Duitse herder verzorging – Uw gids voor de verzorging van uw hond

Duitse Herder Verzorging

Welkom bij onze gids voor de verzorging van de Duitse Herder!

In dit artikel bekijken we de vacht van de Duitse Herder.

We bespreken hoe je je hond moet verzorgen, en we bespreken welke artikelen je nodig hebt om een verzorgingsset voor hem samen te stellen.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het team van Happy Puppy Site. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Hebben Duitse Herders Verzorging nodig?

Alle honden hebben verzorging nodig, ook Duitse Herders!

Borstelen is belangrijk om te voorkomen dat de vacht van de hond mat wordt. Borstelen houdt de huid van uw hond gezond en stelt u in staat te controleren op knobbels, pijnlijke plekken of parasieten.

Een grondige borstelbeurt verwijdert dode en losse haren uit de vacht, waardoor de vacht gezond en glanzend blijft.

Grooming masseert ook de huid van uw hond, wat helpt om zijn bloedsomloop te verbeteren.

Het beste van alles is dat regelmatig borstelen de band tussen u en uw hond versterkt en voor u beiden een plezierige ervaring is.

Welk type vacht hebben Duitse Herders?

Duitse Herdershonden hebben een dubbele vacht die het dier houdt en tevens schadelijke UV-stralen en overtollige warmte in de zomer tegenhoudt.

Duitse Herder Verzorging

De buitenste vacht van “waakharen” is dicht, grof en recht met plat haar dat dicht tegen het lichaam van de hond ligt.

De ondervacht is dikker en zachter dan de waakvacht. U zult merken dat de vacht het langst en het dikst is rond de nek en de broek van de hond.

Duitse Herders kunnen vier verschillende vachtlengtes hebben:

  • Korte vacht met ondervacht
  • Halflang met een ondervacht
  • Lange lengte met ondervacht
  • Lange lengte zonder ondervacht

Duitse Herders met lang haar hebben pluimen op hun staart en oren, en ze hebben een “broek” aan de achterkant van hun benen.

Een Duitse herder zonder ondervacht heeft dezelfde mate van bevedering, maar de bovenvacht is zachter en niet zo grof.

Voordat u een verzorgingsset voor uw Duitse herder samenstelt, moet u weten welk vachttype uw hond heeft, want de verzorgingsvereisten zijn voor elk iets anders.

Hoe vaak moet je een Duitse Herder borstelen?

Duitse Herders zijn het hele jaar door matige verharders, dus idealiter zou je je Duitse Herder minstens twee of drie keer per week moeten borstelen.

Als u wilt, kunt u uw Duitse Herder in bad doen. Baden is nuttig omdat het die hondengeur kan verwijderen die ontstaat wanneer de oliën die door de huid van de hond worden afgegeven zich ophopen.

De vacht van de Duitse Herder is erg dik, en het drogen kan enkele uren duren. Merk op dat u uw hond pas kunt verzorgen als hij helemaal droog is.

Droog hem na het bad van uw hond met een haardroger met hoge snelheid. Blaas de vacht in de groeirichting.

Kom niet in de verleiding om de droger snel heen en weer te bewegen over de hond, want dat kan ervoor zorgen dat de vacht vervilt en in de knoop raakt.

De Shelandy regelbare snelheid huisdier haardroger* is een zeer populair hulpmiddel.

De droger is voorzien van een vierlaags geluidsreductiesysteem om te voorkomen dat uw hond schrikt van het geluid. Bij de droger worden vier mondstukken van verschillende grootte meegeleverd, zodat u kunt kiezen welke maat het beste werkt.

De haardroger wordt geleverd met 12 maanden fabrieksgarantie.

Als je je Duitse Herder niet in bad wilt doen, probeer dan in plaats daarvan een waterloze shampoo te gebruiken.

Wahl Natural Pet No-Rinse Waterless Shampoo*. bevat alleen natuurlijke ingrediënten en geen agressieve chemicaliën of zepen die de huid van uw hond kunnen irriteren.

Verzorging tijdens het verharingsseizoen

Duitse Herders worden soms “Duitse Shedders” genoemd!

Dat vertelt je alles wat je moet weten over hun verzorgingseisen tijdens het verharingsseizoen!

Wanneer uw hond in het voor- en najaar verhaart, moet u hem elke dag borstelen.

Zwaar verharen gebeurt in het voorjaar om de hond de kans te geven zich te ontdoen van zijn wintervacht, zodat hij niet oververhit raakt tijdens het warmere weer.

In de herfst wordt de lichte zomervacht afgestoten om plaats te maken voor de dikke wintervacht van de hond.

In huis wonende Duitse Herders verharen niet zo zwaar als buitenhonden.

Dat komt omdat uw centrale verwarming en het leven in huis uw hond lekker warm houden, waardoor de dikke ondervacht die een hond die buiten leeft nodig heeft, niet nodig is.

