De raskenmerken, foto’s en informatie van de Siberische Husky

De Siberische Husky is een arctisch ras dat oorspronkelijk werd gebruikt als sledehonden. In deze grote gids over Siberische Husky’s vindt u alles wat u ooit wilde weten over het Husky-ras. We hebben feiten, plezier, foto’s en video’s van prachtige Husky’s. Samen met tips om u te helpen uw eigen Husky hond te vinden en te verzorgen.

Inhoud

Oorsprong van de Siberische Husky

Ook bekend als de Arctic Husky, is de Siberische Husky een lid van de Working groep van honden. Zoals je zou verwachten, komt het ras oorspronkelijk uit Siberië, waar het een rijke en gevestigde geschiedenis heeft van leven en werken met mensen.

Siberische Husky’s zijn over een periode van duizenden jaren gefokt als jacht-, reis- en levensgezel voor het semi-nomadische Chukchi volk. De Husky werd voor het eerst geëxporteerd naar Alaska en Canada in 1908 om te worden gebruikt als sledehonden.

Siberische Husky Populariteit Groei

Deze geïmporteerde Husky’s werden aanvankelijk bespot omdat ze veel kleiner en minder zwaar waren dan de huidige sledehonden. Maar werden snel herkend als de sterke en effectieve lopers die ze zijn.

Jonge Siberische Husky

Binnen slechts een paar jaar deden deze krachtige honden regelmatig mee aan wedstrijden en wonnen prijzen, en stonden in hoog aanzien in slede kringen. Ze bereikten enorme afstanden en waren verreweg de lichtste en snelste van de sledehondenrassen.

Pas in het begin van de jaren 1940 vonden ze hun weg naar het Verenigd Koninkrijk, waar ze zo’n twintig jaar later, in de jaren 1960, als ras goed ingeburgerd raakten.

De moderne Siberische Husky

Tot de jaren 1990 werden Husky’s in het Verenigd Koninkrijk voornamelijk gefokt door een toegewijde kern van fokkers, die hen wilden houden als vriendelijke, gemeenschappelijke, gezonde huisdieren, werk- en showgezellen.

husky

De laatste jaren is er echter een verschuiving in dit patroon opgetreden omdat ze enorm in populariteit zijn toegenomen, en fokkers met andere normen en doelstellingen zijn opgestaan om aan deze vraag te voldoen. Husky’s van nu zijn daarom gevarieerder in type en temperament dan die van een paar jaar geleden. Hoewel ze over het algemeen het kenmerkende wolfachtige uiterlijk behouden waarmee we vertrouwd zijn.

Snelle statistieken: De Siberische Husky

Populariteit 14e meest populaire ras in de VS
Doel Oorspronkelijk sledehonden, tegenwoordig zijn de meeste honden gezelschapshonden
Gewicht 40 tot 60 pond
Hoogte Tot 24 inch
Temperament Sociaal, vriendelijk, speels. Geniet van het samenzijn met andere honden.
Kosten $1,000 tot $2500
Siberische Husky Puppy

Siberische Husky FAQ’s

Bekijk enkele van onze lezers meest gestelde vragen in de snelle links hieronder:

siberische husky

Leuke feiten over Siberische Husky’s

In 1925 kwam de Siberische Husky pas echt in de belangstelling op grotere schaal, toen een team honden een slee met levensreddend difterieserum meer dan 600 mijl trok om het naar een bevolking in nood te brengen.

Vanaf dit punt werden ze verder geëxporteerd naar Canada en Amerika, toerend door de landen en hun race dapperheid demonstrerend.

Husky’s hebben dus zelfs een geschiedenis van levens redden! Het zijn zulke populaire honden, je ziet tonnen beroemdheden die ze bezitten!

De lijst omvat: Rita Ora, Jared Leto, Ben Stiller en Taylor Lautner!

Siberische Husky Verschijning

De Siberische Husky heeft een zeer wolfachtig uiterlijk. Met de verhoudingen en kenmerken die hun voorouders definieerden, zoals rechtopstaande oren, evenwichtige proporties en een flessenborstelstaart nog steeds zeer duidelijk aanwezig.

Gebouwd op uithoudingsvermogen en snelheid, zijn ze zelden zwaar gebouwd. U zult ze zien bewegen met gratie en soepelheid.

