De Zwarte Duitse Herder: Een gids voor deze zeldzame hond

Heb je ooit een Zwarte Duitse Herder gezien?

Zo niet, ze bestaan! En deze hond is dapper, loyaal en slim. Dus wat maakt hen uniek?

Daarom hebben we deze rasinformatie voor de Zwarte Herder gemaakt. Laten we uitzoeken of hun kleur de enige factor is die hen anders maakt dan de gewone.

Zwarte duitse herder buiten met een speeltje

Waar komen zwarte Duitse herders vandaan?

De Zwarte Duitse Herder of Zwarte Herder is niet een apart ras. Het zijn raszuivere Duitse Herders met een effen zwarte kleur.

vier duitse herders - gewone en zwarte duitse herder

Zelfs de Amerikaanse Kennel Club (AKC) erkent ze en neemt ze op in de Duitse Herder rasstandaard.

De geschiedenis van dit ras begon in Duitsland, vandaar de naam. Ze komen uit een lijn van verschillende herdershonden zoals de Berger Picard, met als doel om ze betere werkhonden te maken.

In de jaren 1900 arriveerde de Duitse Herder in de Verenigde Staten. Het ras won aan populariteit, maar dat werd afgebroken door de Eerste Wereldoorlog. De term “Duits” werd een taboe, dus werden ze omgedoopt tot Amerikaanse Elzasser of Herdershond.

Tientallen jaren later werden ze zelfs met de naam Duitse Herder geaccepteerd, omdat de mensen onder de indruk waren van hun vaardigheden. Ze kunnen dienen als een uitstekende familie metgezel en een hulphond voor gehandicapte personen.

Hoe herken je een zwarte herder?

zwarte duitse herder buitenAls je ooit oog in oog zou komen te staan met een zwarte herder, zou je eerste instinct kunnen zijn om weg te rennen omdat ze op een wolf lijken. Niet getreurd; er is meer om van te houden dan om bang voor te zijn.

De Zwarte Duitse Herder heeft een gebeiteld gezicht en een lange snuit. Op hun ronde voorhoofd staan hun semi-gepunte en rechtopstaande oren.

Sommige Duitse Herders van 16 tot 20 weken oud hebben flaporen. Maar zodra het kraakbeen verhardt, wordt hun oor stijf en rechtopstaand.

Deze honden hebben donkere amandelvormige ogen die passen bij hun zwarte neus.

Ze hebben een gespierd lichaam met stevige en dikke benen. De Zwarte Duitse Herder heeft een rechte rug die eindigt met een bossige staart. Soms hebben ze een rechtere rug dan de gewone.

De zwarte herder heeft een halflange dubbele vacht – een dichte en rechte bovenlaag met een zachte ondervacht.

Deze honden kunnen lang haar krijgen, dat een beetje golft en pluist. Meestal hebben ze een langere of rechtere vacht dan de standaard Duitse Herder.

Maar ongeacht de lengte van hun vacht, heeft deze hond één primaire kleur, zwart.

Om een Duitse Herder zwart te laten worden, moeten zijn beide ouders een recessief gen hebben voor een zwarte vacht. Een meer zekere manier om deze zeldzame hond te produceren is het fokken van twee zwarte herders.

Veranderen zwarte Duitse Herders van kleur of hebben ze witte aftekeningen?

zwarte duitse herder nest van verschillend gekleurde puppiesAls u merkt dat uw hond bruin wordt of wit haar krijgt, is hij of zij geen Zwarte Herder maar een gewone. Zwarte Duitse Herder pups komen meestal grijs, zwart of wit uit en krijgen dan op acht weken leeftijd hun volwassen kleur. Neem ze voor de zekerheid met negen tot tien weken oud mee naar huis.

Sommige Zwarte Herders kunnen vlekken van wit of bruin op hun poten, poten, of borst hebben. Er zijn gevallen dat het donkerder wordt als ze ouder worden, maar het kan ook blijven.

Witte vlekken betekent niet dat deze hond geen raszuivere hond is, want het is gebruikelijk dat sommige Zwarte Duitse Herders ze hebben.

