Duitse Herder Lab Mix Raseigenschappen en Verzorging

Volwassen Duitse Herder Lab mix in profiel, zit en kijkt

De Duitse Herder Lab mix is een slimme, actieve, trouwe design hond met twee sterke werkachtergronden. Hun waakhond en jachthond voorouders maken ze beschermend, liefdevol, aanhankelijk en gemakkelijk te trainen. Ook bekend als de Duitse Sheprador, hebben ze een raszuivere Labrador ouder en een Duitse Herdershond ouder. Volwassen Duitse Herder Lab mixen zijn 60-70 pond in gewicht en zijn ongeveer 22 centimeter lang als ze volwassen zijn. Vandaag delen we de raseigenschappen, persoonlijkheid, aard en kenmerken die u van deze schattige kruising kunt verwachten. Ze verharen veel, moeten regelmatig worden verzorgd en zijn geen goede mix voor allergieën. Appartement wonen en jonge kinderen worden best vermeden met deze kruising vanwege hun levendige en springerige gedrag. Maar ze zijn wel zeer geschikt voor grotere huizen waar alleen volwassenen wonen, of huizen met oudere kinderen en grote achtertuinen.

Inhoud

Vandaag bekijken we de voor- en nadelen van deze prachtige grote kruisingshond. We bekijken hun geschiedenis, vachtkleur, verzorging, gedrag, gezondheid en raskenmerken. We bekijken of de kenmerken van een Duitse Herder Lab mix pup in uw levensstijl passen, en helpen u bij de adoptie, opvoeding en verzorging van uw nieuwe hond. Duitse Herder Lab mix honden worden steeds populairder, omdat ze de gereserveerde beschermende aard van de Duitse Herder combineren met de vriendelijke uitbundigheid van de Labrador Retriever.

Zie een Duitse Herder Lab mix pup opgroeien!

Vandaag helpen we je beslissen of een Duitse Herder Lab mix pup de juiste hond voor je is. We bekijken hoe goed ze passen in appartementen en grotere huizen, hoe ze zijn met kinderen, en hoeveel aandacht en focus ze nodig hebben om gelukkig en gezond te blijven als ze volwassen worden.

Wat is een Duitse Herder Lab Mix?

Herder Lab mix honden zijn een designer ras, een kruising tussen een raszuivere Labrador en een raszuivere Duitse Herder. Hun andere namen zijn Lab Shepherd mix, en Sheprador. Dit is meestal een middelgroot ras, dat vriendelijk, actief en intelligent is. Omdat dit ras een kruising is, is het moeilijk om het exacte uiterlijk en temperament van elke hond te voorspellen. Kijken naar de ouderrassen kan ons helpen een idee te krijgen.

 • Populariteit: Een opkomend gemengd ras!
 • Doel: Gezelschapshonden of werkhonden.
 • Gewicht: Tot 90 pond.
 • Temperament: Intelligent, trouw, beschermend.
duitse herder lab mix

Waar komt de Duitse Herder Mix Lab vandaan?

Het is geen wonder dat de Labrador kruising Duitse Herder is ontwikkeld, aangezien zijn ouders de twee populairste hondenrassen van de American Kennel Club zijn!

Om deze mix beter te begrijpen, moeten we leren over de ouderrassen en waar ze vandaan komen.

Labrador Geschiedenis

De Labrador Retriever werd voor het eerst gefokt in Newfoundland, Canada. Daar werden kleinere honden, gebruikt voor de jacht op watervogels, gekruist met Newfoundlands. Hun nakomelingen begonnen de lijn waaruit de huidige geliefde Labrador Retriever ontstond, die in 1917 door de American Kennel Club (AKC) werd erkend als lid van de sportgroep.

Net als hun watervoerende voorouders, worden moderne Labs gebruikt als jachthonden en zelfs als diensthonden. En zoals we eerder vermeldden, zijn het ongelooflijk populaire familie huisdieren.