Zij moesten sterk zijn om sleden over lange afstanden te trekken, en zeer fit om dat uren achtereen te doen.

Husky Vacht

Misschien wel het meest opvallende kenmerk van de Husky is zijn vacht.

De kleuren van de Husky vacht zijn ongebruikelijk in termen van het geaccepteerde scala aan tinten.

De Kennel Club stelt dat “alle kleuren en markeringen, inclusief wit” zijn toegestaan. Dit is niet iets wat je ziet bij de meeste rasstandaardbeschrijvingen van honden, en is een passend eerbetoon aan het fantastische scala aan huskytinten dat je kunt vinden. Van bleek wit tot donkerbruin, tot een combinatie van alle tinten daartussen.

Hun vacht is verspreid over hun lichaam in een dikke en weelderige dubbele vacht, van gemiddelde lengte. De afzonderlijke haren moeten recht en glad zijn, en zacht aanvoelen.

Volwassen grootte

Mannelijke Siberische husky’s worden in het algemeen groter en zwaarder gebouwd dan hun vrouwelijke tegenhangers. De gemiddelde hond weegt ongeveer 50 pond en de gemiddelde teef ongeveer 40 pond als hij volwassen is.

U kunt verwachten dat uw mannelijke husky tot 60 cm hoog wordt, terwijl de vrouwelijke honden net iets korter zijn met een maximum van ongeveer 56 cm volgens de Engelse Kennel Club standaard.

Husky’s kunnen een stuk kleiner gemaakt worden, maar dit kan gepaard gaan met wat verhoogde gezondheidsproblemen.

Siberische Husky Temperament

Siberische Husky’s hebben de reputatie zo koud te zijn als het klimaat waar ze vandaan komen, maar dit is absoluut niet waar. Hoewel het lichamelijk zeker geen aanhankelijke honden zijn, vinden ze het essentieel om in de buurt van hun honden- en mensenfamilie te zijn.

Ze zijn graag in gezelschap, en raken snel van streek als ze langere tijd alleen gelaten worden.

siberische husky moeder en baby

Zijn Husky’s vriendelijk?

Van Husky’s kan gezegd worden dat ze gereserveerd van aard zijn, maar ze zijn zeker niet wantrouwend. Ze hebben geen waakzame achtergrond, en accepteren over het algemeen andere honden en mensen graag.

Ze zullen uw huis niet voor u bewaken, maar evenmin zullen ze uw gasten een onwelkom gevoel geven.

Verwar hun vriendelijkheid tegenover vreemden niet met een gebrek aan loyaliteit en liefde voor hun roedel, deze gemeenschappelijke aard is een enorme bonus in een huishond en iets om te koesteren. Het devalueert hun liefde voor jou niet, maar vergroot die juist.

Ze zijn ook ongelooflijk speels en houden ervan om hun buitensporige energie kwijt te raken door rond te stuiteren.

Gaan ze om met andere honden?

Het klassieke beeld van de husky die een slee trekt met zijn vrienden vertelt je dat ze over het algemeen goed omgaan met andere honden. In feite zijn ze zelden gelukkiger dan in het gezelschap van hun soortgenoten.

Dit betekent echter niet dat ze zullen tolereren dat een andere hond hen uitdaagt. Ze beginnen misschien geen gevecht met een andere hond, maar als een andere hond er een met hen uitvecht, zullen ze er waarschijnlijk een eind aan maken.

Het is daarom een goed idee om zeer kleine ‘mondige’ honden die u tegenkomt tijdens het uitlaten met uw Husky uit de weg te gaan, voor de veiligheid van het pittige kleintje.

Kunnen ze samenleven met katten?

Als een Husky vanaf de eerste dag met een kat heeft geleefd, dan zullen ze die waarschijnlijk blijven accepteren als een deel van hun huis. Het is echter beter om ze niet de kans te geven deze theorie te testen.

Als ras zijn ze zeer prooidriftig, en het is bekend dat ze zowel katten als andere knaagdieren doden. Ze zullen niet alleen jagen of ze irriteren, ze zullen vaak ook vangen en doden. Dit is waarschijnlijk het gevolg van het feit dat ze generaties lang in Siberië hun eigen eten mochten vangen.

