Golden Retriever Feiten – 40 verbazingwekkende dingen die je nooit wist

golden retriever feiten

Vandaag delen we 40 ongelooflijke Golden Retriever feiten! Ben jij een Golden Retriever whizz? Kunt u uw vrienden onvermoeibaar vervelen met informatie over hun kleuren, gedrag, temperament, eigenschappen, geschiedenis en kenmerken? Nou, we denken dat we zelfs jou met deze fascinerende Golden Retriever feiten aan de praat krijgen!

Inhoud

We hebben hier 40 geweldige Goldie klompjes informatie voor je. Tegen de tijd dat je deze geweldige lijst hebt doorgebladerd, zul je je vrienden verbazen met een aantal echt coole feiten. Inclusief een fantastische Fact vs Fiction bonus sectie aan het einde! Laten we een duik nemen in de wondere wereld van de prachtige Golden Retriever.


Golden Retriever Geschiedenis Feiten

Hoewel de Golden Retriever nu het meest gezien wordt als een floppy familie huisdier, hebben ze eigenlijk een geweldige geschiedenis als werkras.

1. Golden Retrievers waren sporthonden

Soms bekend als jachthonden, werd deze rasgroep gecreëerd om samen te werken met hun menselijke geleiders om voedsel mee naar huis te nemen.

2. Een Baron had de hand in het creëren van het ras

Hoewel het moeilijk is om hun geschiedenis vast te stellen op één persoon, suggereren veel bronnen dat de 1e Baron Tweedmouth, Dudley Marjoribanks, een hoofdrol speelde bij het ontstaan ervan.

3. Golden Retrievers komen oorspronkelijk uit Schotland

Lord Tweedmouth was Schots, en daar ontstonden de eerste Goldens. Gefokt uit verschillende sporthonden om tot een all round geweldige land en water retriever te komen.

4. Golden Retrievers werden gefokt uit Spaniels

Men denkt dat de belangrijkste historische spelers in het ontstaan van het nieuwe Golden Retriever ras Tweed Spaniels waren, evenals Flat Coated en Wavy Coated Retrievers.

5. Golden Retrievers zijn vandaag de dag nog steeds sporthonden

Hoewel algemeen beschouwd als huisdieren, is de roemrijke Golden Retriever nog steeds een geweldige jachtkameraad. Het meest gebruikt om geschoten wild te apporteren, inclusief konijnen en fazanten.

6. Golden Retrievers houden van apporteren

Vanwege de apporterende geschiedenis, zal uw gemiddelde Golden gek worden van een spelletje apporteren. Het is niet alleen een geweldige manier om ze te trainen, maar ook om uw band te versterken en zelfs om ze te belonen tijdens uw gehoorzaamheidstraining!

7. Er zijn drie soorten Golden Retrievers

Golden Retrievers kunnen tegenwoordig worden onderverdeeld in drie typen – Engels, Amerikaans en Canadees!

golden retriever feiten

Golden Retriever Kenmerken Feiten

Goldies zijn niet alleen een prachtig ras met een fascinerende geschiedenis, ze hebben ook een aantal bijzondere eigenschappen en talenten.

8. Golden Retrievers zijn over het algemeen een vriendelijk ras

In feite bleek uit een studie die naar meer dan 30 hondenrassen keek, dat Goldies tot de zes behoorden die het minst vaak agressie vertoonden. Dit betekent niet dat het niet kan gebeuren, maar de kansen zijn ernstig in uw voordeel.

9. Golden Retrievers hebben zwemvliezen

Dat klopt, geweven! De tenen van hun poten zijn met elkaar verbonden door dunne vliezen van huid. Deze poten met webben hebben niet veel alledaagse toepassingen, maar ze kunnen nuttig zijn in het water.

10. Golden Retrievers zijn geweldige zwemmers

Terugkerend naar hun geschiedenis als retrievers, zijn Goldens geweldig in het water. Hun zwemvliezen en hun dikke vacht helpen daarbij.

golden retriever feiten

11. Golden Retrievers hebben een dubbele vacht

Duw uw vingers voorzichtig door de vacht van uw Golden Retriever en tot op de huid, dan voelt u twee duidelijke lagen vacht. Dit staat bekend als een dubbele vacht, die bestaat uit een dikke ondervacht en een lange fijne bovenvacht. Dit helpt hen warm te houden in het water, maar draagt ook bij tot hun nogal dramatische verharing!

12. Goldens verharen veel

Hoewel je misschien geluk hebt en een Goldie hebt die één of twee keer per jaar in de rui zijn vacht uitblaast, zul je waarschijnlijk merken dat er regelmatig een laagje vacht op zijn pad komt. Maar maak je geen zorgen, een goede dierenhaar stofzuiger en schoonmaakroutine zal het merendeel ervan op afstand houden. Regelmatig borstelen helpt ook.

