Acana Droog Hondenvoer Review 2023: Beste Recepten, Ingrediënten Analyse, en Terugroepingen Geschiedenis

Onze beoordeling: Wij hebben Acana Hondenvoer een beoordeling van 4 van de 5 sterren gegeven.

De Acana Dry Dog Foods zijn ontworpen om te voldoen aan de voedingsbehoeften van honden van alle rasgroottes en levensstadia.

Ze bieden ook formules die tegemoetkomen aan de specifieke behoeften van honden die moeten afvallen en allergiegevoelige huisdieren die een dieet met beperkte ingrediënten nodig hebben.

Een Border Collie hond met Acana hondenvoer
Een gelukkige Border Collie hond met 2 pakjes Acana hondenvoer – Beeldbron

Opgericht in 1975 door Champion Petfoods, is Acana toegewijd aan het maken van premium dierenvoeding met ’s werelds beste ingrediënten.

Ze hebben gewerkt met een zorgvuldig samengestelde groep van leveranciers, waaronder ranches, boeren en vissers die ze al tientallen jaren kennen en vertrouwen.

Acana heeft meer dan 20 premium hondenvoer recepten gemaakt met 50% tot 75% dierlijke ingrediënten van hoge kwaliteit, zoals verse of rauwe free-run kip, ranched-raised vlees, kooivrije eieren, en in het wild gevangen of duurzaam gekweekte vis.

Deze recepten zijn ook uitgebalanceerd met 25% tot 50% fruit, groenten en plantaardige stoffen om uw huisdier gezond, sterk en gelukkig te houden.

Gebaseerd op de ingrediënten van Acana, wordt dit hondenvoer merk beschouwd als bovengemiddeld. Ze leveren een goed niveau van voedingsstoffen aan uw hond met een gemiddeld eiwitgehalte, een bovengemiddeld vetgehalte en een benedengemiddeld gehalte aan koolhydraten.

Ze bevatten ook geen kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveringsmiddelen, soja, maïs en tarwe-ingrediënten.

In dit artikel geven we een gedetailleerde beoordeling van Acana hondenvoer, waarbij we elk van hun recepten evalueren op basis van de kwaliteit van de ingrediënten, de dagelijkse voedingskosten, de voor- en nadelen van het merk, de terugroepgeschiedenis en meer.

Lees verder om u te helpen beslissen welk Acana recept geschikt is voor de voedingsbehoeften van uw pup, maar ook past binnen uw budget.

Snelle Top Picks: Beste Acana Hondenvoer Recepten

Wat zijn de productlijnen van Acana Hondenvoer?

Acana biedt een breed scala aan productlijnen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van elke huisdiereigenaar en hun hond. Dit omvat graan-inclusieve en graanvrije recepten, voeding met een hoog eiwitgehalte en diëten met beperkte ingrediënten.

1. Acana Graanvrij

Acana Graanvrij hondenvoer

Acana droogvoer voor honden wordt bereid met verse of rauwe dierlijke ingrediënten, aangevuld met heerlijke groenten en fruit.

Ze zijn eiwitrijk, gezond en voedzaam voor uw huisdier met een scala aan recepten om aan de specifieke behoeften van uw pup te voldoen.

2. Acana Volwaardige Granen

Acana gezonde granen hondenvoer

De Acana Wholesome Grains recepten zijn verkrijgbaar in verschillende smaken waaronder kip, rundvlees, lam en eend.

Zoals de naam al aangeeft, bevatten deze recepten gezonde granen en licht verteerbare koolhydraatbronnen zoals pompoen en butternut om uw huisdier veel vezels en energie te geven.

3. Acana Regionals

Doberman hond met een pak Acana hondenvoer
Een Doberman hond met een pak Acana hondenvoer – Beeldbron

Het Acana Regionals assortiment heeft het hoogste eiwit van alle hondenvoeders van Acana.

Deze graanvrije recepten zijn voorzien van lam, makreel, kip of rundvlees.als primaire eiwitbronnen en zijn ontworpen om een nutriëntrijke voeding te bieden aan energierijke honden.

4. Acana Singles

Acana singles hondenvoer

De Acana Singles serie droge hondenvoeders zijn diëten met beperkte ingrediënten, ontworpen voor huisdieren met voedselallergieën.