Het is daarom niet aan te raden het risico te lopen, en als je een kat hebt om voorlopig naar andere rasopties te kijken.

Zijn Husky’s goed met kinderen?

Siberische Husky’s staan erom bekend dat ze goed zijn met kinderen. Ze werden honderden jaren lang als werk- en leefkameraadjes gehouden door het Chukchi volk, dat met hen werkte maar ook heel dicht bij hen leefde.

Jongen knuffelt een pluizige hond. Husky hondenras

Waarschijnlijk werd slecht gedrag tegenover de kinderen bij wie ze verbleven niet getolereerd, en daarom waren de honden die door mochten gaan met het voortbrengen van nieuwe pups alleen die honden die het leuk vonden om onderworpen te worden aan het onvoorspelbare gedrag van kinderen.

Dit draagt waarschijnlijk bij aan het feit dat Husky’s geen waakinstincten hebben, en zich thuis voelen in het gezelschap van mensen van elke leeftijd.

Tot hun eer laten ze ook weten wanneer ze ongelukkig zijn, dus geven ze duidelijke signalen aan hun gezin, zodat ze ongewenst gedrag kunnen staken voordat het uit de hand loopt.

Maar vergeet niet

Vergeet niet dat zelfs de liefste hond nog steeds een hond is. Kinderen mogen honden nooit tegenwerken of lastigvallen, en moeten in hun gezelschap altijd onder toezicht staan.

Het gebruik van een bench om de hond de mogelijkheid te geven zijn eigen ruimte en plek te hebben om naar toe te vluchten, zal helpen voorkomen dat hij onnodig van streek raakt.

De andere reden om toezicht te houden op hun gezamenlijke activiteiten is dat husky’s zeer speelse en springerige honden zijn. Kleine kinderen kunnen per ongeluk worden omgestoten door hun grote, pluizige speelkameraadjes.

Blaffen Husky’s veel?

Husky’s zijn zeer vocaal, hoewel men niet kan zeggen dat ze veel blaffen. Het is geen van nature keffend of blaffend ras zoals bijvoorbeeld terriers. Ze lijken veel meer op leden van de jachthondenfamilie, met een neiging tot janken.

Ze lijken niet alleen veel op de wolven uit hun oude verleden, maar ze klinken ook precies zo. Een spookachtig en langgerekt geluid, dat niet iedereen bevalt. Vooral als het lang aanhoudt of op onmaatschappelijke uren van de nacht.

Als je er meer dan één hebt, kun je ook de neiging hebben om gezamenlijk te janken. Deze reactie kan ook worden uitgelokt door sirenes, wat niet ideaal is voor een druk stadscentrum.

Als u naaste buren heeft of in een bebouwde kom woont, kan uw opgroeiende Husky ervoor zorgen dat u problemen krijgt met degenen die in de buurt wonen. Daarom zijn ze beter geschikt voor meer afgelegen locaties.

Uw Siberische Husky trainen

De Siberische Husky staat niet bekend om zijn coöperatieve intelligentie, althans niet op de manier waarop wij dat in menselijke termen zouden beoordelen. Dat komt omdat ze niet zijn gefokt om complexe instructies op te volgen en met mensen samen te werken op dezelfde manier als herdershonden of jachthonden.

Dit betekent geenszins dat ze dom zijn of niet in staat om te leren, vooral niet met moderne trainingstechnieken. Ze worden gewoon door andere dingen gemotiveerd, namelijk hun prooidrift en behoefte om te rennen.

De dominantietheorie is inmiddels achterhaald, dus u zult blij zijn te horen dat het niet nodig is om uw lieftallige Husky te laten denken dat u de lakens uitdeelt. Het zijn ook ongelooflijk geharde honden, dus straffen, zelfs als u dat als methodiek verkiest, zou nog steeds niet gepast zijn voor dit ras.

Beste trainingsmethoden

Ze zullen het het beste doen met consistente positieve versterkingstraining vanaf de dag dat ze bij u thuiskomen, om ze te helpen u te zien als een briljante bron van zeer smakelijk voedsel en superleuke spelletjes.

Training in een volledig afgesloten ruimte is essentieel voor Husky-eigenaren, evenals het beginnen vanaf de eerste dag en het instellen van goede gewoonten met positieve versterkingstraining.