Duitse Herder Geschiedenis

Zoals zijn naam al doet vermoeden, komt de Duitse Herdershond uit Duitsland. Het ras werd ontwikkeld als de perfecte herders- of geleidehond die sterk genoeg was om de zwaarste omstandigheden te doorstaan. Uiteindelijk werden herders populaire militaire en politiehonden, en werd het ras in 1908 door de AKC erkend als lid van de herdersgroep.

rol vandaag de dag is zeer vergelijkbaar met de voorouders van het ras. Ze zijn ook zeer populair als politiehonden, waakhonden en diensthonden.

duitse herder labrador mix

Duitse Herder Lab Mix Uiterlijk

De Shepherd Lab kan een van de gemakkelijker te herkennen kruisingsrassen zijn. Er is vaak een sterke hint van zowel Lab als Herder, met een Duitse Herder-achtige donkere zadelaftekening en oren die meestal noch rechtop staan zoals bij een Herder, noch helemaal naar beneden vallen zoals bij een Lab.

Vaak, maar niet altijd! Eén ding dat we betrouwbaarder kunnen voorspellen is de grootte.

Lab Shepherd Mix Grootte

Een veel voorkomende doorslaggevende factor bij de aanschaf van een hond is de potentiële volwassen grootte. Een Lab Shepherd mix zal altijd een middelgrote tot grote hond zijn.

Een Labrador Duitse Herder kruising kan tot 90 pond wegen en tot 26 inch lang zijn op de schouder als hij volgroeid is. De meeste worden tussen de 60-70 pond en 21-23 inch groot. Dit is een behoorlijk groot huisdier om in huis te nemen! En u moet zorgen voor wat ruimte, voldoende voedsel en een groot hondenbed.

duitse herder lab mix

Duitse Herder Lab Mix Kleuren

Zoals eerder vermeld, is het moeilijk om de exacte fysieke kenmerken van een hybride pup te voorspellen. Duitse Herder Lab mix pups kunnen een combinatie van de eigenschappen van hun ouders vertonen. Of ze kunnen meer lijken op één van hun ouders.

In het algemeen kunnen deze mengsels effen van kleur zijn. Of ze kunnen lijken op de herder met zijn karakteristieke zwarte aftekeningen op het gezicht, de rug en de poten. Als Lab Shepherd mix pups meer lijken op de Labrador ouder, dan kan hun vachtkleur afhankelijk zijn van de vachtkleur van hun Labrador ouder.

Traditionele kleuren

Maar dat hoeft niet! Een Duitse Herder zwart Lab mix kan zwart zijn of de traditionele Duitse Herder aftekeningen hebben.

Door de manier waarop hun genen gedragen worden, zou een Duitse Herder zwarte Lab mix echter ook potentieel een andere traditionele Lab kleur kunnen hebben. Niet te vergeten wit, zoals Duitse Herders soms kunnen zijn.

Op zoek naar een gele Lab mix? Of Duitse Herder chocolade Lab mix, of zelfs een witte Duitse Herder Lab mix? Vergeet niet dat de kleur van de ouders geen garantie is voor de kleur van de pup.

lab duitse herder mix

Duitse Herder Labrador Mix Vacht

Een witte, gele, chocolade of zwarte Lab German Shepherd mix pup kan de korte vacht van zijn Labrador ouder hebben. Maar hij kan ook de middellange of lange vacht van zijn Duitse Herder ouder hebben. Of iets ertussenin!

Bovendien hebben zowel de Lab als de Herder een dubbele vacht. Een dubbele vacht betekent een zachte ondervacht onder de ruwe bovenvacht. Hun hybride nakomelingen zullen dus ook een dubbele vacht vertonen.

Duitse Herder Lab Mix Verharen & Verzorging

Met hun dichte dubbele vacht moet uw pup van een gemengd ras minstens wekelijks worden verzorgd.

Bovendien, als een Duitse Herder Lab mix pup de langere en ruigere vacht van zijn Herder ouder heeft, dan zal zijn behoefte aan verzorging toenemen tot meerdere keren per week. Zelfs meer tijdens het verharingsseizoen!