Ze bevatten één dierlijke bron en zijn vrij van alle gangbare allergenen of ingrediënten die een potentieel gezondheidsprobleem vormen, zoals peulvruchten, granen, erwten, of gluten.

Vergelijkingstabel beoordeling: Acana Hondenvoer Productlijnen

Een vergelijkend overzicht van Acana productlijnen met de bijbehorende gemiddelde dagelijkse voedingskosten en beoordeling is te zien in onderstaande tabel.

Acana Productlijnen Gemiddelde dagelijkse
Voederkosten
Beoordeling
1 Acana (Droog) $0.94 4.48
2 Acana Volwaardige Granen (Droog) $1.19 4.21
3 Acana Regionals (Droog) $1.25 4.66
4 Acana Singles (Droog) $1.35 4.66

Welk bedrijf is eigenaar van Acana hondenvoer?

Acana Hondenvoer is eigendom van Champion Petfoods. Champion is een bekroonde fabrikant van dierenvoeding met een betrouwbare reputatie voor het creëren van enkele van de beste hondenvoerproducten in de industrie.

Het bedrijf is ook verantwoordelijk voor de productie van het populaire Orijen dierenvoedingsmerk.

Waar wordt Acana hondenvoer geproduceerd?

Hoewel Champion Petfoods, die eigenaar is van Acana, in Canada is begonnen, hebben ze sindsdien hun activiteiten in de Verenigde Staten uitgebreid. De meeste producten van Acana worden dus gemaakt in de eigen faciliteiten van het merk in Kentucky.

Wat is de voedingswaarde van Acana hondenvoer recepten?

Siberische Husky met Acana hondenvoer
Verbazingwekkende Siberische Husky hond met een pak Acana hondenvoer – Beeldbron

Acana hondenvoer is een bovengemiddeld droog hondenvoer gemaakt met alleen de beste ingrediënten van betrouwbare leveranciers.

De recepten van Acana bevatten veel dierlijke eiwitten en uitgebalanceerde hoeveelheden fruit, groenten en plantaardige stoffen voor de volledige gezondheid van uw huisdier.

Welke voedingsstoffen bevatten Acana hondenvoerproducten?

Acana hondenvoer levert een goed niveau van voedingsstoffen aan uw hond met een gemiddeld eiwitgehalte, een bovengemiddeld vetgehalte en een benedengemiddeld gehalte aan koolhydraten. Hun voeding heeft een gemiddelde vet/eiwitverhouding van 54%.

1. Acana recepten bevatten een bovengemiddeld vet

De recepten van Acana hebben een bovengemiddeld vetgehalte van ongeveer 16,9%. Vet is essentieel in de voeding van uw hond als energiereserve en om zijn huid en vacht mooi te houden.

In feite leveren dierlijke vetten per gram twee keer zoveel energie voor uw hond als eiwitten of koolhydraten.

2. Acana formules hebben een gemiddeld niveau van eiwit

De formules van Acana hebben een gemiddeld eiwitgehalte van ongeveer 30%. Hoewel sommige recepten plantaardige eiwitten bevatten uit ingrediënten zoals peulvruchten, zit er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid echt dierlijk eiwit in alle hondenvoerrecepten van Acana.

3. Acana recepten hebben minder dan gemiddelde koolhydraten

Acana recepten hebben een benedengemiddeld gehalte aan koolhydraten van 40%. Deze koolhydraten omvatten gezonde granen zoals havergrutten of hele gierst of in het geval van hun graanvrije recepten licht verteerbare ingrediënten zoals linzen en erwten.

Welke formules heeft Acana hondenvoer?

De meeste hondenvoeders van Acana zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van volwassen honden van alle rasgroottes, van kleine tot grote honden.

Ze hebben echter ook formules die voorzien in de specifieke behoeften van puppy’s, honden die moeten afvallen en allergiegevoelige huisdieren die een dieet met beperkte ingrediënten nodig hebben.

1. Acana Puppy Formule

Een hond met een pakje Acana puppy Formula
Een hond met een pakje Acana puppy formule hondenvoer – Beeldbron

Acana biedt zowel in hun graanvrije Dry-assortiment als in hun Wholesome Grains-assortiment recepten aan die voor puppy’s zijn gemaakt.

Deze producten zitten boordevol voedingsstoffen en eiwitten, zodat uw jonge hond sterke spieren kan kweken. Ze zijn gemaakt met optimale niveaus van eiwitten en vetten om de ontwikkeling van uw huisdier te ondersteunen.