Zelfs de levendige en onafhankelijke husky zal als jonge pup een afhankelijke fase kennen. Het is essentieel dat u deze eerste dagen en weken optimaal benut om een goede basis te leggen voor toekomstige gehoorzaamheid. Vooral op het gebied van terugroepen.

Clickerhakwerk en terugroeptraining moeten uw prioriteiten zijn om uw toekomstige uitjes samen minder stressvol te houden.

Een Siberische Husky trainen

Een belangrijke overweging voor een potentiële Husky-eigenaar, misschien wel de belangrijkste, is hun behoefte aan beweging.

Ze hebben een diep ingebakken wanhoop en behoefte om te rennen. Deze honden zijn marathonlopers, geen sprinters. Ze hebben heel veel regelmatige beweging nodig. Misschien wel twee uur per dag.

Als u een fanatieke jogger, fietser of wandelaar bent, zal uw Husky u graag gezelschap houden tijdens lange tochten buiten. Ze houden er ook van om te werken op de manier van hun voorouders, sledes trekken in bendes en racen.

Ondanks zijn liefde voor beweging is een ander lastig aspect van de Husky verzorging zijn neiging om weg te lopen als hij op stap is. U zult veel moeite moeten doen om hem veilig te houden, op een manier die u bij een ander hondenras niet per se hoeft te doen.

De beste manier om een volwassen Husky te trainen

De Siberische Husky heeft een ongelooflijk hoge prooidrift, dit betekent dat, tenzij hij een rotsvast geheugen heeft, hij u waarschijnlijk uit het oog zal verliezen tijdens een regelmatige wandeling buiten de lijn.

Een fascinerende gids voor het hondenras Siberische Husky

Harnas en lijn worden door veel fokkers geadviseerd als een volgroeide husky de neiging heeft om te gaan zwerven of weg te rennen achter het wild aan. Ze hebben een sterk instinct om te rennen en om prooidieren niet alleen te achtervolgen maar ook te doden.

Helaas zijn Husky’s gefokt om te rennen en te trekken. Dat betekent dat ze ook niet het gemakkelijkste dier zijn om aan de lijn te hebben. Een harnas is daarom essentieel, niet alleen om te voorkomen dat uw hond zich verslikt in een halsband, maar ook om u te helpen de controle te behouden.

Belang van terughaaltraining

Hoewel het trainen van een goede terugroepactie met een husky moeilijk zal zijn vanwege zijn natuurlijke impulsen, is het iets waar je enorm veel baat bij hebt als je je inzet en het is zeker geen onmogelijke droom.

Maar hij zal de eerste maanden en mogelijk zelfs jaren van zijn leven intensief moeten worden getraind, en zelfs dan zou het niet verstandig zijn om hem los te laten lopen in een gebied waar de kans bestaat dat wilde dieren of plaatselijke katten hun kop opsteken om een kijkje te nemen.

Het is ook moeilijk om een terugroepactie af te leren, omdat de Husky zo dol is op rennen, waardoor dit voor hem een grotere beloning is dan welke traktatie u ook in uw zak heeft om hem aan te bieden.

De veiligste manier om een Husky te trainen is in een afgesloten ruimte, eventueel met andere goed opgevoede honden als gezelschap.

Gezondheid en verzorging van de Siberische Husky

In vergelijking met sommige hondenrassen zijn Siberische Husky’s tamelijk gezond en leven ze vaak tot halverwege hun tienerjaren.

Er zijn echter enkele veel voorkomende Husky gezondheidsproblemen die dit ras kunnen treffen. U moet begrijpen welke dat zijn en hoe u de kans dat uw pup er last van krijgt kunt verkleinen voordat u hem kiest.

Laten we eens kijken.

Oogproblemen

Oogproblemen zijn helaas niet ongewoon bij het Siberische Husky ras, en schattingen komen uit op ongeveer 10% van hen die op de een of andere manier worden aangetast.

Deze oogziekten komen in verschillende vormen voor, dus het is belangrijk om je bewust te zijn van elke vorm en wat je kunt doen om de kans te verkleinen dat je nieuwe puppy wordt getroffen.

