Dwergschnauzer: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Zwergschnauzer is een hondenras afkomstig uit Duitsland. Het is toegewezen aan FCI Group 2, Pinscher en Schnauzer Group, en Sectie 1.2, Schnauzer Section. De dwergschnauzer is, samen met de Mittelschnauzer en de Riesenschnauzer, een van de drie variëteiten van de Schnauzer. De Duitse dwergschnauzer is opgenomen in het register van de FCI onder het standaardnummer 183 en staat genoteerd op de lijst van gedomesticeerde honden. Schnauzers staan bekend om hun dichte, borstelige wenkbrauwen en snor.

De vriendelijke honden worden gerekend tot de werkhondenrassen en worden vaak gebruikt als hulphonden bij de politie, douane of hulpverlening.

Dwergschnauzer

Dwergschnauzer in het profiel

Profiel
Grootte: 30-36 cm
Gewicht: 5,5-9 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 1: Pinscher en Schnauzer
Land van herkomst: Duitsland
Kleuren: Zwart, Wit, Zwart-Grijs, Zout-Peper, Zwart-Zilver
Levensverwachting: 12-15 jaar
Geschikt als: Appartement, metgezel en gezinshond
Sport: Gehoorzaamheid, behendigheid, tracking werk, mantrailing
Karakter: Intelligent, attent, vriendelijk, gehoorzaam, onverschrokken, pittig
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel: klein
Sterkte van het haar: vrij laag
Onderhoud: vrij hoog
Vachtstructuur: pezig, hard, dicht, ruw
Kindvriendelijk: Gemiddeld
Gezinshond: ja
Sociaal: Gemiddeld

Afkomst en raciale geschiedenis

Dwergschnauzer puppy

De geschiedenis van de dwergschnauzer is vergelijkbaar met die van de schnauzer.

De dwergschnauzer is nauw verwant aan de Pinscher. Het enige verschil zit hem in de vachtstructuur. In het verleden werden schnauzers over het algemeen aangeduid als Ruwharige Pinschers en werden pas later erkend als een apart ras. De dwergschnauzer is een van de drie variëteiten van de Schnauzer. Naast de middelste en reuzenschnauzer is de dwergschnauzer de kleinste variant van de Duitse schnauzer. De rasgeschiedenis van de dwergschnauzer komt overeen met die van de schnauzer in het algemeen, omdat de kleinste variant van het ruwharige ras alleen Geselecteerd gefokt sinds 1880 Wordt.

De Schnauzer heeft zijn Oorsprong in Württemberg en is een van de oudste Duitse hondenrassen. Het heeft zich ontwikkeld uit de middeleeuwse beverhond en verschillende lokale herdershonden. De Schnauzer fungeerde als een Stalhond en Rattenvangers. Als een zogenaamde “Rattler” moest hij huis en tuin ontdoen van knaagdieren. In 1895 werd de Pinscher-Schnauzer-Club opgericht, waarin de dwergschnauzer werd vermeld als een ruwharige dwergpinscher.

De dwergschnauzer was 1955 officieel erkend door de FCI. De nieuwste rasstandaard werd in april 2007 in vier verschillende talen gepubliceerd. De dwergschnauzer wordt erkend als een subcategorie van de schnauzer.

Essentie & karakter van de dwergschnauzer

De essentie van de dwergschnauzer wordt gekenmerkt door Vriendelijkheid en intelligentie. Van de kleine honden is bekend dat ze erg toegewijd en door mensen gebonden zijn. In Duitsland is de dwergschnauzer een van de 25 meest populaire hondenrassen en overtuigt met zijn charmante aard en onafhankelijke karakter. Hoewel de honden erg loyaal en grappig zijn, hebben ze ook een zeer onafhankelijke en behendige geest.

De dwergschnauzer is Sterk van karakter en zelfverzekerd en ontmoet zijn omgeving met trots en humor. Bovendien is de kleine Schnauzer erg Kindvriendelijk en is zeer geschikt als gezinshond. Hij is robuust en geduldig en doorstaat ook een turbulent dagelijks leven. De kleine krachthondjes zijn zeer veelzijdig en slim. De dwergschnauzer is een echte alleskunner, die graag in het centrum van de actie staat en de tijd met zijn gezin erg waardeert. De brutale honden houden ervan om samen met zijnnem eigenaar het gebied.

Vergeleken met vreemden is de dwergschnauzer eerder verdacht en gereserveerd. Hoewel hij onverschrokken is en geen agressief gedrag vertoont, ontmoet hij vreemden zorgvuldig en opmerkzaam.

