Fila Brasileiro: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De overname van het hondenras Fila Brasileiro gaat in sommige regio’s gepaard met omstandigheden. Zo moet de belanghebbende uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland zich hierover informeren. Met naleving van de regels brengt het dier nog steeds veel vreugde. Of honden van dit ras ook geschikt zijn als gezinshonden, onthult het rasportret. De Fila Brasileiro behoort tot FCI Groep 2. Het hondenras is ingedeeld in rubriek 2.1.

Fila brasileiro

Fila Brasileiro in het profiel

Profiel
Grootte: Reuen: 65-75 cm, vrouwtjes: 60-70 cm
Gewicht: Mannen: 63-82 kg, vrouwtjes: 40-73 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 2: Molossoïden, Duitse Dog-achtige honden
Land van herkomst: Brazilië
Kleuren: Zwart, Rood, Geel, Gestroomd
Levensverwachting: 10-12 jaar
Geschikt als: Bewaker, bescherming, gezinshond
Sport:
Karakter: Vastberaden, loyaal, gehoorzaam, volgzaam, moedig
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel:
Sterkte van het haar:
Onderhoud: klein
Vachtstructuur: kort, glad, dicht en stevig
Kindvriendelijk: liever ja
Gezinshond: ja
Sociaal:

Afkomst en raciale geschiedenis

De Fila Brasileiro is een van de gespierde en volumineuze hondentypes. De Molosser is inheems in Brazilië. Het resultaat van het huidige hondenras is het resultaat van de kruising van verschillende jachthonden en Duitse Doggen. Zijn voorouders, die naast Duitse Doggen te zien zijn in de Bloodhound, Mastiff en Bulldog, kwamen met de Europeanen naar Zuid-Amerika. Daar kwam de moedige hond niet alleen als waakhond, maar ook als waakhond. Jacht-, snuffel- en drijfhond te gebruiken.

Fila Brasileiro in rasportret

De Fila Brasileiro is een van de gespierde en massieve hondenrassen

Vooral in Duitsland maakte het dier al snel carrière in aristocratische kringen als een van de meest populaire jachthonden. De Fila Brasileiro werd vooral gebruikt voor de jacht op groot wild. Wat vroeger uitsluitend tot zijn opdracht behoorde, behoort nu tot het verleden – althans in Europa.

1947 markeert het jaar waarin de systematische fokkerij Begon. De vereniging Fila, die in 1961 voor het eerst werd opgericht, kon niet overleven, maar de heroprichting in 1986 wel. Tot op de dag van vandaag fokt de Club van Vrienden van de Fila Brasileiro het ras.

Hoewel de focus altijd heeft gelegen op het verbeteren van de jachtvaardigheden tijdens kruisingen, wordt dit nauwelijks meer gebruikt. De toekomst Rol van de hulphond was de enige rol waarin het dier zich goed moest settelen. En dat is gelukt. In 1960 werd het hondenras officieel erkend door de FCI.

Essentie & karakter van Fila Brasileiro

Het hondenras Fila Brasileiro wordt gekenmerkt door zijn sereniteit en kalmte zonder melancholie te lijken. Vanwege zijn afkomst liggen territoriaal gedrag en onafhankelijkheid in zijn aard. De sterke neiging om zelf te willen beslissen blijft niet onopgemerkt. De compacte hond is moedig en loyaal aan zijn geliefden. Het dier gedraagt zich verdacht tegenover vreemden. Met betrekking tot zijn soortgenoten kan het zich zelfs agressief gedragen. Om deze reden moet het onderwijs zich richten op vroege socialisatie. De Fila Brasileiro eigenaar is het beste om een puppy te kopen. Agressieve neigingen ontstaan dan – met een goede opleiding – later niet.

Hoewel het uiterlijk en het diepe geblaf voor de een of andere persoon intimiderend kunnen lijken, wordt het dier als intimiderend beschouwd zeer harmonieus en knuffelig. Het belangrijkste voor hem zijn zijn favoriete mensen. De hond wil niet zonder de gezinseenheid, de herkenning en een liefdevolle omgeving. Hij zal hen te allen tijde met paraatheid en volledige toewijding verdedigen. Hij is een zeer goede speurhond. Dit kan niet uit zijn aard worden gewist. Als hij een track oppakt, volgt hij die graag. De eigenaar mag dit niet vergeten tijdens wandelingen.

