Duitse Herder Husky Mix – Het Gerberische Shepsky Ras

witte duitse herder husky mix

Duitse Herder Husky mix honden zijn groot, trouw, alert en beschermend. Ze hebben meestal een halflange vacht, verharen regelmatig en hebben verzorging nodig. Deze intelligente, actieve werkhond doet het het beste als hij goed getraind en gesocialiseerd is. Ze kunnen geweldige huisdieren en metgezellen zijn voor de juiste levensstijl. Vandaag zullen we u helpen beslissen of de voor- en nadelen van een Duitse Herder Husky mix pup dit de juiste nieuwe hond voor uw huis maken.

De Duitse Herder Husky mix heeft een enorme hoeveelheid potentieel als het gaat om het zijn van een metgezel en werkhond. Maar het zijn grote, langharige honden die veel tijd en aandacht nodig hebben. Als ze voor langere tijd worden achtergelaten, kunnen ze destructief zijn, en hun beschermende aard kan soms wrijving veroorzaken in gezinnen. Vandaag bekijken we of de voordelen van deze mix groter zijn dan de nadelen.


Wat is een Duitse Herder Husky Mix?

De Duitse Herder Husky mix is een opvallende mix van Duitse Herder en Siberische Husky. Met een gewicht van 35-90 pond en een lengte van 20-26 inch is dit een middelgrote tot grote hond die veel beweging en dagelijkse verzorging nodig heeft. Hij is gewoonlijk intelligent, trouw en actief.

 • Doel: Actieve metgezel of werkhond
 • Gewicht: 35 – 88lbs
 • Hoogte: 20 – 26 inches
 • Temperament: Intelligent, levendig, trouw
 • Levensduur: 7-14 jaar
 • Afwerpen: Ja – veel!
Gerberian Shepsky

Duitse Herder Husky mix FAQ’s

Bekijk de populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Duitse Herder Husky mix.

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Duitse Herder Husky Mix

Een Duitse Herder Husky mix pup ontstaat door het combineren van een lijn van Duitse Herders met een lijn van Siberische Husky’s. Ze kunnen een eerste kruising zijn, met een GSD ouder en een Husky ouder, of deel uitmaken van een langere lijn van gemengde Duitse Herders en Huskies.

Om de Siberische Husky GSD mix echt te leren kennen, moet je bij het begin beginnen. En dan bedoel ik helemaal bij het begin. De Husky German Shepherd mix is een vrij recente combinatie. Maar zijn twee ouders hebben een fascinerende en vrij lange geschiedenis. En we kunnen heel wat vertellen over deze schattige kruising door een blik terug in de tijd op hen te werpen. Het zijn allebei hard werkende, intelligente en coöperatieve rassen. Duitse Herders hebben gewerkt als waakhonden, politiehonden, diensthonden en herdershonden. Husky’s zijn al generaties lang sledehonden en metgezellen.

Hybriden van tamme hondenrassen bestaan al net zo lang als de stambomen waaruit ze bestaan. Er is geen speciale dag in de geschiedenis waarop de eerste Duitse Herder Husky mix pups werden geboren. Het is waarschijnlijk dat deze twee rassen in het verleden zijn gecombineerd. Zowel per ongeluk als met opzet!

Maar onlangs met de nieuwe trend voor designer rassen, is deze trouwe intelligente mix aan een opmars begonnen.

duitse herder husky mix

Leuke feiten over Duitse Herder Husky Mixen

Vergeleken met de Labradoodle en de Cockapoo, hebben gekruiste puppies van Siberische Husky’s en Duitse Herders nog steeds een laag profiel. Maar hoe noem je het nageslacht van een Duitse Herder en een Siberische Husky eigenlijk? Herman Shusky? Germusky?

De huidige trend om hybriden te maken en ze eigenzinnige namen te geven is recent. En Duitse Herder en Husky mix honden bestonden al lang voordat er een naam werd bedacht. Maar ze bestaan nu lang genoeg om een consensus te bereiken. Het oordeel is:

Gerberian Shepsky. Het is niet echt pakkend, maar het lijkt degene die is blijven hangen!

