Engelse vs Amerikaanse Labrador: Wat is het verschil? (Met afbeeldingen)

Er zijn weinig honden zo vergelijkbaar als de Engels en Amerikaans Labrador. In feite, ze zijn zo vergelijkbaar, de meeste kennel clubs eigenlijk erkennen ze als hetzelfde ras! Maar dat betekent niet dat er geen verschillen zijn.
Engelse vs Amerikaanse Labrador
We nemen beide honden hier met u door, zodat u de twee soorten labradors uit elkaar kunt houden en een beter idee krijgt van welke hond het beste bij u thuis past.

Visuele verschillen

Hoewel deze honden technisch gezien hetzelfde ras zijn, zijn er visuele verschillen tussen de twee. Om te beginnen, de Engelse Lab is over het algemeen korter en gedrongener in vergelijking met de Amerikaanse Lab.
Visuele verschil Amerikaanse en Engelse labrador
Een Amerikaanse Lab kan een hoger maximum gewicht hebben wanneer men twee honden met dezelfde hoogte vergelijkt, maar het is de Engelse Lab die meestal een beetje zwaarder is.

Het is dit gedrongen uiterlijk met kortere poten dat het belangrijkste verschil is tussen een Engelse en Amerikaanse Labrador.

In één oogopslag

Engelse Labrador

 • Gemiddelde hoogte (volwassen): 55-60 cm
 • Gemiddeld gewicht (volwassen): 25-35 kg
 • Levensduur: 10 tot 12 jaar
 • Beweging: meer dan 1 uur per dag
 • Behoefte aan verzorging: Matig
 • Gezinsvriendelijk: Ja
 • Andere huisdiervriendelijk: Vaak
 • Trainbaarheid: Intelligent, loyaal, gretig om te behagen

Amerikaanse Labrador

 • Gemiddelde hoogte (volwassen): 15-65 cm
 • Gemiddeld gewicht (volwassen): 25-40 kg
 • Levensduur: 10-12 jaar
 • Beweging: meer dan 2 uur per dag
 • Behoefte aan verzorging: Matig
 • Gezinsvriendelijk: Ja
 • Andere huisdiervriendelijk: Vaak
 • Trainbaarheid: Intelligent maar koppig


de-labrador-retriever-geheimen-2

Engels Labrador Overzicht

Engelse Labradors zijn door en door showhonden. Dat is de reden waarom ze bekend staan als de “Bench” variëteit van de labradors en waarom je ze niet in de velden zult zien. Ze passen bijna altijd precies in de door de kennel club toegestane maten en reeksen, omdat dat is waar de fokkers naar zochten.
Engelse labrador
Het zijn energieke honden, maar ze hebben niet hetzelfde uithoudingsvermogen als een Amerikaanse Labrador. Hoewel dat een groot deel uitmaakt van wat een Engelse Labrador een Engelse Labrador maakt, is dat niet het enige waar ze om bekend staan.

Training

Engelse Labradors zijn uiterst intelligente en loyale honden. Ze houden ervan om hun meesters te behagen, en als zodanig, zijn ze relatief gemakkelijk te trainen, zolang je volhardend blijft. Blijf bij positieve bekrachtiging en houd de trainingssessies kort.

Als u de beste resultaten wilt, moet u ervoor zorgen dat uw Engelse Labrador voldoende beweging krijgt. Hoewel ze niet hetzelfde uithoudingsvermogen hebben als een Amerikaanse Labrador, hebben ze nog steeds veel energie en zijn ze vatbaar voor destructief verveeld gedrag als ze niet genoeg beweging krijgen.

Fokken

Bij de Engelse Labrador draait alles om het fokken van specs. Daarom zijn ze meestal veel duurder, maar het maakt het ook veel gemakkelijker om te weten wat je krijgt, zelfs als ze nog een puppy zijn.

Pups die niet precies in de aanvaardbare hoogte, gewicht en andere afmetingen van de kennelclubs passen, worden niet gefokt, wat betekent dat u keer op keer consistente fysieke resultaten krijgt.