Zijn dwergschnauzers blaffers?

Dwergschnauzers maken graag gebruik van hun stemapparaat. Maar met de juiste opleiding kan de hond worden gespeend van blaffen in ongewenste situaties. Geduld en training is hier de sleutel tot geluk.

Uiterlijk van de dwergschnauzer

Dwergschnauzer op weide

Kenmerkend voor het uiterlijk van de dwergschnauzer is die voor schnauzers in het algemeen typische snor En de borstelige wenkbrauwen. De dwergschnauzer is een miniatuurafbeelding van zijn grote familielid, de reuzenschnauzer. De lichaamsbouw van het hondje is sterk en toch piekfijn. Volgens de standaard is het eerder gedrongen dan slank en heeft het krachtige benen en een rechte staart. De honden bereiken een maximale hoogte van 38 cm. hebben een schofthoogte van 30 tot 35 cm, terwijl mannetjes 33 tot 38 cm lang zijn. Het lichaamsgewicht van de dwergschnauzer ligt in de volwassen toestand tussen vier tot acht kilogram, afhankelijk van de lichaamsbouw en het geslacht van de hond.

De vacht van de hond is uitsluitend ruwharig en van harde structuur. Het is kort aan de achterkant en taille, terwijl het langer wordt vastgehouden aan de benen en buik. Volgens de standaard kan de vacht de kleuren zwart, peperzout, zwart-zilver of wit aannemen. Slechts ongeveer zeven procent van de dwergschnauzerpups is echter wit. Als de hond monochroom is, neemt de ondervacht ook dezelfde vachtkleur aan als de toplaag. De dichte ondervacht beschermt de dwergschnauzer tegen elke Weersomstandigheden en maakt van het hondje een robuuste avonturier. Het gezicht van de kleine Schnauzer wordt gekenmerkt door zijn wenkbrauwen en de ras-typische snor. De kleine kantelbare oren zitten hoog op het hoofd en vallen brutaal naar voren.

Hoe groot worden dwergschnauzers?

Een dwergschnauzer bereikt een stokmaat tussen de 30 en 38 cm, met een gewicht tussen de vier en acht kg. De werkelijke lengte is geslachtsafhankelijk en varieert van hond tot hond.

Indrukken van het hondenras

Opleiding & houding van de dwergschnauzer – Waar moet je op letten?

De opleiding van de dwergschnauzer moet Gevolg en geduld volgen. De intelligente honden meestal snel leren en vind plezier in het werken met hun eigenaar. Het onafhankelijke karakter van de kleine Schnauzer kan de plannen echter soms dwarsbomen. Omdat de dwergschnauzer zo brutaal en nieuwsgierig als vriendelijk en kalm lijken.

Met het onderwijs moet al te starten in puppyleeftijd. Socialisatie moet ook heel vroeg plaatsvinden, zodat de hond zoveel mogelijk verschillende mensen, dieren en situaties leert kennen. Dit zorgt ervoor dat de dwergschnauzer later rustig en rustig handelt wanneer hij in een onbekende situatie komt. Net als veel andere honden laat de dwergschnauzer zich graag zien luid geblaf op. Zodat dit niet uit de hand loopt en de kleine schnauzer een blaffer wordt, moet het blaffen ook vanaf het begin worden gecorrigeerd in ongewenste situaties.

De houding van de kleine Schnauzer is relatief eenvoudig. De honden zijn zeer aanpasbaar en passen goed in het gezin. De dwergschnauzer zit vooral in de Duitstalige landen een populaire gezinshond, die overtuigt met zijn brutale en open aard, maar ook met zijn gehechtheid en zijn trouwe aard. De kleine Schnauzer kan echter ook als pure worden gebruikt BZweefvliegende of werkhond worden bewaard. De dwergschnauzer voelt zich echter het meest op zijn gemak in een harmonieus gezin dat graag voor hem zorgt. Zijn sociale en gesloten karakter maakt de Schnauzer ook een liefdevolle speelkameraadjes voor de jongste leden van het gezin.

De dwergschnauzer heeft behoefte minstens twee uur beweging en overdag sporten. De honden zijn van sportief karakter en graag de wereld ontdekken. Ook voor mentale werkdruk moet worden verzorgd. De intelligente aard van de dwergschnauzer is vaak bezet. Voor dit doel zijn intelligentiespellen voor honden of gehoorzaamheidstraining bij uitstek geschikt. Als de dwergschnauzer fysiek genoeg wordt uitgedaagd, is een houding in het appartement mogelijk, anders moet hij in een Huis met mogelijkheid om op te raken worden bewaard.