2. Acana Adult Formula

Een teckel hond met verpakkingen van Acana adult formula
Een teckel hond met 3 pakjes Acana adult formula hondenvoer – Beeldbron

Acana heeft een reeks volwassen formules voor uw hond. Deze formules zijn verkrijgbaar met of zonder granen en komen in een ruime keuze aan smaken, zodat u er een kunt kiezen waar uw huisdier van houdt.

Al hun recepten bevatten tussen de 50 en 75% dierlijke ingrediënten met de overige ingrediënten bestaande uit vitamine- en mineraalrijke vruchten, groenten en plantaardige producten.

3. Acana Weight Management Formula

Een hond enthousiast voor het Acana hondenvoer
Een hond likt neus terwijl hij naast het Acana weight management formula voer zit – Beeldbron

De ACANA Light & Fit Recipe Grain-Free Adult Dry Dog Food is een gewichtsbeheersingsformule voor honden die een paar kilo moeten afvallen.

Deze graanvrije voeding is hoog in eiwitten om uw hond in optimale lichaamsconditie te houden, terwijl het slechts 10% vet bevat.

4. Acana Limited Ingredient Diet Formula

Belgische Mechelaar bijt in de verpakking van Acana limited ingredient diet formula
Ontmoet Luca, een Belgische Mechelaar hond die het pak Acana limited ingredient diet formula voer plukt – Beeldbron

Acana Singles biedt een dieet met beperkte ingrediënten dat perfect is voor huisdieren met allergieën, omdat u uw hond aan minder potentiële problemen blootstelt.

Deze voedingen zijn verkrijgbaar in een selectie van nieuwe eiwitbronnen, waaronder lam, eend, kalkoen en varkensvlees.

Wat zijn de beste Acana honden recepten en smaken?

Zoals u kunt zien, biedt Acana premium voeding voor uw huisdier en u kunt echt niet verkeerd gaan met een van de items uit hun assortiment.

Maar met zoveel recepten en smaken om uit te kiezen kan het een uitdaging zijn om de perfecte voor uw pup te kiezen. Om je te helpen hebben we een paar van onze favorieten uitgezocht.

1. ACANA Singles Limited Ingredient Diet Lamb & Apple Recipe Grain-Free Dry Dog Food.

ACANA Singles Limited Ingredient Diet Lamb & Apple Recipe Grain-Free Dry Dog Food

Onze beoordeling: 4.8
Top Ingrediënten: Lamsvlees zonder been, Lamsmeel, Lamslever, Zoete aardappel, Hele kikkererwten
Type: Graanvrij droogvoer voor honden
Dagelijkse Voedingskosten: $1.35
Het beste voor huisdieren met allergieën

De ACANA Singles Limited Ingredient Diet Lamb & Apple Recipe Grain-Free Dry Dog Food is een graanvrije droge hondenvoeding, ontworpen voor huisdieren met voedselgevoeligheden.

Het bevat eiwit uit één dierlijke bron in lam met graanvrije koolhydraten zoals zoete aardappelen en kikkererwten die een goede darmgezondheid ondersteunen.

Voordelen:

 • Gemaakt met 65% dierlijke ingrediënten
 • Bevat taurine ter ondersteuning van het immuunsysteem

Nadelen:

BEKIJK HIER DE PRIJS

2. ACANA Singles Limited Ingredient Diet Beef &ampkin Recipe Grain-Free Dry Dog Food

ACANA Singles Limited Ingredient Diet Beef &; Pumpkin Recipe Grain-Free Dry Dog Food

Onze beoordeling: 4.6
Top Ingrediënten: Rundvlees zonder been, Rundvleesmeel, Runderlever, Zoete aardappel, Hele kikkererwten
Type: Graanvrij droogvoer voor honden
Dagelijkse Voedingskosten: $1.24
Het beste voor huisdieren met allergieën

Een andere voeding afgeleid met eiwitten uit één bron, de ACANA Singles Limited Ingredient Diet Beef & Pumpkin Recipe Grain-Free Dry Dog Food is ideaal voor honden die allergisch zijn voor granen of kip.