Hoe zien Duitse Herder Husky Mixen eruit?

Wanneer twee verschillende stambomen worden gepaard, kunnen hun pups de fysieke eigenschappen van beide rassen erven. En de kans is groot dat ze een mix van beide krijgen. Soms betekent dit dat pups van nest tot nest, of zelfs binnen een nest, er heel anders uitzien. Is dat het geval voor Husky en Duitse Herder pups?

Vergeleken met sommige van de meer misplaatste hondenouders van tegenwoordig, hebben Duitse Herders en Husky’s een behoorlijk complementair uiterlijk. Ze hebben allebei rechtopstaande oren en een waardige uitdrukking. Ze zien er goed gebouwd en atletisch uit. Beide rassen hebben een dubbele vacht, die er diep en aaibaar uitziet.

duitse herder en husky mix

Duitse Herder Husky Mix Maat

Husky’s zijn middelgrote honden. Ze wegen 35-60 pond. Meer reuen zitten aan de bovenkant, en meer teven aan de onderkant. Vanaf de grond tot aan de schouders zijn ze 20-23 inches groot.

Duitse Herders zijn groter. Ze wegen 49-88 lb, en staan 22-26 inches van de grond tot aan de schouder. Nogmaals, reuen zijn meestal groter dan teven.

Wanneer een Husky German Shepherd mix pup opgroeit zal hij ergens tussen de kleinste Husky, en de grootste Duitse Herder in zitten.

Duitse Herder Husky Mix Kleur

De contouren van een Duitse Herder en Husky lijken misschien aardig op elkaar. Maar de echte variatie ligt in hun kleur. De meest opvallende Husky Duitse Herder mix honden erven de donkere vacht van hun Duitse Herder ouder, en de helder blauwe ogen van hun Husky ouder.

Maar Duitse Herders komen eigenlijk in een scala van kleuren voor, van Sable tot Zilver en zelfs Wit. Siberische Husky’s kunnen ook rood of zelfs wit zijn.

De meest zekere manier om witte Duitse Herder Husky mix pups te krijgen is door wit geverfde ouders te kiezen.

witte duitse herder husky mix

Duitse Herder Husky Mix Temperament

Net als uiterlijk kunnen Husky Shepherd mix pups elke mix van persoonlijkheidskenmerken van hun ouders erven. Je moet je dus op elke mogelijkheid voorbereiden.

Husky’s zijn trouw, leuk, vriendelijk, zachtaardig en alert. GSD’s zijn moedig, slim en kalm. Er zijn een aantal duidelijke overeenkomsten.

Zijn Duitse Herder Husky Mix honden slim?

Deze mix is gegarandeerd intelligent. Maar als je veel Husky’s en Duitse Herders hebt ontmoet, heb je misschien ook gezien hoe hun persoonlijkheden als yin en yang zijn. Husky’s zijn weliswaar fantastisch slim, maar vaak koppig en eigenzinnig. Daardoor hebben ze de reputatie moeilijk te trainen te zijn.

Duitse Herders daarentegen worden gewaardeerd om hun vermogen om complexe taken en commando’s snel en nauwkeurig te leren. Met moderne, op beloning gebaseerde methoden zou het echter niet moeilijk moeten zijn om een manier te vinden om deze mix te motiveren.

Bewaking en Agressie

Goed gefokte Husky’s zijn ieders beste vriend. Ze verwelkomen vreemden net zo graag als familieleden.

Er zijn wat minder vriendelijke genen ingebracht door gewetenloze fokkers. Maar over het algemeen zijn het zachtaardige honden in hart en nieren.

Duitse Herders zijn intussen terughoudender met vreemden. Ze hebben meer socialisatie nodig als ze jong zijn om vertrouwen te krijgen in nieuwe mensen.

