Dogo Argentino: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Dogo Argentino is indrukwekkend met zijn witte vacht en grootte en heeft een groot hart. Dit geldt zowel voor zijn loyaliteit en liefde voor zijn volk als voor zijn moed en wil om zijn familie te verdedigen. De Dogo Argentino, die ook bekend staat als de Argentijnse Duitse Dog, staat in sommige deelstaten vermeld, maar met de juiste opleiding kan het een ideale gezinshond en beste kindmaatje worden. Het is opgenomen in de FCI onder het nummer 292, Groep 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen en Sectie 2.1 Molosser, Duitse dog-achtige honden.

Argentijnse dog

Dogo Argentino in het profiel

Profiel
Grootte: 60-68 cm
Gewicht: 36-45 kg
FCI Groep: 2: Pinscher en Schnauzer – Molosser – Zwitserse Sennenhonden en andere rassen
Afdeling: 2.1: Molossoïden, Duitse Dog-achtige honden
Land van herkomst: Argentinië
Kleuren: Wit
Levensverwachting: 10- 18 jaar
Geschikt als: Jacht-, hulp- en gezinshond
Sport: Rennen
Karakter: Aanhankelijk, vriendelijk, loyaal, zorgzaam, vrolijk, tolerant
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel
Sterkte van het haar kort, glad, zacht
Onderhoud: Laag-gemiddeld
Vachtstructuur: hard, sliertig, dicht
Kindvriendelijk: ja
Gezinshond: ja
Sociaal: Met intensieve socialisatie met andere honden- Ja

Honden van dit ras

 


Vind hier uw Dogo Argentino

Afkomst en raciale geschiedenis

De Dogo Argentino is een relatief nieuwe fokkerij. De Argentijn Dr. Antonio Nores Martinez wilde een “allrounder”, een hond die gebruikt kon worden als Waakhond, jachthond en gezinshond was even geschikt. Hoewel er al honden van dit soort in Zuid-Amerika waren, afstammelingen van de Molossiërs, die door de Europeanen naar het continent waren gebracht. Het waren onverschrokken, krachtige vechthonden die het ook opnamen tegen wilde zwijnen. Maar voor de Jagen op grote katten, die de kuddes in Argentinië herhaaldelijk bedreigde, ze waren te omslachtig.

Dogo Argentino puppy |

Het jachtinstinct van de Dogo is erg sterk, zelfs met veel training is het niet mogelijk om het volledig te onderdrukken.

Al aan het einde van de 19e eeuw begon Dr. Nores Martinez te fokken. Hij stak de Cordoba Vechthonden, moedige strijders met een lage drempel, die onder andere waren gebruikt in hondengevechten in de arena of in de jacht op slaven, met Pointers, Bull Terriërs, Bulldogs en andere rassen afkomstig uit Europa. De Cordoba vechthonden moeten hun duistere verleden als vechthond achter zich laten en voornamelijk worden gebruikt als jachthond en herdershond. Als waakhond moet hij ook een vriendelijke gezinshond zijn. In 1928 bepaalde zijn zoon, Dr. Nores Martinez de Jongere, de normen van de Argentijnse Duitse dog.

In Argentinië werd het ras in 1964 erkend, in 1973 vond de erkenning door de FCI plaats. De eerste Dogo Argentino’s waren Geïmporteerd naar Europa in 1968.

Essentie & karakter van Dogo Argentino

“Vrolijk, vriendelijk, natuurlijk, niet veeleisend”, zo wordt de Argentijnse Duitse Dog beschreven in de rasstandaard. Het is een goedaardige, loyale hond, die zijn familie tot de dood zal verdedigen. Hij is slim en dol op kinderen. Daarnaast is hij ook onafhankelijk en sterk van karakter, wat hem een ideaal maakt. Kudde waakhond macht. In dit alles is hij erg eigenzinnig.

Is hij in zijn familie een Trouw, zorgzaam Een lid van de roedel die de zijne bewaakt, hij is niet vriendelijk voor andere wezens. Zijn Jachtinstinct is enorm ontwikkeld en hij zal het niet verliezen, zelfs niet met het beste onderwijs. Bij buitenlandse honden heeft hij de neiging om te domineren. Vooral mannen willen hun territorium verdedigen tegen hun leeftijdsgenoten.


Is een Dogo Argentino gevaarlijk?

Met een goede opleiding door ervaren handen en voldoende beweging und uitdaging, een Dogo Argentino zal niet gevaarlijker zijn dan andere honden. Het kan alleen gevaarlijk worden als het niet goed wordt gebruikt of verkeerd wordt opgeleid.

Uiterlijk van Dogo Argentino

Dogo Argentino vanaf de zijkant

Dogo Argentino kan tot 68 cm hoog worden.

Twee dingen vallen op aan de Dogo Argentino: zijn imposante uitstraling En dat Stralend Wit van zijn vacht. Een Mannetje kan tot 68 centimeter Opgroeien, een wordt ongeveer 60 tot 65 centimeter Groot. De schouderhoogte wordt altijd gemeten. De honden worden vervoerd tussen 35 en 45 kilogram zwaar.

