Gele Hondenrassen – 20 Beige Honden om je dag op te vrolijken!

gele hondenrassen

Gele hondenrassen worden ook wel eens fawn genoemd.

Het gen dat zorgt voor een gele vacht bij honden is recessief. Een pup moet dus van beide ouders het gen voor gele vacht erven om een gele vacht te krijgen.

Gele rassen zijn er in verschillende tinten. Maar ze kunnen veel verschillen in andere eigenschappen, zoals temperament en grootte.

Er zijn dus gele hondenrassen die bij elk type gezin passen! Laten we ze eens nader bekijken.

Top 20 Gele Hondenrassen

Hier zijn de top 20 gele hondenrassen.

Klik op de links hierboven om direct naar een ras te springen. Of, blijf lezen om meer te weten te komen over hoe de prachtige gele vachtkleur tot stand komt!

Moet ik een geel hondenras nemen?

Studies hebben aangetoond dat mensen een gele vacht associëren met positieve persoonlijkheden bij honden. Maar in werkelijkheid varieert het temperament van gele hondenrassen net zo veel als elke andere vachtkleur!

Het blijft dus belangrijk om te kijken hoe een ras is voordat je een puppy mee naar huis neemt.

We hebben een verscheidenheid aan gele hondenrassen in deze lijst opgenomen – sommige die veel ruimte en aandacht nodig hebben, en andere die passen bij een relaxte levensstijl. Er is dus een geel hondenras voor iedereen!

Zorg ervoor dat u zich goed inleest over de gezondheid, het temperament en de algemene verzorgingsbehoeften van een hondenras voordat u het in uw gezin opneemt.

Gele Vacht Kleur Genetica

Vraagt u zich af hoe gele hondenrassen aan zo’n mooie vachtkleur komen? Laten we eens kijken!

Elke mogelijke hondenkleur is het resultaat van een van de twee pigmenten. Eumelanine, wat zwart is, of pheomelanine, wat rood is.

Gele vacht wordt geproduceerd door pheomelanine.

Veel feomelanine resulteert in diep vossenrood geel, en zeer kleine hoeveelheden feomelanine produceren bleek, champagne-achtig geel.

Het gen dat de productie van fazomelanine regelt is recessief, wat betekent dat pups alleen een gele vacht hebben als ze het gele gen van beide ouders erven.

Laten we nu eens kijken naar de beste gele hondenrassen.

Labrador Retriever

Geel is een van de drie hoofdkleuren van de Labrador Retriever. Labs zijn populair als jachthonden, werkhonden en huisdieren.

vrouwelijke labrador

Dit komt door hun trainbaarheid, maar ook door hun geweldige persoonlijkheid. Labradors zijn vriendelijk, gretig en energiek, zolang ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden.

Ze hebben gezinnen nodig die hen kunnen voorzien van dagelijkse beweging, evenals veel sociale interactie.

Als ze te lang alleen gelaten worden, kunnen ze last krijgen van verlatingsangst.

Labs doen het goed bij gezinnen van alle leeftijden. Huizen met veel ruimte voor hen om te verkennen en te bewegen zijn ideaal.

U kunt meer lezen over de gele Labrador in onze complete gids.

Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een ander ras dat ook voorkomt in de tint geel, of fawn. Dit is een kleine hond met een plat gezicht, en grote vleermuisachtige oren.

franse bulldog levensduur

Hun platte gezicht veroorzaakt echter veel ernstige gezondheidsproblemen. Dit omvat overvolle tanden, hitteberoerte, ademhalingsproblemen, en meer.

Frenchies zijn populair omdat ze vriendelijk en trouw zijn, en niet zoveel beweging of ruimte nodig hebben als andere honden. Maar helaas heeft dit ras alleen moeite met lichaamsbeweging vanwege de problemen die gepaard gaan met hun platte gezichten.

Als je de fawn Franse Bulldog overweegt, is het belangrijk om alles te weten te komen over hun gezondheid en zorgbehoeften.

U kunt hier meer over dit ras te weten komen.