Veel Duitse Herder eigenaren melden dat hun langharige hond minder verhaart dan zijn kortharige familieleden. Maar hoe komt dat?

Nou, de reden voor dit vreemde verschijnsel is dat de pluizige ondervacht van de Duitse Herder tijdens het verharen wordt opgesloten door de langere bovenvacht.

Dat betekent minder haar op uw meubels, maar het maakt uw hond ook vatbaarder voor het ontwikkelen van matten in zijn vacht.

Ook, hoewel een kortharige Duitse Herder minder vatbaar is voor vervilting, zult u meer van zijn haar op uw kleren en tapijten vinden.

Daarom hebben zowel lang- als kortharige Duitse Herders veel verzorging nodig, zij het om verschillende redenen.

Hoe een Duitse Herder te verzorgen

Dus, hoe verzorg je je Duitse Herder? Hier is een snel overzicht van hoe het moet!

Stap 1 – Ontklitten!

Controleer eerst de vacht van uw hond op klitten. Gebruik een speciaal ontklit gereedschap om voorzichtig door de knopen en klitten heen te werken.

U kunt deze stap gemakkelijker maken door gebruik te maken van een vachtconditioner* voordat u begint met borstelen.

Stap 2 – Verwijder losse ondervacht

Borstel vervolgens uw hond met een de-shedding tool om zich te ontdoen van losse ondervacht, waarbij u werkt vanaf de kop van uw hond tot aan zijn staart.

Stap 3 – Verwijder vuil en verdwaalde haren

Neem een pennenborstel en gebruik die om de resterende losse ondervacht te verwijderen.

Stap 4 – Voeg wat glans toe

Maak de klus af door met een borstel met zachte haren over uw Duitse Herder te gaan om alle resterende losse haren van de bovenkant van de vacht weg te halen.

Wanneer u uw Duitse Herder borstelt, zorg er dan voor dat u niet te hard drukt, omdat dit ongemakkelijk kan zijn voor uw huisdier.

Gebruik lange, soepele streken en werk altijd in de richting van de haargroei, in plaats van er tegenin.

Controleer de huid op knobbels, bulten en tekenen van teken of vlooien.

Duitse Herder Verzorgings Gereedschap

Zo, nu je weet hoe je je Duitse Herder moet verzorgen, moet je een geschikte verzorgingsset voor hem samenstellen.

In dit deel van onze gids hebben we een selectie gemaakt van de beste verzorgingsproducten die momenteel op de markt zijn.

Klik op de links in de tekst om alle details van elk product te zien, inclusief de beoordelingen van andere kopers. Als u het ideale verzorgingsproduct voor uw hond heeft gevonden, klik dan om het te kopen!

Scheerapparaten

Een essentieel onderdeel van de verzorgingsset van uw Duitse Herder is een ontharingsinstrument.

Wij bevelen de Furminator ontharingsgereedschap voor honden*..

De Furminator is een bestseller op Amazon. Dat komt omdat de Furminator tot 90% van de losse ondervacht van uw Duitse Shedder verwijdert!

De Furminator is verkrijgbaar in vijf maten, van klein tot reusachtig, en er is ook een versie voor kort en lang haar.

Het bestaat uit een roestvrijstalen blad zonder beschermkap met tanden die soepel door de vacht gaan, en al het losse spul eruit trekken dat anders overal in huis terechtkomt.

Het heeft ook een handige zelfreinigende knop die je voorkomt dat je zelf de haren uit het gereedschap moet trekken. Het ergonomisch ontworpen handvat ligt comfortabel in de hand, wat essentieel is wanneer u een grote, harige hond borstelt!

Als uw budget beperkt is, is de HappyDogz Pet Grooming Shedding Brush*. is een iets goedkoper alternatief voor de Furminator.

De HappyDogz tool werkt op dezelfde manier als de Furminator, behalve dat een zelfreinigende knop ontbreekt. U kunt het blad verwijderen om het schoon te maken, maar u zult zelf de verstopte vacht eruit moeten trekken.

De HappyDogz tool is misschien een goede optie voor eigenaren van Duitse herderpups die dan kunnen upgraden naar een groter instrument met meer functies.

Slicker borstels

Voor routinematige vachtverzorging buiten de zware, seizoensgebonden verharingsperiodes van uw Duitse Herder hebt u een slickerborstel nodig.

De slicker borstel heeft een mat van fijne, draadvormige haren met gebogen uiteinden die zijn bevestigd aan een handvat.

De haren dringen door in de pluizige ondervacht en verwijderen losse en dode haren. Zoek een slickerborstel met stompe uiteinden, zodat u de huid van uw hond niet krabt.

Wij houden van de Pet Portal Pro Quality Self Cleaning Slicker Brush*..

De Pet Portal is een pro-grade slickerborstel die perfect is voor het verwijderen van kleine matten en klitten uit de ondervacht.

