Franse Bulldog Mix Rassen Eigenschappen en Verzorging

Franse Bulldog mix

Een Franse Bulldog mix combineert een Franse Bulldog ouder met een andere ouder van een zuiver ras. Franse Bulldog mixen zijn designer hybride honden, die variëren in grootte, gewicht en uiterlijk. U kunt er echter op vertrouwen dat een Franse Bulldog mix een aanhankelijke, loyale en slimme metgezel zal zijn. Vandaag delen we enkele geweldige Franse Bulldog mix rassen, en laten we je weten welke eigenschappen deze puppies zullen opgroeien.

Inhoud

Welkom in de wondere wereld van de Franse Bulldog mix! Frenchies zijn zeer geliefd, dus waarom willen sommige mensen ze combineren met andere rassen? En welke zijn de gelukkigste, gezondste pups? We hebben de top mixen bekeken, en je de informatie gegeven die je nodig hebt om de juiste keuze te maken.


De Franse Bulldog

De Franse Bulldog is een van de meest populaire raszuivere hondenrassen in Amerika vandaag de dag. Het is duidelijk dat de Franse Bulldog wereldwijd een trouwe schare fans heeft en er zijn hondenbezitters die er niet van zouden dromen om een ander hondenras te bezitten. Maar Franse Bulldogs, net als hun Amerikaanse en Engelse tegenhangers, worden nu geconfronteerd met een aantal gezondheidsproblemen die het ras kunnen verzwakken voor toekomstige generaties.

Franse Bulldog Mixen

Binnen de professionele gemeenschap van hondenfokkers en hondentrainers is er een toenemende drang om manieren te vinden om de genenpoel van de Franse Bulldog in de toekomst te versterken. Gebruikmakend van de theorie van hybride kracht, die stelt dat het toevoegen van genetische variatie de gezondheid kan verbeteren, zijn sommige fokkers begonnen met het kruisen van de raszuivere Franse Bulldog met andere raszuivere hondenrassen.

De Franse Bulldog mixen die u in dit artikel tegenkomt zijn allemaal opzettelijk gekruist om zogenoemde “hybride” of designer honden te produceren met nieuwe genetische invloed.

Franse Bulldog mix

Franse Bulldog Mix Generaties

Verschillende fokkers van hybride honden kunnen ervoor kiezen zich te specialiseren in verschillende generaties (F1, F1b, F2, F3, enz.). Als u een puppy zoekt met een zeer specifiek uiterlijk, vachttype of persoonlijkheid, kan de generatie waarin uw hybride fokker gespecialiseerd is echt van belang zijn!

Dit komt omdat er geen manier is om vooraf te voorspellen hoeveel genetische invloed elke ouderhond op elke pup heeft.

Bij F1- en F1b-nesten, waarbij beide of ten minste één ouderhond een volledig raszuivere hond is, is er meer variatie tussen pups binnen elk nest en van nest tot nest. Bij F2, F3 en latere nesten, waar beide ouderhonden zelf hybriden zijn, zie je over het algemeen meer uniformiteit van pup tot pup, zowel binnen elk nest als tussen nesten.

Een andere goede manier om in te schatten hoe uw hybride pup er op volwassen leeftijd uit zal zien en zich zal gedragen, is om beide ouderhonden te ontmoeten voordat u een definitieve verbintenis aangaat.

Top Franse Bulldog Mixen

Laten we eens kijken naar de top tien Franse Bulldog mix rassen die momenteel aan populariteit winnen over de hele wereld.

 • Franse Herder
 • Frenchton
 • Frengle
 • Frorkie
 • Froodle
 • Frug
 • Frincher
 • Franse Bullhuahua
 • Fraussie
 • Franse Bullabrador

Franse Bulldog Duitse Herder mix

franse bulldog duitse herder mix

De Frenchie Shepherd brengt twee populaire gezelschapshonden samen: de Franse Bulldog en de Duitse Herder. Vanuit gezondheidsoogpunt brengt de Duitse Herder een meer evenwichtige lichaamsbouw, lange staart en veel langere snuit om de problemen van de Franse Bulldog met brachycephalie en schroefstaart tegen te gaan. Beide rassen staan echter bekend om hun gewrichts- en wervelkolomproblemen.