Hoewel de gezelschapshond wordt beschouwd kalm en sereen, wordt hij in sommige deelstaten geleid als een lijsthond. Dit betekent dat de Fila Brasileiro daar als gevaarlijk wordt geclassificeerd. Het volgende is van toepassing: Aanlijnplicht.

Wat is het temperament van een Fila Brasileiro?

Het Fila Brasileiro heeft een rustige en serene natuur. Hij toont temperament in het verdedigen van zijn geliefden.

Honden van dit ras

 

Uiterlijk van Fila Brasileiro

Fila Brasileiro in rasportret

De Fila Brasileiro is een van de grote hondenrassen.

De Fila Brasileiro is een van de grote hondenrassen. Mannetjes meten een grootte van 65-75 cm, zijn iets kleiner met een stokmaat tussen 60-70 cm. De grote dieren wegen tussen de 40-50 kilo.

Aan de hand van de carrosserie kun je direct zien dat het een zeer sportieve viervoeter is, want de Fila Brasileiro is een echte Powerhouse en vol spieren. Ze hebben echter een wat delicatere lichaamsbouw.

Omdat vachtkleuren volgens de rasstandaard zijn Zwart, geel, rood en gestroomd toegestaan, waarbij de korte vacht altijd monochroom moet zijn.

Indrukken van het hondenras

Onderwijs & houding van de Fila Brasileiro – Wat te overwegen

Hoewel de Fila Brasileiro ooit een jachthond was, is er vandaag de dag niet veel te zien. Integendeel, de Beschermende instincten heel opvallend. Hoewel hij als kalm en kalm wordt beschouwd. Het krachtig uitziende dier is niet gemakkelijk op te voeden. Dit komt vooral door zijn zelfverzekerd en soms dominant gedrag, die alleen kan worden gecontroleerd door een consistente en tegelijkertijd liefdevolle opvoeding. Nalatigheid heeft een nadelig effect. Vroege socialisatie met mensen en andere soortgenoten is een van de belangrijkste voorwaarden voor het hebben van een betrouwbare en betrouwbare gezelschapshond later.

Omdat de essentie van de Fila Brasileiro neigt naar: Alleen beslissingen nemen moet het dier een duidelijke rol geven. Niet de hond leidt, maar zijn eigenaar. De Fila Brasileiro zal niet in staat zijn om meesteres of meester serieus te nemen, als er inconsistenties zijn in het onderwijs. Als de mens hier niet kan beslissen, neemt de hond het over. Het dier beoordeelt onzekerheden als incompetentie. Duidelijke aankondigingen moeten dus wel. Dit mag echter niet gebeuren op basis van geweld. Onderwijs vereist ervaring en kennis. Voor een beginner is dit hondenras daarom niet geschikt.

Bovendien heeft de hond beweging nodig. Als voormalige jacht- en drijfhond hij beweegt zich graag in de natuur. Een klein stadsappartement in de grote stad zou niet de juiste plek zijn voor de Fila Brasileiro.

Waar kan ik een Fila Brasileiro kopen?

Een Fila Brasileiro kun je het beste kopen bij een ervaren kweker.

Voeding van Fila Brasileiro

Zoals bij elk ander hondenras, heeft de Fila Brasileiro behoefte aan hondenvoer van hoge kwaliteit met een hoog vleesgehalte. Als de eigenaar niet kiest voor rauw voeren, moet hij de verklaring goed bekijken. In de regel laat het de koper van het voedsel niet achter met dubbelzinnigheden. De viervoeter heeft een eiwitrijk voedsel nodig. Rundvlees is bijvoorbeeld een van de eiwitrijke vleessoorten. Als puppy heeft het dier echter minder eiwitten nodig dan op volwassen leeftijd. Graan is volledig overbodig als additief.

De Fila Brasileiro kan gevoed worden met zowel droog als natvoer. Het mag echter niet zomaar hondenvoer zijn. De sterke hond heeft behoefte aan Voer voor grote hondenrassen. Het speciale dierenvoer is afgestemd op de individuele voedingsbehoeften. Dit geldt zowel voor de samenstelling van de voedingsstoffen als voor de grootte van de kroket.