Soft Coated Wheaten Terrier

De Soft Coated Wheaten Terrier is een ras dat afkomstig is uit Ierland. Dit ras heeft een geel/bruin gekleurde vacht die in een golvend patroon valt. Zijn vacht is dun en zijdeachtig.

wheaten terrier

Wheaten Terriers zijn energiek, vriendelijk en liefdevol voor hun gezin. Maar ze hebben vanaf jonge leeftijd veel socialisatie nodig om eventuele roofdierinstincten te minimaliseren.

Dit ras is het meest geschikt voor een actief gezin dat veel tijd heeft om te oefenen en met hun hond om te gaan.

Dit is een populair ras voor mensen met allergieën, omdat hij minimaal verhaart. Maar ze moeten wel regelmatig worden geborsteld.

Er is een volledige gids over de Soft Coated Wheaten Terrier als u denkt dat dit gele hondenras perfect voor u is.

Mopshond

Het mopshondenras is een controversiële gele keuze! De meest populaire kleuren voor deze kleine pup zijn reebruin of zwart. Hoewel fawn gekleurde Mopshonden vaak zwarte gezichten en oren hebben.

vrouwelijke mopshond

Deze hond heeft een plat gezicht, wat helaas allerlei gezondheidsproblemen veroorzaakt. Zoals gebitsproblemen, oogproblemen en ademhalingsproblemen.

Ondanks deze problemen zijn Mopshonden vriendelijke, sociale en gelukkige honden als ze van jongs af aan goed gesocialiseerd en getraind worden.

Als u van het idee van het mopshondenras houdt, wilt u misschien eens kijken naar de Retro Pug.

Fokkers proberen weer een langere snuit in de Mopshond te fokken, om enkele van de gezondheidsproblemen die we zojuist noemden te voorkomen.

Lhasa Apso

Het Lhasa Apso hondenras komt in verschillende kleuren voor, waaronder fawn, of geel! Deze hond heeft een lange vacht, maar die mooie vacht komt met een prijs!

lhasa apso temperament

U zult veel tijd moeten steken in de verzorging van uw Lhasa Apso.

Zelfs als u besluit hun vacht te trimmen, zult u deze regelmatig moeten borstelen om knopen en klitten weg te werken.

Maar ondanks dit alles verhaart de Lhasa Apso weinig. Deze hond staat bekend als energiek, intelligent en trouw.

Begin met training en socialisatie vanaf jonge leeftijd om de beste persoonlijkheid in uw pup te verzekeren!

Bekijk de Lhasa Apso nader in deze gids.

Kangal Hond

De vacht van de Kangal komt in verschillende tinten voor, waaronder lichtgeel. Maar ze hebben ook een zwart masker over hun gezicht en zwarte oren.

kangal hond

Dit is een atletisch ras met een geschiedenis als waakhond. U kunt dus verwachten dat een Kangal trouw, aanhankelijk en mensgericht is.

Ze kunnen echter geneigd zijn tot agressie naar vreemden en andere dieren.

Om de kans hierop zo klein mogelijk te maken, moet u ervoor zorgen dat u uw hond socialiseert en traint vanaf het moment dat u hem mee naar huis neemt.

Kangals zijn het best geschikt voor huizen die veel ruimte voor hen hebben om te bewegen, te oefenen en te patrouilleren.

Dus, als je in een klein appartement woont, zou je een aantal verschillende gele hondenrassen kunnen overwegen.

Als de Kangal Hond je intrigeert, zorg er dan voor dat je onze volledige gids bekijkt!

Koreaanse Jindo

De oorsprong van dit gele hondenras ligt in zijn naam! De Koreaanse Jindo komt uit Zuid-Korea.

koreaanse jindo

Dit is een middelgrote Spitz-type hond met een dubbele vacht. Hij komt voor in verschillende tinten, maar reebruin is een van de populairste!

Koreaanse Jindo’s zijn atletisch, speels en zachtaardig. Maar ze hebben veel beweging nodig.

Ze kunnen zich sterk aan hun eigenaren hechten, dus het is belangrijk om ze goed te socialiseren vanaf het moment dat ze een puppy zijn.