13. Golden Retrievers moeten regelmatig geborsteld worden.

Lange vachten hebben veel aandacht nodig. Maar als u uw pup er van jongs af aan aan laat wennen om geborsteld te worden, is dit iets wat een ontspannend en bindend moment voor u beiden kan zijn. Een minimum van twee keer per week is een goed idee voor uw fabelachtig harige vriend.

golden retriever feiten

Slimme Golden Retriever Feiten

Elke Golden Retriever eigenaar zal u vertellen dat zijn hond intelligent is, maar hoe intelligent is dit briljante ras eigenlijk?

14. Golden Retrievers zijn het 4e meest intelligente hondenras

Golden Retrievers staan bekend om hun intelligentie, en zijn volgens een studie het vierde meest intelligente hondenras, met alleen de Border Collie, Poedel en Duitse Herder die hen verslaan op de bovenste plaatsen.

15. Golden Retrievers zijn gemakkelijk te trainen

Jachthonden zoals de Golden Retriever zijn over het algemeen gemakkelijker te trainen dan sommige andere rassen, omdat ze generaties lang zijn gefokt om samen te werken met hun eigenaren.

16. Positieve versterking training is het beste voor Golden Retrievers

Golden Retrievers doen het bijzonder goed met moderne positieve versterkingstechnieken, omdat ze graag tijd met elkaar doorbrengen en zeer gemotiveerd zijn door voedsel en spelletjes.

golden retriever feiten

Werkende Golden Retriever Feiten

De wereld van de hondentraining is de laatste twintig jaar sterk veranderd, waarbij positieve bekrachtiging de plaats heeft ingenomen van de meer traditionele, op straf gebaseerde methoden. Met deze verandering in techniek en houding is het scala aan taken dat onze honden kunnen uitvoeren snel geëvolueerd. En bij veel daarvan is de Golden Retriever nauw betrokken.

17. Golden Retrievers zijn geweldige geleidehonden

Zieners zijn vaak Golden Retrievers of Golden Retriever mixen.

18. Ze rocken als diensthonden in het algemeen

Ze hebben zich ook verzekerd van belangrijke rollen als hulphonden voor mensen met mobiliteitsproblemen.

19. Golden Retrievers zijn geweldige hulphonden voor kinderen

Goldens helpen kinderen met extra behoeften om te gaan met hun dagelijks leven, van steun voor kinderen met autisme tot het helpen van angstige kinderen om rustig te blijven bij het leren lezen.

20. Golden Retrievers helpen in het leger en bij de politie!

Niet alleen geweldig in ondersteunende rollen in de gemeenschap, Golden Retrievers kunnen ook serieuze rollen hebben bij de politie en het leger.

Golden Retriever feiten voor kinderen

Op zoek naar kindvriendelijke Golden Retriever feiten, die ze op school of in de speeltuin kunnen navertellen?

Probeer deze eens!

21. Golden Retriever vacht wordt donkerder met de jaren

Wanneer u uw zeer blonde Golden Retriever pup mee naar huis neemt, blijft hij misschien niet zo, want de vacht kan donkerder worden naarmate de pup ouder wordt.

22. Golden Retrievers zijn er in vele tinten

Van de witte Golden Retriever , via de Engelse Cream en helemaal naar de donkerrode Golden Retriever. Dit is een pup met een serieus scala aan tinten!

23. Presidenten hielden ook van Golden Retrievers

Zowel Ford als Reagan hadden Golden Retrievers als huisdier. Dat zijn nog eens honden die een plaatsje in het Witte Huis waard zijn!

24. Golden Retrievers houden van gezelschap

Een liefdevolle metgezel, deze honden doen het het beste in een huis waar ze veel aandacht en tijd krijgen van hun familie. Of het nu gaat om rennen in het hondenpark, trainen in de achtertuin of knuffelen op de bank.

25. Golden Retrievers kunnen last hebben van verlatingsangst

Een potentieel nadeel van zo’n sociale hond, is dat ze het moeilijk kunnen hebben wanneer ze gescheiden worden gehouden van hun baas. Bij sommige Golden Retrievers gaat dit zelfs verder tot een aandoening die bekend staat als verlatingsangst, waarbij de hond angstig wordt als hij wordt verlaten.

26. Golden Retrievers zijn echt slimmer dan katten…

Golden Retrievers hebben meer neuronen in hun hersenen voor hun relatieve grootte dan katten. Neuronen zijn de wegen waarlangs informatie zich verplaatst, dus wetenschappers geloven dat dit een overtuigend bewijs is van hun superieure mentale scherpte!

Record brekende Golden Retriever feiten

Golden Retrievers zijn niet alleen geweldige huisdieren, het zijn ook recordbrekers!

27. De eerste 3 AKC obedience kampioenen waren Golden Retrievers.

De Amerikaanse Kennel Club houdt al vele jaren gehoorzaamheidstesten, maar de winnaar van de eerste drie daarvan waren allemaal prachtige Golden Retrievers.

