Engelse Bulldog: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Engelse bulldog, een ras dat symbool staat voor vastberadenheid en kracht, heeft een unieke geschiedenis en een onmiskenbaar uiterlijk. Maar wat maakt deze compacte hond met zijn kenmerkende “gekreukelde” gezicht en krachtige lichaamsbouw zo geliefd?

De Engelse Bulldog behoort tot de Molossisch-achtige honden en komt oorspronkelijk uit Groot-Brittannië. De krachtige honden zijn trouwe metgezellen van hun eigenaren en hebben een indrukwekkend uiterlijk, ondanks hun kleine formaat. In de FCI-standaard is de karakterhond te vinden in de FCI Group 2 Pinscher en Schnauzer – Molosser – Swiss Mountain Dogs en andere rassen Sectie 2.1 Molossoids, Duitse dog-achtige honden. Zonder werktest en met het standaardnummer 149.

Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog in het profiel

Profiel
Grootte: 31-40 cm
Gewicht: 22-25 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 2.1: Molossoïden, Duitse Dog-achtige honden
Land van herkomst: Groot-Brittannië
Kleuren: Fawn, Rood, Rood-Wit, Fawn-Wit, Grijs-Gestroomd, Gestroomd-Wit, Zwart, Zwartbruin
Levensverwachting: 8-12 jaar
Geschikt als: Metgezel en gezinshond
Sport: Behendigheid, trickdogging
Karakter: Vriendelijk, volgzaam, eigenwijs, sociaal
Outlet behoeften: Gemiddeld
Sabber potentieel hoog
Sterkte van het haar Gemiddeld
Onderhoud: klein
Vachtstructuur: fijn, kort, dicht en glad
Kindvriendelijk: liever ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Liever nee

Afkomst en raciale geschiedenis

De Engelse Bulldog is een van de oudste hondenrassen van de Verenigd Koninkrijk. Onderzoekers geloven dat de voorouders van deze honden al door de Kelten werden gefokt. In de oudheid werden deze honden zeer gewaardeerd en werden ze verkocht tot in Rome. Het hondenras werd gewaardeerd om zijn loyaliteit en moed. De Romeinen lieten de machtige honden vechten in de arena’s, meestal tegen andere dieren zoals wilde stieren of roofdieren, soms ook tegen slaven. De voorouders van de Engelse Bulldog werden verder gefokt en verspreid, voornamelijk in wat nu het Britse koninkrijk is. Zelfs de stichter van het Britse Rijk, koningin Elizabeth I, hield van deze honden en vormde het nog steeds bekende gezegde “vecht als een bulldog”.

De honden werden nog enige tijd gebruikt voor gevechten met andere honden, maar gedurende ongeveer 200 jaar werden de gevechten met de Engelse Bulldoggen verboden en werd de hond beschouwd als pure gezelschapshond en trouwe partner gefokt voor de Britse gentleman. Dit deed niets af aan de populariteit van de dieren, integendeel: het fokken werd verder gevorderd en de archetypische kenmerken van de Engelse Bulldog werden verder versterkt en veranderd. Dat is de reden waarom het ras vandaag de dag aan veel problemen lijdt. Toch hebben ze hun charme behouden. Dit komt ook tot uiting in de brede verspreiding van zijn naam. Er zijn veel sportclubs over de hele wereld die “Bulldog” in hun naam hebben, evenals motorfietsen en clubs.

Veel rassen hebben dezelfde stamvader als de Engelse Bulldog, die weer Populariteit van het ras Weergegeven. Naaste familieleden zijn onder meer boksers en Franse bulldogs. Ondertussen waarschuwen veel experts voor de Overteelt van de Engelse Bulldog en eisen een heroverweging in de fokkerij. Daarom is het erg belangrijk om zo’n bulldog alleen te kopen van een goede fokkerij, waarbij aandacht wordt besteed aan de gezondheid van de dieren.

Is de Engelse Bulldog een vechthond?

In de vroege prehistorie van het fokken werd de Engelse Bulldog ook gebruikt voor hondengevechten en gevechten tegen wilde dieren in de Arena van Rome. Later werden de honden echter niet meer gebruikt voor gevechten en leefden ze alleen als gezelschapshonden. Het zijn absoluut vreedzame honden en kunnen heel goed worden gehouden in de stad en in een gezin.

