Golden Retriever Boxer Mix – Een winnende combinatie?

Bent u op zoek naar een Golden Retriever Boxer mix?

De Golden Retriever Boxer mix is een hybride hond met één raszuivere Golden Retriever en één raszuivere Boxer ouder.

De pups worden – schattig – Golden Boxer pups genoemd!

Maar voordat je overmand wordt door schattigheid en je naar buiten stormt om een nestje Golden Retriever Boxer pups te vinden, is het verstandig om meer te weten te komen over hoe je pup als volwassen hond zou kunnen zijn.

In dit artikel nemen we de Golden Retriever Boxer mix hond onder de loep, zodat u kunt beslissen of dit de juiste metgezel voor u is!

Rashonden en designerhonden – de controverse en de wetenschap

Tenzij u een hondenbioloog of een hondenfokker bent, weet u misschien niet dat er een voortdurende controverse bestaat rond de opkomst van nieuwe hybride of “designer” hondenrassen zoals de Golden Retriever Boxer mix.

Aan de ene kant vinden rashondenfokkers dat de raslijnen zuiver moeten worden gehouden.

Elke kruising tussen twee raszuivere hondenrassen resulteert in principe in een hond van een gemengd ras, of mutt.

Omgekeerd denken hondenbiologen dat het kruisen van twee raszuivere hondenrassen samen voordelen kan hebben voor de algehele gezondheid van de hond. Dit wordt “hybride kracht” genoemd.

De Golden Retriever Boxer Mix

De Golden Retriever Boxer mix hond zal eigenschappen vertonen van elke raszuivere ouderhond.

Aangezien het niet mogelijk is van tevoren te voorspellen welke eigenschappen een pup van beide ouderhonden kan erven, is de beste manier om te proberen voor te stellen hoe uw nieuwe pup zou kunnen zijn, meer te weten te komen over zowel de Golden Retriever als de Boxer.

Oorsprong van de Golden Retriever

De Golden Retriever is momenteel de derde meest populaire gezelschapshond in het land.

Deze prachtige hond is van Schotse afkomst, met een lange en eervolle lijn als werkhond.

De Golden Retriever is het meest bekend om zijn lange, golvende, dikke gouden vacht en zijn “never-met-a-stranger” persoonlijkheid.

Deze hond is gewoon zo vriendelijk en gezellig!

Goldens zijn vreselijke waakhonden, maar geweldige beste vrienden.

De Golden Retriever, niet verrassend, ontleent zijn naam aan zijn lange, weelderige gouden vacht.

Oorsprong van de Boxer

De Boxer is momenteel de tiende meest populaire gezelschapshond in het land.

Deze hond, met zijn korte vacht en omgekeerde oren, kan gemakkelijk hoofden doen omdraaien.

De Boxer is een echt oud hondenras dat zijn afkomst kan terugvoeren tot de tijd van de oude Assyriërs (2.500 voor Christus).

De moderne Boxer ontstond echter in de jaren 1800 in Duitsland en migreerde al snel naar het Verenigd Koninkrijk, waar het een geliefde werk- en huishond werd.

De Boxer dankt zijn naam aan de manier waarop hij vecht (of bokst) met zijn voorpoten – net als een prijsvechter.

Hoe ziet de Golden Retriever Boxer mix hond eruit?

Het vermogen om te voorspellen hoe een Golden Retriever Boxer mix hond zal zijn, heeft alles te maken met de generatie van pups.

Het vroegste nest, of de F1 generatie, zal het meest variëren in grootte, gewicht, hoogte, temperament, vacht en andere factoren.

Deze pups worden geboren uit een zuivere kruising van een Golden Retriever met een Boxer hond.

Het volgende nest, of F1b generatie, zal meer voorspelbaar zijn in alle eigenschappen.

Deze pups worden geboren uit een kruising tussen een raszuivere ouder (ofwel een Golden Retriever of een Boxer) met een Golden Retriever Box mix ouder.

Latere nesten, of F2, F3, F4, enzovoort, zullen in de loop van de tijd uniformer worden.