Uveodermatologisch syndroom

Vogt-Kyoanagi-Harada, ook bekend als uveodermatologisch syndroom. Dit is een nare aandoening die vaak terugkomt en vaak leidt tot blindheid. Symptomen zijn rode pijnlijke ogen, huidpigmentatie en wit worden van het haar.

Cataract

Men denkt dat 10% van het ras aan cataract lijdt. Cataract is een bron van zorg voor husky liefhebbers.

Er wordt momenteel onderzoek gedaan om meer te weten te komen over de prevalentie ervan bij dit ras, en men hoopt dat er in de toekomst een DNA-test beschikbaar komt die fokkers kunnen gebruiken. Op dit moment zult u echter aan uw fokker moeten vragen of ze in de ouderlijnen van uw pup voorkomen.

Progressieve Retinale Atrofie

Progressieve retinale atrofie is een veel voorkomend probleem bij rashonden van welk ras dan ook, en wordt gezien bij husky’s. Gelukkig is de Optigen test beschikbaar, die u kan vertellen of de ouders van uw pup aangetast zijn.

Zorg ervoor dat beide ouders Optigen vrij zijn gebleken voordat u akkoord gaat met uw nieuwe pup, om er zeker van te zijn dat hij niet blind wordt als gevolg van PRA.

En meer…

Entropion en hoornvliesdystrofie komen weliswaar minder vaak voor, maar kunnen ook van invloed zijn op de gezondheid van de Siberische Husky.

Zoals u ziet zijn oogproblemen een ernstige zaak voor dit ras. Er zijn in het verleden enkele pogingen gedaan om oogregisters op te zetten om dit probleem aan te pakken, zowel voor de algemene hondenpopulatie als voor Siberische Husky’s in het bijzonder.

Als u een pup koopt, kunt u de fokker vragen om bewijs dat zijn honden SHOR of CERF geregistreerd zijn. Deze lijsten vereisen dat honden op hun ogen zijn getest en geven u daarom een kleinere kans op een aangetaste pup uit hun nageslacht.

Huidproblemen

Huidproblemen bij Husky’s komen ook vrij vaak voor. Met twee belangrijke boosdoeners, folliculaire dysplasie en de gevolgen van zinktekort.

Folliculaire Dysplasie veroorzaakt plekken met haaruitval en een schilferige pijnlijke huid. Genetische aandoening die kan worden behandeld met medicinale shampoos, maar niet kan worden genezen. Vertoont meestal tekenen vanaf vier maanden.

Zinktekort is een groot probleem voor sommige Husky’s. Hun oorspronkelijke dieet was zeer rijk aan vis en vet. Het gebrek aan zink in moderne diëten kan een aandoening veroorzaken die bekend staat als zinkresponsieve dermatitis. Waarbij de lage niveaus resulteren in jeuk en vachtverlies. Gelukkig is dit gemakkelijk te behandelen door uw dierenarts, met een zinktoevoeging.

Gehoorproblemen

Doofheid kan een factor zijn voor Husky eigenaren. Hoewel dit niet levensbedreigend is, is het een ongemak voor uw hond en u als eigenaar en daarom best te vermijden.

Doofheid bij honden wordt vaak in verband gebracht met het witte pigment in hun vacht, daarom hebben witte Husky’s meer kans op deze aandoening.

Deze vorm van doofheid is normaal gesproken zichtbaar vanaf het moment dat de gehoorgangen van de pup op een paar weken oud open zijn.

Heupdysplasie

Voor een groter hondenras is de Siberische Husky verfrissend laag in termen van heupdysplasie. Mogelijk doordat ze gefokt zijn als renhonden, en daardoor door natuurlijke selectie het fokken van honden met goede gewrichten in hun jonge jaren mogelijk maakte.

Dit betekent echter niet dat potentiële kopers zich geen zorgen hoeven te maken, want je husky zal zo graag bewegen dat hij in uitstekende gezondheid moet verkeren. Zorg ervoor dat je de heupcertificaten van beide ouders ziet voordat je hoe dan ook een puppy koopt.

Andere veel voorkomende problemen

Andere algemene gezondheidsproblemen die het ras treffen zijn Hypothyreoïdie, Bloat en Hemofilie. Allemaal zaken waar een Husky een verhoogde kans op heeft.