Natuurlijk karakter van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog heeft een vriendelijk karakter en is heel aaibaar. Het hondenras is nauw verbonden met de eigenaren en heeft veel aandacht nodig. Ondanks het indrukwekkende uiterlijk en de kracht zijn de Engelse Bullies zeer goedaardige honden. Mensen die tot zijn referentiekring behoren, groet de hond uitbundig en is ook met vreemden vriendelijk en open. Bij andere honden reageert hij meestal neutraal of vriendelijk. Waarbij: geen grote speler is. Over het algemeen is de Engelse Bulldog eerder het gezellige type hond dat graag op de bank ligt. Niettemin kan de sterke hond ook zijn territorium verdedigen en potentieel gevaar melden en razendsnel voor haar opbouwen. Daarom is een gedegen training erg belangrijk.

Het hondenras is een goede waarnemer en kan situaties goed inschatten. Ze blijft kalm en vriendelijk, zelfs tijdens hectiek en stress. Voor een hondensport kunnen de meeste Engelse Bulldoggen slechts in zeer beperkte mate worden gebruikt, omdat ze nu te overgefokt zijn en vaak te comfortabel zijn voor duurtraining.

Met kinderen is de Engelse Bulldog erg geduldig en kan zelfs worden gemotiveerd voor het ene of het andere spel, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat de hond niet overweldigd wordt. Zelfs in het dagelijks leven blijkt de stille krachtpatser betrouwbare metgezel, die ook zonder problemen naar kantoor kan worden gebracht. De Engelse Bulldog kan een goede beginnende hond Het is belangrijk op te merken dat er rekening wordt gehouden met de behoeften en dat er wordt gezocht naar goed onderwijs en socialisatie.

Uiterlijk

Engelse bulldog in het bos

De Engelse Bulldog heeft de neiging om overgewicht te hebben.

De Engelse Bulldog heeft een zeer karakteristiek uiterlijk. De kleine tot middelgrote hond heeft een compacte gedrongen lichaamsbouw met sterke spierpakketten. De nek van het dier is kort maar zeer sterk met brede schouders, waardoor de hond een wigvormige figuur Geeft. De achterpoten zijn smaller dan het schoudergebied en zijn desondanks zeer sterk voorzien van heldere spieren. Over het algemeen zijn de poten kort en door de grote kop lijkt de gang van de hond altijd een beetje omslachtig en waggelend. Hij heeft de neiging om overgewicht te hebben en ziet er een beetje mollig uit, zelfs als hij in het ideale gewicht zit. De grootte is niet vastgelegd in de rasstandaard, maar het gewicht wordt aanbevolen. Een mannetje moet na de Rasstandaard maximaal 25 kg en a moet 23 kg op de weegschaal brengen.

Dat Vacht van de Engelse Bulldog is erg kort zonder ondervacht en moet soepel en glanzend op het lichaam passen. Qua vachtkleuren is de rasstandaard erg open en zijn er diverse kleurencombinaties. Er zijn zowel monochrome als veelkleurige vachtkleuren in de Engelse Bulldog. Monochroom met een zwart gezichtsmasker heet Smut. Er zijn ook gestroomd, rood in verschillende tinten, fawn-bruin, wit en gevlekt als vachtkleur. De ogen zijn meestal donker.

Hoe ziet de Engelse Bulldog eruit?

De Engelse Bulldog is een gedrongen en sterke hond met een grote kop en brede schouders. Over het algemeen ziet hij er erg massief en indrukwekkend uit, ondanks zijn kleine lichaamsgrootte.

Indrukken van het hondenras

  • 3 Engelse Bulldog Puppies
  • Engelse Bulldog in de natuur
  • Engelse bulldoggen op het strand

Opleiding & houding van de Engelse Bulldog – Waar moet je op letten?