Als je bang bent dat de aftekeningen betekenen dat ze een mix zijn, vraag de fokker dan om papieren om er zeker van te zijn dat je een zuivere Zwarte Duitse Herder mee naar huis neemt.

Hoe groot worden zwarte Duitse Herders?

Ze zijn een grote hond die even groot of zelfs groter wordt dan gewone Duitse Herders.

De volwassen mannelijke Zwarte Duitse Herder heeft een hoogte tussen 24 tot 26 inches (61 tot 66 cm). De vrouwtjes zijn kleiner met een grootte variërend van 22 tot 24 inch (56 tot 61 cm).

De mannelijke exemplaren hebben een gemiddeld gewicht tussen 65 tot 90 pond (29 tot 41 kg) terwijl het vrouwtje aan de lichtere kant is met een gewicht van 50 tot 75 pond (23 tot 34 kg).

Jonge Zwarte Duitse Herders worden volwassen en bereiken hun volwassen grootte tussen 18 maanden en 2 jaar.

Een schattige foto van een 1-jarige Zwarte Duitse Herder

Heeft de kleur van de zwarte herder invloed op hun temperament?

De enige manier waarop de kleur invloed heeft op de Zwarte Duitse Herder is dat hij er opvallender uitziet. Ze hebben de hetzelfde temperament als elke gewone Duitse Herder die een geweldige werk- en familiehond is.

Eén hond, verschillende banen

Zwarte Herders hebben eigenschappen die hen geschikt maken om werk te doen voor de politie, het leger, en search & rescue teams. Vandaag de dag zijn ze de op één na populairste hond in de VS.

In feite zie je vaak Duitse Herders gebruikt worden door het leger en de politie als hun K9 eenheid. Deze honden zijn onbevreesd, intelligent en gehoorzaamwat hen geweldige kandidaten maakt voor deze posities.

Bekijk deze grappige Duitse Herder memes

Ook al past deze hond in de wapens en de criminele wereld, ze kunnen ook getraind worden tot een hulphond.

De zwarte Duitse herder heeft een stabiel temperament, wat betekent dat ze intense situaties aankunnen zonder in paniek te raken. Daardoor kunnen ze een bewaker worden, een blinde leider, en een metgezel die mensen met een handicap bijstaat.

Met hun wolfachtige uiterlijk en beschermende aard is dit een ras waarop u kunt vertrouwen als geweldige waakhonden. Hun moed en alertheid stellen hen in staat om voor hun geliefden te zorgen terwijl ze een uitstekende familie metgezel.

Een geweldige aanvulling op de familie

Zwarte Duitse Herders zien er misschien agressief uit, maar ze zijn zeer liefdevol en vriendelijk. Deze trouwe honden zijn geweldige familiehonden en passen in verschillende soorten huishoudens.

Ze staan bekend als grappig, wat een eigenschap is die hen helpt om met kinderen of tieners overweg te kunnen. De Zwarte Herder kan ook een zwak hebben voor katten of andere huisdieren als ze tijdens hun puppytijd een socialisatietraining krijgen.

Kijk naar deze amusante YouTube video van een Zwarte Duitse Herder die een hoofdkanteling doet bij het geluid van een huilende baby:

Deze honden zijn echter afstandelijk, en vanwege hun waakhondkarakter zullen ze op hun hoede zijn voor mensen die ze niet kennen.

Een bol van energie

Zwarte Duitse herder kijkt over een houten hekDe zwarte Duitse herder is een actieve hond, geweldig voor wie van het buitenleven houdt. Een hond geboren om te hoeden, hun ras komt met snelheid, stealth, en behendigheid.

Deze honden hebben een maximale loopsnelheid van 30 mph of 48 km/u en een spronghoogte van 5 voet of 1,5 meter. Zorg voor muren of hekken van meer dan 2 meter hoog in uw achtertuin om te voorkomen dat ze ontsnappen.

Deze hond heeft tenminste een uur beweging nodig elke dag. Een jog of een lange wandeling is voldoende, hoewel ze ook zullen genieten van een duik in het meer of een korte wandeling. Ze willen ook graag zoveel mogelijk tijd met u doorbrengen, want ze houden van aandacht en willen niet te lang alleen zijn.