Hoe het beste temperament te krijgen

Dus, terwijl het uiterlijk van een Husky Duitse Herder relatief voorspelbaar is, kan hun temperament veel meer variabel zijn.

Aangezien het volwassen temperament moeilijk te beoordelen is bij een Duitse Herder Husky mix pup, is het vooral belangrijk om beide ouders van uw pup te ontmoeten voordat u zich verbindt.

Herinner uzelf eraan dat uw puppy alle persoonlijkheidskenmerken van beide ouders zou kunnen erven. Vraag uzelf dan af of u blij zou zijn met een van beide ouders in huis.

Het socialiseren van een Gerberian Shepsky

Omdat je niet weet naar welke ouder je pup zal grijpen, moet je je storten op de socialisatie.

Het is het risico niet waard om een huisdier te hebben dat niet gelukkig is in drukte of als er bezoek komt.

Neem ze mee naar veel plaatsen waar ze nieuwe mensen zullen ontmoeten.

En zorg ervoor dat je de eerste weken veel gasten hebt.

Ze moeten niet moeilijk te bereiken zijn. Je hebt tenslotte een nieuwe puppy om mee te spelen!

Het trainen van uw Duitse Herder Husky Mix

Siberische Husky’s en Duitse Herders zijn beide ongelooflijk intelligente rassen, met sterke werkinstincten.

Verveelde of opgesloten Shepskies zullen eerder ongewenst gedrag vertonen. Kauwen, graven en proberen te ontsnappen kunnen allemaal een probleem zijn.

De stimulatie die uw Duitse Herder x Husky nodig heeft zal afhangen van hun temperament. En van wat hen motiveert.

Sledehond vs Herdershond Genen

Als ze meer Husky dan Duitse Herder zijn, wil uw pup misschien elke dag urenlang rennen. En toont hij misschien minder interesse in leerspelletjes. Maar als hun persoonlijkheid meer lijkt op die van een Duitse Herder, kunnen ze genieten van gevorderde gehoorzaamheidslessen. Of geur activiteiten. Beide zullen hem een bevredigend doel geven.

Duitse Herder training is iets wat je hun leven lang moet bijhouden. En hun mix zal waarschijnlijk niet anders zijn. Op welk ras ze ook lijken, ze zullen van jongs af aan veel socialisatie nodig hebben. We hebben het over minstens twee uur beweging per dag als volwassen hond. Samen met voortdurende trainingssessies gedurende het hele hondenleven.

Gerberische Shepsky Oefening

Oudere kinderen kunnen ook meedoen met trainen en oefenen. Als u en uw gezin graag veel tijd buiten doorbrengen en een metgezel willen die dat kan bijbenen, dan past het atletische karakter van Husky Shepherd mix honden bij uw levensstijl.

Er is momenteel veel belangstelling voor hybride hondenrassen. Maar Duitse Herder kruising Husky is waarschijnlijk niet een van de eerste die in je opkomt. Het is echter makkelijk om je te laten overtuigen.

Siberische Husky’s en Duitse Herders zijn twee van onze meest populaire en beminnelijke hondenrassen. Hun pups kunnen slimme, toegewijde metgezellen zijn die van avonturen en ontdekkingen houden.

Omdat het belangrijk is om ze voortdurend te trainen en veel beweging te geven. Shepherd Husky mix honden zijn niet een verstandige keuze voor elk huis. Mensen die voor het eerst een hond bezitten of mensen die de hele dag het huis uit zijn, passen misschien niet bij deze mix.

Duitse Herder Husky Mix Gezondheid en Verzorging

Er is een algemene regel dat gekruiste honden een betere algemene gezondheid genieten dan rashonden. Dit komt door de verbreding van hun genenpoel. Maar welke aandoeningen kunnen Husky Duitse Herder mix pups krijgen van hun ouders?

Gezondheid Duitse Herder

Duitse Herders zijn vatbaar voor verschillende erfelijke en degeneratieve aandoeningen die worden veroorzaakt door hun fokgeschiedenis.

