Het voeden van een Border Collie Puppy – Routines, hoeveelheden, schema’s en meer.

Het voeden van een Border Collie Puppy

Het voeden van een Border Collie Puppy

Als je informatie nodig hebt over het voeden van een Border Collie puppy, ben je op de juiste plek!
We gaan kijken naar wat je moet weten over het voeren van een Border Collie puppy.
Moet je brokken voeren? Natvoer? Zelfgemaakt?
Een Border Collie puppy opvoeden met een goed dieet heeft een positieve invloed op haar gezondheid en temperament.
Vergeet niet dat elke hond en donseigenaar een individu is. U zult moeten uitzoeken wat voor uw hond werkt, wat misschien niet is wat u verwacht!

Wisselen van Border Collie Puppy Voedsel Merken

Wanneer je een Border Collie puppy mee naar huis neemt, wil je misschien haar voeding omruilen voor een merk van jouw keuze.
Fokkers en dierenartsen zijn het erover eens dat je dit het beste kunt doen als je hond ongeveer een maand bij je woont.
Dit kan immers een enge overgangstijd zijn. Het is misschien de eerste keer dat uw puppy weg is van zijn nestgenootjes en ouders, en ze moet net wennen aan het leven met u.
Geef uw Border Collie-pup eerst wat tijd om zich aan te passen, zodat de overgang gemakkelijker verloopt. Plan de overstap over een week.
Geef de eerste twee dagen ongeveer 75% van het oude voer en 25% van het nieuwe. Geef de 3e en 4e dag ongeveer 50/50 van beide. En de 5e en 6e dag 75/25.
Op de 7e dag zou uw hond volledig aangepast moeten zijn aan uw voedingskeuze. Dit versoepelingsproces kan eventuele spijsverteringsproblemen van uw hond verlichten.
Let op tekenen als braken, diarree, winderigheid, gewichtsverlies en gebrek aan eetlust.
Honden kunnen allergisch zijn voor bepaalde voedingsmiddelen, en hun darmbacteriën kunnen worden verstoord door een nieuw dieet. Als die van u zich niet aanpast aan het nieuwe voer, kunt u beter teruggaan naar het oude voer.
U kunt het later opnieuw proberen met een ander dieet als u denkt dat dat het beste is. Maar raadpleeg een dierenarts als de symptomen aanhouden.

Border Collie Puppy Diëten

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten hondenvoer op de markt, dat u veel keuze heeft! En voeding is belangrijk – het heeft invloed op de groei, de toekomstige gezondheid en het geluk van uw Border Collie puppy.
U hebt dus precies de juiste hoeveelheid vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, koolhydraten, vetten en andere elementen nodig om uw Border Collie puppy alle voordelen te geven. Puppy’s hebben extra voedingsstoffen nodig, zoals calcium. Ze hebben ook ongeveer twee keer zoveel calorieën per pond lichaamsgewicht nodig als volwassenen.
En werkhonden, zoals Border Collies, hebben een iets andere verhouding eiwitten en vetten in hun voeding nodig. Border Collies zijn zeer energieke en intelligente middelgrote herdershonden. Ze worden vaak tot de slimste rassen gerekend, en ze hebben een uitzonderlijk werkvermogen.
Het zijn over het algemeen vrij gezonde honden, maar ze hebben aanleg voor bepaalde aandoeningen zoals heupdysplasie en Collie oogafwijkingen. Deze problemen zijn weliswaar genetisch bepaald, maar kunnen enigszins worden beïnvloed door voeding op jonge leeftijd.
Veel dierenartsen geven de voorkeur aan hoogwaardige commerciële diëten. Vaak staat een goed eiwit als eerste op de ingrediëntenlijst. Goede diëten zullen ingrediënten als “bijproducten”, “meel” of “derivaten” weglaten.
Border Collies, een middelgroot ras, hebben niet per se specifiek hondenvoer nodig, maar gedijen goed op de meeste hondenvoeders van goede kwaliteit. Ze kunnen baat hebben bij een dieet met meer vet als ze werken en dagelijks intensieve activiteiten uitvoeren.
Maar als uw hond slechts een “weekend”-sporter is, zou het verhogen van de dagelijkse hoeveelheid voer voldoende moeten zijn om hem de extra energie te geven die hij nodig heeft. Uw Border Collie puppy heeft echter hondenvoer nodig dat voor puppy’s is ontworpen, zoals dit voer:
Blue Buffalo Life Protection Formula Natural Puppy Dry Dog Food, Chicken and Brown Rice bevat echt vlees en gezonde ingrediënten. Het is speciaal samengesteld met vetzuren DHA en ARA voor de cognitieve functie en de gezondheid van het netvlies. En het heeft glucosamine en chondroïtine voor ondersteuning van gewrichten en mobiliteit.