Koreaanse Jindo’s kunnen ook een sterke prooidrift hebben. Dus, als u andere kleine dieren in uw huis heeft, kunt u verschillende gele hondenrassen overwegen.

U kunt meer te weten komen over de Koreaanse Jindo in onze speciale rassengids.

Anatolische Herder

De Anatolische Herder is een van de grootste gele hondenrassen op onze lijst! Een van de vele tinten waarin ze voorkomen is geel, met een zwart gezicht.

anatolische herder

Anatolische Herders zijn effectieve waakhonden. Ze staan bekend om hun loyaliteit, zachtaardigheid en aanhankelijkheid aan familie.

Dit ras kan echter territoriaal zijn en agressie vertonen naar vreemden en andere honden. Zorg ervoor dat u ze van jongs af aan socialiseert om dit te voorkomen.

De Anatolische Herder heeft veel ruimte nodig om te bewegen, dus ze zullen niet goed geschikt zijn voor het leven in de stad, of op een appartement.

Bekijk de behoeften van dit ras nader in onze complete gids.

Cairn Terrier

De Cairn Terrier is een Schots ras dat een pezige, geel gekleurde vacht kan hebben.

cairn terrier

Dit mag dan een klein ras zijn, maar ze maken hun kleine formaat goed met hun grote persoonlijkheden.

Cairn Terriers zijn vrolijk, moedig en energiek. Dit ras komt het best tot zijn recht in gezinnen die geen kleine kinderen hebben.

Maar, het kan goed passen in gezinnen die andere huisdieren hebben, zolang ze samen worden opgevoed.

Socialiseer dit ras goed van pup af aan om territoriale agressie te voorkomen.

Cairn Terriers zijn maar klein, dus ze hebben geen enorme hoeveelheid ruimte of beweging nodig om gelukkig en gezond te blijven.

Als je in een stad of appartement woont, kies je misschien graag voor dit gele hondenras.

Bekijk hier hun behoeften!

Afghaanse Hond

De Afghaanse windhond is een ras dat echt de aandacht trekt. Ze hebben een lange zijdeachtige vacht, en oren die lijken op menselijk haar!

afghaanse windhond

Deze vacht kan komen in een prachtige kleur crème-geel.

Als u besluit de vacht van uw Afghaan lang te laten groeien, moet u ervoor zorgen dat u elke dag de vacht goed blijft verzorgen. Anders zullen er klitten en knopen ontstaan.

Maar gelukkig verharen deze honden niet veel. Afghaanse honden zijn vaak afstandelijk en vorstelijk, maar ze kunnen ook heel speels zijn.

Dit ras is vrij onafhankelijk, dus niet de beste keuze als u op zoek bent naar een aanhankelijke hond.

Ze hebben ook een sterk jacht- en achtervolgingsinstinct. Dus als u kleine dieren in huis hebt, of als uw hond een eekhoorn ziet, kan hij er achteraan rennen! Oefen gehoorzaamheid van jongs af aan.

Lees hier meer over het unieke Afghaanse ras.

Boerboel

De Boerboel is een groot hondenras uit Zuid-Afrika. Deze hond heeft een verscheidenheid aan vachtkleuren, waaronder diep roodgeel met een zwart gezicht.

Boerboel Hond: Ras Informatie Centrum voor de Zuid-Afrikaanse Boerboel

Het oorspronkelijke doel van dit ras was het bewaken en beschermen van vee.

Het is dus mogelijk dat een Boerboel agressief is tegen vreemden en andere dieren. Socialiseer en train ze van jongs af aan om dit te voorkomen.

Boerboels zijn erg grote honden, dus te veel beweging en overvoeding kunnen hun gewrichten belasten.

Deze hond is het meest geschikt voor huizen waar hij de ruimte heeft om te verkennen en gezond te blijven.

Lees hier meer over het beste thuis voor dit grote ras.

Labradoodle

Dit is het enige gemengde ras op onze lijst, maar als zo’n populair geel hondenras konden we het niet missen!

Leer meer over de rode Labradoodle!