Toen aan het begin van de 20e eeuw de stamboom werd gecreëerd, was het gebruikelijk om gewenste eigenschappen te “fixeren” door intensieve inteelt.

Veel meer dan verantwoordelijke fokkers tegenwoordig zouden tolereren.

Dus alle Duitse Herders delen nu een onevenredig kleine genenpoel, met een hoog percentage van sommige ziekten.

Waarop te letten

Vooral Duitse Herders zijn gevoelig voor:

 • Elleboog- en heupdysplasie – onjuiste vorming van de gewrichten, die zich vaak ontwikkelt tot pijnlijke artritis.
 • Chronische Degeneratieve Radiculomyelopathie – een degeneratieve aandoening van de zenuwen die de achterpoten aansturen.
 • Maag Dilatatie Volvulus – opgeblazen gevoel in de maag van honden met een diepe borstkas, waardoor de maag om zichzelf heen draait.
 • Exocriene Pancreas Insufficiëntie – het niet produceren van voldoende enzymen om maaltijden te verteren.
 • Anale furunculose – pijnlijke infecties van de anus.
 • Panosteitis – een inflammatoire botziekte.

Oogaandoeningen, allergieën en epilepsie zijn andere mogelijke problemen. Duitse Herders zijn ook gevoelig voor houdings- en rugproblemen waardoor ze op hun hakken lopen.

Het is een hele lijst, maar bedenk dat we nu kunnen screenen op veel aandoeningen bij ouderdieren voordat ze paren. En een goede fokker zal je daar graag gegevens van laten zien. Laten we nu eens kijken naar het effect van het inbrengen van Husky-genen.

Husky gezondheid

Vergeleken met Duitse herders hebben Husky’s lage percentages gewrichtsdysplasie voor een ras van hun grootte. Maar er zijn aanwijzingen dat dit eerder slechter dan beter wordt. Ze zijn ook gevoelig voor sommige degeneratieve oogaandoeningen, staar. Als ras lijken ze vatbaarder voor sommige huidaandoeningen.

Zijn Duitse Herder Husky Mix honden gezonder?

Een Duitse Herder en Husky mix is een kans om hun nakomelingen een gezondere combinatie van genen te geven. En hen misschien te beschermen tegen sommige van de problemen die geassocieerd worden met Duitse Herders. Maar het is geen garantie.

Zorg er in de tussentijd voor dat de ouders van uw Duitse Herder Husky mix pup vóór de paring volledig op hun gezondheid zijn gecontroleerd. Vraag in het bijzonder om heupscores van beide ouders en om bewijzen van oogtesten. Dit zijn veel voorkomende probleemgebieden voor beide rassen. U kunt uw pup ook helpen de beste start in het leven te maken door hem de beste voeding te geven.

Voeding voor uw Gerberian Shepsky

De Siberische Husky Duitse Herder mix is een grote hond. Hij heeft ook wat kans op gewrichtsproblemen in de toekomst. Het is heel belangrijk dat ze niet overvoerd worden. Gratis voeding tijdens de puppytijd wordt afgeraden.

Ze hebben een voeding nodig die is afgestemd op de behoeften van grotere rassen. En om het in verschillende kleinere maaltijden te geven om het risico van een opgeblazen gevoel te verminderen. Sommige grotere honden hebben baat bij een slowfeeder om hen te helpen hun tempo op te voeren.

Uw dierenarts zal u kunnen adviseren over de hoeveelheid die u uw hond moet voeren. Dit advies is afgestemd op uw hond, want deze mix kan zo variëren!

Gerberian Shepsky Verzorging

Duitse Herders en Husky’s zijn beide gefokt voor buitenwerk in weer en wind. Daarom hebben ze een dikke dubbele vacht om ze tegen de elementen te beschermen.

Uw Shepherd Husky mix hond zal ook een dubbele vacht hebben.