Het voeden van een Border Collie Puppy

Hoe voeding verandert als een Border Collie Puppy ouder wordt

Als uw Border Collie puppy ouder wordt, zullen haar voedingsbehoeften en caloriebehoeften veranderen.
Uw volwassen hondenvoer zal minder eiwit en calcium bevatten, minder van bepaalde mineralen, en waarschijnlijk minder omega-3 vetzuren. Ook minder vet.
Zodra uw hond ongeveer 80 procent van de verwachte volwassen grootte heeft bereikt, kunt u overstappen op hondenvoer voor volwassenen – dat is ongeveer 12 maanden oud voor Border Collies.

Wat moet je een Border Collie puppy voeren?

Een Border Collie Puppy doet het prima op een dieet met hoogwaardige voeding die geschikt is voor haar grootte en levensfase.
Of dat nu brokjes of natvoer is, of commercieel of zelfgemaakt, is uw keuze. Alleen u weet wat het beste is voor uw hond en uw gezin!
Border Collies zijn geweldige metgezellen, ze verdienen het beste. Dus laten we uw opties eens bekijken.

Het voeden van een Border Collie Puppy Brokken

Commerciële droge brokjes zijn een zeer populaire keuze voor hondeneigenaren, omdat u een overvloed aan complete voedingsmiddelen vindt voor een redelijke prijs.
Zorg er alleen voor dat u begint met een puppyvoeding. Controleer of het merk dat u kiest volledige en evenwichtige voeding biedt.
Zoek naar verschillende goede, op vlees gebaseerde eiwitbronnen in de eerste vijf ingrediënten die op de verpakking staan.
Een voordeel van brokjes is dat ze dankzij hun textuur de tanden van puppy’s mechanisch helpen reinigen.

Een Border Collie Puppy natvoer geven

Zowel droogvoer als hondenvoer in blik zijn verteerbaar en zitten vol voeding. Dierenartsen raden aan er een te kiezen op basis van uw voorkeuren, budget en levensstijl.
Weet wel dat niet alle natvoer dezelfde complete voeding biedt als brokken. Zorg ervoor dat u de etiketten leest en zo nodig aanvult.
Blikvoer is echter een goede keuze voor honden die beter gehydrateerd moeten worden, of die herstellende zijn van een ziekte. Als ze weinig eetlust hebben, kan natvoer ze in de verleiding brengen.
Veel eigenaren combineren nat en droog voor optimale voeding en smaak, en minder druk op het budget.

Een Border Collie Puppy Rauw voeren (BARF)

Rauwvoer diëten zoals BARF (Bones and Raw Feeding) zijn populair, en sommige fokkers en dierenartsen bevelen ze aan. Ze zijn smakelijk en natuurlijk, en bieden bepaalde voordelen op het gebied van voeding, energieniveau en huidgezondheid.
U moet echter weten dat de wetenschap over rauwe voeding nog steeds overwegend negatief is. Dit kan een kwestie zijn van wetenschap die rauwe diëten meer moet bestuderen. Maar op dit moment zijn de meeste onderzoekers, veel dierenartsen en de FDA het erover eens dat rauwe voeding gevaarlijk kan zijn.
Dit komt vooral omdat rauwe diëten vaak onevenwichtig zijn, en de bacteriën in rauw vlees gemakkelijk kunnen worden doorgegeven aan honden en mensen.
Studies hebben aangetoond dat tot 60 procent van de rauwe en zelfgemaakte diëten grote voedingsstoornissen voor honden vertoonden, en dat 80 procent van de rauwe kippendiëten positief testte op salmonella. Als u besluit dat dit het juiste dieet is voor uw hond, zorg dan voor wat overgangstijd.
Doe ook onderzoek, zodat u weet hoe u vlees op de juiste manier moet bewaren en behandelen. Dit houdt in hoe lang u het moet bewaren, waar u het moet voeren, hoe u gebieden waar met vlees is gewerkt moet schoonmaken en hoe u het moet ontdooien.
Weet welke voeding uw hond in de verschillende levensfasen nodig heeft en hoe rauwe voeding u daarbij kan helpen.
Zorg ervoor dat uw hond regelmatig wordt gecontroleerd, zodat u het voedingsniveau zo nodig kunt aanpassen.

Uw Border Collie Puppy een zelfgemaakt dieet geven

Het verschil tussen rauwe voeding en zelfgemaakte voeding is dat zelfgemaakte voeding gekookt vlees en groenten kan bevatten.
Sommige voedingsmiddelen leveren meer en betere voeding als ze gekookt zijn, en sommige leveren meer als ze rauw zijn. Dus in sommige opzichten is dit dieet flexibeler dan het rauwe dieet.
Net als rauwe voeding kan een zelfgemaakt dieet natuurlijker en smakelijker zijn.
Sommige van dezelfde problemen moeten echter worden aangepakt, vooral met betrekking tot het in evenwicht brengen van de voeding voor uw puppy.
Geef uw hond niet gewoon hetzelfde te eten als uzelf.
Vraag advies aan deskundigen, zoals uw dierenarts, om ervoor te zorgen dat uw hond de juiste voeding krijgt voor haar levensfase en grootte. En zorg ervoor dat ze regelmatig op controle komt.

Hoeveel moet ik mijn Border Collie Puppy voeren?

