Engelse crème Golden Retriever – Uw bleke Goldie

english cream golden retriever

Allereerst, laat je niet misleiden door de bleke vachtkleur – een English Cream Golden Retriever is nog steeds een Golden Retriever!

Volgens de Amerikaanse Kennel Club zijn Golden Retrievers een van de populairste rassen.

Ze worden vermeld als het derde meest populaire ras van de 194 door de AKC erkende rassen.

Zoals de Golden Retriever Club of America duidelijk heeft gemaakt, is de crème kleur van de English Cream Golden Retriever altijd opgenomen in het spectrum van hun ras.

Dit artikel geeft u alle English Cream Golden Retriever informatie die u nodig heeft voordat u beslist of deze hond de juiste is voor u!

Geschiedenis van de Golden Retriever

Golden Retrievers komen uit Schotland, waar ze in de jaren 1800 zijn ontstaan.

De nu uitgestorven Tweed Water Spaniel en een yellow-coated retriever pup fokten en brachten de eerste gele retrievers ter wereld.

Golden Retrievers zijn geweldige jachthonden en werden daarom eind 1800 gebruikt door jachtopzieners.

In 1906 maakte de gele – later als golden geclassificeerde – retriever zijn eerste opwachting op hondenshows.

Oorsprong van de Engelse Cream Golden Retriever

English Cream Golden Retriever pups werden voor het eerst gefokt in Noord-Amerika.

Hun voorouders zijn Golden Retrievers uit verschillende plaatsen, zoals Australië, Nieuw-Zeeland en Scandinavië.

De crème gekleurde Golden Retrievers worden niet erkend door de American Kennel Club omdat ze niet voldoen aan hun drie vachtkleuren standaards van dark golden, golden, en light golden.

De UK Kennel Club daarentegen accepteerde de English Cream Golden Retriever vanaf 1936.

Pale Coats & Show Line Standards

English Cream Golden Retriever fokkers en eigenaren zijn vooral aangetrokken tot de lichtere vachtkleur.

Het meest opmerkelijke is echter hoe de bleke vachtkleur van de English Cream Golden Retriever verschillend wordt bekeken binnen de showlijn normen op basis van locatie.

De American Kennel Club en de UK Kennel Club hanteren strikte rasstandaarden voor showhonden. De English Cream Golden Retriever wordt buiten de VS geaccepteerd als het gaat om hondenshows.

Cream kleuren komen vaker voor buiten de Verenigde Staten, dus dit is deels de reden waarom de UK Kennel Club cream als tint accepteert en de American Kennel Club niet.

De kleur van de vacht leidt de keurmeesters uiteindelijk niet af van de aspecten van de honden die in de rest van de wereld worden beoordeeld.

De crèmekleurige retriever wordt bestraft op hondenshows in de VS als ze niet voldoen aan de standaard van rijke, glanzende, verschillende tinten goud.

Bijgevolg presteren Engelse Cream Golden Retrievers beter in showlijnen wanneer ze niet gekeurd worden volgens de Amerikaanse Standaard.

English Cream Golden Retriever Gezondheidsproblemen

De gezondheid van een English Cream Golden Retriever wordt niet bepaald door zijn vachtkleur.

Acties van Engelse Cream Golden Retriever fokkers hebben zeker invloed op de gezondheid van het ras en goede fokkers geven prioriteit aan een gezonde bloedlijn.

Sommige fokkers proberen te beweren dat de bleke vacht gelijk staat aan een gezondere of superieure retriever, maar dat is onjuist.

Focussen op specifieke kleuren tijdens het fokken kan leiden tot erfelijke gezondheidsproblemen of de Golden Retriever genenpoel verminderen.

De gezondheid van de ouders zal ook een rol spelen in de gezondheid van een English Cream Golden Retriever, dus fysieke en bloedtesten moeten worden uitgevoerd.

Heupdysplasie, oogaandoeningen en sommige hartaandoeningen komen veel voor bij het ras.

Het Canine Health Information Center adviseert dat Golden Retrievers moeten worden geëvalueerd op heupdysplasie en elleboogdysplasie. Ze moeten ook worden onderzocht door een oogarts en krijgen een aangeboren hartonderzoek en een geavanceerd hartonderzoek.

U zult ook regelmatig hun oren willen controleren om infecties te voorkomen.

Golden Retrievers & Kanker

Golden Retrievers zijn vooral gevoelig voor kanker.

Uit de Golden Retriever Club of America National Health Survey van 1998 bleek dat het hoogste aantal sterfgevallen door kanker voorkwam bij Golden Retrievers in de leeftijd van 8-12,9 jaar.

Uit datzelfde onderzoek bleek dat sterfte onder honden als gevolg van kanker begon op ongeveer driejarige leeftijd.

De meest gevonden vormen van kanker waren hemangiosarcoom en lymfosarcoom.

