Borador: Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten

De Borador is zonder twijfel een van de meest betrouwbare designer honden. Ze zijn het resultaat van een kruising tussen de Labrador Retriever en de Border Collie en hebben vele kwaliteiten. Tussen zijn intelligentie en zijn aangename persoonlijkheid, is het een zeer goed huisdier. Laten we gaan en de Borador ontdekken.
Borador

Waar komt de Borador vandaan?

Wanneer u overweegt een hond van een gemengd ras te adopteren, is het belangrijk om voldoende te weten te komen over de karakters van beide ouderrassen. Zelfs als de puppy’s geen perfecte afspiegeling van hun ouders zijn, moet u er toch zeker van zijn dat u klaar bent voor uw nieuwe huisdier. Laten we dus eens kijken naar de twee hondenrassen die een Borador kunnen voortbrengen, namelijk de Labrador Retriever en de Border Collie.

De Labrador Retriever

Labrador Retriever
Labrador Retrievers behoren tot de meest populaire hondenrassen. Ze staan bekend als innemend, intelligent, dol op plezier en zeer actief. Hoewel ze oorspronkelijk bedoeld waren om vissers bij te staan, zijn ze ook goede metgezellen bij de jacht. Natuurlijk zijn het ook uitstekende huisdieren. Ze zijn zachtaardig en zeer aanhankelijk met kinderen, voelen zich op hun gemak bij vreemden en genieten van het gezelschap van hun gezin.

de-labrador-retriever-geheimen-2

Labradors zijn middelgroot en wegen gewoonlijk tussen 20 en 35 kg. Ze hebben een bijzonder dikke vacht die kort of halflang kan zijn. De kleur kan zwart, chocolade of goudkleurig zijn.

De Border Collie

Border Collie
De Border Collie begon als een herdershond, maar is nu een fantastisch huisdier. Zij zijn bijzonder intelligent en hebben een zeer groot werkvermogen. Ze zijn over het algemeen erg aanhankelijk en vriendelijk voor hun gezin, hoewel ze soms agressief kunnen zijn.

De Border Collie is te herkennen aan zijn tamelijk lange en prettig aanvoelende beharing. Ze zijn meestal zwart met witte vlekken, hoewel er ook enkele zijn met bruine vlekken. Hun gewicht daarentegen varieert meestal tussen 13 en 22 kilo.

bordercolliegeheimen-1

Wat zijn de basiskenmerken en eigenschappen van de Borador?

Door de fysieke verschillen tussen de Labrador Retriever en de Border Collie, kunnen Boradors vele verschijningsvormen hebben. De meesten van hen hebben echter veel overeenkomsten en gelijkenissen in lichaamsbouw, persoonlijkheid en bekwaamheden.
Borador pup

Grootte en vorm

Boradors zijn van gemiddelde hoogte, gewoonlijk tussen 38 en 43 cm. Hun gewicht varieert over het algemeen van 15 tot 30 kilo. Honden zijn echter net als mensen: unieke levende wezens. Wees dus niet verbaasd als je een Borador ziet die niet precies aan deze criteria voldoet. In elk geval lijken deze honden erg op Labradors, hoewel ze over het algemeen dunner zijn.

De kleuren

Boradors worden in de meeste gevallen gekenmerkt door zwart-witte aftekeningen, net als de Border Collie. De overvloed aan witte vacht verschilt echter sterk bij elke hond. Sommige zijn bijna helemaal zwart, terwijl andere grote witte vlekken hebben.

Het karakter

Boradors zijn geweldige huisdieren. Samen met hun familie zijn ze schattig, charmant en teder. Hoewel ze in het begin agressief kunnen zijn tegen vreemden, worden ze al gauw vriendelijk tegen zowel mensen als honden. Ze zijn ook goed gezelschap voor kinderen.

De intelligentie

Aangezien ze het resultaat zijn van een kruising tussen twee zeer intelligente hondenrassen, zijn Boradors even intelligent. Hoewel dit over het algemeen een goede zaak is, moet u hun hersenen actief houden om te voorkomen dat ze zich uit verveling destructief gedragen. Dit betekent dat er speelgoed en puzzels voor honden moeten zijn. Deze zijn zeer effectief om hun hersenen scherp te houden.

De bijzonderheid

Boradors brengen graag tijd door met hun baasjes of families. Als gevolg daarvan kunnen zij misschien niet goed omgaan met eenzaamheid, wat kan leiden tot verlatingsangst. Er kunnen ook andere psychologische problemen ontstaan als ze lange tijd alleen gelaten worden.

Zoals u ziet, kunt u dit hondenras beter niet kiezen als u maar korte tijd thuis zult zijn. Boradors zijn veel geschikter voor grote gezinnen. Ze hebben meer kans op gezelschap.

De energie

Gezien de ouders die ze hebben, is het niet verwonderlijk dat de Borador een van de meest energieke hondenrassen ter wereld is. Als u niet de mogelijkheid hebt om verschillende wandelingen te plannen of om hem tijd te geven om te spelen, moet u zeker uitkijken naar een ander dier. Boradors die niet actief genoeg zijn, zijn vaak vatbaar voor psychologische problemen zoals depressie.

Verzorging

Omdat ze een relatief korte vacht hebben, hebben deze honden weinig onderhoud nodig. Het enige wat ze nodig hebben is een of twee keer per week wassen, gevolgd door borstelen. Natuurlijk heb je de juiste medicatie nodig om vlooien en teken te verwijderen.

De gezondheid

Over het algemeen zijn Boradors in goede gezondheid, zonder bijzondere vatbaarheid voor een bepaalde ziekte of aandoening. Natuurlijk kunnen zij problemen met zwaarlijvigheid krijgen als zij te veel eten of te weinig bewegen. Diabetische en gewrichtsproblemen kunnen het gevolg zijn.

Bovendien hebben Boradors een vrij diepe borstkas, wat tot een opgeblazen gevoel kan leiden. Het is daarom belangrijk dat u uw huisdier leert langzaam te eten en na de maaltijd nog een tijdje rustig te blijven.

Het trainen

Boradors zijn over het algemeen gemakkelijk te trainen. Maar door hun hoge intelligentie kunnen ze soms koppig zijn. Boradors reageren echter vaak heel goed op een goede training.

Levensverwachting

De levensduur van de Borador is nogal variabel. Over het algemeen is dat echter tussen de 10 en 12 jaar. Als u goed voor uw hond zorgt, zal hij zo lang mogelijk leven. Zorg er daarom voor dat uw hond goed te eten krijgt, voldoende beweging krijgt en regelmatig door de dierenarts wordt verzorgd.