Beide honden hebben een gladde vacht die gezond en netjes blijft met regelmatig borstelen en af en toe een bad. Een Frenchie Shepherd kan meer verharen als de pup op de GSD-ouder lijkt. De Frenchie Shepherd kan 7 tot 12 jaar oud worden.

Boston Terrier Franse Bulldog mix

boston terrier french bulldog mix

De Frenchton is een kruising van twee honden die genoeg op elkaar lijken dat ze soms worden verward! Beide zijn zeer populaire gezelschapshonden met vriendelijke, aanhankelijke persoonlijkheden, waar de ware kracht van deze hybride hond vandaan komt.

Helaas hebben zowel de Franse Bulldog als de Boston Terrier het platte gezicht en de korte snuit die kenmerkend zijn voor brachycefale hondenrassen. Ze hebben ook allebei een verkorte staart die kan leiden tot problemen met de ruggengraat.

De Frenchton heeft waarschijnlijk een korte, gladde vacht die minimaal verhaart en een schroefstaart of noppenstaart. Een Frenchton zal waarschijnlijk rond de 20 tot 25 pond wegen en 10 tot 13 jaar oud worden.

Franse Bulldog Beagle mix

beagle mixen

De Frengle kruist twee geliefde gezelschapshondenrassen, de Beagle en de Franse Bulldog. Beide honden houden van mensen en nemen graag deel aan interactief spel. Beide honden hebben een korte, gladde vacht die het goed doet met regelmatig borstelen en af en toe een bad. Een Frengle kan meer verharen als een pup op de Beagle-ouder lijkt.

Belangrijk is dat de Beagle ouder de langere snuit en de natuurlijke lange staart bijdraagt die gezondheidsproblemen bij dit hybride ras kunnen minimaliseren. Verwacht dat uw Frengle minder dan 30 pond weegt. De Frengle kan 10 tot 15 jaar oud worden.

Yorkshire Terrier Franse Bulldog mix

beste voeding voor yorkie puppy

De Frorkie is een interessante kruising, met een grotere en gedrongen Franse Bulldog ouder en een kleine en sierlijke Yorkshire Terrier ouder. Deze hond blijft waarschijnlijk zelfs op volwassen leeftijd speelgoedgroot, want een typische volgroeide Yorkie weegt slechts zeven pond!

De Frorkie kan een korte, platte vacht hebben of een langere, fijnere vacht, afhankelijk van welke ouderhond een pup prefereert. Bij de laatste kunt u meer dagelijkse borstel- en verzorgingswerkzaamheden verwachten, maar minimale verharing.

De Yorkie heeft een natuurlijke lange staart die problemen met de ruggengraat bij uw Frorkie kan minimaliseren. Verwacht dat een Frorkie 10 tot 15 jaar oud wordt.

Franse Bulldog Dwergpoedel mix

speelgoedpoedel

De Froodle kruist een Franse Bulldog met een Poedel, meestal een miniatuur (Poedels worden ook gefokt in standaard en speelgoed maten). Dus de volwassen grootte van uw Froodle zal waarschijnlijk variëren van 15 tot 20 pond.

De Poedel heeft een niet verharende vacht die sommigen (niet helemaal correct) “hypoallergeen” noemen. Deze krullende vacht moet echter wel dagelijks worden geborsteld om klitten en viltjes tegen te gaan. Voor uw Froodle pup kunt u een minimale verharing verwachten, maar wel dagelijks borstelen.

De Froodle erft het vriendelijke, trouwe en aanhankelijke temperament van beide ouderhonden naar “hun” mensen toe. Beide honden spelen graag en hebben deze verrijking nodig om gelukkig en gezond te blijven. Poedels dragen de langere, gezondere snuitvorm en de natuurlijke staart bij die gezondheidsproblemen veroorzaakt door de brachycephalie en de schroefstaart van de Frenchie kunnen verlichten. Verwacht dat uw Froodle 10 tot 18 jaar oud wordt.

Mopshond Franse Bulldog mix

franse bulldog mopshond mix

De Frug combineert een lieve Mopshond met een even lieve Frenchie. Uw Frug erft aanhankelijke, liefdevolle en speelse persoonlijkheden van beide ouderhonden, evenals een natuurlijke korte, gladde vacht die gemakkelijk te onderhouden is met regelmatig borstelen en af en toe een bad.

