Fawn mopshond feiten – De bleke mopshond kleur

fawn mopshond

De fawn Pug is de populairste en meest voorkomende vachtkleur. Hoewel Mopshonden er zijn in alle kleuren en maten, is de vaalbruine kleur meestal het meest bekend. Vandaag gaan we kijken naar de voor- en nadelen van het thuisbrengen van een fawn mopshond pup, en leren we deze prachtig gekleurde hond echt kennen.

 • Leer meer over fawn mopshonden
 • Een mopshond verzorgen
 • Fawn Mopshond puppies

De fawn mops kleurstelling is de laatste jaren gegroeid in populariteit, grotendeels te danken aan de sociale media. Fawn gekleurde mopshonden zijn altijd al iets vruchtbaarder geweest dan zwarte mopshonden, maar het verschil in hun populariteit is de laatste jaren sterk toegenomen.

Mopshond kleuren: Fawn

Ten eerste, wat is een fawn mopshond, en hoe verschilt hij van de gemiddelde mopshond? Een fawn mopshond is gewoon een bepaalde mopshondenkleur.

Mopshonden zijn er in een aantal verschillende kleuren, en de fawn kleur komt ook in een aantal varianten. Je hebt bijvoorbeeld gewone fawn mopshonden, zilver fawn mopshonden, en abrikoos fawn mopshonden. Al deze namen beschrijven gewoon de specifieke kleur van de hond.

Daaronder zijn ze hetzelfde type hond, met dezelfde lichaamsontwerpen en behoeften. Geen enkele kleuring van een mopshond is gezonder dan een andere kleuring, omdat het gewoon dat is – een kleuring.

Uw Fawn Mopshond verzorgen

Hoewel mopshonden een korte, nette vacht hebben, hebben ze toch regelmatig verzorging nodig. Vooral als ze vies zijn geworden! Help uw mops te genieten van de verzorging door de vacht van jongs af aan elke dag zachtjes te borstelen. Koppel het borstelen aan traktaties in de vorm van kleine stukjes van hun dagelijkse brokjesrantsoen.

Zijn mopshonden hypoallergeen?

Hoewel mopshonden kortharig zijn, verharen ze veel. De huidschilfers in hun vacht en hun speeksel kunnen bij gevoelige mensen allergieën veroorzaken. Dit is geen hypoallergeen ras in welke kleur dan ook.

Fawn Mopshond Puppies

Een puppy vinden is niet altijd eenvoudig. De vaalbruine kleur bij Mopshonden is heel gewoon, dus je hoeft niet ver te zoeken om een vaalbruine Mopshond pup te vinden. Goede fokkers zijn echter moeilijker te vinden, en het is bij dit ras belangrijk dat u goed oplet welk nest u kiest. Dit komt omdat de gezondheid van Mopshonden in het algemeen niet geweldig is. Dit komt vooral door hun zeer korte neus.

Fawn Mopshond Gezondheid

Mopshonden zijn schattig en kunnen vriendelijke huisdieren zijn, maar jaren van fokken voor een meer “geplet” gezicht en een meer gekrulde staart hebben ertoe geleid dat deze honden ongezond zijn. Hoewel bijna elk ras aanleg heeft voor bepaalde ziekten, zijn mopshonden door hun lichaamsvorm vatbaar voor een aantal ernstige ziekten.

Sommige mopshonden zullen natuurlijk meer vatbaar zijn voor deze aandoeningen dan andere, maar bijna elke mopshond zal er op een of andere manier vatbaar voor zijn. Dus, wat zijn enkele van de gezondheidsproblemen waar fawn mopshonden vatbaar voor zijn?

Deze schattige fawn mopshondjes ademen luid terwijl ze spelen

Fawn mopshond Brachycephalic Airway Syndrome

De korte schedel en het “geplette” gezicht van een mopshond maken hem kwetsbaar voor een aandoening die brachycefalie heet. Honden met een plat gezicht zijn een vrij nieuwe ontwikkeling. Minder dan een eeuw geleden hadden mopshonden nauwelijks een plat gezicht.

Echter, hondenrassen hebben de neiging om in de loop der tijd plattere gezichten te krijgen, omdat mensen ze fokken om “schattiger” te zijn. Door hun extreem platte gezicht hebben mopshonden de neiging te lijden aan gezondheidsproblemen door de vervorming van hun luchtwegen.