De Engelse Bulldog heeft een goede vertrouwensrelatie voor het onderwijs. Ze is soms erg onafhankelijk en eigenwijs en alleen met een goede verbinding zal ze de instructies van de eigenaar volgen. De Engelse Bulldog kan het zelfs heel goed doen Schakel over naar koppigals ze zich oneerlijk behandeld voelt. Het is belangrijk om alleen met positieve bekrachtiging te werken en te proberen de hond te motiveren. Bovendien Duidelijke regels zijn belangrijk in het dagelijks leven, kan de Engelse Bulldog zich hierop oriënteren. Hierdoor kan de hond, ondanks zijn koppigheid, goede gehoorzaamheid tonen in het dagelijks leven en zijn volledige charme ontwikkelen. Zijn eigenaar moet niettemin wennen aan de eigenaardigheden van zijn hond en bereid zijn om geen perfect gehoorzame metgezel te hebben.

Ondanks zijn eigenaardigheden is het een bijzonder goede Gezinshond, die een hoog niveau van sociale competentie heeft. Zijn vrolijke karakter en zijn ontspannen karakter maken hem een goede metgezel en een trouw familielid. In de regel heeft hij geen jachtDtrieb en is zelden dominant.

Hoe groot wordt een Engelse Bulldog?

Er is geen vaste maat voorgeschreven in de norm, gemiddeld zijn ze ongeveer 30 tot maximaal 40 cm lang.

Voeding van de Engelse Bulldog

Engelse Bulldog met puppy's

Engelse bulldogs zijn goede eters die vaak een speciaal voedsel nodig hebben.

De Engelse Bulldog is sterk vatbaar voor overgewicht, dus de eigenaar moet zeer let goed op de hoeveelheid voedsel. Omdat de dieren al een slechte gezondheid hebben als gevolg van overteelt, daarom moeten problemen veroorzaakt door obesitas worden vermeden. Hij is een goede eter en zal nooit eten laten staan, maar eerder smeken om meer beloningen.

Er zijn enkele vertegenwoordigers van de Engelse Bulldogs, die speciale intoleranties helling. Daarom hebben ze vaak behoefte aan Speciaal voer. Over het algemeen mag de Engelse Bulldog alleen voedsel van hoge kwaliteit krijgen, dat een hoog vleesgehalte heeft en vrij is van onnodige additieven. Het is ook belangrijk voor de Engelse Bulldog om puppyvoer te kopen totdat het minstens acht maanden oud is. Vanaf de leeftijd van ongeveer zeven jaar moet u overschakelen naar een aanvaardbaar seniorenvoedsel. Het voer mag niet te energierijk zijn, want de Engelse Bulldog is een vrij gezellige hond en neemt toe met te energierijk voer.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

De Engelse Bulldog is een Slachtoffers van moderne hondenfokkerij. De dieren zijn tijdens het fokken zo veranderd dat ze slechts vaag doen denken aan de behendige en krachtige voorouders in de Arena van Rome. Niet alleen het uiterlijk van het dier werd veranderd, maar helaas werd ook de gezondheid van de dieren sterk beïnvloed. Pas in 2009 werden de ernstige problemen van het ras serieus genomen en paste de Kennel Club in Londen de regels voor de fokkerij aan om weer gezondere honden te fokken en wat meer terug te keren naar de oude vorm van de dieren. Zo is de ernstige neusrimpelswelke Ademhalingsproblemen en huidontsteking lood, verboden. De neus mag niet verder naar achteren worden gefokt en er mag geen overdreven onderbeet zijn. Helaas houden niet alle fokkers zich aan de richtlijnen, dus de eigenaar moet bij het kiezen van de fokker goed op de gezondheid van de dieren letten.

Onder de mogelijke gezondheidsproblemen bij de Engelse Bulldoggen zijn voornamelijk Ademhalingsproblemen, hartproblemen en huidontsteking in acht te nemen, daarnaast zijn er Problemen met de ogen en gewrichten.

Zelf er zijn problemen met geboortes, zodat ze de pups maar heel zelden op natuurlijke wijze kunnen baren en vaak met een keizersnede geboren moeten worden. De paringshandeling vindt plaats met behulp van de dierenarts en niet meer op een natuurlijke manier, omdat de zware mannetjes niet meer goed op de.
Vanwege deze vele problemen levensverwachting wordt verkort van honden duidelijk. Terwijl een gezonde Engelse Bulldog van een goede fokker best tien tot twaalf jaar oud , de overgefokte dieren zijn slechts ongeveer zeven jaar oud en lijden meestal hun hele leven.

Wanneer is een Engelse Bulldog volgroeid?

