Golden Retriever Prijs – Hoeveel kost een Golden om te kopen en op te voeden?

Golden Retriever Prijs

Welkom bij ons artikel over Golden Retriever prijsschattingen en de redenen daarachter!

Golden Retrievers zijn de derde meest populaire hond in Amerika, volgens de American Kennel Club.

Als u op zoek bent naar een Golden in uw leven, dan bent u waarschijnlijk benieuwd naar de potentiële Golden Retriever prijs. Hoeveel gaat deze prachtige rashond u kosten?

Ga met ons mee om dat uit te zoeken!

Het berekenen van de kosten voor een Golden Retriever Puppy

Ja, het is waar dat raszuivere pups nogal wat kunnen kosten, vooral als ze van gerenommeerde fokkers komen.

Toch is je veiligste gok als je een nieuwe puppy in huis wilt halen, om je onderzoek te doen en ofwel via een verantwoordelijke fokker of een plaatselijke opvang te gaan.

Laten we het hebben over fokkers.

Gerenommeerde fokkers

Het mooie van gerenommeerde fokkers is dat hun prioriteit ligt bij de gezondheid van hun nest. Dus het proces om de gezondheid van hun nest te waarborgen begint al voordat de pups worden verwekt.

Helaas kan het fokken van puppies en het opvoeden om ze te verkopen fokkers veel geld en tijd kosten, vooral als het goed wordt gedaan.

De meeste verantwoordelijke fokkers beginnen met het verzekeren van de gezondheid van de ouderrassen. Medische tests voor gezondheidsonderzoeken, reiskosten voor showcertificaten, en het fokken zelf kunnen allemaal veel geld kosten.

En dan is er nog de prijs van het baren en grootbrengen van een nest pups.

Fokkers zijn verantwoordelijk voor de kosten van medische screening tests, benodigdheden, geboorte kosten, puppy voedsel, beddengoed, speelgoed, en andere materialen die nodig zijn om pups gelukkig en gezond te houden.

Dus, hoeveel kan dit alles een fokker in totaal kosten?

Golden Retriever prijs

Gemiddelde Golden Retriever prijs voor fokkers

Gemiddeld liggen de lage kosten voor het fokken rond de $15.828. De meeste fokkers zullen echter merken dat ze dichter bij de $7.744 uitkomen om een nest gezonde pups te fokken en groot te brengen.

En voor degenen die streven naar nesten van showkwaliteit zijn de kosten nog hoger. In feite zullen fokkers die showkwaliteitspups fokken uiteindelijk waarschijnlijk meer dan $24.000 uitgeven!

Voor een meer overtuigend overzicht van het proces dat verantwoordelijke fokkers doorlopen om ervoor te zorgen dat hun nesten gezond geboren worden, klik hier.

Maar betekent dit dat als je een pup krijgt voor een lagere Golden Retriever prijs, de kans groter is dat hij gezondheidsproblemen heeft?

Laten we het uitzoeken.

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Wist je dat puppies een enorm deel uitmaken van een miljardenindustrie voor huisdieren?

Hoewel dit misschien geen verrassing is voor de meeste hondenliefhebbers, is de waarheid dat niet iedereen die op de puppy-verkoopplatform is gesprongen, begrijpt of zelfs maar geeft om verantwoorde fokpraktijken.

En wie betaalt de prijs op de lange termijn? De puppies en hun eigenaren.

Zie je, puppies die gefokt zijn door onverantwoordelijke fokkers hebben meer kans op gezondheidsproblemen en temperamentvolle problemen in de toekomst.

Dus, terwijl je misschien minder betaalt voor een puppy als je via een van deze bronnen gaat, kun je op de lange termijn veel, veel meer betalen.

Maar hoe vermijd je puppyfabrieken, achtertuinfokkers en onprofessionele online verkopers?

Het vermijden van twijfelachtige bronnen

Experts raden aan veel onderzoek te doen. Vraag elke verkoper om papierwerk dat zijn pups zijn gescreend en getest op ernstige gezondheidsproblemen.

Verder is het altijd verstandig om via gerenommeerde fokkers of reddingsopvangcentra te gaan die u vertrouwt.

Het goede nieuws is dat niet alle fokkers een arm en een been kosten. Als u echt wat geld wilt besparen en toch een gezonde pup wilt vinden, is het redden van een hond een prachtige optie.

Natuurlijk, als je je hart hebt verpand aan een puppy, heb je meer kans om er een te vinden via een fokker.

En hoewel fokkers meestal meer kosten dan asielen, kun je er misschien nog wel een paar vinden die in jouw prijsklasse liggen.

Golden Retriever Prijs – Wat maakt het verschil?

Maar wat is het verschil tussen een goedkopere Golden Retriever pup van een fokker en een duurdere Golden Retriever pup?

Het verschil is showkwaliteit.

Normaal gesproken zullen puppies die gefokt zijn voor de show duurder zijn dan puppies die voornamelijk gefokt zijn voor gezelschap.

Maar maak je geen zorgen, je zult de gezondheid van je puppy niet opofferen als je een gezelschaps puppy kiest boven een puppy van showkwaliteit.

In feite is het verschil tussen een showkwaliteitspup van 3000 dollar en een gezelschapspup van 500 dollar soms zo klein als de kleur van de vacht.

Met dat in gedachten, laten we eens kijken naar de totale kosten van een Golden Retriever pup!

Wat zijn de kosten van een Golden Retriever Puppy?

Als u van plan bent om via een fokker te gaan, houd er dan rekening mee dat de Golden Retriever prijzen variëren, afhankelijk van de fokker, de ouderrassen van uw pup en de kwaliteit van de pup.