Voordelen:

 • Vrij van erwten, maïs of andere plantaardige eiwitten
 • Bevat veel antioxidantrijke ingrediënten om het immuunsysteem te ondersteunen

Nadelen:

 • Is niet GMO of glutenvrij

BEKIJK HIER DE PRIJS

3. ACANA Singles Limited Ingredient Duck & Pear Grain-Free Dry Dog Food

ACANA Singles Limited Ingredient Duck & Pear Grain-Free Dry Dog Food

Onze beoordeling: 4.4
Hoofdingrediënten: Ontbeende Eend, Eendenmeel, Eendenlever, Zoete Aardappel, Hele Kikkererwten
Type: Graanvrij droogvoer voor honden
Dagelijkse Voedingskosten: $1.35
Het beste voor huisdieren met allergieën

De ACANA Singles Limited Ingredient Duck &; Pear Grain-Free Dry Dog Food is wederom een eiwitrijke en voedingsrijke brok die afkomstig is van één enkele dierlijke eiwitbron.

Het bevat eend als het eiwit en vezelrijke kikkererwten en zoete aardappelen voor een gezonde spijsvertering.

Voordelen:

 • Van alle granen, maïs en erwten
 • Peren leveren veel voeding en vitaminen en mineralen

Nadelen:

 • Is niet geschikt voor honden van grote of reuzenrassen

BEKIJK HIER DE PRIJS

4. ACANA Meadowland Graanvrij Droog Hondenvoer

ACANA Meadowland Graanvrij Droog Hondenvoer

Onze beoordeling: 4.4
Top Ingrediënten: Uitgebeende kip, uitgebeende kalkoen, kippenlever, kalkoenuitwerpselen, kippenmeel
Type: Graanvrij droogvoer voor honden
Dagelijkse Voedingskosten: $1.07
Het beste voor alle volwassen honden

De ACANA Meadowland Grain-Free Dry Dog Food is een nutriëntrijk, eiwitrijk recept waarvan de eerste vijf ingrediënten echte vleesbronnen zijn.

De rest van het recept bevat voedzame, vezelrijke ingrediënten zoals pompoen, gekraagde groenten, appels en peren.

Voordelen:

 • Gevriesdroogde kip- en kalkoenlever zorgen voor een heerlijke smaak waar de meeste honden van houden
 • Gemaakt van 70% dierlijke ingrediënten

Nadelen:

 • Bevat erwten die nierkwalen kunnen veroorzaken

BEKIJK HIER DE PRIJS

5. ACANA Rood Vlees Recept Graanvrij Droog Hondenvoer

ACANA Rood Vlees Recept Graanvrij Droog Hondenvoer

Onze beoordeling: 4.2
Top Ingrediënten: Rundvlees zonder been, varkensvlees zonder been, rundvleesmeel, hele rode linzen, hele bonen.
Type: Graanvrij droogvoer voor honden
Dagelijkse Voedingskosten: $0.94
Het beste voor alle volwassen honden

De ACANA Red Meat Formula Grain-Free Dry Dog Food is een betaalbare graanvrije hondenvoeding boordevol eiwitten uit vers rund- en varkensvlees die gevriesdroogd zijn voor de smaak.

Appels, peren, pompoenen en kolfgroenten zijn ook opgenomen voor vitaminen, mineralen en vezels.

Voordelen:

 • Een betaalbare oplossing
 • Bevat geen maïs, tarwe, soja of tapioca

Nadelen:

 • Bevat veel peulvruchten die kunnen leiden tot hartkwalen bij honden

BEKIJK HIER DE PRIJS

Hoeveel kost Acana hondenvoer?

Acana Hondenvoer is een betaalbaar merk hondenvoer dat past bij het budget van de meeste huisdiereigenaren. U kunt Acana droogvoer aan uw hond geven voor minder dan een dollar per dag.

Zelfs hun duurste producten in het Acana Singles assortiment kosten niet meer dan $1,35 per dag.

Hoe is de kwaliteit van de ingrediënten in Acana hondenvoer?

Een hond beschermt zijn Acana hondenvoer
Een hond beschermt zijn nieuwe pakje Acana hondenvoer – Beeldbron

Acana hondenvoer wordt gemaakt met alleen de beste kwaliteitsingrediënten. Alle vlees ingrediënten zijn ranch-geteeld waar de dieren liefdevol worden verzorgd door boeren.

De kip en kalkoen zijn free-run om ervoor te zorgen dat uw hond alleen de schoonste, meest verse producten op de markt krijgt.

Bevatten Acana hondenvoer recepten met kip?