Labradoodles zijn het resultaat van het mengen van een standaard Labrador Retriever met een standaard Poedel.

Ze komen in een enorme verscheidenheid aan kleuren en patronen, waarvan er één geel of fawn kan zijn!

Het is veel moeilijker om de persoonlijkheid en fysieke eigenschappen te voorspellen die honden van gemengde rassen zullen hebben, omdat ze elke mogelijke mix van hun twee ouderrassen kunnen erven.

U moet uw puppy dus misschien eerst persoonlijk zien voordat u erachter komt hoe hij is!

Persoonlijkheid zal zich ontwikkelen als ze opgroeien, maar het ontmoeten van de ouderhonden is een geweldige manier om te zien hoe uw pup kan zijn.

Lees hier meer over de mogelijke eigenschappen van Labradoodles.

Carolina Hond

De Carolina Dog is een van onze favoriete gele hondenrassen! Hoewel ze ook in verschillende andere kleuren kunnen voorkomen.

carolina hond

Deze hond is trouw en onafhankelijk, maar zeer liefdevol met hun gezin. Ze kunnen gereserveerd en op hun hoede zijn voor vreemden, dus socialisatie is heel belangrijk.

De Carolina Dog is onderhoudsarm als het gaat om verzorging, want ze hebben een korte, gladde vacht.

Maar, ze hebben wel dagelijks beweging nodig. Ze zijn een goede keuze als u op zoek bent naar een hond die u mee kunt nemen om te wandelen of te zwemmen.

Dit ras is ook een geweldige kandidaat voor hondensport en behendigheidstraining! U kunt hun liefde voor beweging combineren met hun gretigheid om te behagen en dingen te leren.

Australische Herder

Hoewel geel geen geaccepteerde kleur is voor de Australian Shepherd, is het gebruikelijk om pups met deze vachtkleur te vinden!

Red Merle Australian Shepherd hond

Australian Shepherds zijn herdershonden met sterke instincten. U moet zich hiervan bewust zijn als u kleine kinderen of andere huisdieren heeft, want uw hond kan proberen hen te hoeden.

Dit kan gepaard gaan met het bijten op hun hielen.

Over het algemeen zijn Australian Shepherds echter energiek, alert en intelligent.

Ze reageren heel goed op op beloning gebaseerde training, en vinden het heerlijk om van jongs af aan mee te doen aan trainingsoefeningen.

Dit ras heeft veel ruimte en tijd nodig om te oefenen. Gebrek aan mentale en fysieke stimulatie kan leiden tot een verveelde hond met destructieve neigingen.

U kunt hier meer lezen over de Australian Shepherd.

Yorkshire Terrier

De Yorkie is een mooi en populair geel hondenras, dat ook vlekken donkerblauwe kleuring heeft, meestal langs de rug.

yorkshire terrier

Yorkies zijn kleine honden. Maar ze zijn moedig, zelfverzekerd en vaak koppig. U moet ze dus van jongs af aan trainen en socialiseren om het beste temperament te bevorderen.

Deze kleine honden pikken training snel en gemakkelijk op, dankzij hun intelligentie.

Ze hebben veel beweging nodig voor kleine honden, ook al worden ze beschouwd als schoothondjes.

Ze hebben ook regelmatig verzorging nodig, vooral als je hun vacht lang laat groeien.

Bekijk de Yorkshire Terrier nader in onze complete gids.

Chihuahua

De Chihuahua is het kleinste gele hondenras op onze lijst. Hij wordt maximaal 15 centimeter groot en weegt als volwassene slechts 3 tot 6 pond!

beste speelgoed voor chihuahua's

Chihuahuas kunnen een lange of korte vacht hebben die komt in een groot spectrum van kleuren, waaronder geel, of fawn.

Deze kleine honden hebben heel weinig ruimte nodig om te leven, en hebben veel lagere bewegingsvereisten dan de andere honden op deze lijst, dus ze kunnen geweldig zijn voor gezinnen die minder ruimte hebben om voor een hond te zorgen.

Chihuahuas zijn trouw en toegewijd, maar ze kunnen ook behoorlijk pittig zijn!