Beide rassen kunnen overvloedig verharen. Dus als eigenaar van een Lab Shepherd mix moet je investeren in een goed verzorgingsmiddel en een goede haarstofzuiger!

Duitse Herder Lab Mix Temperament

Gemiddeld is een Duitse Herder Lab mix trouw, liefdevol en toegewijd aan hun gezin. Ze zullen een slimme hond zijn, met veel energie en enthousiasme. Maar hun waakhond- en waakhond-eigenschappen verschillen van pup tot pup.

Bereidt u zich voor om een hond in huis te nemen? Een van de belangrijkste kenmerken om naar te kijken is het temperament van de hond. De Labrador en Duitse Herder hybride is een mix van twee rassen. Daarom kunt u alleen maar gissen naar zijn temperament. Dit geldt zelfs wanneer u rekening houdt met het algemene temperament van zijn ouders.

Duitse Herder Lab Mix Persoonlijkheid

De Duitse Herdershond is soms het onderwerp van controverse. Omdat herders populaire politiehonden zijn, worden ze vaak afgeschilderd als wrede aanvalshonden. Het zijn meestal geen willekeurig agressieve honden, maar ze kunnen beschermend zijn.

Als een Duitse Herder Lab mix pup op zijn Duitse Herder ouder lijkt, dan is het noodzakelijk dat ze van jongs af aan worden behandeld en gesocialiseerd met andere honden, plaatsen en verschillende mensen.

Socialisatie op deze manier zal een Lab Shepherd mix pup helpen om zich op zijn gemak te voelen, waardoor hun behoefte om hun eigendom of familie te bewaken vermindert. U weet nooit hoe de persoonlijkheid van uw pup zich zal ontwikkelen, dus een goede socialisatie is de sleutel voor deze potentieel zeer trouwe hond.

Zijn Duitse Herder Lab mixen vriendelijk?

Aan de andere kant van het spectrum is de Labrador Retriever een typische goedmoedige, maar soms prikkelbare hond. Mensen die niet gewend zijn aan een groter en “in your face” type hond kunnen een Lab Shepherd mix die zijn Lab ouder overneemt als intimiderend ervaren.

U moet weten dat bij elk gemengd ras het temperament van een hybride hond of pup meer kan lijken op dat van het ene ouderras dan op dat van het andere ouderras. Bij het fokken van een Duitse Herder met een Labrador zullen de eigenschappen en persoonlijkheidskenmerken van hun Lab Shepherd mix pups moeilijk te voorspellen zijn.

Training van uw Duitse Herder Lab Mix

Zowel Duitse Herdershonden als Labradors zijn intelligente en actieve honden. U krijgt dus hoogstwaarschijnlijk een pup die slim is en dagelijks veel mentale en fysieke stimulatie nodig heeft.

Lange wandelingen, veel apporteerspelletjes en training is essentieel voor een Duitse Herder Lab mix gedurende hun hele leven.

Beste trainingsmethoden

Het is erg belangrijk om positieve bekrachtigingsmethoden te gebruiken bij rassen zoals Duitse Herders en Lab Shepherd mixen. Deze slimme honden leren graag, maar reageren niet goed op op dominantie gebaseerde methodes.

Deze slimme koekjes werken heel goed als ze beloond worden voor hun inspanningen, en kunnen uitzonderlijk leuke trainingspartners zijn. Deze rassen staan beide ook bekend om de sterke band die ze vormen met hun gezin.

Duitse Herder Lab Mix Oefening

U moet zich ertoe verbinden uw mix elke dag te oefenen en te trainen, weer of geen weer. Dit hoeft niet alleen een lange wandeling te zijn, maar kan ook trainingen inhouden.

Als u overweegt dit gemengde ras in uw huis te verwelkomen, moet u plannen maken voor veel wandelen, rennen en spelen.

Er moet ook voldoende ruimte in uw huis en/of tuin zijn voor uw Sheprador om te spelen en zijn benen te strekken.

Duitse Herder Lab Mix Gezondheid en Verzorging

Zoals bij elke hond, ongeacht het ras, kan een Sheprador geboren worden met gezondheidsproblemen. Of ze kunnen verschillende problemen ontwikkelen naarmate ze ouder worden.