Ademhalingsproblemen

Een van de meest voorkomende problemen van deze honden is het onvermogen om goed te ademen. Mopshonden zijn zo gefokt dat ze niet meer de juiste gezichtsstructuur hebben om zonder problemen te ademen. Hierdoor raken ze sneller oververhit en wordt hun luchttoevoer beperkt. Omdat deze honden al niet volledig kunnen ademen, kan elke vermindering van hun toch al beperkte luchttoevoer dodelijk zijn.

De beperkte luchttoevoer kan zo verschrikkelijk zijn dat sommige honden zelfs een operatie moeten ondergaan om een normaal leven te kunnen leiden. Mopshonden zijn ook vatbaar voor een andere gezondheidsaandoening.

Fawn Mopshond Hemivertebrae

Hemivertebrae is een aandoening waarbij het uiteinde van de wervelkolom van een hond verdraait en een kurkentrekker wordt. Zoals u waarschijnlijk weet, hebben honden een wervelkolom net als mensen, maar deze kolom loopt ook uit tot hun staart.

Honden met een kurkentrekkerstaart zijn selectief gefokt om een zeer strak gekrulde staart te hebben. Maar omdat de staart van een hond een verlengstuk is van zijn wervelkolom, kan dit problemen opleveren.

In sommige gevallen kan de wervelkolom boven de staart ook verdraaid raken, wat neurologische problemen kan veroorzaken. Omdat het ruggenmerg van uw hond in de wervelkolom rust, kan elke verdraaiing van de wervels het ruggenmerg beschadigen.

Deze schade kan leiden tot pijn, zwakte in de achterpoten van uw hond, en verlies van controle over de blaas.

Met andere woorden, uw hond kan het vermogen beginnen te verliezen om de lagere delen van zijn lichaam te bewegen en te controleren, omdat zijn ruggenmerg is samengedrukt en beschadigd. Zelfs als de kromming niet tot in de wervelkolom reikt, kan uw hond toch problemen ondervinden.

De staart van een fawn mopshond kan heel gemakkelijk geïnfecteerd raken, vooral als hij niet goed wordt schoongemaakt. Deze infectie kan veel pijn veroorzaken, en bij sommige honden moet zelfs de staart worden geamputeerd. Helaas blijken mopshonden een van de rassen te zijn die het meest getroffen worden door deze aandoeningen.

De Mopshond Beroep

Ondanks al deze gezondheidsproblemen begrijpen we dat u nog steeds geïnteresseerd zou kunnen zijn in het adopteren van een fawn mops. Als u toch besluit een puppy te adopteren, zijn er een aantal acties die u moet ondernemen om hun kansen op het krijgen van een van deze aandoeningen te verlagen.

U moet uw pup altijd laten screenen op gezondheidsaandoeningen voordat u hem adopteert. U moet ook alleen adopteren van een gerenommeerde fokker en specifiek vragen naar de gezondheid van de ouders van de puppy. Vraag of een van de verre voorouders van de fawn mopshond pup een van de aandoeningen heeft gehad waarover we in dit artikel hebben gesproken.

Beige mopshond

Fawn mopsen zijn schattig, maar de kans op gezondheidsproblemen is groot. De beste manier om de kansen op een comfortabeler leven voor uw fawn mopshondpups te verbeteren, is er een te kiezen met de langste snuit voor het ras. Controleer op uitpuilende ogen, en kijk indien mogelijk naar de outcrossed Retro Pug die steeds populairder wordt.

Meer informatie

 • Het mopshondenras
 • Brachycephalie

Referenties en verder lezen

 • “Mopshondenkleuren” Mopshondenclub van Kleuren.
 • “Rottpugs.” Pedigree Dogs Exposed. 2016.
 • Lorenzi, Davide. “Bronchiale afwijkingen gevonden in een opeenvolgende serie van 40 brachycefale honden.” Journal of the American Veterinary Medical Association. 2009.
 • “Dingen om over na te denken voordat je een hond met een plat gezicht koopt.” Blauwe Kruis voor Huisdieren.
 • Torrez. “Resultaten van chirurgische correctie van afwijkingen geassocieerd met brachycephalic airway obstruction syndrome bij honden in Australië.” Veterinaire Radiologie & Echografie. 2018.
 • Schlensker. “Prevalentie, sortering en genetica van hemivertebrae bij honden.”
 • Ryan. “Prevalence of thoracic vertebral malformations in French bulldogs, Pugs and English bulldogs with and without associated neurological deficits.” The Veterinary Journal. 2017.
fawn pug