De borstel heeft een zelfreinigende knop, zodat u geen tijd hoeft te besteden aan het verwijderen van losse haren uit de borstel wanneer u deze gebruikt.

Voor een iets goedkopere optie kunt u kijken naar de Pet Neat Self Cleaning Slicker Brush*..

De borstel is zelfreinigend en is zeer goed gemaakt en duurzaam voor de lage prijs.

Ontmattingshark

Een goedkoper alternatief voor de hier genoemde ontmattingsgereedschappen zijn ontmattingsharken.

Ontklittende harken hebben een dubbele rij gelijkmatig verdeelde tanden die tot aan de basis van de ondervacht reiken, waardoor klitten en viltjes voorzichtig worden verwijderd als voorbereiding op het verzorgen met de slickerborstel.

De Pat Your Pet Grooming Tool – 2-zijdige ondervachthark voor katten & honden* is een zeer goed voorbeeld van een pro-grade ontmattingshark.

Het gereedschap heeft een 2-in-1 kop. De ene kant heeft negen tanden die ontworpen zijn om hardnekkige matten te verwijderen. De andere kant heeft 17 tanden die werken door de vacht uit te dunnen en het ontharingsproces op gang te brengen.

De Pat Your Pet is een goed gemaakt verzorgingsinstrument dat doet wat het zegt. Het enige nadeel van dit gereedschap is dat het alleen in een klein formaat komt, wat misschien niet ideaal is als je een enorme Duitse Herder te verzorgen hebt!

Dus, als uw Duitse Herder een grote kerel is, is de PawsPamper Extra Brede Vachthark*. is misschien een betere keuze voor u.

De messen van het gereedschap zijn gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal en hebben afgeronde randen om irritatie van de huid van uw hond te voorkomen.

Het full-tang houten handvat is stevig en werkt niet los. De PawsPamper ontmattingshark is speciaal ontworpen voor gebruik op honden met een dubbele vacht, dus ideaal voor Duitse Herders.

Als u niet tevreden bent met uw aankoop, is het vermeldenswaard dat de fabrikant u een volledige terugbetaling geeft.

Pinnen en borstels

Borstels met pinnen en haren zijn dubbelzijdig, met aan de ene kant een borstel met zachte haren en aan de andere kant een mat van plastic pinnen.

Deze zijn handig, en ze besparen u de kosten van het kopen van een aparte borstel met zachte haren.

U kunt de pennenborstel gebruiken om losse ondervacht, vuil en rommel te verwijderen. De zachte borstelzijde kan dan worden gebruikt om alle losse haren van de bovenkant van de vacht op te pakken, zodat deze een mooie glans krijgt.

De Safari Pin & borstel voor honden*. is een bestseller op Amazon.

Deze goed gemaakte borstel heeft pinnen met ronde uiteinden die zijn ontworpen om gemakkelijk op de huid van uw hond te zijn, en zachte haren om soepel over de vacht te glijden.

Een andere borstel met pennen en haren die we goed vinden is de best verkopende HaloVa Professionele Dubbelzijdige Pin & Borstel van Bamboe*..

De HaloVa is een borstel van superieure kwaliteit die uitstekend werk levert.

De ronde pinnen van de borstel zijn gemaakt van duurzaam plastic, en de haren zijn vervaardigd van geheel natuurlijk materiaal.

Bovendien zijn de achterkant en het handvat gemaakt van verantwoord geproduceerd hout.

Duitse Herder Verzorging Video

Om te zien hoe u uw Duitse Herder moet verzorgen, bekijk deze geweldige video voor een geweldig voorbeeld.

Duitse Herder Kapsels

Je mag je Duitse Herder nooit scheren of knippen!

Hoewel u uw hond misschien ziet hijgen bij warm weer, is het afscheren van zijn dikke vacht niet het beste voor hem.

De vacht van de Duitse Herder is geëvolueerd om hem warm te houden bij koud weer en koel bij zomerse hitte.

Als u de buitenste, waterafstotende beschermharen van uw Duitse Herder verwijdert, zal hij het koud en nat krijgen in de winter.

Bij warm weer zal de huid van uw hond kwetsbaar zijn voor schade door de UV-stralen van de zon.

Ook zal de vacht van de hond nooit meer goed aangroeien.

Uw Duitse Herder verzorgen

Als je besluit om een Duitse Herder in je gezin op te nemen, moet je bereid zijn om tijd te besteden aan het ritueel van de verzorging.

U zult uw hond het hele jaar door minstens twee keer per week moeten borstelen, en elke dag tijdens zijn twee zware verharingsperiodes in het voorjaar en de herfst.

Uw basis Duitse Herder verzorgingsset moet bestaan uit een de-shedding tool of de-matting tool, een pin en borstel, en een slicker borstel.

Gerelateerde artikelen

Heeft u een Duitse herder?

Vertel ons alles over jouw verzorgingsroutine, en deel je tips met andere lezers in het commentaarveld hieronder.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.