Behalve fysieke activiteiten is het ook gezond om uw hond mentale beweging te bieden.

In plaats van het gebruikelijke ballen apporteren in het park of de achtertuin, maak het uitdagend door ze te vragen een specifiek voorwerp te apporteren, zoals een speeltje of de krant.

Snel te leren

Gelukkig voor jou is de zwarte herder makkelijk te trainen omdat ze slim zijn en graag indruk willen maken op hun meester.

Begin op jonge leeftijd met gehoorzaamheidstraining en zindelijk maken. Of ze nu in huis zullen leven of in een ruim hondenhuis waarin ze zich kunnen verplaatsen, ze moeten weten hoe ze zich moeten gedragen.

Deze honden moeten ook beginnen met hun socialisatie tijdens hun puppyfase. De Zwarte Herder moet leren hoe hij moet omgaan met uw familie en vrienden, en hoe hij de vriendelijke postbode kan onderscheiden van een bedreigende vreemdeling.

Stel uzelf tijdens de training op als de liefhebbende alfa, streng maar geeft traktaties en beloningen. Met consistentie en positieve versterkingzal deze hond in staat zijn de lessen op te pikken.

jonge zwarte duitse herder chillend in huis

Zorg voor de zwarte herder

Wordt de zorg voor een hond moeilijker naarmate hij groter wordt? Dat hangt af van de verharingsperiode, de vacht en eventuele gezondheidsproblemen.

Zelfs als een grote hond, vind je de Zwarte Herder een onderhoudsarm huisdier.

Het verzorgingsschema van uw zwarte herder

Het aantal keren dat je hun vacht moet borstelen hangt af van de lengte. Als uw zwarte herder langharig is, moet u hem kammen. een keer per dag. Als ze de middellange lengte hebben, kun je het doen twee tot drie keer per week.

Voor hun badtijd, eens per maand of twee is genoeg. Het is het beste om ze te baden alleen als het nodig is omdat teveel hun huid zal uitdrogen.

Deze hond is ook gevoelig voor oorontsteking, dus controleer en reinig zijn oren. een of twee keer per maand.

Nu je toch bezig bent, knip hun nagels… eens per maand om ervoor te zorgen dat niemand van uw meubels of dierbaren gewond raakt.

Om hun Duitse Herder uiterlijk te behouden, neem ze mee naar de trimsalon. twee of drie keer per jaar voor een knipbeurt en algemene schoonmaak.

Verharen zwarte Duitse herders?

Ja, zwarte of gewone Duitse Herders verharen. Het zijn zware verharders, ongeacht het seizoen. Je moet nog steeds oppassen voor lente en herfst omdat ze hun ondervacht uitblazen. Het is het beste om een stofzuiger klaar te houden om uw gezin te behoeden voor het zwemmen in haren.

Sommigen zeggen dat langharige Duitse Herders minder verharen. Maar welke vacht ze ook krijgen, ze zijn niet hypoallergeen.

Afgezien van het verharen kunnen deze honden zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende omgevingen en klimaten.

Hier is een foto van een zwarte herder bedekt met sneeuw

Wat moet de Zwarte Duitse Herder eten?

Geef uw hond te eten twee kopjes van eersteklas hondenvoer per dag. Een volwassen zwarte herder heeft 20 calorieën per pond van zijn gewicht nodig.

Voor de jongere, geef vier kopjes puppyvoer om een goede groei te garanderen.

Kies bij het zoeken naar een merk of type een hondenvoer dat vet en eiwit bevat, omdat dit essentieel is voor de ontwikkeling van dit ras.

Zwarte Duitse Herders hebben een eiwitrijk dieet nodig om te helpen bij hun spiergroei en herstel. Het vet levert energie en zorgt ervoor dat hun vacht er gezond uitziet.

Aangezien elke hond zijn eigen voedingsbehoeften heeft, afhankelijk van hun gezondheid, stofwisseling en activiteitenniveau, kan het geen kwaad om dit aan uw dierenarts te vragen.

Zijn zwarte Duitse Herders een gezond ras?