De Engelse Bulldog is met ongeveer acht maanden volgroeid.

Verzorging van de Engelse Bulldog

De zorg voor een Engelse Bulldog verkeert in goede gezondheid niet erg duur. De rustige honden hebben een korte vacht, die alleen van tijd tot tijd geborsteld zou moeten zijn. De oren en ogen moeten regelmatig door de eigenaar worden gecontroleerd, zodat ontstekingen vroegtijdig worden opgespoord en behandeld. Anders kan de hond vrijelijk zijn voorkeuren nastreven en heeft hij heel weinig zorg van zijn eigenaar nodig. Als het dier echter lijdt aan een van de verschillende ziekten, is de zorginspanning aanzienlijk hoger. Eigenaren moeten zich hiervan bewust zijn voordat ze beslissen over een Engelse Bulldog.

Engelse Bulldog Activiteiten en Training

Engelse Bulldog buiten

De Engelse Bulldog blijft graag de hele dag op de bank zitten, maar dagelijkse wandelingen zijn een must.

De Engelse Bulldog is een trouwe metgezelTer en knuffelige huisgenoot. Ze stelt geen hoge eisen aan haar baasje en is vooral tevreden met een comfortabele slaapplaats, maar de hondeneigenaar moet zijn dier inspireren tot regelmatige activiteiten. Dit bevordert de band tussen mens en hond, versterkt de gezondheid van het dier en voorkomt obesitas. Dagelijkse wandelingen zijn een must en als de Engelse Bulldog fit en gezond is, kan ze ook een hondensport beoefenen. Er moet gekozen worden voor rustige sporten, zoals longeren of speuren. Hij geniet van interacties met zijn eigenaar, maar heeft ze niet per se nodig. Hij is ook tevreden met regelmatige wandelingen.

Heeft ook de Engelse Bulldog nodig geen groot appartement met tuin. Integendeel, dit hondenras kan zonder problemen in een klein appartement worden gehouden. Het is echter belangrijk dat: hij hoeft niet veel trappen te lopen. Deze beweging, die onnatuurlijk is voor de hond, belast het dier en vooral zijn gewrichten.

Lange wandelingen zijn de ideale bezigheid voor de Engelse Bulldog, maar het is vooral belangrijk om in de zomer wordt ervoor gezorgd dat de dieren niet overweldigd worden. In geval van extreme hitte mogen alleen de noodzakelijke wandelingen met voldoende water worden ondernomen.

Anders is de Engelse Bulldog het liefst dicht bij zijn mensen en laat hij zich knuffelen en indommelen op de bank. Ze is een hond voor consequente mensen die geen atleet willen.

Goed om te weten: Speciale kenmerken van de Engelse Bulldog

De Engelse Bulldog is een zeer populaire hond, die al in sommige sterren en in veel films heeft gespeeld. Hij is een trouwe metgezel van veel mensen uit de Britse middenklasse en ook in Duitsland geniet de Engelse Bulldog grote populariteit. Het is momenteel ook de kern van onderzoek op het gebied van hondenfokkerij. Het fokken van de Engelse Bulldog is zeer controversieel en veel dierenrechtenactivisten pleiten voor een fokverbod, omdat zij fokken beschouwen als martelen. Er zijn nu fokkers die zeer goed letten op de gezondheid van de dieren, maar helaas zijn ze nog steeds in de minderheid en het is echt moeilijk om een gezonde hond te vinden.

Is de Engelse Bulldog een lijsthond?

Nee, de Engelse Bulldog is geen lijsthond, hoewel sommige federale staten de dieren als lijsthonden hebben geclassificeerd, hoewel ze niet officieel voorkomen in de lijst met gevaarlijke honden. Het is daarom raadzaam om uw gemeente te vragen hoe het ras wordt geclassificeerd voordat u een Engelse Bulldog koopt.

Nadelen van de Engelse Bulldog

3 Engelse Bulldog Puppies

Veel Engelse bulldoggen lijden aan erfelijke ziekten, daarom moet je bij het kopen goed letten op het type fokkerij.

De Engelse Bulldog is een zeer zachte en trouwe metgezel, wat een goede beginnende hond is, al kan hij ook koppig zijn. Toch heeft de Engelse Bulldog een paar nadelen. Dit is de Bullie geen sportieve hond en wil meestal gewoon gaan wandelen en een beetje ravotten met hun mensen.