Daarnaast bleek uit een gezondheidsonderzoek voor Golden Retrievers dat de belangrijkste doodsoorzaak bij het ras kanker is.

Ze vonden ook dat ongeveer 66% van de mannelijke Golden Retrievers en 57% van de vrouwelijke Golden Retrievers aan kanker zullen sterven. Vooral Engelse Golden Retrievers sterven aan kanker met een percentage van 38,8%.

De Golden Retriever Club of America meet dat ongeveer 60% van de Golden Retrievers aan de ziekte zal bezwijken.

Een andere studie in 2013 toonde aan dat vroege of late sterilisatie van een Golden Retriever de ziektecijfers in het ras kan verhogen, waaronder kanker.

De studie merkt op dat het vroeg steriliseren van honden, zoals voor de leeftijd van één jaar, van invloed kan zijn op belangrijke gonadale hormonen in de ontwikkeling.

Gezondheidstesten

Om te voorkomen dat u English Cream Golden Retriever pups met kanker koopt, kunt u de gezondheid van de ouders testen of onderzoeken om te zien of ze kankervrij zijn.

Kanker is echter niet alleen een erfelijke ziekte, daarom is het evalueren van de gezondheid van uw English Cream Golden Retriever belangrijk.

Aangezien er geen bewijs is dat vachtkleur en kanker gecorreleerd zijn, is de crème kleur niet indicatief of voorspellend voor kanker bij Engels Crème Golden Retriever pups.

Engels Crème Golden Retriever Feiten

Nu we belangrijke informatie over de English Cream Golden Retriever hebben doorgenomen, is het eindelijk tijd om de rest van de feiten te bespreken die u moet weten als u overweegt er een aan te schaffen.

Vanwege de Golden Retriever gezondheidsproblemen die er zijn, is het zeker een goed idee om Engels Cream Golden Retriever fokkers te onderzoeken.

U wilt een betrouwbare fokker vinden die er alles aan heeft gedaan om hun English Cream Golden Retriever pups gezond te houden.

Evenzo, ongeacht waar uw nieuwe metgezel vandaan komt, is het belangrijk om de geschiedenis van de ouders van de pup te kennen en de omgeving waarin ze zijn opgevoed te onderzoeken.

Een basiskennis hebben van de fysieke en mentale verwachtingen van uw hond is nuttig bij het kiezen van een nieuwe pup.

Dus, blijf lezen om de basis te leren over de English Cream Golden Retriever!

English Cream Golden Retriever Grootte, Hoogte en Gewicht

English Cream Golden Retrievers zijn een middelgroot tot groot ras wanneer ze volwassen zijn.

Een vrouwelijke English Cream Golden Retriever varieert in hoogte tussen 20-22 inches.

Mannetjes variëren in hoogte tussen 22-24 inches.

Het gewicht van de Engelse Cream Golden Retriever valt tussen de 55-75 pond, afhankelijk van het mannelijke of vrouwelijke ras.

U kunt ook verwachten dat de Engelse retriever een groter en blokkeriger hoofd heeft dan de Amerikaanse Golden Retriever rassen.

Definiërende kenmerken van de Engelse Cream Golden Retriever

Het belangrijkste kenmerk van de English Cream Golden Retriever is zijn bleke vacht.

Verder zijn ze herkenbaar aan hun licht gebogen brede kop zonder prominente frontale of occipitale botten. Hun dikke, gevederde staarten zijn ook opmerkelijk voor het ras.

Golden Retrievers staan ook bekend om hun vriendelijke ogen en zachte uitdrukkingen in contrast met hun krachtige, stevige, symmetrische, evenwichtige bouw.

English Cream Golden Retrievers zijn zelfverzekerd en alert. Het zijn natuurlijke werkers en zeer intelligent.

Bovendien hebben Golden Retrievers zachte, zachte monden die wild en zelfs eieren kunnen dragen zonder de schaal te kraken.

English Cream Golden Retriever Temperament & Gedrag

Het Engelse Cream Golden Retriever temperament zal het puppygedrag behouden tot de volwassenheid, aangezien het ras langzaam rijpt, waardoor ze speels blijven.

Golden Retrievers zijn vriendelijk, extravert en enthousiast, en bovendien intelligent en zeer toegewijd aan hun menselijke tegenhanger.

Ze zijn geweldige jachtgezellen dankzij hun kalme houding en werkgevoel, vandaar dat het ras is ingedeeld in de jachthondengroep.

Hun slimheid, loyaliteit, en relaxte en liefdevolle karakter maakt ze goede familiehonden.

Daarnaast dient het hardwerkende ras ook als therapie-, dienst-, gids-, en zoek- en reddingshonden.

Golden Retrievers staan bekend om het frequent bezoeken van hondenevenementen en hondenshows, en ze houden van het buitenleven.

Met dat gezegd hebbende, zolang ze voldoende beweging krijgen, zijn English Cream Golden Retrievers ook comfortabel binnenshuis.