Ze zullen minstens twee keer per week geborsteld moeten worden om hem in topconditie te houden.

Misschien vaker als de Duitse Herder ouder een lange vacht had. Of tijdens de rui.

En over ruien gesproken, beide rassen zijn berucht voor het verharen.

Een Duitse Herder x Husky = veel verloren haar.

Als je overweegt een Husky Shepherd mix te nemen, moet je echt van stofzuigen houden.

Maar ook behoorlijk chill zijn over hondenhaar dat zich onmiddellijk overal vestigt tussen het stofzuigen door.

Het is een grote vraag, maar regelmatig borstelen met een echt goede, zware borstel helpt.

Maken Duitse Herder Husky Mixen Goede Familie Huisdieren

De hoge trainings- en bewegingsbehoefte van Husky Shepherd mix honden maakt hen tot een ambitieuze hondenkeuze.

Als je nog geen ervaring hebt met het houden van honden kunnen ze een overweldigende plek zijn om mee te beginnen.

Ook de hoeveelheid tijd die ze vragen kan moeilijk te combineren zijn met de eisen van een jong gezin.

Maar “nu niet” hoeft niet te betekenen “nooit”!

Zijn Duitse Herder Husky Mixen goed met kinderen?

Door hun vriendelijke karakter en onwrikbare loyaliteit passen Duitse Herder Husky mix honden waarschijnlijk goed bij oudere kinderen en tieners.

Maar ze zullen op jonge leeftijd veel socialisatie nodig hebben om de potentiële waakproblemen die Duitse Herders kunnen hebben te vermijden.

Kun je de verbintenis aangaan om een Husky Duitse Herder op te voeden?

Om er de nodige tijd en moeite in te steken? Zo ja, dan zal je beloning een werkelijk geweldige vriend zijn.

Het redden van een Duitse Herder Husky Mix

Een hond redden kan een zeer lonende manier zijn om een nieuwe metgezel mee naar huis te nemen. Als volwassen hond zijn ze misschien ook al zindelijk en heb je een goed idee van hun persoonlijkheid.

Klik hier om naar onze lijst van Duitse Herder Husky Mix reddingen te gaan

Weet u niet zeker of een reddingshond momenteel de juiste keuze is voor uw gezin? Dan kan een puppy uw beste volgende stap zijn.

Het vinden van een Gerberische Shepsky Puppy

Husky Duitse Herder mix pups zijn niet zo moeilijk te vinden. De populariteit van beide rassen betekent dat hun puppy’s vaak landelijk geadverteerd worden.

Er zijn enkele belangrijke principes die gevolgd moeten worden om de beste kans te hebben een gezond, gelukkig nieuw huisdier mee naar huis te nemen.

Duitse Herder Husky Mix Prijs

De prijs van een raszuivere Duitse Herder ligt meestal iets lager dan die van een Siberische Husky. Maar de prijs van hun gecombineerde nakomelingen varieert. Het kan variëren van $400 tot $1.500, afhankelijk van de fokker.

Wees voorzichtig met elke pup die te goedkoop lijkt om waar te zijn. Het fokken van een gezond nest pups uit gezonde ouders kost geld.

Gezondheidsonderzoek, veterinaire zorg, vaccinaties en vlooien- en ontwormingsbehandelingen tellen allemaal op. Als de kosten van een pup deze uitgaven niet kunnen dekken, dan is op een gegeven moment het welzijn van de pups en hun ouders verspeeld.

Duitse Herder Husky Mix Fokkers

Er zijn advertenties voor pups op gespecialiseerde online fokkersforums. Duitse Herder Husky mix pups duiken ook vaak op op Craigslist en andere verkoopsites. Maar pas op.

Sommigen van hen zijn echte verkopers van liefdevolle huizen. Anderen zijn minder begaan met dierenwelzijn en meer bezig met geld verdienen.

Onze gids voor het vinden van uw perfecte puppy zal u helpen uw zoektocht te beginnen.