Ja, veel van de Acana hondenvoer recepten bevatten kip. Zoals gezegd is deze kip kooivrij om uw huisdier te voorzien van een hoogwaardig eiwit waar uw huisdier dol op zal zijn, maar dat geen schade toebrengt aan het milieu.

Huisdiereigenaren met honden die een kipallergie hebben, zullen kipvrije recepten vinden binnen het Acana Singles assortiment.

Wordt Acana hondenvoer geproduceerd van slachtafval?

Nee, de hondenvoerproducten van Acana bevatten geen niet-geïdentificeerde vleesmaaltijden die als slachtafval kunnen worden beschouwd. Acana is er trots op alleen de beste ingrediënten te betrekken van een selecte groep veehouders, boeren en vissers.

Wat zijn de meest voorkomende ingrediënten in Acana hondenvoer?

Een hond trots om Acana hondenvoer liefhebber te zijn
Prachtige hond trots om een Acana hondenvoer liefhebber te zijn – Beeldbron

Als je de ingrediëntenlijst van Acana hondenvoer bekijkt, zul je een aantal overeenkomsten vinden tussen de verschillende producten.

Zo bevatten alle recepten een eersteklas vleesbron als eerste ingrediënt. Dit wordt ondersteund door vleesmaaltijden, andere vleesbronnen en lever, evenals goed verteerbare koolhydraatbronnen.

1. Ontbeende kip

Dit soort vlees komt voor als eerste ingrediënt in een aantal van Acana’s populairste hondenvoeders.

Een van onze favorieten is het ACANA Meadowland Grain-Free Dry Dog Food waar kip wordt gecombineerd met kalkoen als eiwitbron voor uw huisdier. U kunt deze optie aan uw hond voeren tegen een kostprijs van $1,07 per dag.

2. Kalkoen zonder been

Kalkoen werkt vaak naast kip om uw huisdier van veel eiwitten te voorzien. Dit is het geval in de ACANA Meadowland Grain-Free Formula die ook kippenlever en kalkoenuitwerpselen bevat om uw huisdier een heerlijke smakelijke voeding te geven.

3. Ontbeend vlees (rund, lam, varken, eend, wild zwijn)

Waar kip of kalkoen niet de primaire eiwitbron is in de recepten van Acana, vindt u eiwitten uit nieuwe bronnen zoals rundvlees, eend, lam, varkensvlees of zelfs wild zwijn.

Dit is duidelijk in de Singles assortiment met een aantal van onze favoriete keuzes zijn de ACANA Singles Limited Ingredient Duck & Pear Grain-Free Formula en de ACANA Singles Limited Ingredient Diet Lamb & Apple Recipe.

4. Kip maaltijd

Het ondersteunt verse kip en kippenlever om een geconcentreerde bron van eiwitten in Acana’s recepten te bieden.

U vindt kippenmeel vermeld als vijfde ingrediënt in het ACANA Meadowland Grain-Free Dry Dog Food dat aan uw huisdier kan worden aangeboden tegen een kostprijs van $ 1,07 per dag.

5. Vleesmeel (Lam, Eend, Rund, Kalkoen, Varkensvlees)

Vleesmaaltijden zoals lamsmeel, eendenmeel en rundvleesmeel werken samen met lever en verse dierlijke eiwitten in verschillende recepten van Acana om uw huisdier van extra eiwitten te voorzien.

In de ACANA Red Meat Formula bijvoorbeeld, die u voor $0,94 per dag aan uw hond kunt voeren, vindt u runderlever als derde ingrediënt.

6. Vleeslever (kip, rund, eend, lam, kalkoen, varkensvlees)

Vleeslever van kip, eend, kalkoen of andere bronnen biedt uw huisdier een geweldige bron van eiwitten, vet, ijzer en diverse vitaminen en mineralen.

U vindt kippenlever vermeld als een ingrediënt in de ACANA Meadowland Grain-Free Formula en eendenlever in de ACANA Singles Limited Ingredient Duck & Pear Recipe.

7. Zoete aardappel

Deze groente is een zeer voedzame bron van koolhydraten en vezels die vaak wordt opgenomen in graanvrije recepten. Het helpt ook de spijsvertering van uw huisdier te reguleren.

Zoete aardappelen zijn te vinden als vierde ingrediënt in zowel het ACANA Singles Limited Ingredient Diet Lamb & Apple Recipe als het ACANA Singles Limited Ingredient Diet Beef &; Pumpkin Recipe.