Dieren van dit ras kunnen heel goed alleen blijven, maar zoek nabijheid bij elke gelegenheid van hun mensen en hun aandacht te bevorderen. Ze zijn soms koppig en koppig als ze een bevel niet begrijpen of zich oneerlijk behandeld voelen. De Engelse Bulldog neigt naar Overgewicht, omdat het erg verslonden is. Ze kan krachtig om voedsel bedelen en moet daartoe strikt worden gecontroleerd.

Wat ook moet worden aangepakt, is de gezondheid van de dieren. Veel Engelse Bulldoggen hebben last van Erfelijke ziekten. Dit is een groot nadeel voor het ras, omdat de dieren soms een leven lang lijden en nog steeds door de fokkers in een ongezonde richting worden gedreven.

Hoe oud worden Engelse Bulldoggen?

De levensverwachting van deze dieren hangt sterk af van hun gezondheid. Een gezonde Engelse Bulldog kan tussen de tien en twaalf jaar oud worden, terwijl een Bulldog met reeds bestaande aandoeningen slechts ongeveer zeven jaar oud wordt.

Past de Engelse Bulldog bij mij?

De Engelse Bulldog is een uitgesproken comfortabele hond, die graag op een zachte bank ligt en zich laat verwennen door zijn baasje. Hoewel hij afstamt van de krachtige honden uit de Romeinse arena en nog steeds een sterke lichaamsbouw heeft, is hij een evenwichtige hond. Hij heeft weinig problemen en is zeer geschikt voor beginners die bereid zijn om aan de koppigheid van de hond te werken.

Als u geïnteresseerd bent in een Engelse Bulldog, moet u voorbereid zijn op hoge veterinaire kosten want de dieren zijn helaas vaak ziek. Degenen die zich dit kunnen veroorloven, hebben een zeer trouwe metgezel en kennen een echte karakterhond aan hun zijde. Het is niet alleen een goede hond voor beginnersmaar ook voor senioren en gezinnen met kinderen. Met kinderen is hij erg geduldig en kan hij ook met hen ravotten, maar zorg ervoor dat de hond niet overweldigd wordt.

Is de Engelse Bulldog gevaarlijk?

Nee, de Engelse Bulldog heeft geen verhoogd potentieel voor agressie en is een normale hond. Ze zijn compatibel met andere honden, kinderen en de meeste andere dieren.

Rasinformatie van de Engelse bulldog

De Engelse bulldog is een middelgroot ras met een krachtige en compacte bouw. Ze hebben een brede borst, sterke schouders en een korte, staart. Hun kop is groot en vierkant met kenmerkende rimpels en vouwen.

Conclusie

De Engelse bulldog is een ras vol contrasten. Ondanks hun ruwe uiterlijk en strijdlustige verleden zijn ze nu liefdevolle, rustige gezelschapshonden die uitblinken als familiehuisdier. Met de juiste zorg en aandacht kan een Engelse bulldog een geweldige toevoeging zijn aan elk huishouden.

Veelgestelde vragen

1. Zijn Engelse bulldogs goede gezinshonden?

Ja, Engelse bulldogs staan bekend om hun liefdevolle en vriendelijke aard en zijn vaak uitstekend met kinderen.

2. Hoeveel beweging heeft een Engelse bulldog nodig?

Hoewel ze niet zoveel beweging nodig hebben als sommige rassen, hebben Engelse bulldogs nog steeds dagelijkse wandelingen nodig om gezond te blijven.

3. Wat zijn de gezondheidsproblemen van Engelse bulldogs?

Engelse bulldogs kunnen vatbaar zijn voor een aantal gezondheidsproblemen, waaronder heupdysplasie, ademhalingsproblemen en huidproblemen.

4. Hoe lang leeft een Engelse bulldog?

De gemiddelde levensduur van een Engelse bulldog is ongeveer 8 tot 10 jaar.

5. Wat is het temperament van een Engelse bulldog?

Engelse bulldogs worden vaak omschreven als vriendelijk, moedig en kalm. Ze zijn loyaal aan hun familie en zijn over het algemeen goed met andere huisdieren.