Temperament

De Engelse Labrador is een van de meest loyale en liefdevolle honden die je kunt vinden. Ze zijn aanhankelijk en makkelijk in de omgang, en deze eigenschappen maken ze geweldige familiehonden. Ze zijn ook bijzonder intelligent, dus als u ze probeert te trainen om bepaalde taken uit te voeren, zijn ze een uitstekende keuze.

Geschikt voor

Vanwege hun lagere bewegingsbehoefte, past de Engelse Lab beter bij een gezin dat geen werkhond nodig heeft of bij mensen die geen rennende metgezel willen.

Toch hebben Engelse Labs ruimte nodig, dus u moet een omheinde tuin hebben en ze veel beweging geven om ze gelukkig en gezond te houden. Tenslotte doen ze het goed in lawaaierige en drukke huishoudens en doen ze het goed met kinderen van alle leeftijden.

Amerikaanse Labrador Overzicht

Bij de Amerikaanse Labrador draait alles om werk. U zult veel raszuivere Amerikaanse Labradors vinden die niet voldoen aan de ideale normen voor lengte en gewicht, maar dat betekent niet dat ze niet precies zijn waar iemand naar op zoek is.
Amerikaanse Labrador
Verwacht geen Amerikaanse Labrador op een showbank te zien – verwacht ze te zien werken in velden. Dit is hoe ze hun naam als “veld” lab hebben gekregen.

Uitoefening Eisen

Omdat het werkhonden zijn, heeft de Amerikaanse Lab veel meer energie en uithoudingsvermogen dan een Engelse Lab. Toen de fokkers de gewenste eigenschappen van de ouderdieren selecteerden, gingen ze niet voor het uiterlijk, maar gingen ze voor dingen die konden helpen op de boerderij.

Een Engelse Lab kan toe met slechts ongeveer 1 uur activiteit per dag, maar als u een Amerikaanse Labrador bezit, moet u streven naar minstens 2 uur rigoureuze fysieke activiteit. Het is een veel grotere tijdsbesteding, maar als u een hond nodig heeft die in het veld werkt, dan is dat precies wat u wilt!

Training

Zowel Amerikaanse Labs als Engelse Labs zijn zeer goed trainbaar. Terwijl mensen Engelse Labs trainen om door hoepels te gaan en op een bank te zitten, hebben fokkers Amerikaanse Labs getraind om te werken.

Door hun hoge energie, loyale aard, en hoge intelligentie, is de Amerikaanse Lab de perfecte werkhond. Houd trainingssessies kort, en houd in gedachten dat uw Amerikaanse Lab wil leren. Zodra ze beseffen wat u wilt, zou u geen problemen moeten hebben om ze het te laten doen.
labrador retriever met eend

Persoonlijkheid/Temperament

Alleen omdat de Amerikaanse Labrador een werkhond is, betekent dat niet dat ze no-nonsense zijn. Het zijn geweldige gezinshonden en ze houden ervan om zich in de drukte te mengen. Hoe drukker het in huis is, hoe beter, en ze passen er perfect bij.

Ze zijn liefdevol en aanhankelijk, en ze doen het geweldig in huizen met kinderen van elke leeftijd en grootte.

Geschikt voor

De Amerikaanse Lab is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een werkhond voor op de boerderij. Het zijn ook uitstekende familiehonden, maar ze hebben strenge eisen wat betreft lichaamsbeweging, wat een uitdaging kan zijn om ze bij te houden.

Ze zijn geweldig bij mensen met veel werk voor hen te doen of mensen met een drukke levensstijl waar ze hun hond mee naartoe kunnen nemen.

Welk ras is geschikt voor u?

Er is geen fout antwoord, maar het gaat erom hoeveel energie u wilt dat uw Labrador heeft. Als u van plan bent ze als familiehond te houden en niet hard met ze te gaan rennen of ze op andere manieren te trainen, dan is de Engelse Labrador de juiste keuze.

Maar als u een hond wilt met een beetje meer energie of als u op zoek bent naar een boerderij hond, is er geen twijfel dat de Amerikaanse Labrador een betere keuze is.

Als je niet over het Brits/Amerikaanse ding heen kunt komen, noem ze dan gewoon Bench and Field Labradors. Dat is wat ervaren fokkers en handelaars doen, toch!