8. Hele Sorghum

Dit is een graansoort die lijkt op maïs. Het bevat een behoorlijke hoeveelheid eiwitten, vezels en koolhydraten. Hele sorghum staat vermeld als ingrediënt in veel van de Wholesome Grains recepten van Acana hondenvoer.

9. Hele rode linzen

Werken als vervanging voor granen in graanvrije recepten, Hele rode linzen voorzien uw hond van extra koolhydraten en vezels.

Ze zijn aanwezig in een aantal recepten van Acana, waaronder de ACANA Red Meat Formula en het ACANA Freshwater Fish Recipe.

10. Hele kikkererwten

Kikkererwten zijn, net als zoete aardappelen, een voedzame, zeer goed verteerbare aanvulling op graanvrije diëten om uw huisdier extra energie uit koolhydraten en meer vezels voor de verteerbaarheid te bieden.

Hele kikkererwten staan als vijfde ingrediënt vermeld in zowel de ACANA Singles Limited Ingredient Duck &amp Formula als de ACANA Singles Limited Ingredient Diet Lamb & Apple Recipe.

Waarom is ACANA hondenvoer zo goed?

Een Corgi hond met een pak Acana hondenvoer
Een Corgi hond liggend voor het grote pak Acana hondenvoer – Beeldbron

Acana hondenvoer is een goede keuze voor uw huisdier vanwege het hoge eiwitgehalte uit echte vleesbronnen, gecombineerd met het lage gehalte aan koolhydraten en het hoge vetgehalte.

Dit voer voorziet uw huisdier van kwaliteitsvoeding uit eersteklas ingrediënten en dat alles voor een betaalbaar prijskaartje.

Lees ook: 16 Meest populaire merken hondenvoer

Voldoet Acana aan de AAFCO-normen?

De Association of American Feed Control Officials of AAFCO heeft een instrument van onschatbare waarde gecreëerd voor het meten van de kwaliteit van hondenvoer door een reeks minimumnormen in te voeren waaraan fabrikanten van hondenvoer moeten voldoen om hun recepten als volledig en evenwichtig te kunnen beschouwen.

Alle recepten van Acana voldoen aan deze normen.

Bevelen dierenartsen Acana hondenvoer aan?

Ja, veel dierenartsen bevelen hun klanten Acana hondenvoer aan. Hun seniorenvoer wordt vooral aanbevolen voor huisdieren ouder dan zeven jaar. Bovendien worden de recepten van Acana samengesteld door getrainde dierenartsen.

Wat zegt K9Web over Acana Hondenvoer?

K9Web rangschikt Acana hondenvoer als een bovengemiddeld hondenvoer vanwege de toevoeging van hoogwaardige dierlijke eiwitten en zeer goed verteerbare, voedzame ingrediënten. We rangschikken hun producten consequent tussen 4,4 en 5 van de 5.

Wij zijn grote fans van het Acana Singles assortiment, dat aantrekkelijk is voor pups met allergieën vanwege de enkele nieuwe eiwitbron en de graanvrije recepten.

Heeft Acana hondenvoer terugroepacties?

Een Poedel hond die zijn Acana hondenvoer laat zien
Een verwarde Poedelhond zittend naast zijn favoriete Acana hondenvoer – Beeldbron

Nee, ondanks dat Acana hondenvoer een van de oudste merken premium hondenvoer is, zijn de formules van Acana nooit teruggeroepen. Dit geldt eigenlijk voor de Champion Petfoods merken als geheel.

Wat is er mis met Acana hondenvoer?

Er is niets mis met het voeren van uw hond met Acana hondenvoer. Dit voer levert premium voeding aan uw huisdier.

Dat gezegd hebbende, moet u altijd samen met uw dierenarts een voer voor uw hond kiezen, omdat uw dierenarts de ingrediënten kan controleren om te zien of er ingrediënten zijn die problematisch kunnen zijn voor uw huisdier.

Veroorzaakt ACANA hondenvoer hartproblemen?

Acana graanvrij hondenvoer is een van de zestien diervoeders die door de FDA worden onderzocht op een mogelijk verband tussen graanvrije diëten en gedilateerde cardiomyopathie bij honden.

Dit type hartziekte zou het gevolg zijn van het hoge gehalte aan peulvruchten in deze voeding.