Enkele veel voorkomende hondenkwalen zijn heupdysplasie, oogaandoeningen, allergieën en huidirritaties.

Echter, hybride honden zoals Zwarte Lab en Duitse Herder mixen kunnen de aandoeningen erven waar hun ouders vatbaar voor zijn. Zowel GSD’s als Labs zijn bijvoorbeeld vatbaar voor heup- en elleboogdysplasie.

Gezondheidsonderzoek

Als u met een fokker werkt om een puppy te krijgen, zorg er dan voor dat zij een genetische test op beide ouders uitvoeren. Dit zal bepalen welke gezondheidsaandoeningen zij kunnen doorgeven aan hun nakomelingen.

Verder is het heel belangrijk dat u ervoor zorgt dat beide ouders goede heup- en elleboogscores en duidelijke oogcertificaten van minder dan een jaar oud hebben.

Een hybride pup heeft doorgaans dezelfde levensduur als zijn ouders. Dus de Sheprador mix kan naar verwachting ongeveer 10 tot 14 jaar oud worden.

Zijn Duitse Herder Lab Mixen Goede Gezinsdieren?

Voordat je deze mix aanschaft, zul je willen nadenken of je nu al aan hun eisen kunt voldoen. Zowel Duitse Herders als Labradors zijn grotere rassen, dus een Sheprador pup zal zeker wat ruimte nodig hebben om zijn benen te strekken.

Uw hond zal een grote veilige achtertuin nodig hebben. Uw Duitse Herder Lab mix pup zal ook gezelschap nodig hebben! Vooral Labradors worden niet graag voor langere tijd alleen gelaten. Geen van beide rassen is geschikt voor huizen waar mensen overdag weg zijn.

Wat hebben Duitse Herder Lab mix pups nodig?

Labs zijn zeer springerige pups die graag kauwen. Duitse Herders vereisen een intensieve socialisatie om de kans te verkleinen dat ze u of uw eigendom gaan bewaken. Beide ouderrassen hebben een dichte dubbele vacht die minimaal wekelijks moet worden verzorgd. Als de hybride pup de langere vacht van zijn Duitse Herder ouder erft, dan zal deze verzorgingseis toenemen.

Kortom, deze mix zou een goede familiehond kunnen zijn als de ouders op hun gezondheid zijn getest. En als je de tijd, energie en ruimte hebt om ze goed te socialiseren, te trainen en te oefenen.

puppy kongs
Een Lab Mix Puppy heeft veel kauwspeeltjes nodig!

Voor- en nadelen van het krijgen van een Duitse Herder Lab Mix

Nadelen:

 • Zal veel oefening nodig hebben
 • Kan zeer beschermend zijn
 • Kan gevoelig zijn voor kauwen
 • Kan veel verharen

Voordelen:

 • Zeer intelligent
 • Zeer loyaal
 • Een geweldige metgezel voor een actieve levensstijl

Duitse Herder Lab Mix Redding

Het vinden van een Duitse Herder Lab mix pup vereist wellicht wat huiswerk! Omdat Labs en Lab mix pups nogal enthousiast en uitbundig zijn, kun je ook overwegen om een volwassen Sheprador te redden.

Het redden van honden heeft een paar voordelen. Ten eerste kun je zien hoe hun persoonlijkheid is, in tegenstelling tot een puppy die nog veel moet ontwikkelen en veranderen.

Het kan sommige slechte gedragingen, zoals kauwen en graven, die vaker voorkomen bij puppy’s, verminderen. En adopteren uit een opvangcentrum is vaak goedkoper dan kopen bij een fokker.

Het vinden van een Duitse Herder Lab Mix Puppy

De meeste fokkers zijn geïnteresseerd in raszuivere honden van één lijn, niet in het mixen van twee. Sommige fokkers zullen twee ongeschikte honden mixen alleen maar om geld te verdienen aan een nieuwe designer hond trend.

