet alleen zijn.

Puppy’s zullen ’s nachts het toilet nodig hebben als ze voor het eerst thuiskomen. Dus als u geen puppypads gebruikt, zult u ze gedurende de nacht mee naar buiten moeten nemen om te plassen.

Probeer nachtelijke uitstapjes naar het toilet niet te spannend te maken. Anders kan uw puppy wakker worden en om uw aandacht gaan huilen.

Potty Training van een Golden Retriever Puppy

Met acht weken oud, zal uw Golden puppy gewoon plassen wanneer hun kleine blaas vol is. Waar ze ook zijn.

Het is dus belangrijk om na te denken over hoe u de eerste weken eventuele tapijtzones in uw huis gaat beschermen.

TIP: Babyhekjes helpen om kleine puppy’s in ruimtes met afwasbare vloeren te houden.

Met acht maanden zijn de dingen heel anders. Uw puppy zal het enkele uren uithouden zonder zijn blaas te legen, en zal geleerd hebben de juiste ruimtes te gebruiken voor het toilet.

Het lastige deel is het bereiken van dat doel, en u hebt misschien wat hulp en ondersteuning nodig.

Tips voor potjestraining

Het doel in de eerste paar weken is ervoor te zorgen dat u uw puppy regelmatig mee naar buiten neemt en met hem buiten wacht tot hij zijn blaas leegt.

Zorg ervoor dat u ze na de maaltijd en als ze wakker worden uit een dutje, en telkens als ze opgewonden raken – bijvoorbeeld door met een andere hond te spelen, mee naar buiten neemt.

Als uw puppy binnen is, moet u goed toezicht houden. Als u de pup een paar minuten moet verlaten, stop hem dan in een kleine bench, want puppies zullen hun best doen om niet in hun eigen bed te plassen.

Kratten zijn een prachtig trainingshulpmiddel en onze deskundige gids voor puppykrattraining is een geweldige hulp voor puppyouders die een potje willen leren.

U kunt ook meer hulp krijgen in onze training Puppy Ouderschap.

Golden Retriever Puppy Bijten en Kauwen

Alle puppies bijten. Zelfs Golden Retrievers! Bijten heeft te maken met doorkomende tandjes, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het spel tussen pups en andere honden.

Bijten op vacht is niet al te pijnlijk. Maar bijten op huid doet echt pijn en pups moeten leren dit niet te doen.

Spelenderwijs bijten wordt vaak verward met agressie omdat pups snauwen en grommen als ze spelen. Daarom is bijten verreweg de meest voorkomende reden voor nieuwe puppy-ouders om hulp te zoeken in ons ondersteuningsforum.

Onze complete gids voor het stoppen van puppy bijten helpt u snel door deze fase in de ontwikkeling van uw puppy heen.

Het is een fase die alle puppy-eigenaren zullen ervaren. Maar door rustig gedrag te belonen en bijten te negeren, zal de fase sneller voorbijgaan.

Golden Retriever Puppy Zoomies

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof zoompjes niets zijn om je zorgen over te maken. Maar alle puppy-eigenaren kunnen je vertellen hoe destructief deze willekeurige uitbarstingen van energie kunnen zijn.

Vooral bij een relatief groot ras als de Golden Retriever.

In feite kan het leiden tot gebroken ornamenten, gescheurde stoffen, modderige pootafdrukken door het hele huis, en omgestoten kinderen. Het kan behoorlijk schrijnend zijn voor nieuwe puppy-ouders!

Achter je puppy aanrennen kan dit vaak erger maken – omdat het voor je puppy een leuk spelletje lijkt.

Stimuleer in plaats daarvan rustig gedrag door uw puppy te belonen als hij zich rustig ontspant.

U zult de zoomies niet helemaal kunnen vermijden, maar u kunt proberen ze te minimaliseren door dit gedrag te negeren en kalmte te belonen.

Golden Retriever Puppy Groei

Als middelgroot tot groot ras groeien Golden Retriever pups door tot en na hun eerste verjaardag. In feite is de groei pas halverwege het tweede jaar voltooid.

Die laatste maanden staan echter vooral in het teken van ‘opvullen’ en uw Golden pup zal tussen de 9 en 12 maanden bijna zijn maximale lengte hebben bereikt.

U kunt alles lezen over de ontwikkelingsstadia en de groei van puppy’s in onze gids:

Het staat vol fascinerende puppygroei feiten!

Golden Retriever Puppy Socialisatie

Elke nieuwe puppy-eigenaar hoort over het belang van puppy-socialisatie. Maar niet alle puppy-eigenaren voeren dit belangrijke proces effectief uit.