De overweging van bepaalde voedingsfactoren ondersteunt een gezond hondenleven. BijvoorbeeldIn het bijzonder leeftijd, gewicht, lengte, activiteit, ziekten en mogelijke allergieën.

Voedselinname moet: na de uitgebreide excursie en niet eerder. Omdat de Fila Brasileiro een van de grote hondenrassen is, bestaat het risico op maagverdraaiing, wat levensbedreigend kan zijn. Er is echter niets tegen een echt langzame en ontspannen ronde na het voeren.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

De levensverwachting van de Fila Brasileiro is 14 jaar. Kortom, het dier geniet van een robuuste gezondheid. Er is echter een neiging tot heupdysplasie (HD). Bovendien kan de koper van een groot hondenras ook elleboogdysplasie verwachten, hoewel dit zelden het geval is. Bij het kopen kunnen gerenommeerde fokkers meestal documenten tonen voor het fokonderzoek van de ouderdieren. Op deze manier kan een erfelijke ziekte grotendeels worden uitgesloten.

Fila Brasileiro in rasportret

De Fila Brasileiro geniet een robuuste gezondheid

Op internet kunnen de eerste foto’s van de pups al indruk maken. Daarnaast is de Minimaliseer het risico op gewrichtsproblemen met de juiste voeding. Het voer moet altijd in verhouding staan tot de omvang van de activiteit. Te veel voedsel en een verkeerde samenstelling van voedingsstoffen leiden tot obesitas. Het resultaat: Het lichaam moet meer gewicht dragen. Dit belast de gewrichten op de lange termijn. De focus van de Fila Brasileiro eigenaar ligt dan ook altijd op de slanke taille van de hond. Vooral bij oudere dieren, die niet meer zo actief zijn als op jonge leeftijd, moet het dieet worden aangepast.

Maagproblemen zijn alleen merkbaar als een voerwissel niet correct wordt uitgevoerd. Bovendien kan het leiden tot een Maagtorsie komen wanneer het dier na het eten geen rust krijgt voor de spijsvertering. Stoom afblazen na het voeren kan levensbedreigend zijn voor het dier.

De Fila Brasileiro heeft niet nat of koud een probleem. De hond mag niet worden blootgesteld aan sterke hitte. In de zomer is een schaduwrijke plek de juiste plek. De waterbak moet voldoende gevuld zijn.

Hoe oud wordt een Fila Brasileiro?

De levensverwachting is 14 jaar.

Verzorging van de Fila Brasileiro

Het hondenras Fila Brasileiro heeft een dichte en korte vacht. De borstel kan twee keer per week worden gebruikt. Maar er zijn ook verzorgingshandschoenen met rubberen noppen. De laatste voedt de vacht en masseert tegelijkertijd het lichaam van de hond. Bovenal versterkt deze aangename verzorgingsroutine de band tussen mens en dier. Als je een hondenliefhebber bent, maar geen vriend van haar, zul je onvermijdelijk vaker naar de borstel grijpen. Dit schaadt de vacht helemaal niet.

De hond hoeft alleen in geval van nood te worden gebaad. Normaal gesproken is het mogelijk om Borstel vuil gemakkelijk uit de vacht. Vuil in natte omstandigheden hoeft geen hardnekkig effect te hebben. In de gedroogde toestand hoeft de eigenaar van het huisdier de vacht alleen grondig uit te borstelen. Als de hond een bad nodig heeft, moet een shampoo speciaal voor honden worden gekozen. In de zomer maakt een duik in het meer het verzorgen gemakkelijker.

Voor het schoonmaken van de oren neemt de Fila Brasileiro-eigenaar een speciale oorreiniger. Dit is nodig omdat de oren gevoelig zijn. De tanden kunnen worden gereinigd met een hondentandenborstel en hondentandpasta.

De klauwen hoeven alleen ingekort te worden als ze niet op natuurlijke wijze slijten. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het dier voornamelijk op zachte grond loopt.

Fila Brasileiro – Activiteiten en Training

De Fila Brasileiro is een actieve hond. Dat wil zeggen: Veel bewegen is een must. Het activiteitsniveau moet worden aangepast aan de respectieve leeftijd van de hond. Een hondensport is dus wel geschikt voor het volwassen dier, maar niet noodzakelijk voor een nieuw groeiend hondenlichaam. Te veel belasting op het verkeerde moment kan het bewegingsapparaat beschadigen.