Golden Retriever pups kunnen worden gevonden voor zo weinig als $ 500 voor een gezelschaps puppy tot zo veel als $ 3000 voor een showkwaliteit puppy.

En, zoals we hierboven vermeldden, zal het vinden van een Golden Retriever pup in een asiel nog goedkoper zijn.

In feite bieden de meeste asielen Golden Retriever honden aan met adoptiekosten voor ongeveer $50 tot $300.

Zijn er andere kosten met een Golden Retriever Puppy?

Zoals elk huisdier, zullen honden resulteren in terugkerende kosten gedurende hun leven.

Naast de initiële Golden Retriever prijs betaald aan een fokker of asiel, zult u ook verantwoordelijk zijn voor maandelijkse kosten om hem gezond en gelukkig te houden.

Terugkerende kosten voor het opvoeden van een Golden Retriever omvatten de kosten van:

 • Hondenvoer
 • Hondenvoer
 • Dierenartsbezoeken en recepten
 • Preventieve medische zorg
 • Speelgoed, beddengoed, kommen, riemen, kratten en andere benodigdheden
 • Training, pension of hondenoppas
 • Verzorging
 • Diverse

Golden Retriever Prijs – Kleine Honden Vs Grote Honden

Volgens de American Kennel Club zijn de totale kosten van de opvoeding van een hond afhankelijk van het ras, de leeftijd en de grootte van de hond.

In feite tonen studies aan dat kleinere honden lagere maandelijkse kosten hebben, maar op de lange termijn het meeste geld zullen kosten vanwege hun langere levensduur.

Grotere honden kunnen hun eigenaar meer kosten per maand, maar zullen over het geheel genomen minder kosten dan kleinere rassen.

Gemiddeld bedragen de totale levenskosten van het bezit van een hond tussen 14.480 en 15.782 dollar.

De Universiteit voor Diergeneeskunde ontdekte dat het eerste jaar van het bezit van een puppy eigenlijk het duurst is voor hondenbezitters. Veel huisdierouders gaven $2.674 uit voor de kleinere rassen, terwijl grotere hondenrassen dichter bij $3.536 lagen.

Dit is te wijten aan het feit dat de voorbereiding van een puppy, het kopen van zijn voedsel, speelgoed, beddengoed, en meer, allemaal worden opgenomen in de totale, voorafgaande kosten van de aankoop of redding van uw puppy.

Voor een beter idee van wat u nodig heeft om een puppy voor te bereiden, bezoek ons hier.

Golden Retriever Prijs – Andere toevoegingen

We moeten ook opmerken dat de totale kosten van een hond zullen variëren afhankelijk van elke individuele eigenaar en de levensstijl van die eigenaar.

Als die eigenaar bijvoorbeeld vaak reist of een onvoorspelbaar of druk schema heeft, moet hij misschien betalen voor petsitters of hondenuitlaters.

Of als een eigenaar de gezondheid van zijn huisdier niet in de gaten houdt, kan hij veel geld kwijt zijn aan rekeningen van dierenartsen en medische kosten.

Dus, hoe kun je geld besparen en toch een gezonde, gelukkige puppy hebben?

Golden Retriever Prijs beïnvloed door gezondheid

Medische kosten en dierenartsrekeningen zijn het duurste deel van het bezit van een puppy, afgezien van de eerste aanbetaling natuurlijk.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw puppy en uw portemonnee tevreden zijn, is door de gezondheid van uw Golden Retriever goed in de gaten te houden.

Manieren om te helpen grote dierenartsrekeningen te voorkomen zijn onder andere:

 • Houd de preventieve zorg voor uw pup bij
 • Bezoek de dierenarts voor controles
 • Krijg de juiste vaccinaties
 • Krijg vroegtijdige gezondheidsonderzoeken

Dus, waar is een Golden Retriever het meest vatbaar voor als het gaat om gezondheidsrisico’s? Toekomstige Golden eigenaren moeten letten op:

 • Heupdysplasie
 • Osteosarcoom
 • Schildklier problemen
 • Lymfoom
 • Huidproblemen
 • Hemangiosarcoom
 • Bloat
 • Oogproblemen

De Amerikaanse Kennel Club stelt de volgende gezondheidstests voor Golden Retrievers voor:

 • Hartonderzoek
 • Heup en elleboog evaluatie
 • Oogheelkundige evaluatie

Hoeveel kost een Golden Retriever?

Zoals we hierboven behandeld hebben, zal de Golden Retriever prijs voor u afhangen van het feit of u al dan niet via een fokker gaat voor een showkwaliteit of gezelschapspup, of dat u via een rescue gaat.

Gemiddeld kan een raszuivere Golden Retriever 500 tot 3000 dollar kosten als hij via een fokker wordt verkocht.

Adoptiekosten voor een Golden Retriever via een asiel zijn meestal lager, rond de $50 tot $300.

Daarna liggen de totale kosten van een Golden Retriever tussen $14.480 en $15.782.

En hoewel dit een behoorlijke som geld lijkt om voor een hond te betalen, zullen de meeste hondenbezitters beamen dat je geen prijs kunt zetten op de liefde voor een hond.

Heeft u een Golden? Vertel ons alles over uw lieve vachtbal in de commentaren!

Lees hier over de prachtige vrouwelijke Golden Retriever!

Referenties

Reisen, J, “Hoeveel besteedt u aan uw hond in zijn leven?”. De Amerikaanse Kennel Club

“Hoeveel kost het om een hond op te voeden?” De Amerikaanse Kennel Club

“Cutting Pet Care Costs,” ASPCA

“Pet Industry Market Size & Ownership Statistics,” American Pet Products Association,

“De officiële standaard van de Golden Retriever,” De Golden Retriever Club van Amerika.