Helaas hebben zowel de Mopshond als de Franse Bulldog het platte brachycefale snuittype, wat chronische gezondheidsproblemen kan betekenen. Beide honden hebben ook de schroefstaart die kan leiden tot zenuw- en ruggengraatproblemen. En beide honden kunnen genetische gewrichtsproblemen krijgen.

Uw Frug heeft een typische levensverwachting van 10 tot 15 jaar.

Franse Bulldog Dwergpinscher mix

namen voor doberman pinschers

De Frincher combineert twee raszuivere hondenrassen met een heel verschillend uiterlijk. De miniatuur Pinscher van speelgoedformaat heeft een licht maar lang lichaam en lange poten, terwijl de grotere Frenchie korte poten en een gedrongener frame heeft. Verwacht dat uw Frincher 8 tot 15 pond weegt.

Elke ouderhond heeft een levendige, vriendelijke, mensgerichte persoonlijkheid. Deze hond heeft echt veel tijd nodig met “hun” mensen om gezond en gelukkig te blijven.

Hoewel de dwergpinscher vaak een korte staart of knobbel lijkt te hebben, is dit te wijten aan de procedure van het couperen van de staart. Deze honden hebben van nature lange dunne staarten. Dwergpinschers dragen ook bij tot een langer type snuit, die kan helpen de bezorgdheid over brachycephalie bij de Frenchie-ouder weg te nemen.

Beide honden hebben korte, nette vachten die gemakkelijk te onderhouden zijn en niet te veel verharen.

Chihuahua Franse Bulldog mix

beste speelgoed voor chihuahua's

De Franse Bullhuahua is een pup met één Franse Bulldog ouder en één Chihuahua ouder. Dit is waarschijnlijk een vrij kleine pup, want de meeste volwassen Chihuahua’s wegen zes pond of minder.

Chihuahuas mogen dan klein zijn, ze lijken het zich zelden te realiseren. Ze hebben de neiging om de actieve, alerte en soms nerveuze aard van kleine terrier-achtige waakhonden te hebben. Franse Bulldoggen hebben een meer ontspannen temperament.

Zowel Chihuahuas als Frenchies hebben het brachycefale snuittype, wat betekent dat uw hond kan lijden aan bekende gezondheidsproblemen van deze bouw. Chihuahuas hebben echter wel een lange natuurlijke staart, wat sommige van de gezondheidsproblemen met de ruggengraat van Frenchies kan verlichten. Verwacht dat uw Franse Bullhuahua 10 tot 16 jaar oud wordt.

Franse Bulldog Australische Herder mix

mini australische herder

De Fraussie is een unieke kruising tussen de korte, gedrongen Franse Bulldog en de grotere, slankere Australische Herder. Verwacht dat deze hond 30 tot 45 pond weegt op volwassen leeftijd.

De Australische Herder heeft een langere snuit en een lange natuurlijke staart, wat kan helpen om sommige van de brachycephalische gezondheidsproblemen bij Frenchies te verminderen. Aussies hebben echter een lange, dubbellaagse vacht die per seizoen nogal kan verharen en dagelijks geborsteld moet worden om klitvrij te blijven.

U kunt dus kijken naar meer verzorgingstaken met deze hybride. Aussies zijn ook echte werkhonden, dus verwacht een actievere hond met een Fraussie. Verwacht dat uw Fraussie 10 tot 15 jaar oud wordt.

Labrador Franse Bulldog mix

labrador teckel mix

De Franse Bullabrador combineert de eigenschappen van de Labrador Retriever en de Franse Bulldog, twee van de populairste huishonden ter wereld. Dit is waarschijnlijk een grotere pup, met een gewicht van 30 tot 45 pond.

Labradors hebben een langere staart en snuit die de korte, platte gezichten van Frenchies kunnen tegengaan. Maar Labradors hebben ook een dikkere vacht die veel meer verhaart, en een hoger energieniveau. Verwacht dat uw Franse Bullabrador 10 tot 12 jaar oud wordt.