Je moet ze van jongs af aan trainen en socialiseren om ervoor te zorgen dat je Chi als volwassene gelukkig en sociaal zal zijn!

Lees hier meer over het ras Chihuahua.

Zwarte Mond Cur

De Black Mouth Cur komt voor in verschillende tinten, waaronder geel, met een zwarte mond.

Black Mouth Cur - Een complete gids voor het ras

Dit werkhondenras staat bekend als trouw, aanhankelijk en vol energie. Ze brengen dus graag tijd door met hun gezin en hebben elke dag veel beweging nodig!

Black Mouth Curs zijn middelgroot, en hebben liefdevolle verzorgingseisen.

Ze staan bekend als dapper, trouw en beschermend.

Hoewel dit betekent dat ze agressie kunnen tonen naar vreemden of andere dieren.

Socialiseer uw pup van jongs af aan om de kans hierop te minimaliseren.

Lees hier meer over het ras Black Mouth Cur.

Pembroke Welsh Corgi

De Pembroke Welsh Corgi is een kortbenig geel hondenras. Dit ras staat bekend om zijn vosachtige uiterlijk.

rode corgi

Het zijn intelligente, nieuwsgierige en dappere honden.

Hun oorspronkelijke doel was hoeden, dus die gewoonte kunnen ze vertonen als je ze thuisbrengt.

Wees je hiervan bewust als je kleine kinderen of andere dieren hebt.

Zorg ervoor dat u ze vanaf jonge leeftijd traint en socialiseert om ervoor te zorgen dat u het beste temperament van uw Corgi krijgt.

U moet zich ervan bewust zijn dat de lichaamsstructuur van de Corgi betekent dat hij een aantal ernstige gezondheidsproblemen heeft.

Dit kan resulteren in enkele dure dierenartsrekeningen, en veel tijd en zorg nodig hebben.

Lees meer over deze mogelijke problemen in onze volledige gids over de Pembroke Welsh Corgi.

Duitse Dog

De Duitse Dog is één van onze grootste gele hondenrassen! Deze honden kunnen tot 34 inch groot worden en wegen tot 175 pond als volwassene!

Duitse Dog geschenken

Duitse Doggen zijn rustige, zachtaardige en aanhankelijke honden, dus hun persoonlijkheid past heel goed bij gezinnen met kinderen.

Maar Duitse Doggen kunnen soms vergeten hoe groot ze zijn!

U moet ze dus van jongs af aan trainen en socialiseren.

Dit zal helpen om elk gedrag te voorkomen dat ertoe kan leiden dat iemand gewond raakt, zoals het opspringen om mensen te begroeten.

Duitse Doggen zijn grote honden, maar ze zullen niet veel beweging nodig hebben. Zolang ze dagelijkse wandelingen krijgen, zal dit voldoende zijn.

Lees hier meer over dit grote gele hondenras.

Shar Pei

De Shar Pei is een middelgroot ras met een kenmerkende gerimpelde huid. Dit unieke lichaam komt in een enorme hoeveelheid kleuren voor, waaronder geel.

miniatuur shar pei

Het meest bekende onderdeel van dit hondenras zijn hun rimpels. Deze kunnen de Shar Pei echter veel problemen bezorgen.

Deze vacht betekent dat de Shar Pei veel specifieke verzorgingsbehoeften heeft. Verwaarlozing hiervan kan leiden tot zweren, irritatie en schimmelvorming tussen zijn huidplooien.

Het Shar Pei ras is trouw en zelfverzekerd, maar kan agressief zijn tegenover andere honden. Socialisatie en training zijn echt belangrijk voor dit ras.

Bekijk de Shar Pei hond nader in onze volledige gids!

Wat is uw favoriete gele hondenras?

Zo, dat zijn onze 20 favoriete gele hondenrassen! Welke was jouw favoriet?

Als je een van deze hondenrassen hebt, zorg er dan voor dat je ons er alles over vertelt in de comments. We horen graag alle redenen waarom gele hondenrassen jouw favoriet zijn!

Referenties en bronnen