Is Acana hondenvoer veilig voor mijn hond?

Ja, zoals gezegd, hoewel er een mogelijk verband kan bestaan tussen graanvrije diëten en hartziekten, wordt het nog steeds als veilig beschouwd om uw hond deze voeding te geven.

Echter, als uw huisdier lijdt aan een nierziekte dan kunt u beter de Acana recepten met erwten vermijden.

Hoe blijft u op de hoogte als Acana hondenvoer haar producten terugroept?

Als het gaat om het terugroepen van voedsel, is de FDA de organisatie die verantwoordelijk is voor alle terugroepacties. De beste manier om dus op de hoogte te blijven van alle terugroepacties van dierenvoeding, inclusief die van Acana, is om u in te schrijven op de mailinglijst van de FDA.

Veelgestelde vragen (FAQ’s over Acana)

Een gelukkige hond met Acana hondenvoer
Een gelukkige hond zittend met een pak Acana hondenvoer – Beeldbron

Heeft Acana een graanvrije optie?

Ja, veel van de producten van Acana zijn graanvrij. Deze formules zijn vrij van veel voorkomende allergenen zoals tarwe, maïs en soja, en gebruik in plaats daarvan licht verteerbare koolhydraten zoals kikkererwten en zoete aardappelen in hun formules.

Heeft Acana een natvoer optie?

Nee. In tegenstelling tot veel andere hondenvoerproducten is Acana alleen droogvoer. Dit betekent dat ze geen natvoer of hondenvoer in blik aanbieden, zoals stoofpotjes of pasteuze voeding voor huisdieren.

Ze hebben echter wel bijna 50 droogvoer recepten voor huisdieren.

Heeft Acana hondenvoer hoge energie formules?

Ja, de Acana Regionals productlijn die formules omvat zoals de ACANA Meadowland Grain-Free Dry Dog Food en de ACANA Appalachian Ranch Grain-Free Dry Dog Food zijn nutriëntrijke, eiwitrijke voeders die speciaal zijn gemaakt voor huisdieren met een verhoogd energieniveau.

Is Acana hondenvoer goed voor puppy’s?

Ja, Acana heeft een aantal verschillende opties voor puppy’s die speciaal zijn samengesteld voor de groeiende behoeften van jonge honden.

Enkele van onze favorieten zijn de ACANA Wholesome Grains Free-Run Chicken, Whole Oats, Cage-Free Eggs & Turkey Puppy Recipe, en de ACANA Puppy Recipe Grain-Free Dry Puppy Food.

Lees ook: 18 Beste hondenvoeders voor puppy’s

Is Acana gezond voor de groei van uw hond?

Ja, de recepten van Acana zitten vol met eersteklas eiwitten uit dierlijke bronnen om alle aminozuren te leveren die uw huisdier nodig heeft om groot en sterk te worden.

Veel van hun recepten bevatten ook Glucosamine en Chondroïtine om de gewrichten en heupen van uw hond sterk te houden terwijl hij groeit.

Is Acana goed voor oudere honden?

Een Cardigan Welsh Corgi met het favoriete Acana hondenvoer
Een Cardigan Welsh Corgi met het pak favoriete Acana hondenvoer – Beeldbron

Ja, Acana heeft een aantal producten die specifiek gericht zijn op de behoeften van senior huisdieren, zoals de Acana Heritage Senior Dog.

Deze voeders worden aanbevolen voor huisdieren ouder dan zeven jaar en bieden een evenwichtig niveau van eiwitten en vetten om tegemoet te komen aan uw minder actieve huisdier.

Lees ook: 15 Beste recepten voor hondenvoer voor senior honden

Is Acana goed voor de huid van uw hond?

Ja, de voeding van Acana is rijk aan omega-drie en zes vetzuren die essentieel zijn voor de immuniteit van uw hond en voor het behoud van een gezonde huid en vacht.

De producten die producten op basis van vis bevatten, zoals makreel en meerval, zijn bijzonder goed voor de huid van uw huisdier.

Is Acana hondenvoer goed voor een jeukende huid?

Ja. Honden met jeuk hebben vaak een allergie voor een ingrediënt zoals kip of graan. Uw hond een dieet met beperkte ingrediënten geven dat deze veel voorkomende allergenen vermijdt, kan u dus helpen dit probleem voor uw hond te verlichten.