Zwarte Duitse Herders zijn over het algemeen gezond, maar het hebben van een effen zwarte kleur stelt hen niet vrij van de veel voorkomende gezondheidsproblemen van hun ras. Deze hond is gevoelig voor de volgende ziekten:

  • Elleboog en heupdysplasie
  • Rugstijfheid
  • Ruggenmerg ziekten zoals Degeneratieve Spinale Stenose en Chronische Degeneratieve Radiculomyelopathie
  • Artrose
  • Ziekte van Von Willebrand
  • Exocriene pancreas insufficiëntie
  • Kanker
  • Oogproblemen

Met de juiste zorg en veel liefde kan de zwarte herder zijn levensduur maximaliseren van 10 tot 13 jaar.

Hoeveel kost een zwarte Duitse Herder pup?

Pasgeboren duitse herder puppy

De Duitse herder heeft een nestgrootte van 4 tot 9 pups. U kunt een standaard pup krijgen voor een prijs van $300 tot $1.000, maar de zwarte kosten het dubbele.

Omdat niet alle Duitse Herders het recessieve gen voor een zwarte vacht hebben, komt het produceren van een zwarte herder zelden voor. Zwarte Duitse Herder pups kosten ongeveer $800 tot $2.000.

Als je een Zwarte Herder pup krijgt, zorg er dan voor dat je de juiste mee naar huis neemt. Deze pups komen zwart, wit of grijs uit de doos en zullen nog van kleur veranderen tot ze acht weken oud zijn. Vraag om geboorte papieren en neem er maar één mee naar huis. nadat ze zwart zijn geworden en tien weken oud zijn.

Maar de zekerste manier om de juiste hond mee naar huis te nemen is ze uit een zwart Duitse Herder nest te halen. Ze kosten misschien meer, maar je zult tenminste niet verrast zijn als je een sable puppy op je bed vindt.

Waar kan ik een Zwarte Duitse Herder krijgen?

zwarte duitse herder puppy speelt buiten met een balOm u te helpen uw puppy te vinden, hebben we een lijst gemaakt van Zwarte Duitse Herder fokkers die u zou kunnen bekijken.

Sommige Zwarte Herders worden in de steek gelaten of achtergelaten in asielen. Als u een oudere hond prefereert (en een zekere manier om een volledig zwarte hond te krijgen), zijn hier enkele reddingscentra en adoptiesites die u kunt bekijken:

Of je nu een zwarte herder krijgt van een fokker of een reddingscentrum, je moet altijd vragen naar de gezondheid van uw pup en de ouders. Een verantwoordelijke fokker kan u de details verstrekken en zal vragen stellen over u om er zeker van te zijn dat de pup in uw leven past.

Vraag ook, wanneer u een oudere hond krijgt, of deze al dan niet training heeft gehad om u voor te bereiden of een professional te laten trainen.

Als u van plan bent om hun training over te nemen, zal dat helpen bij het opbouwen van uw relatie, aangezien u meer tijd met uw nieuwe hond zult doorbrengen.

Is het tijd om een Zwarte Duitse Herder mee naar huis te nemen?

Gelukkige zwarte duitse herder met zijn tong uitgestokenVoordat je een hond neemt, moet je er zeker van zijn dat het het juiste ras is voor jou en of je klaar bent om de verantwoordelijkheid op je te nemen.

De zwarte herder is makkelijk te trainen en een onderhoudsarm huisdier, geweldig voor nieuwe hondenbezitters. Als u kiest voor deze mooie en zeldzame hond, krijgt u een combinatie van… moedig, intelligenten trouw.

Maar bij dit ras gaat het niet alleen om het sluwe uiterlijk; ze kunnen het opnemen tegen verschillende soorten banen. Ze kunnen een onverschrokken politiehond zijn of een betrouwbare diensthond.

Ze zullen ook gelukkig zijn als familie huisdier. Maar je moet wel tijd voor ze maken, want dit ras niet graag alleen is en zal een uur nodig hebben van dagelijkse beweging.

Het krijgen van een Duitse Herder met een zeldzame zwarte kleur kan prijzigmaar het is de moeite waard het.

Bent u al in het bezit van een zwarte Duitse herder? We horen graag jouw ervaring met dit geweldige schepsel. Deel ze met iedereen in de commentaarsectie hieronder.