Voedingshoeveelheden voor honden variëren op basis van factoren zoals ras, levensstijl en lichaamsconditie.
Border Collies zijn bijzonder actieve honden die graag werken, dus houd daar rekening mee.
De National Research Council van de National Academies zegt dat een puppy van 20 pond van het ras ongeveer 733 calorieën per dag nodig heeft, terwijl een actieve volwassen Border Collie van 40 pond ongeveer 1109 calorieën per dag nodig heeft.
Uw dierenarts kan u precies vertellen hoeveel u uw Border Collie-pup moet voeren.
Puppy’s moeten vaker gevoerd worden dan volwassenen. Begin met 4-6 goed gespreide maaltijden per dag, en verminder dat tot 2-3 kleine maaltijden per dag met 6 maanden.
Als uw puppy opgroeit, begin dan met 1-2 maaltijden per dag. Maak de porties wat groter naarmate u de frequentie vermindert.
Geef niet te veel eten! Studies tonen aan dat honden waarvan het dieet al vroeg op verantwoorde wijze werd beperkt, langer leven en later problemen zoals artrose krijgen.

Heeft mijn Border Collie Puppy het juiste gewicht?

U wilt niet dat uw nieuwe Border Collie puppy overgewicht of ondergewicht heeft. Beide aandoeningen zijn schadelijk voor de gezondheid van uw hond.
Weeg uw hond regelmatig en vergelijk de getallen met een Border Collie groeigrafiek van uw dierenarts of een fokker. Dit kan u helpen om de hoeveelheid voer aan te passen.
Informatie over de ouders van uw puppy kan lengte- en gewichtsmijlpalen voor uw eigen hond opleveren, als u daar toegang toe heeft.
Eén ding om te doen is de ribben van uw hond controleren. Bij een hond met overgewicht zie je ze niet. Bij een hond met ondergewicht zie je te veel.
Zoek naar een mix van vlees en bot als u aan de ribben van uw hond voelt.
Let op tekenen van uitputting bij uw pup, of moeilijkheden bij het omdraaien om de rug te verzorgen.
Let ook op problemen met gas en stoelgang. Al deze symptomen kunnen wijzen op een ongezond gewicht.

Mijn Border Collie Puppy heeft nog steeds honger

Sommige puppies willen eten, zelfs nadat je de juiste portie voedsel hebt gegeven.
Geef niet meer, hoe schattig ze ook is als ze naar je jankt! Als u dat wel doet, loopt u het risico uw hond te veel eten te geven, en problemen te krijgen door overgewicht.
Probeer in plaats daarvan andere manieren om ze sneller een vol gevoel te geven. Een langzame voerbak kan het bijvoorbeeld wat moeilijker maken om alles in een paar slokken op te eten.
Een traktatiebal, een puzzelvoederbak of ander speelgoed kunnen voor veel vermaak zorgen terwijl ze het eten van uw hond vertragen.
Als u bang bent dat u niet de juiste hoeveelheid voert, raadpleeg dan uw dierenarts.

Mijn Border Collie Puppy wil niet eten

Soms halen puppies hun neus op voor voedsel, vooral als ze gestrest zijn.
Dus als je er net een hebt, en ze wil niet eten, kan ze tekenen van angst voor de nieuwe verhuizing vertonen.
Maar als uw pup langer dan een paar maaltijden weigert te eten, en als u ook tekenen van ziekte ziet, zoals diarree of braken, ga dan naar een dierenarts!

Hoe lang wordt een Border Collie als pup beschouwd?

Border Collies worden na ongeveer een jaar als volwassen beschouwd.
Ze kunnen daarna nog groeien, maar met 12 maanden kunt u uw Border Collie puppy volwassen voer gaan geven.

Het voeden van een Border Collie puppy

Hulp nodig? Wend u tot uw dierenarts om u te helpen bij de keuze van het soort voer. Uw dierenarts kan u het beste puppyvoer voor Border Collie puppies aanbevelen op basis van kennis van het meest actuele onderzoek.
Vertel ons over uw Border Collie Puppy!

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

Border Collie Society of America, AKC Standaard.
People’s Dispensary for Sick Animals, Your Dog’s Diet.
Riverside Drive Animal Care Center, “How To Tell If Your Dog Is Overweight”.
Fawler, D. et al (2008). “Diet restriction and aging in the dog: major observations over two decades”. British Journal of Nutrition, 99(4).
Joffe, J. J. en Schlesinger, D. P. (2011). “Rauwvoer diëten bij gezelschapsdieren: A critical review”. The Canadian Veterinary Journal, 52(1).
Fleeman, L. M. en Owens, E. (2007). “Applied Animal Nutrition in McGowan, C, Goff, L. & Stubbs, N (eds.) Animal Physiotherapy”. Beoordeling, behandeling en revalidatie. Blackwell Publishing.
Weese, J. S. et al (2005). “Bacteriological evaluation of commercial canine and feline raw diets”. The Canadian Veterinary Journal, 46(6).
The National Academies (2006). “Your Dog’s Nutritional Needs: A Science-Based Guide for Pet Owners”. Nutrient Requirements of Dogs and Cats.