U kunt een recept uit het Acana Singles assortiment proberen als uw huisdier zich met dit probleem presenteert.

Is Acana goed voor honden met een nierziekte?

Ja en nee, helaas kunnen erwten in hondenvoer een nierziekte verlichten.

Hoewel u erwten kunt vinden in veel van Acana’s graanvrije recepten, zijn sommige van hun diëten volledig erwtenvrij, zoals de ACANA Singles Limited Ingredient Duck & Pear Grain-Free Dry Dog Food.

Is Acana hondenvoer goed voor kieskeurige eters?

Een Australische herdershond met de nieuwe verpakking van Acana hondenvoer
Een dankbare Australian Shepherd hond met de nieuwe voorraad Acana hondenvoer – Beeldbron

Ja, terwijl kieskeurige eters normaal gesproken de voorkeur geven aan nat hondenvoer, komt Acana tegemoet aan de behoeften van kieskeurige huisdieren door hun gebruik van heerlijke ingrediënten zoals echte vleeslever.

Ze hebben ook gevriesdroogde stukjes vlees in sommige van hun recepten, zoals de ACANA Meadowland Grain-Free Dry Dog Food, die kieskeurige eters heerlijk zullen vinden.

Is Acana hondenvoer duur?

Nee, voor een betrouwbaar merk dat de tand des tijds heeft doorstaan, levert Acana verrassend betaalbare opties voor dierenvoeding.

Hun premium hondenvoer met hoog eiwitgehalte is de kosten zeker waard. Het is onwaarschijnlijk dat u meer dan $1,50 per dag uitgeeft aan het voeren van uw huisdier met Acana.

Voor meer informatie over welke dure hondenvoeders uw geld waard zijn, lees ons artikel over de duurste hondenvoeders.

Is Acana hondenvoer gemaakt in de VS?

Een hond in een Acana hondenvoer showroom
Een hond liggend in een Acana hondenvoer showkamer – Beeldbron

Ja, hoewel Champion Petfood oorspronkelijk een Canadees bedrijf is, worden tegenwoordig de meeste producten in de VS gemaakt.

Samen met Alberta, Canada, heeft het merk diervoeding productiefaciliteiten in Kentucky. Sinds 2016 worden alle Acana huisdiervoeders die in de VS worden verkocht in deze faciliteit gemaakt.

Waar kun je Acana hondenvoer kopen?

U kunt Acana hondenvoer kopen bij de meeste lokale dierenwinkels in de buurt. In feite is het merk een stichtend lid van IndiePet, en zet zich dus in voor de toekomst van onafhankelijke dierenspeciaalzaken.

U zult hun producten dus niet vinden bij Target, Walmart, eBay, Petsmart of Sears. U kunt Acana wel online kopen bij Amazon of Chewy.

Hoe is de verzending van Acana hondenvoer?

Elke online retailer heeft zijn eigen voorschriften over hoe lang het duurt voordat u het voer van uw huisdier krijgt. Als u uw hondenvoer online koopt via een site als Chewy, kunt u over het algemeen de levering binnen één tot drie dagen verwachten.

Acana Droog Hondenvoer Pros & Cons Recap: Kopershandleiding

Acana Hondenvoer Voordelen Acana Hondenvoer Nadelen
Goede kwaliteit eiwitten Enkele twijfelachtige ingrediënten
Lage koolhydraten Hoog vetgehalte
Betaalbaar
Voedzame ingrediënten
Reeks recepten
Geen terugroepingen

Conclusie: Moet ik Acana hondenvoer kopen?

Ja, Acana Hondenvoer is een gerenommeerd merk dat naam heeft gemaakt door het leveren van hoogwaardig dierenvoer met eersteklas eiwitten gemaakt van de allerbeste ingrediënten.

U kunt echt niet verkeerd gaan door dit voer voor uw hond te kopen en het is ook zeer betaalbaar.

Dat gezegd hebbende, als uw huisdier lijdt aan gezondheidsproblemen, zoals hartkwalen of nierproblemen, wilt u misschien eerst uw dierenarts raadplegen, omdat er enkele verbanden zijn gelegd tussen de graanvrije recepten van Acana en deze problemen bij huisdieren.

Geeft u uw hond Acana diervoeding? We horen graag meer over uw harige vriend en welk recept zijn favoriet is in de commentaren hieronder.

Inhoudsopgave