Met een lange levensduur van fokprogramma’s, kan wat ooit een hybride hondenras was, zelfs gestandaardiseerd worden als een nieuw ras!

Grootte, hoogte en gewicht van een Golden Retriever Boxer mix

De Golden Retriever wordt beschouwd als een middelgrote/grote rashond, met een gewicht van 55 tot 75 pond en een lengte van 21,5 tot 24 centimeter.

Reuen zijn meestal groter en zwaarder dan teven.

De Boxer wordt ook beschouwd als een middelgrote/grote rashond, met een gewicht van 65 tot 80 pond en een lengte van 21,5 tot 25 centimeter.

Teven zijn over het algemeen ongeveer 15 pond lichter en 1,5 centimeter korter dan reuen.

Hieruit kunt u afleiden dat uw Golden Retriever Boxer Mix pup waarschijnlijk tussen de 60 en 75 pond weegt en 21,5 tot 24 centimeter groot is.

Uiterlijk, vacht en verzorging van een Golden Boxer hond

De lange, vloeiende, golvende dubbellaagse vacht van de Golden Retriever bestaat uit een buitenste, grove, waterafstotende laag en een dikke, isolerende ondervacht.

Deze hond verhaart het hele jaar door en meer merkbaar als de seizoenen veranderen (een verschijnsel dat sommige hondeneigenaren “blowing coat” noemen).

Tussendoor moet u een één- tot tweewekelijks borstelschema aanhouden om te voorkomen dat de haren van uw pup alles wat u bezit bedekken.

Tijdens de “blowing coat” periodes, kan dagelijks borstelen u helpen uw geestelijke gezondheid te bewaren.

De Boxer daarentegen verhaart zeer weinig en heeft normaal gesproken slechts een wekelijkse borstelbeurt nodig om vacht en huid in topconditie te houden.

De Boxer blaast echt geen vacht.

Hieruit kunt u opmaken hoe divers de mogelijke vachttypen in een nest Golden Boxer hondenpups kunnen zijn!

Je kunt zelfs binnen hetzelfde nest twee pups vinden met totaal verschillende vachttypes, vooral als het nest een F1 of F1b generatie is.

Persoonlijkheid en temperament van een Golden Retriever Boxer mix

Zelfs de meeste niet-hondenliefhebbers weten dat Golden Retrievers ongelooflijk vriendelijk zijn.

Als ze mensen waren, zouden zij degenen zijn die de happy hours en zwembadfeestjes plannen.

Het zijn gewoon “mensen” honden, en als zodanig zijn ze een gebruikelijke keuze voor service en therapie werk.

Boxers zijn slim, trouw, aanhankelijk en liefdevol.

Ze zijn zeer geduldig en hebben natuurlijke beschermende neigingen die extra inspanningen kunnen vergen om ze in de puppytijd te socialiseren.

Beide rassen hebben de neiging uitbundig en speels te zijn als ze jong zijn en kunnen soms koppig zijn omdat ze erg slim zijn.

Maar beide zijn natuurlijke mensenvrienden en zullen goed reageren op positieve trainingsmethoden.

Met twee van zulke positieve, uitgaande en menslievende ouderdieren is de kans groot dat uw Golden Retriever Boxer mix pup een heerlijke persoonlijkheid en temperament heeft!

Golden Boxer mix!

Gezondheidsproblemen van Golden Retriever Boxer Mix honden

Zowel Golden Retrievers als Boxers, zoals zoveel rashonden tegenwoordig, kunnen bepaalde genetische (erfelijke) gezondheidsproblemen hebben waarvan u zich bewust wilt zijn.

Golden Boxer hondenfokkers die serieus zijn over het fokken van gezonde pups zullen hun fokdieren (ouderdieren) vooraf laten screenen en testen op alle bekende rasspecifieke gezondheidsaandoeningen om te voorkomen dat vermijdbare aandoeningen worden doorgegeven aan de pups.

Gezondheidstesten voor Golden Retriever Boxer Mix honden

De database van het Canine Health Information Center (CHIC) beveelt aan Golden Retriever honden te testen op heupdysplasie, elleboogdysplasie, hart- en oogproblemen.