Socialisatie betekent uw puppy kennis laten maken met veel nieuwe ervaringen voordat ze de leeftijd bereiken waarop ze schuw worden voor vreemden en vreemde voorwerpen. Die leeftijd is verrassend jong en de meeste honden moeten volledig worden gesocialiseerd voordat ze 13 weken oud zijn.

Dat betekent dat je meteen aan de slag moet met je nieuwe Goldie pup!

Uw pup moet veel verschillende mannen en vrouwen ontmoeten, in verschillende situaties, kinderen, andere honden, treinen en vrachtwagens, en nog veel meer. Allemaal vanuit de veiligheid van uw armen. En dat allemaal voordat hij of zij vier maanden oud is.

Puppy socialisatie is van vitaal belang omdat het helpt voorkomen dat honden agressief worden en omdat het de retentiegraad van puppies in hun huis verhoogt.

U kunt een uitstekend socialisatieplan en veel nuttige informatie vinden op de website The Puppy Plan van de Kennel Club in samenwerking met de internationale liefdadigheidsinstelling The Dog’s Trust.

Een Golden Retriever Puppy opvoeden als u werkt

We leiden allemaal een druk leven. En de meesten van ons hebben niet de luxe om de hele dag thuis te zijn. Een van de meest voorkomende vragen die ons gesteld wordt is “hoe lang kan ik mijn hond alleen laten”.

Veel nieuwe puppy-ouders nemen vrij van hun werk als ze hun puppy mee naar huis nemen. Maar het is niet ongewoon dat mensen denken dat het oké is om hun puppy gewoon de hele dag alleen in huis te laten als ze weer aan het werk gaan.

Dit is zelden succesvol. Jonge honden die lange tijd alleen gelaten worden, hebben de neiging om kattenkwaad uit te halen en sommige worden overstuur, destructief, of beide.

En je kunt een puppy niet succesvol zindelijk maken als er niemand is om de puppy buiten te laten. Een puppy opvoeden terwijl je voltijds werkt is mogelijk, maar het vergt planning en denkwerk.

U kunt een puppy niet de hele dag in een bench opgesloten laten, dus u zult hulp moeten zoeken in de vorm van een hondendagopvang, of een professionele hondenuitlaatservice, of een vriend of familielid dat bereid is elke dag een paar uur op uw puppy te passen.

Word lid van het forum om te praten met andere puppy-ouders die werk en puppy’s met succes hebben gecombineerd.

Waar kan ik hulp en advies krijgen?

Puppies zijn erg leuk, maar ze kunnen ook hard werken zijn. Soms zult u veel baat hebben bij de steun van andere nieuwe puppy-ouders.

Vroeger konden we nieuwe puppyouders helpen door vragen te beantwoorden in de commentaren op deze website. Maar er zijn er nu zoveel dat we een betere manier nodig hadden.

Kijk eens op ons ondersteuningsforum. Je kunt er gewoon rondkijken en de antwoorden op vragen van anderen lezen. Of u kunt meedoen en uw eigen vragen stellen.

Het is gratis en we zien je graag daar!

Voedt u een Golden Retriever Puppy op?

Soms, als uw puppy klein is, vraagt u zich af of u al dan niet een fout heeft gemaakt door een Golden Retriever in huis te halen.

Er is een periode van aanpassing, vaak bekend als de ‘puppy blues’ wanneer het opvoeden van een puppy allemaal een beetje veel kan lijken.

Wees gerust dat Golden Retriever puppy’s opgroeien tot geweldige familiehonden. Ze hebben een van de beste temperamenten van alle hondenrassen en zijn bij uitstek geschikt voor een jong en actief gezin.

Verwacht u een Golden Retriever pup? Vertel ons er alles over in de commentaren hieronder – en vergeet niet lid te worden van onze forumgemeenschap!

Verwante artikelen

Referenties en bronnen

 • Duxbury, (et al), ‘Evaluation of Association Between Retention in the Home and Attendance at Puppy Socialization Classes’, Journal of the American Veterinary Association (2003).
 • Het Puppy Socialisatie Plan, The Kennel Club en The Dog’s Trust.
 • Duffy, D. (et al), “Breed Differences in Canine Aggression”, Applied Animal Behavior Science (2008).
 • Torres de la Riva, G. (et al), ‘Neutering Dogs: Effects on Joint Disorders and Cancers in Golden Retrievers’, PlosOne (2013).
 • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine: Research and Reports (2014)