Een grote hondenweide kan geschikt zijn voor het dier om stoom af te blazen. Dan moet de Fila Brasileiro ook in staat zijn om te verdragen met andere honden. Als een riem verplicht is, faalt het vrijloop. Hier moet de eigenaar de regels van zijn federale staat naleven. In sommige deelstaten wordt het dier Listenhu genoemdNd. In

  • Baden-Württemberg
  • Beieren
  • Hamburg
  • Brandenburg en
  • Noordrijn-Westfalen

het dier wordt beschouwd als gevaarlijk Ingedeeld. In Berlijn is de hond zelfs volledig verboden.

Het dier is geschikt voor verschillende hondensporten. Voor de originele speurhond is de tracking search bijzonder geschikt. Maar ook een Trekhondentraining of mantrailing worden in aanmerking genomen. Mantrailing gaat over het detecteren van de individuele geur van een persoon of met andere woorden: het gaat om het zoeken naar een specifieke persoon op basis van een geurmonster. Tochthondentraining biedt de hond fysieke en mentale belasting. Belangrijk voor de Fila Brasileiro zijn gevarieerde activiteiten. Alleen wandelingen zijn niet voldoende om de capaciteit te bereiken.

Fila Brasileiro in rasportret

De Fila Brasileiro houdt van buiten sporten

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Fila Brasileiro

Hoewel de Fila Brasileiro in sommige deelstaten wordt beschouwd als Lijst hond Het wordt algemeen beschouwd als vredig, kalm en sereen. De drempel is vrij hoog. Dit is niet het geval bij alle originele jachthonden. Hij verdedigt echter zijn favoriete mensen met volledige toewijding als de hond het nodig acht.

Hoe groot is een Fila Brasileiro?

bereik een grootte van 60-70 cm. De mannelijke vertegenwoordigers bereiken een grootte van 65-75 cm.

Nadelen van de Fila Brasileiro

Als de geïnteresseerde partij in een federale staat woont waar de hond wordt vermeld als een lijsthond, is hij houd het dier altijd aangelijnd om te leiden. Een gratis ravotten op een hondenweide zonder riem is dan niet toegestaan.

Bovendien moeten stedelingen zich ervan bewust zijn dat de Fila Brasileiro geen appartement hond is. In principe is het dier niet veeleisend, maar krappe omstandigheden kunnen op de lange termijn problematisch worden. Vooral omdat de Fila Brasileiro houdt van excursies in de natuur en gevarieerde activiteiten die hem uitdagen. Het dier is niet gemaakt voor een groot stadsleven.

Is de Fila Brasileiro geschikt voor mij?

De Fila Brasileiro is een Gezelschapshond, maar geen schoothondje. Het hondenras wordt als knuffelig beschouwd tegenover zijn geliefden. De gevoelige honden zijn ronduit zachtaardig. In de juiste educatieve en liefdevolle handen blijkt de trouwe viervoeter een beste vriend en naast familielid te zijn.

Actieve hondenliefhebbers zullen hun vreugde hebben met dit ras. U kunt het beste gebruik bereiken met excursies in het bos en verschillende hondensporten. Ervaren hondenbezitters zijn hier echter in trek. Dit geldt met name voor het onderwijs. Sociale compatibiliteit speelt een belangrijke rol bij veel hondenrassen omdat ze niet altijd overweg kunnen met hun soortgenoten.

Om het dier bezig te houden, hebben eigenaren tijd nodig. Het beste in de hond in een gezin. De Fila Brasileiro houdt van kinderen en hij is heel zachtaardig voor hen. Kinderachtige misstappen zijn geen probleem voor de hond, hij accepteert ze geduldig. Daarnaast zal er altijd wel iemand in een gezin zijn die iets met de hond kan doen. Hij geniet ook van zijn gezin thuis.

Singles en senioren, aan de andere kant, moeten goed nadenken over het kopen van dit ras. De bo! heeft werkgelegenheid, aandacht en aandacht nodig. De aanschaf van een pup is aan te raden omdat het dier dan vanaf het begin in de juiste richting gestuurd kan worden. Dit kan soms vermoeiend zijn. Voor actieve senioren die veel ervaring hebben met honden en niet onderworpen zijn aan bewegingsbeperkingen, kan de hond goed geschikt zijn.