Dogo Argentinos zijn atletisch gebouwde honden die hun voorouders, de Molossiërs, niet kunnen ontkennen, zelfs als de bullebak voor het grootste deel werd weggefokt. Ze hebben nog steeds een breed, sterk hoofd. De oren zijn driehoekig en zijdelings bevestigd. Dat pure vacht is rasstandaard. Alleen rond de ogen mag 10 procent van de vacht zwart zijn. Zwart is ook de neus van de Argentijnse Duitse Dog. De witte kleur is opzettelijk gefokt op de Dogo Argentino, zodat de hond gemakkelijk te herkennen is tijdens de jacht en niet kan worden verward met de prooi.


Hoe zwaar wordt een Dogo Argentino?

Een Dogo Argentino kan tussen de 35 en 45 kilogram wegen.

Indrukken van het hondenras

Opleiding & houding van de Argentijnse Duitse Dog – Waar moet je op letten?

Zo trouw, goedmoedig en vriendelijk als de Dogo Argentino is: hij is een Onafhankelijk Hond met een Sterk Karakter, die liever het heft in eigen handen neemt. Hij voelt meteen onveiligheid en gebruikt die in zijn voordeel. Het mag daarom alleen worden gebruikt in Hond ervaren Handen. Hij moet leren dat hij de verantwoordelijkheid kan en moet overdragen. En je moet het hondenras liefdevol en zonder geweld leren, want met alle vechtlust zijn de Argentijnse Duitse Doggen ook Gevoelig. Hardheid en geweld in de opvoeding zullen leiden tot een gewelddadige hond.

Onderwijs moet van meet af aan worden uitgevoerd consequent en je moet je niet om je vinger laten wikkelen door grote puppyogen. Men moet ook opmerken in het onderwijs dat Dogo Argentinos pas opgegroeid op een jaar of drie zijn. In het onderwijs heb je dus veel geduld en uithoudingsvermogen nodig. Een goede manier is altijd om een puppy peuterspeelzaal te bezoeken. Hier kan de Argentijnse Duitse Dog heel vroeg leren omgaan met andere honden, wat vooral belangrijk is voor de Dogo Argentinos, die de neiging hebben om gedrag te domineren. Daarna is een bezoek aan een hondenschool aan te raden. Een Dogo Argentino is ook geschikt goed als tweede hondals hij kan opgroeien met een andere puppy.

Dogo Argentinos zijn Actief, Sportieve Honden die gewend zijn om een beroep uit te oefenen. Ze hebben een huis nodig waar ze zich vrij kunnen bewegen. Een krap stadsappartement is op geen enkele manier geschikt voor hen. Ideaal voor een Dogo Argentino is een Huis met tuinwaarin hij naar hartenlust kan ravotten. Er moet echter voor worden gezorgd dat de tuin absoluut ontsnappingsbestendig is. Maar al te gemakkelijk wordt de Dogo Argentino verleid door een vermeende prooi of een andere hond om te ontsnappen.


Hoe groot wordt een Dogo Argentino?

A is tussen de 60 en 65 centimeter lang, een mannetje ongeveer 65 tot 68 centimeter.

Voeding van Dogo Argentino

Bij het voeren van de Dogo Argentino moet u speciale aandacht besteden aan Hoge kwaliteit Voer zonder granen eerbied. Voor elk hondenras is het belangrijk dat vlees bovenaan de lijst met ingrediënten van het hondenvoer staat. Bij Dogo Argentinos is dit onmisbaar, omdat veel honden van het ras helling tot intoleranties, die zich manifesteren door huiduitslag.

Een goede en veilige manier om je Argentijnse Duitse Dog te voeren is de zogenaamde Barfen·. Barf wordt beschouwd als een nieuwe trend uit Amerika, maar in principe is het niets meer dan voeden met het voedsel dat honden al eeuwenlang krijgen: rauw vlees, vis, eieren, fruit en groenten. In nlJuiste samenstelling, deze voeding komt overeen met wat wolven en wolfshonden in het wild eten. Het grote voordeel van dit type voeding ten opzichte van ingeblikt voer is dat er geen toevoegingen in het voer zitten.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Kortom, Dogo Argentinos zijn robuuste, vitale honden die koel weer, regen of zelfs sneeuw niet erg vinden. Maar helaas, zoals hierboven beschreven, hebben ze de neiging om Huiduitslag als gevolg van intoleranties. Een ander probleem waar Dogo Argentino’s last van hebben, heeft te maken met hun witte vacht. Deze witte vachtkleur wordt geassocieerd met een Genetisch defect, waardoor witte dieren ook vaak eenzijdige of zelfs bilaterale doof zijn.

In het geval van een Dogo Argentino kan vanaf de zesde week een gehoortest worden uitgevoerd om het gehoorvermogen van de pup te bepalen. Een eenzijdige dove hond kan echter zonder problemen of beperkingen leven. Zelfs een dubbelzijdige dove Dogo Argentino kan het leven van een aardige hond leiden als de eigenaar rekening houdt met zijn behoeften. Het zou ideaal zijn als een dove hond zou kunnen samenleven met andere honden die een rolmodel en ondersteuning voor hem kunnen zijn.