Verzorging & Algemene verzorging voor de English Cream Golden Retriever

De halflange vacht van de English Cream moet wekelijks worden verzorgd omdat ze regelmatig verharen.

Als ze één of twee keer per jaar hevig verharen, helpt dagelijks borstelen.

Af en toe een bad helpt ook bij het borstelen, maar zorg ervoor dat de vacht eerst droog is.

Als uw grootste zorg echter het reinigen is, raadt Dr. Caroline Coile in The Golden Retriever Handbook aan om de hond na het borstelen in bad te doen. Als het overtollige dode haar verwijderd is, is het gemakkelijker om met water en shampoo tot op de huid te reinigen.

Naast het verzorgen en schoonmaken van de vacht van uw English Cream Golden Retriever, moet u ook regelmatig de nagels knippen.

Het belangrijkste is dat Golden Retrievers kunnen worstelen met hun gewicht als ze niet goed gevoed worden. Houd daarom de voedselconsumptie in de gaten, inclusief het geven van traktaties met mate.

Meer informatie over de belangrijkste voedingsbehoeften voor uw English Cream Golden Retriever en aanbevolen voedingsmerken vindt u hier.

Als u specifiek op zoek bent naar hoe u uw English Cream Golden Retriever pups moet voeden, bekijk dan ons stuk gericht op de beste voeding voor Golden Retriever pups.

English Cream Golden Retriever Oefening & Training Behoeften

Golden Retrievers zijn actieve en energieke honden, dus ze moeten minstens twee uur per dag worden uitgelaten.

De Engelse Cream Golden Retriever doet het goed met consequente training. Traktaties kunnen worden gebruikt voor training, maar zoals eerder gezegd, zorg ervoor dat u ze niet overvoert.

Dankzij hun intelligentie in aanvulling op hun gretige mentaliteit, zijn Golden Retrievers gemakkelijk te trainen.

Laat uw English Cream Golden Retriever op jonge leeftijd socialiseren met mensen en andere huisdieren.

U kunt ook gehoorzaamheidstraining overwegen, waardoor u een band krijgt met uw Golden Retriever pups.

Er is geen limiet aan het soort oefening waar uw English Cream Golden Retriever van zal houden, waaronder zwemmen, apporteren, wandelingen, fietstochten, jachttochten, en meer.

Het is ook belangrijk om met een dierenarts na te gaan welke activiteiten de gewrichten en botten van de retriever kunnen schaden.

engelse crème golden retriever

Moet ik een Engelse crème Golden Retriever nemen?

Aangezien het actieve honden zijn met veel energie en beweging nodig hebben, zou een ideaal huis voor een English Cream Golden Retriever een groot huis zijn met een eigenaar die de tijd heeft om te spelen.

Het ras is ook geweldig met kinderen en andere huisdieren, waardoor ze goede familiehonden zijn.

Over het algemeen kosten Golden Retrievers tussen de 500 en 2500 dollar of meer. Verwacht dus dat de prijs van de English Cream Golden Retriever ergens in dat gebied zal vallen.

Op het moment van dit schrijven zijn de kosten voor English Cream Golden Retriever pups ongeveer $695 tot $1.500.

Heeft u een Engels Crème Golden Retriever?

Wat is de naam van uw puppy? Heb je een traditionele titel gekozen of iets uniekers?

Heeft u enig idee of English Cream Golden Retriever pups in enig opzicht verschillen van de donkere vacht Golden Retrievers?

Vertel ons over uw lichtgekleurde pelsbaby in de commentaren hieronder!

Referenties en verder lezen

 • De Amerikaanse Kennel Club
 • De Kennel Club UK
 • Het Instituut voor Hondenbiologie
 • Golden Retriever Club van Amerika
 • De Golden Retriever Club van Canada
 • Brown, B, Wat is precies een “Engelse” Golden Retriever?, Golden Retriever News voor Golden Retriever Club of America, 2009.
 • De la Riva, GT; Hart, BL; Farver, TB; Oberbauer, AM; Messam, LLM; Willits, LH, Neutering Dogs: Effects on Joint Disorders and Cancers in Golden Retrievers, PLOS Journal, 2013.
 • Coile, C Dr., The Golden Retriever Handbook, 2000.
 • Glickman, L; Glickman, N; Thorpe, The Golden Retriever Club of America National Health Survey, Purdue University School of Veterinary Medicine, 1998-1999.
 • Kennel Club en British Small Animal Veterinary Association Wetenschappelijk Comité, Samenvatting van de resultaten van het onderzoek naar de gezondheid van rashonden voor Golden Retrievers.
 • Lappin, M, GRF Research: Zeke Fund, Golden Retriever Foundation, 2018
 • Nordone, S, et al, Golden Retriever, Canine Health Information Center, 2009.
 • Hovan, R, Understanding Cancer in Golden Retrievers, Perspectives: Golden Retriever Club van Amerika, 2006