Wanneer is een dwergschnauzer volgroeid?

Een dwergschnauzer is volgroeid op de leeftijd van 8 tot 12 maanden.

Voeding van de dwergschnauzer

Het dieet van de dwergschnauzer en de houding is relatief eenvoudig. Als atleet heeft de kleine Schnauzer echter een hoog eiwitgehalte in zijn voering. Eiwit zorgt voor een optimale toevoer van de spieren van de hond en ondersteunt de celstofwisseling. Daarnaast is eiwit belangrijk voor het onderhoud en Spieren opbouwen verantwoordelijk. Omdat de dwergschnauzer graag traint en zijn spieren normaal gesproken worden blootgesteld aan frequente stress, moet het gevoede voedsel een hoog aandeel hoogwaardige eiwitten bevatten.

De dwergschnauzer kan ook Barf gevoed worden. BARF is een dieet waarin voornamelijk rauw, biologisch vlees wordt gevoerd, in combinatie met groenten, Fruit, vlokken en hoogwaardige oliën. De toevoeging van oliën kan aanzienlijke gezondheidsvoordelen voor de hond opleveren. Bijvoorbeeld een uitstekende aanvoer van omega 3 en 6 vetzuren, zoals het geval is bij de toediening van zalmolie. Als u niet zelf voor de hond wilt barfen of koken, kunt u een Mengsel van droog en nat voedsel voeden. Het mag nooit uitsluitend droog of nat voedsel worden gevoerd om de spijsvertering van de hond niet te overbelasten. Veel honden hebben last van diarree door het zuiver voeren van natvoer.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Een gezonde dwergschnauzer heeft eene Levensverwachting tot 14 jaar. Helaas is dit hondenras, net als veel van zijn familieleden, ook Erfelijke ziekten onthutst. Maar de kleine honden worden beschouwd als zeer robuust en resistent en worden zelden ziek. In dit ras, genetische Disposities voor Progressieve retinale atrofie (PRA)), patella luxatie (PL) of Epilepsie. Slechts een fractie van de dwergschnauzers ontwikkelt echter epilepsie.

De kleine hond is over het algemeen gevoelig voor oogziekten. Dit komt door de gebrek aan productie van traanvocht, wat vaak het geval is bij dit ras. Om deze reden lijdt de dwergschnauzer bovengemiddelde frequentie van oogontsteking of andere soorten infecties van het visuele apparaat. Daarom kan het nodig zijn om de dierenarts van vertrouwen vaker te bezoeken. Maar afgezien van terugkerende pijntjes en kwalen, is de dwergschnauzer een robuuste kleine atleet.

Hoe oud worden dwergschnauzers?

Dwergschnauzers hebben een maximale levensverwachting van 14 jaar.

Verzorging van de dwergschnauzer

Vanwege zijn lange en bossige vacht kan de verzorging van de dwergschnauzer soms een beetje uitgebreider zijn. Regelmatig borstelen is essentieel bij het houden van een dwergschnauzer. De ruwe vacht moet ook twee tot vier keer per jaar gesneden en gesneden worden. Het is zinvol om contact op te nemen met een professionele hondentrimmer die over de nodige kennis en de juiste middelen beschikt. Op deze manier kan de vacht op een soortgeschikte manier worden gesneden en kan de Ondervacht ingedikt worden. Onder bepaalde omstandigheden kan trimmen ook zelf worden geleerd. Er zijn zelfs speciale cursussen waar het juiste snijden en trimmen kan worden geleerd.

Een belangrijk kenmerkOnderdeel van de hondenverzorging is ook de regelmatige controle van ogen, slijmvliezen en genitale gebied. Indien nodig moeten vreemde voorwerpen worden verwijderd, zodat ontsteking en infectie niet kunnen optreden. Afscheiding en afscheidingen moeten worden weggeveegd en in gedachten worden gehouden. Oogontsteking in de dwergschnauzer is onder andere te herkennen aan waterige en rode ogen.

Dwergschnauzer – Activiteiten en Training

Dwergschnauzer avondzon

De dwergschnauzer is slim, attent en geïnteresseerd tijdens de training.

Door zijn intelligente geest De dwergschnauzer is geschikt voor vele activiteiten en verschillende soorten hondentraining. Na het invullen van de Basisopleiding wat met elke hond in een goede hondenschool moet worden gedaan, kan op vele andere manieren met de dwergschnauzer worden getraind. De kleine Schnauzer kan worden gebruikt als Metgezel, beschermings- of zoekhond getraind worden. Training voor Therapiehond is mogelijk. Vaak vindt de dwergschnauzer zijn gebruik als een Snuffelhond voor douane en leger. Vaker worden echter de grotere variëteiten van de Schnauzer gebruikt als werkhonden.

