Duitse Herder Rottweiler Mix Raseigenschappen, Verzorging en Activiteitsbehoeften

Duitse Herder Rottweiler Mix - Uw complete gids

Geweldige Duitse Herder Rottweiler mix honden zijn slim, beschermend en moedig waardoor ze geweldige waakhonden, waakhonden en metgezellen zijn voor sommige levensstijlen en gezinnen. Bekend als de Shepweiler, Rottweiler Shepherd, Rottie Shepherd, of zelfs Shottie, hebben deze hybride designer honden een grote, stevige bouw en een zelfverzekerde houding. Duitse Herder Rottweiler mixen kunnen 115 pond in gewicht bereiken, worden tot 27 inch groot en leven ongeveer 12 jaar. Deze kalme, stabiele honden zijn gevoelig voor verlatingsangst, kauwen, graven en kunnen koppig zijn. Maar ze zijn ook aanhankelijk, trouw en doen het uitstekend met positieve training. Vandaag delen we veel voorkomende Duitse Herder Rottweiler mix eigenschappen, gedragingen en mogelijke persoonlijkheidsfouten! Deze sterk verharende hond heeft veel verzorging nodig, maar hun vacht is over het algemeen kort, dus knippen of knippen is niet nodig.

Inhoud

De Duitse Herder Rottweiler mix is een hond met vele namen! Vandaag helpen we je om hun behoeften aan beweging, voeding en algemene verzorging te begrijpen, zodat je nieuwe hond gezond blijft en zo lang mogelijk leeft.


Wat is een Duitse Herder Rottweiler Mix?

Een Duitse Herder Rottweiler Mix is een designer ras. Het is het resultaat van de kruising van een raszuivere Duitse Herdershond (GSD) met een raszuivere Rottweiler. Twee van de meest populaire en erkende hondenrassen!

De Duitse Herdershond staat op de tweede plaats van meest populaire rassen. Met de Rottweiler als negende meest populaire ras. Maar voordat we de kenmerken van de Rottweiler Duitse Herder mix kunnen begrijpen, moeten we eerst zijn afkomst bespreken.

Duitse Herder x Rottweiler - Een complete gids voor de Duitse Herder Rottweiler mix: Persoonlijkheid, temperament en kenmerken.

Waar komt de Duitse Herder Rottweiler Mix vandaan?

De Duitse Herdershond is een lid van de herdersgroep van rassen. Andere herkenbare kenmerken van de Duitse Herdershond zijn de schuine heupen, gehurkte achterpoten, grote en alerte oren. Evenals extreme toewijding aan hun menselijke metgezel of handler. Ze worden vaak gebruikt als waak- of diensthond.

De Rottweiler is een lid van de werkgroep van rassen. Algemeen wordt aangenomen dat Rottweilers werden gefokt als betrouwbare werk- of waakdieren. Hun compacte maar behendige lichaamsbouw zorgt voor meer kracht en uithoudingsvermogen.

Duitse Herder Rottweiler Mix Temperament

Een van de meest voorkomende zorgen over de aanschaf of adoptie van een grote hond is hun temperament.

Aangezien de Duitse Herder Rottweiler hybride geen zuiver ras is, kan zijn temperament alleen worden aangenomen op basis van het karakteristieke temperament van zijn ouderrassen. Door de aard van zijn ouderrassen kan het temperament van de Duitse Herder Rottweiler mix een gevoelig onderwerp zijn.

De Duitse Herdershond wordt vaak gezien als een agressieve hond, waarbij deze eigenschap wordt gebruikt in een politie K-9 functie. Het is echter belangrijk op te merken dat deze diensthonden alleen agressief zijn als hun geleider hen daartoe aanzet.

Als metgezel heeft de Duitse Herder het potentieel om agressie te vertonen naar andere honden of zelfs mensen. De Duitse Herder kan agressief gedrag vertonen als hij voelt dat zijn eigenaar of huis wordt bedreigd. Vooral wanneer een vreemde hond of mens zijn “territorium” betreedt.

Net als de Duitse Herder staat de Rottweiler bekend als een bijzonder agressief ras. Dit beeld wordt niet geholpen door veel voorkomende gevallen van Rotties die kinderen of andere voorbijgangers aanvallen. Omdat dit ras is ontstaan als waakhond, worden Rotties beheerst door hun aard om te beschermen wat “van hen” is, evenals hun huis.

Honden van het Duitse Herder Mix ras kunnen verschillende uiterlijke kenmerken en temperamenten hebben.

Is een Duitse Herder Rottweiler Mix een goede gezinshond?

Voordat een kruising Duitse Herder Rottweiler wordt aangeschaft, moet speciale aandacht worden besteed. Beide ouderrassen zijn groot en energiek, dus een hybride pup zal veel ruimte nodig hebben om te spelen en te groeien.

Bovendien kunnen ze veel borstelen nodig hebben als ze de langere vacht van de Duitse Herder hebben, en u zult uw huis veel moeten schoonmaken tijdens het verharingsseizoen.