De American Boxer Club beveelt aan Boxers te testen op heup- en elleboogdysplasie, hypothyreoïdie, aortaklepziekte, cardiomyopathie, degeneratieve myelopathie, aorta-/sub-aortastenose (AS/SAS) en aritmogene rechterventrikelcardiomyopathie (ARVC).

Gemeenschappelijke kenmerken van gezondheidsproblemen

Het is belangrijk te weten dat zowel Golden Retrievers als Boxers gevoelig zijn voor het ontwikkelen van bepaalde soorten kanker.

Tot 60% van de Golden Retrievers sterven aan kanker.

De lopende Golden Retriever Lifetime Study is opgezet om meer inzicht te krijgen in een van de meest voorkomende soorten kanker bij Goldens, hemangiosarcoom, en in risicofactoren voor andere soorten kanker en ernstige gezondheidsaandoeningen.

Naar schatting 38% van de boksers krijgt kanker, met als meest gerapporteerde kankertypes mastceltumoren, lymfoom, huidkanker en hersentumoren.

De gemiddelde levensverwachting voor Golden Retrievers is 10 tot 12 jaar. De gemiddelde levensverwachting voor Boxers is ook 10 tot 12 jaar.

Hoewel er veel meer studie en onderzoek nodig is, zijn er aanwijzingen dat het uitstellen van sterilisatie/neutilatie tot ongeveer 18 maanden, het voeren van een ontstekingsremmend dieet, het voorkomen van overgewicht bij uw hond en het verminderen van blootstelling aan giftige stoffen kunnen helpen het immuunsysteem tegen kanker te versterken.

Socialisatie en trainingsbehoeften voor Golden Retriever Boxer mix honden

Zowel Golden Retrievers als Boxers zijn slim, energiek, gezellig en komen uit een lange lijn van werkhonden.

Dit maakt training zowel een noodzaak als, meestal, een plezier, omdat u werkt met een hond die echt wil leren, omgaan en u behagen!

Het is echter de moeite waard om te zeggen dat slimme honden zoals Golden Retrievers en Boxers het alleen goed doen als ze worden getraind met behulp van positieve bekrachtigingsmethoden.

Is een Golden Retriever Boxer Mix een goede familiehond?

Gebaseerd op een studie van het algemene temperament en de persoonlijkheidskenmerken van respectievelijk de Golden retriever en de Boxer, is de Golden Retriever Boxer mix hond zeer waarschijnlijk een geweldige familiehond.

Dit geldt zelfs voor gezinnen met jonge kinderen.

Hoe Golden Retriever Boxer mix pups te kiezen

Het kiezen van een Golden Boxer fokker die gerenommeerd, verantwoordelijk en serieus is over het fokken van gezonde Boxer Retriever mix pups zal van cruciaal belang zijn.

Dit kan helpen om te voorkomen dat u later in het leven van uw hond hartzeer krijgt.

Moet ik een Golden Retriever Boxer Mix nemen?

Dit is natuurlijk een zeer persoonlijke vraag, maar voor het juiste gezin of individu kan een Golden Retriever Boxer mix hond een geweldige hondgenoot zijn!

Als je al ervaring hebt met zo’n mixhond, laat het ons dan weten in de reacties!

Andere mixen die je misschien leuk vindt

Referenties

Chase, J., “Gezondheidsverklaring”, Golden Retriever Club of America, 2015.
Moore-Kottas, S., “Richtlijnen voor testen en rapportage,” American Boxer Club, 2018.
Witt, J., DVM, et al, “Common Diseases in Boxers,” Peoria Area Veterinary Group, 2018.
Albright, S., DVM, CCRT, “Understanding Hemangiosarcoma,” Golden Retriever Lifetime Study, 2018.
Osborne, K., DVM, “Levensverwachting van Boxer rassen met kanker,” Chagrin Falls Veterinary Center and Pet Clinic, 2018.
Vogelsang, J., DVM, “Golden retriever studie confronteert hartzeer van kanker met ongeëvenaarde veterinaire onderzoeksinspanning,” Veterinary DVM 360, 2014.