28. Een Golden Retriever brak de grond voor Instagram

De eerste afbeelding ooit geüpload naar Instagram was een foto van een Golden Retriever in 2010!

29. Een Golden heeft het record voor de luidste blaf

Met een ongelooflijke 113,1 decibel is Charlie, de Australische Golden Retriever, de luidste blaffer onder de honden.

30. Een Golden Retriever kan vijf tennisballen vasthouden

Of tenminste één speciale Golden, Augie, kan dat. Zijn record is misschien niet zo verrassend gezien de geschiedenis van de Golden Retriever als een hond gefokt om op te pakken en te dragen.

31. De langste boektitel ooit bevat de “Golden Retriever

Het wereldrecord voor de langste boektitel ooit is 11.284 tekens lang, en bevat ons favoriete hondenras.

Gezonde Golden Retriever Feiten

Hoewel Golden Retrievers zeker niet de minst gezonde honden zijn die er zijn, hebben ze wel enkele problemen waar eigenaren zich bewust van moeten zijn.

32. Golden Retriever levensduur is 10 tot 12 jaar.

Hoewel sommige Golden Retrievers deze schatting kunnen overtreffen en sommige helaas nooit halen, zal de gemiddelde Golden Retriever tussen de tien en twaalf jaar bij hun familie doorbrengen.

33. Golden Retrievers zijn gevoelig voor kanker

Kanker bij Goldies is helaas een veel voorkomend probleem, en een van de redenen dat hun gemiddelde levensduur lager is dan je zou verwachten. Een Golden Retriever die het kankergen vermijdt, zal een veel langere levensverwachting hebben.

34. Golden Retrievers hebben een hoog risico op gewrichtsproblemen

Goldies hebben drie belangrijke potentiële kanshebbers als het gaat om gewrichtsproblemen. Heupdysplasie, elleboogdysplasie en kruisbandziekte. Voordat u uw puppy uitkiest, kunt u zijn kansen op een goede gewrichtsgezondheid verbeteren door hem uit ouders te halen met uitstekende heup- en elleboogscores.

35. Goldens kunnen ook oogproblemen hebben

Progressieve Retinale Atrofie (PRA) is een veel voorkomend probleem bij Goldens, maar kan gelukkig worden voorkomen door de ouders voor de paring op DNA te testen. Als u op zoek bent naar een pup, zorg er dan voor dat beide ouders PRA vrij zijn om deze mogelijk blindmakende aandoening te voorkomen.

36. Veel Golden Retrievers hebben overgewicht

Helaas wegen veel Goldies door ongeschikte diëten meer dan ze zouden moeten wegen, wat hun gezondheid negatief kan beïnvloeden. Uit een studie bleek dat meer dan de helft van de Golden Retrievers die in een dierenkliniek werden gezien, aanzienlijk overgewicht hadden.

37. Goede diëten helpen Golden Retrievers gezond te houden

Honden zijn op hun fitst als ze het juiste gewicht hebben. Een lager gewicht aanhouden kan zelfs helpen het risico op craniale kruisbandziekte te verbeteren.

Golden Retriever Feiten vs Fictie

Als we een aantal van uw favoriete Golden Retriever feiten missen, komt dat misschien omdat het eigenlijk helemaal geen feiten zijn! Hier zijn enkele veel voorkomende Golden Retriever feiten die in werkelijkheid gewoon fictie zijn.

38. Zwarte Golden Retrievers – Mythe

Zwarte Golden Retrievers klinken misschien schattig, maar ze bestaan niet echt. Wat beschreven wordt is meestal een gemengd ras met één Golden Retriever ouder, en een ander van een ras dat het gen voor zwarte vacht draagt.

39. Miniatuur Golden Retrievers – Mythe

Een schattige Goldie op de helft van de grootte? Er zit zeker aantrekkingskracht in dat schattige pakketje. Maar helaas bestaat er weer niet echt zoiets als een miniatuur Golden Retriever. Tenminste niet in de rashondenwereld. Mini Goldens zijn ofwel een Golden mix waarvan één ouder van een kleiner ras is. Of soms eentje met het gen voor dwerggroei, of gefokt uit de kleintjes van het nest. Bij deze laatste twee voorbeelden kunt u ze om gezondheidsredenen beter vermijden.

40. Golden Retrievers zijn geweldige huisdieren – Feit!

Voor het juiste, actieve huis kunnen Golden Retrievers geweldige huisdieren zijn. Als u erover denkt om binnenkort een Golden Retriever puppy mee naar huis te nemen, bekijk dan hier onze handige Goldie Puppy Gids.

Golden Retriever feiten en plezier

Kende je ze allemaal al, of heb je iets nieuws geleerd om met je vrienden te delen? Laat het ons weten als we jouw favoriete harige feit gemist hebben in het commentaarveld hieronder en misschien voegen we het wel toe!

Referenties

Inhoudsopgave