In de training zelf, de ruwharige Schnauzer geïnteresseerd, slim en attent op. Hij volgt graag de commando’s van zijn handler op en vindt vreugde in het werk zelf. Zijn brutale en speelse karakter maakt het ouderschap soms tot een leuk avontuur. Het is belangrijk dat de dwergschnauzer vanaf het begin bewust wordt gemaakt waar in het peloton hij zichzelf moet classificeren en waar zijn grenzen liggen. Consistentie en geduld zijn essentieel voor training met de dwergschnauzer.

De kleine Schnauzer staat ook graag aan de start voor andere activiteiten. De sportieve hond begeleidt graag de Fietsen, paardrijden, skeeleren of wandelen. Hij houdt ervan om in de natuur te zijn en op avontuur te gaan. Omdat de dwergschnauzer zich erg op zijn mens oriënteert en graag samen met zijn roedel de wereld ontdekt.

Hoeveel kost een dwergschnauzer?

De prijs van een raszuivere dwergschnauzer varieert van fokker tot fokker. Prijzen beginnen meestal vanaf €1.000. De werkelijke prijs is afhankelijk van de stamboom en het foksucces van de fokker.

Goed om te weten: Speciale kenmerken van de dwergschnauzer

Goed nieuws voor hondenhaarallergiepatiënten: de dwergschnauzer schuurt heel weinig en is onderworpen aan geen seizoenswisseling van vacht. Vaak kunnen allergiepatiënten goed overweg met honden van dit hondenras en hebben ze minder klachten. De kleine Schnauzer is daarom geschikt voor hondenbezitters met een lichte hondenhaarallergie. Mensen met een ernstige allergie mogen echter geen dwergschnauzer houden.

Nadelen van de dwergschnauzer

De robuuste en resistente dwergschnauzer brengt nauwelijks nadelen met. Hij werkt ijverig, leert snel gehoorzaamheid en integreert goed in roedel en familie. Als je echter niet veel zin hebt om met de hond om te gaan of vaak het huis uit bent, moet je geen dwergschnauzer kopen. De mensgerichte hond houdt ervan om het centrum van het gezin te zijn En hij blijft niet graag alleen. Met een beetje oefening kunnen zelfs honden van dit ras echter veilig tot vijf uur alleen blijven.

Een nadeel is de Schors: Als de dwergschnauzer hier niet vanaf het begin van wordt gespeend, kan het heel goed gebeuren dat het hondje verandert in een echte blaffer ontwikkeld. Het is daarom noodzakelijk dat het ongewenste blaffen al in de puppyleeftijd wordt gecorrigeerd. Onder bepaalde omstandigheden moet de houding van een dwergschnauzer vooraf met buren worden verduidelijkt.

Past de dwergschnauzer bij mij?

De dwergschnauzer heeft in ieder geval een Eigenaar die van beweging houdt en brengt graag tijd door in de natuur en met het gezin. De dwergschnauzer is een vriendelijke en ruimdenkende hond die een actieve en speelse geest Bezit. De eigenaar moet er graag mee omgaan en bereid zijn om veel te doen Tijd in wandelingen, verzorging en oefening en ravotten om te investeren met zijn viervoeter.

Dwergschnauzer in rasportret

De dwergschnauzer voelt zich het prettigst in een gezin met of zonder kinderen.

Sinds die het houden en opvoeden van de dwergschnauzer is eenvoudig en meestal ongecompliceerd, de dwergschnauzer is ook bekend als Beginnende hond geschikt. Het is echter belangrijk om bereid te zijn om intensief met de hond om te gaan. De dwergschnauzer moet Absoluut mentaal en fysiek voldoende ondersteund worden. De sociale honden zijn niet geschikt om in een kennel of in de tuin te houden. Je hebt de Contact met uw mantelzorger. Daarnaast is de kleine Schnauzer niet geschikt voor huishoudens waarin hij veel tijd alleen doorbrengt. Hoewel het mogelijk is om de dwergschnauzer te laten wennen aan het alleen zijn, maar voor singles die de hele dag het huis uit zijn, is de kleine schnauzer zeker niet geschikt. De dwergschnauzer voelt zich het meest comfortabel in een Gezin met of zonder kinderen, waarin hij vaak wordt behandeld.