Je moet ook voorbereid zijn op elleboog- of heupdysplasie, een veel voorkomende ziekte die beide ouderrassen treft. Zorgvuldige controle van hun dieet en gewicht zal verplicht zijn.

Zijn Duitse Herder Rottweiler Mixen Kindvriendelijk?

Bovendien staan zowel Rottweilers als Duitse Herders bekend om hun potentieel agressieve aard, dus een zorgvuldige behandeling en gehoorzaamheidstraining vanaf jonge leeftijd is ook een must, vooral als het gaat om een groter ras. Ze zijn misschien geen goede kandidaten voor huizen met andere dieren of kinderen.

Als u echter de ruimte hebt voor een grote en speelse hond, de tijd en toewijding om ze goed te socialiseren en te trainen. En je kunt hun intelligentie goed gebruiken. Dan kan een Duitse Herder Rottweiler Mix uw volgende huisdier zijn! Zorg er wel voor dat beide ouders een goed temperament hebben en volledig op hun gezondheid zijn getest.

Duitse Herder Rottie Mix Puppies Lijken wel of niet op de traditionele Rottweiler

Duitse Herder Rottweiler Mix Hoogte en Gewicht

Dus, zal een Duitse herder en Rottweiler mix opgroeien tot een grote hond? Het antwoord is zeer zeker ja.

Het Duitse herdersras staat bekend om zijn grote gestalte. 24-26 inches bij de schouder. Hij is middelgroot, maar met een goed gespierd lichaam en een diepe borstkas. GSD’s kunnen 49 tot 88 pond zwaar worden. Rotties zijn veel groter in omvang, worden meestal 77-130 pond en 22-27 inch groot. Ze staan bekend om hun krachtige en robuuste lichaamsbouw, die sommigen enigszins intimiderend kunnen vinden.

Door de grootte van zijn ouders, zal een volgroeide Duitse Herder Rottweiler mix ergens tussen de 77 en 115 pond wegen. U kunt ook verwachten dat ze een hoogte bereiken van 22 tot 27 inch bij de schouder.

duitse herder hondenbed
Uw grote hond heeft een heel groot hondenbed nodig!

Duitse Herder Rottweiler Mix Kleuren

Zoals we al eerder zeiden, kunnen de eigenschappen van een hybride pup vrij moeilijk te voorspellen zijn. Rottweiler en Duitse herder mix pups kunnen geboren worden met een mix van de eigenschappen van hun ouderrassen. Of ze kunnen kenmerken van het ene ras meer vertonen dan van het andere.

De kleur van Rottweiler kruising Duitse Herder pups kan een effen of een mix van kleuren zijn. Inclusief zwart, crème, rood, sliver, tan, blauw, grijs, lever, sable, of wit.

Ze kunnen al dan niet de roestkleurige of mahonie kleurige aftekening van het gezicht en de poten van de Rottweiler erven. Hetzelfde geldt voor de zwarte gezichts- en beentekening van de Duitse Herder.

Duitse Herder Rottweiler Mix kleuren kunnen variëren door het GSD of Rottie spectrum.

Duitse Herder Rottweiler Mix Vacht

Met de halflange, dikke vacht van de Duitse herder en de korte, dikke vacht van de Rottie, zal een Rottweiler Duitse herder hoogstwaarschijnlijk een dikke vacht hebben. De lengte van de vacht hangt echter af van welke ouder de pup opvolgt.

Duitse Herder Rottweiler Mix Verzorging en verharing

Kun je verwachten dat een Duitse Herder Rottweiler Mix veel verhaart? Als een Duitse Herder Rottweiler Mix pup de medium en ruigere vacht heeft van zijn Duitse Herder ouder, dan zal hij meerdere keren per week geborsteld moeten worden. Dit zal toenemen tot dagelijks tijdens het verharingsseizoen.

Als de pup de kortere vacht heeft van zijn Rottweiler ouder, dan zal hij niet meer dan een goede wekelijkse borstelbeurt nodig hebben. Het is belangrijk om een hond te borstelen, zelfs als hij niet veel verhaart, om overtollig haar en dode huid te verwijderen. Een instrument als een Furminator helpt u om dit harige probleem onder controle te houden.

Duitse Herder Rottweiler Mix Training

Het goede nieuws is dat zowel Duitse Herders als Rottweilers zeer intelligente rassen zijn die snel leren, dus Rottweiler en Duitse Herder mix pups kunnen gemakkelijk worden getraind.

Het is dus heel belangrijk om al op jonge leeftijd te beginnen met de omgang en socialisatie met andere honden en mensen (inclusief kinderen).

Socialisatie aan verschillende plaatsen en mensen, evenals een grote en frequente verscheidenheid aan bezoekers, zal uw hond helpen zich op zijn gemak te voelen. Het verminderen van hun behoefte om hun eigendom of familie te “bewaken”.

Wij raden positieve trainingstechnieken voor waakzame hondenrassen ten zeerste aan. Training op basis van bestraffing kan tot gevolg hebben dat angstige of agressieve reacties bij honden worden gemaskeerd, waardoor ze in de toekomst eerder geneigd zijn zonder waarschuwing te bijten.