U wilt een fokker vinden die van Duitse Herders houdt, die van Labradors houdt en die oprecht gelooft dat de resulterende pups geweldige gezinsdieren zullen zijn.

Zorg ervoor dat je beide ouders ontmoet. Dit is vooral belangrijk voor de Duitse Herder ouder, omdat het ras soms een minder vriendelijk temperament kan hebben dan Labs.

Laat je niet verleiden om voor de goedkoopste pup te gaan. Goede fokkers hebben veel geld besteed aan het testen van de gezondheid van hun honden, om nog maar te zwijgen van het vinden van de juiste partner. Hun pups zullen daarom onvermijdelijk meer kosten.

Hoe de juiste Sheprador fokker te vinden

De juiste fokker zal u veel vragen stellen over uw hondenkennis, huis, en hoe u van plan bent voor de pup te zorgen. Ze zullen u aanmoedigen en helpen om beide ouders te ontmoeten, en hebben een sterke band met de moeder van de pups.

Ze zullen ervoor gezorgd hebben dat beide honden minimaal uitstekende heup- en elleboogscores hebben, en recente oogtesten.

Wij raden u aan geen puppy te kopen waarvan de Duitse Herder ouder op zijn hakken loopt. Vergeet niet dat het Sheprador bedrag varieert op basis van de ouders en hoeveel ze waard zijn voor de fokker.

Opvoeden van een Duitse Herder Lab Mix Puppy

De zorg voor een kwetsbare puppy is een grote verantwoordelijkheid. Ze zullen zeer goed gesocialiseerd moeten worden, en u moet zich concentreren op het gebruik van op positieve versterking gebaseerde trainingsmethoden.

Wen uw puppy van jongs af aan aan verzorging, en zijn potentieel nogal onderhoudsintensieve vacht zal gemakkelijker onder controle te houden zijn.

Voor tips over soorten training voor uw Lab Shepherd mix, bekijk onze krattraining en potjestraining gidsen. En voor wat extra hulp en begeleiding bij het trainen van GSD’s en uw Duitse Herder Lab mix, bekijk onze diepgaande gids.

Duitse Herder Labmix Producten en Accessoires

Kijk voor meer reviews en suggesties voor producten voor uw Sheprador op onze review pagina’s.

Leuke feiten over de Duitse Herder Lab Mix

Met twee zulke populaire rassen als deze, is het geen wonder dat zowel de Lab als de GSD hebben genoten van enig sterrendom naast beroemde eigenaren.

 • Beroemdheden zoals Minnie Driver houden van hun Labradors.
 • Onder anderen Ben Affleck en Jake Gyllenhaal zijn dol op hun Duitse Herders.
 • En actrice Edie Falco heeft een Lab Shepherd mix genaamd Marley.

De Duitse Herder Lab Mix vergelijken met andere rassen

Bent u geïnteresseerd in de Shephrador, maar nog niet helemaal verkocht?

Kijk eens naar enkele van deze andere rasopties ter vergelijking.

Nog steeds niet helemaal zeker?

Vergelijkbare rassen

Aan de andere kant, hier zijn nog enkele vergelijkbare hondenrassen die je misschien wilt overwegen.

Het vinden van Duitse Herder Lab Mix Rasverenigingen

Kent u nog andere opvangcentra die werken met GSD’s, Labs, of mixen van deze rassen? Laat een bericht achter in de comments!

Lees meer

Voor meer informatie over de ziekten en aandoeningen waar een GSD vatbaar voor is, zie ons artikel over Duitse Herdershonden. Voor meer informatie over de ziekten en aandoeningen waar een Labrador Retriever vatbaar voor is, zie ons artikel over Labrador Retrievers. Lees hier alles over het opvoeden van een puppy als u fulltime werkt.

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste gedragswetenschappen voor dieren 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • O’Neill et al. 2017. Demografie en aandoeningen van GSD’s onder primaire veterinaire zorg in het Verenigd Koninkrijk. Canine Genetics.
 • Howell, T, et al., 2015. Puppy Parties And Beyond: The Role Of Socialization On Adult Dog Behavior, Vet Med.