Franse Bulldog Mix Gewicht

Standaard Franse Bulldoggen wegen meestal minder dan 30 pond. Miniatuur Franse Bulldoggen zijn nog te nieuw om een gestandaardiseerd gewichtsbereik te hebben, maar wegen meestal minder dan 20 pond. Een Franse Bulldog mix zal variëren in grootte, afhankelijk van met welk ras ze worden gecombineerd. Ze kunnen variëren in gewicht van 15 – 50 pond!

Zijn Franse Bulldog Mixen Vriendelijk?

Frenchies zijn zeer vriendelijke, uitgaande honden. Ze hebben loyale en aanhankelijke persoonlijkheden. De persoonlijkheid van de Franse Bulldog mix hangt af van hoe ze worden opgevoed, socialisatie en het temperament van het andere ouderras. Het is echter waarschijnlijk dat uw hond liefdevol zal zijn en veel van uw tijd en aandacht nodig heeft.

Franse Bulldog Mix Gezondheid

Er is geen garantie dat een Franse Bulldog mix gezonder zal zijn dan hun Frenchie ouder. En helaas hebben Franse Bulldogs veel gezondheidsproblemen door hun ongewone structuur. Uw beste gok op een gezonde Franse Bulldog mix is er een te kiezen die gecombineerd is met een lang gezicht, lange benen ras.

Deze honden hebben nu een aantal ernstige gezondheidsproblemen die waarschijnlijk niet kunnen worden gecorrigeerd vanuit de bestaande raszuivere genenpool! Franse Bulldogs zijn brachycephalic, wat betekent “plat gezicht” of “korte snuit.”

De in elkaar gedrukte gezichten van deze honden kunnen leiden tot overmatig tranen in de ogen, ademhalings- en kauwproblemen, oververhitting, gebitsaandoeningen en maag-darmproblemen.

Franse Bulldoggen hebben korte, gekrulde staarten die “schroefstaarten” worden genoemd. Deze staarten ontstaan eigenlijk door een genetische mutatie genaamd hemivertebrae die kan leiden tot een misvorming van de wervelkolom zoals scoliose.

Franse Bulldoggen kunnen gewrichtsproblemen krijgen door hun ongewone bouw. Deze korte, gedrongen honden hebben zeer grote hoofden en brede borsten met smalle heupen. Soms hebben Franse Bulldog teven om diezelfde reden problemen met de natuurlijke geboorte. Heup- en elleboogdysplasie, gewrichtsproblemen en degeneratieve wervelkolomziekten kunnen ook voorkomen.

Is een Franse Bulldog mix geschikt voor mij?

Een Franse Bulldog mix kan een goede manier zijn om die schattige Frenchie persoonlijkheid in een gezonder lichaam te krijgen. Maar er zijn geen garanties. Uw beste kans is door te kiezen voor een Franse Bulldog gemengd met een ras met een gezonde, wolfachtige structuur.

We hopen dat u dit artikel nuttig en informatief hebt gevonden terwijl u overweegt of u uw huis openstelt voor een Franse Bulldog mix!

Laat een reactie achter en laat ons weten hoe het gaat!

Ontmoet de Franse Bulldog Mixen

Meer informatie over Franse Bulldogs

Referenties en bronnen

 • Rowland, V. “French Bulldog Health and Conformation,” The French Bulldog Club of America, 2018.
 • Peltz, J. “Labs leiden nog steeds, maar Franse bulldogs maken sprong in populariteit in VS,” Phys.org, 2018.
 • Lombardi, L. “Are We Loving French Bulldogs to Death?”, National Geographic, 2018.
 • O’Neill et al. “Demografie en aandoeningen van de Franse Bulldog populatie onder primaire veterinaire zorg in het Verenigd Koninkrijk in 2013,” Canine Genetics and Epidemiology Journal, 2018.
 • Robitzki, D. “De (de-)evolutie van de bulldog,” Scienceline, 2017.
 • Nai-Chieh et al “Conformational risk factors of brachycephalic obstructive airway syndrome (BOAS) in pugs, French bulldogs, and bulldogs,” PLOS One Journal, 2017.
 • Birchler et al. “Unraveling the genetic basis of hybrid vigor,” PNAS Articles, 2006.