Elke aandoening waaraan een Husky kan lijden moet door uw fokker in overweging zijn genomen. Zorg ervoor dat alle gezondheidstesten die mogelijk kunnen worden uitgevoerd, zijn uitgevoerd.

Alle aandoeningen waarvoor geen tests bestaan, moeten worden besproken, met verwijzing naar de ouders, grootouders en idealiter ook overgrootouders van de pups.

Uw fokker moet op alle punten open en eerlijk zijn, en aantonen dat hij actief heeft geprobeerd om alleen met gezonde exemplaren van deze prachtige honden te fokken.

Algemene verzorging

Hoewel Husky’s geen notoire kieskeurige eters zijn, moet u zorgvuldig rekening houden met hun voedingsbehoeften. Dit vermindert de kans dat ze een zinktekort krijgen, zoals hierboven vermeld, en houdt rekening met hun gevestigde spijsverteringsstelsel.

Een hoog gehalte aan granen of koolhydraten in brokken wordt niet aanbevolen voor Siberische Husky’s.

U kunt de kans dat uw pup lijdt ook helpen verkleinen door hem een dieet met meer eiwitten te geven, met vette vis.

Rauwvoer dieet met een royale hoeveelheid vis zou voor de meeste Husky’s het beste zijn. Een puur rauw dieet met veel vis is ideaal voor dit ras.

Verzorgingsvereisten

De Siberische Husky is niet moeilijk te verzorgen. Hun vacht is van gemiddelde lengte, en hoewel hij er erg pluizig uitziet, is hij eigenlijk gemakkelijk te verzorgen.

Twee keer per week borstelen is voldoende om hem er goed uit te laten zien, hoewel u ervoor kunt kiezen dit vaker te doen om de hoeveelheid vacht die ze in uw huis verharen te verminderen.

Husky’s verharen het hele jaar door, maar verharen twee keer per jaar overmatig in de lente en de herfst.

Veel overtollig haar zal door uw huis worden verspreid, hoe voorzichtig u ook bent.

Een goede stofzuiger die speciaal is ontworpen voor het verwijderen van haren van huisdieren is van vitaal belang.

U kunt dit en het regelmatig buiten borstelen van uw Siberische Husky gebruiken om de situatie van de uitgevallen vacht onder controle te houden.

Zijn Siberische Husky’s goede huisdieren?

Siberische Husky’s kunnen fantastische huisdieren zijn in de juiste gezinnen. Maar ze passen niet perfect in elk gezin, omdat ze enkele ongewone eisen hebben.

Om het juiste huis voor een Husky te zijn, moet je veel vrije tijd hebben. Zowel om te besteden aan training als aan het oefenen van deze zeer gedreven hond.

husky pup

Het huis zelf hoeft niet groot te zijn, hoewel je wel ruimte moet hebben voor een grote hond en zijn kwispelende staart om te ontspannen en rond te scharrelen. Een omheinde tuin is echter essentieel.

Dingen om te onthouden

Siberische Husky’s zijn beruchte ontsnappingskunstenaars. Ze graven graag en kunnen heel hoog springen. Je hebt minstens een omheining van een halve meter nodig, met minstens een paar centimeter fundering onder de grond.

Je hebt bij voorkeur geen naaste buren, of buren die heel tolerant zijn als het op huilen aankomt.

Uw hond zal ook veel rennen, dus als u trots bent op uw tuin zult u een speciale plek nodig hebben waar uw husky kan sporten, met een beveiligd gedeelte voor uw dierbare planten om te voorkomen dat ze dagelijks worden vertrapt.

Een zandbak om in te graven zou een geweldige aanvulling zijn.

Wat als ik voltijds werk?

Een pup combineren met een fulltime baan is moeilijk zonder vrij te nemen of een paar weken hulp in te schakelen. Met een Husky wordt dit probleem nog groter.

Ze houden van gezelschap, en worden ellendig en verveeld als ze urenlang alleen gelaten worden Dit leidt onvermijdelijk tot destructief gedrag en gehuil. Niet goed voor uw huis of uw buren.