We moeten benadrukken dat bij elk gemengd ras, het temperament van een hybride hond of pup meer kan doen denken aan het ene ouderras dan aan het andere. Bij het fokken van een Duitse Herder Rottweiler Mix zullen het temperament en de eigenschappen van de resulterende pup zeer moeilijk te voorspellen zijn.

Rottweiler Duitse Herder Mix Gezondheid

Net als elke rashond of hybride hond, kan een Rottweiler gemengd met Duitse herder aangeboren gezondheidsproblemen hebben, of ze kunnen op latere leeftijd kwalen ontwikkelen. Veel voorkomende gezondheidsproblemen bij honden, ongeacht het ras, zijn heupdysplasie, oogaandoeningen, allergieën en huidirritaties.

Maar omdat zowel de Duitse Herdershond (GSD) als de Rottweiler gevoelig zijn voor gewrichtsdegeneratie, is de GSD Rottweiler mix bijzonder gevoelig voor elleboog- en heupdysplasie. Men schat dat bijna 70% van de honden van grote rassen deze verwoestende aandoening ontwikkelt.

Om het ontstaan van elleboog- of heupdysplasie uit te stellen of de ernst van een bestaand geval te verminderen, is het heel belangrijk om een Rottweiler GSD mix op een gezond gewicht te houden.

Studies hebben aangetoond dat het dragen van extra gewicht het risico op gewrichtsdegeneratie bij een jonge hond sterk verhoogt. Naast heup- en elleboogdysplasie kan een Duitse Herder Rottweiler Mix ook kanker, hartkwalen, hypothyreoïdie en/of auto-immuunziekten van de ouders erven.

Een gezonde GSD Rottweiler Mix Puppy krijgen

Als u met een fokker werkt om een puppy te krijgen, zullen genetische tests op zowel de vader als de moeder helpen om eventuele gezondheidsproblemen vast te stellen. Zorg ervoor dat beide ouders goede heup- en elleboogscores hebben. Het is ook belangrijk dat de Duitse Herder ouder een vlakke rug heeft en niet op zijn hakken loopt.

Duitse Herder Rottweiler Mix Oefening

Duitse Herder Rottweiler Mixen zijn gevoelig voor elleboog- of heupdysplasie en hypothyreoïdie. Daarom is het heel belangrijk dat ze voldoende beweging krijgen en een gezond dieet volgen om hun gewicht op peil te houden.

Bovendien zijn zowel Duitse Herders als Rottweilers zeer energieke en onstuimige rassen, dus een kruising van de twee zal ook veel energie en een speelse houding vertonen. Als ze niet de juiste hoeveelheid beweging krijgen, kunnen hun destructieve neigingen de kop opsteken. Misschien komt u thuis en vindt u een kapot gekauwd meubelstuk of kledingstuk!

Om uw huis en hond gelukkig te houden, moet u plannen om minimaal een uur per dag met uw Duitse Herder Rottweiler te wandelen of te spelen. U moet ook voldoende ruimte in huis hebben zodat ze zichzelf kunnen uitlaten als u weg bent. Het is niet aan te raden een GSD of Rottweiler te houden als u regelmatig voor langere tijd uit huis gaat.

Koop het juiste speelgoed om je Duitse Herder Rottweiler Mix te helpen fit en gelukkig te blijven.

Hoe lang leven Duitse Herder Rottweiler Mixen?

U kunt verwachten dat een puppy van een gemengd ras ongeveer even lang leeft als zijn ouderrassen. De Duitse Herder Rottweiler Mix kan dus naar verwachting ongeveer 10 tot 13 jaar oud worden.

Shepweiler Voor- en nadelen

Voors

  • Trouwe
  • Intelligent
  • Goede waakhond

Minpunten

  • Potentieel voor agressie
  • Gezondheidsproblemen
  • Scheidingsangst

Het kopen of adopteren van een Duitse Herder Rottweiler Mix

Het kan gemakkelijker zijn om een hond van een gemengd ras ter adoptie te vinden bij een plaatselijk asiel of dierenopvang dan bij een fokker. Het kan dus een beetje zoekwerk of samenwerking met een fokker vergen om uw perfecte puppy te krijgen!

Duitse Herder Rottweiler Puppies

De beste plaats om een puppy te zoeken is bij fokkers, en het kan een beetje lastig zijn om goede fokkers van minder gebruikelijke gemengde rassen te vinden. U wilt dat de ouders van de pup ontspannen en ontspannen zijn in de buurt van vreemden, en vriendelijk en warm met hun eigenaar. Ze moeten hun namen kennen en een doel hebben dat verder gaat dan het produceren van puppies.

Goede fokkers stellen en beantwoorden veel vragen, en verstrekken kopieën van de gezondheidscertificaten van de ouders.

Hoeveel kost een Shepweiler pup of hond?

Als designerras kan de prijs variëren van een paar honderd dollar tot iets minder dan 1.000 dollar. Dit hangt af van de ouderdieren en de waarde die de fokker eraan hecht.

Is een Rottweiler Duitse Herdershond geschikt voor mijn levensstijl?

Lees meer