Het laat u zien hoe u verantwoordelijke fokkers kunt vinden. En hoe u louche dealers en puppyfabrieken kunt vermijden.

Opvoeden van een Duitse Herder Husky Mix Puppy

Het kiezen van een Duitse Herder Husky mix pup komt met veel verantwoordelijkheden. Maar ze opvoeden kan leuk en zeer lonend zijn. Mits je het vanaf het begin goed aanpakt. Misschien is het niet het beste ras voor een eerste eigenaar.

Maar als u hebt besloten dat dit het ras voor u is, zijn hier enkele handleidingen voor puppyverzorging en training om u op de juiste voet te helpen.

Je hebt ook de juiste uitrusting nodig!

Duitse Herder Husky Mix Producten en Toebehoren

Hier zijn enkele producten die zeer geschikt zijn voor de Gerberische Shepsky. Ongeacht naar welke ouder zij zich richten!

De Duitse Herder Husky mix heeft veel aantrekkingskracht. Zorg ervoor dat je een naam kiest die daarbij past! Maar het valt niet te ontkennen dat deze mix niet geschikt is voor elk huis. Of elk gezin.

Duitse Herder Husky Mix Voor- en nadelen

Laten we de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen en kijken of jullie goed bij elkaar passen!

Voors

 • Loyaal
 • Loving
 • Ideaal voor actieve woningen
 • Uitstekende keuze voor iemand die positieve versterking wil trainen

Minpunten

 • Veel beweging nodig
 • Hebben veel socialisatie nodig
 • Hoge verzorgingsbehoeften
 • Mogelijke gezondheidsproblemen

Maak je geen zorgen als de nadelen zwaarder lijken te wegen dan de voordelen. Er zijn genoeg andere Husky en Duitse Herder mixen die geschikt zijn.

De Duitse Herder Husky Mix vergelijken met andere honden

Nog steeds niet zeker welke pup geschikt zal zijn voor uw gezin? Er zijn een aantal andere populaire Duitse Herder en Husky mixen waar je misschien over wilt lezen. De gidsen hieronder vergelijken ze allemaal!

Vergelijkbare rassen

Als je niet zeker bent van de Duitse Herder Husky mix, zijn er genoeg andere rassen die je kunt overwegen. We hebben er hieronder een paar voor je opgesomd om te bekijken!

Duitse Herder Husky Mix Rassenopvangcentra

Er zijn momenteel geen Gerberische Shepsky rescues. U kunt dus het beste contact opnemen met Husky en Duitse Herder rasspecifieke verenigingen.

Deze asielen nemen vaak kruisingen en voorbeelden van hun interessante ras aan.

USA Rescues

UK Reddingen

Canadese reddingen

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • Gelatt et al. 2005. Prevalentie van primaire rasgebonden cataract bij de hond in Noord-Amerika. Veterinaire Oogheelkunde.
 • Acland et al. 1994. XLPRA: Een netvliesdegeneratie bij de hond die overerft als een X-gebonden kenmerk. AJMG.
 • Willis. 1997. A review of the progress in canine hip dysplasia control in Britain. JAVMA.
 • Burt et al. 1972. A Study of Eosinophilic Panosteitis (Enostosis) in German Shepherd Dogs. ACTA Radialogica.
 • Kennedy et al. 2007. Risico op anale furunculose bij Duitse herdershonden is geassocieerd met het major histocompatibility complex. HLA.
 • Brockman et al. 1995. Canine gastric dilatation/volvulus syndrome in a veterinary critical care unit: 295 cases (1986-1992). JAVMA.
 • Williams et al. 1983. Diagnosis of canine exocrine pancreatic insufficiency by the assay of serum trypsin-like immunoreactivity. JSAP.
 • Johnston et al. Central nervous system pathology in 25 dogs with chronic degenerative radiculomyelopathy. BMJ.
 • Hedhammar et al. 1979. Canine hip dysplasia: study of heritability in 401 litters of German Shepherd dogs. JAVMA.