Bovendien zijn Dogo Argentinos, zoals alle honden van deze grootte, gevoelig voor heupdysplasie. Het is daarom vooral belangrijk als het gaat om gezondheid, om te zoeken naar een gerenommeerde fokker Rondom. Hij zal alle noodzakelijke onderzoeken uitvoeren en problemen openlijk aanpakken. Vaccinaties kunnen bijvoorbeeld worden uitgevoerd tegen heupdysplasie. Hij zal niet langer fokken met dove honden of honden die getroffen zijn door dysplasie.

Met goede zorg, voldoende beweging en de juiste voeding kan Dogo Argentinos gemakkelijk tien tot dertien jaar leeftijd.


Welke ziekten heeft een Dogo Argentino vaak?

Dogo Argentino’s zijn gevoelig voor slechthorendheid en, zoals vaak het geval is bij grote hondenrassen, heupdysplasie.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Dogo Argentino

In Duitsland en Europa is de Dogo Argentino nog vrij onbekend, maar in zijn thuisland. Argentinië geniet hij erg populair en is een echte ster. In de film “El Perro” speelt bijvoorbeeld de Dogo Argentino “Bonbon” een belangrijke rol. In de film vindt een werkloze via de hond een nieuwe zin in het leven.

Ook in het dagelijks leven worden Dogo Argentino’s gebruikt als Werkhonden gebruikt. Ze worden bijvoorbeeld aangeduid als Politiehonden in gebruik. Vaak worden ze ook gebruikt als kudde-waakhonden, dat wil zeggen dat ze zelfstandig voor de kudde zorgen, zonder de instructie van de eigenaar. Voor deze taak zijn de zelfstandig denkende en handelende honden ideaal.

Nadelen van de Dogo Argentino

Helaas hebben Dogo Argentinos, net als veel witte hondenrassen, de neiging om Doofheid. Dit kan leiden tot enkele problemen in het dagelijks leven.

In sommige deelstaten wordt de Dogo Argentino genoemd. Lijst hond Geleid. Dit betekent hoge eisen voor hondenbezitters en een hogere hondenbelasting.

De Jachtinstinct is diep geworteld in de Dogo Argentinos en kan niet worden weggetraind, zelfs niet met de beste opleiding. Samenleven met kleine dieren is daarom vrijwel onmogelijk voor de jachthond. Hij zal ook geen vrienden maken met katten, tenzij hij als puppy met de kat samenkomt en het als roedellid accepteert. Maar hij zal nog steeds jagen op de kat van de buurman


Is de Argentijnse Duitse dog een lijsthond?

In de deelstaten Beieren, Baden-Württemberg, Hessen, Noordrijn-Westfalen, Hamburg, Berlijn en Brandenburg staat de Dogo Argentino op de lijst van honden die een bijzonder gevaar kunnen vormen. Dit is ook het geval in sommige Oostenrijkse provincies. In Denemarken, Nederland en sommige kantons van Zwitserland mag de Dogo Argentino niet worden geïmporteerd en zelfs als het alleen voor een vakantie is, kan dit leiden tot de gevangenschap en zelfs het doden van de Dogo Argentino.

Is de Dogo Argentino geschikt voor mij?

De basisvoorwaarde voor het houden van een Dogo Argentino is Ervaring en Zelfbewustheid in de omgang met honden. Meesteres en meester van Dogo Argentino moet actief en sportief zijn. Dogo Argentinos zal zich snel vervelen met een couch potato, uit balans raken en zich op andere manieren ontdoen van hun uitbundigheid, of het nu op het meubilair of in het gezin is.

Dogo Argentino liggend

De Dogo Argentino hebben een hoge bewegingsdrang.

Dogo Argentinos houden van de natuur. In de stad en vooral in een stadsappartement zouden ze niet gelukkig zijn. Ideaal is een Huis met tuin aan de rand van de stad of op het platteland. Er moet ook worden opgemerkt dat Dogo Argentinos zo min mogelijk trappen moet stijgen. Aan de ene kant om heupdysplasie te voorkomen, aan de andere kant, omdat de honden op oudere leeftijd ziek kunnen worden ondanks alle voorzorgsmaatregelen en ook voor hen, net als voor ons mensen, kan traplopen moeilijk zijn.

Dogo Argentinos worden beschouwd als ideale gezinshond en het was een fokdoel om een kindlievende hond te krijgen, maar de Kinderen mogen niet te klein zijn zijn. Dogo Argentinos kan hun kracht goed inschatten, maar kleine kinderen worden er veel te gemakkelijk door overreden. De kinderen moeten ook groot genoeg zijn om te begrijpen dat de hond goedaardig is, maar dat ze geen misbruik mogen maken van deze goede natuur. Omdat dit hondenras een levend, voelend wezen is.