Manieren om dit te bestrijden

Als u voltijds werkt en uw hart heeft verpand aan een Husky puppy, dan zult u regelingen moeten treffen voor voltijdse opvang. Hetzij bij een hondendagverblijf, hetzij bij een familielid dat graag op ze past terwijl u weg bent. Helaas zal een hondenuitlaatservice die één keer per dag langskomt waarschijnlijk niet volstaan gezien zijn grote behoefte aan gezelschap.

Aan de positieve kant zou elk familielid dat ermee instemt om de dag met hem door te brengen in heel gemakkelijk en leuk gezelschap moeten zijn, zolang je hem een goede wandeling hebt gegeven voordat je hem afzet.

Als u er gezien wat u hierboven hebt gelezen van overtuigd bent dat u de tijd, de ruimte en de situatie hebt die geschikt zijn voor een Husky, dan is het volgende wat u moet doen ervoor zorgen dat u de juiste pup kiest.

Een Siberische Husky redden

Als je geen zin hebt in een puppy, overweeg dan reddingshonden. Dit is een geweldige manier om een Siberische Husky een tweede kans te geven op een geweldig thuis.

Plus, reddingscentra zullen je normaal gesproken wat meer informatie kunnen geven over de persoonlijkheid van de hond die je thuis verwelkomt.

Klik hier om naar onze lijst van Husky-reddingsverenigingen te springen.

Het vinden van een Siberische Husky Puppy

In de afgelopen tien jaar is de populariteit van de Siberische Husky verzuurd en als gevolg daarvan zijn veel onethische of misleide mensen begonnen ze te fokken.

Het is van vitaal belang dat u uw puppy uitkiest bij een fokker die geïnteresseerd is in de voortdurende gezondheid van het ras en niet alleen uit is op geld verdienen.

Hoe herken je een betrouwbare fokker?

De juiste huskyfokker zal je veel vragen stellen. Ze lijken erg nieuwsgierig en vragen naar uw persoonlijke situatie. Waar u woont, hoe u tijd en energie zult besteden aan uw pup in de eerste dagen en gedurende zijn hele leven.

Ze zullen zich ervan willen verzekeren dat u het juiste huis bent voor hun dierbare puppy. Laat je niet afschrikken als ze opdringerig lijken, dat is eigenlijk een heel goed teken bij een fokker.

Ze zullen waarschijnlijk geen andere soorten honden fokken. Als ze meerdere nesten hebben van verschillende rassen, vooral die van verschillende groepen honden (speelgoedhonden, bijvoorbeeld), zijn ze misschien niet de juiste fokker voor jou. Kijk eens naar dit artikel voor hoe je een puppyfokkerij kunt herkennen, want ze zijn er niet zo makkelijk uit te pikken als je misschien denkt.

Een gezonde puppy vinden

Een goede fokker moet open en duidelijk zijn over de afstamming van de hond en u voorzien van certificaten die hun gezondheidsclaims staven. De hond moet deel uitmaken van het gezin en een doel in zijn leven hebben dat verder gaat dan het maken van puppies.

De moeder van de pups moet rustig en zelfverzekerd zijn. Ze zal je niet per se willen overstelpen met kusjes, maar ze moet op haar gemak lijken in het gezelschap van vreemden en een ontspannen houding en een gezond uiterlijk hebben.

Kosten Siberische Husky

Kies niet de goedkoopste Siberische Husky pup. Vergeet niet dat het grootste deel van hun kosten voor u in feite gedurende de volgende 15 jaar van hun leven zullen komen, in termen van verzekering, voeding en uitrusting.

Hoeveel kosten Husky puppies, waar vind ik een goede husky fokker, en andere belangrijke husky vragen.

Een goede fokker zal alle relevante gezondheidstests hebben uitgevoerd, die niet goedkoop zijn. U betaalt waarschijnlijk tussen, afhankelijk van waar in het land u zich bevindt.

Een Siberische Husky Puppy Opvoeden

De zorg voor een kwetsbare Siberische Husky puppy is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.

Je vindt ze op onze puppyverzorging pagina.

Populaire Siberische Husky Rassenmixen

Als u op zoek bent naar een Siberische Husky pup, dan zult u waarschijnlijk talloze advertenties tegenkomen voor Siberische Husky Mix pups.

Een puppy van een mixras kopen is niet noodzakelijk een slechte zaak. Gekruiste honden leven over het algemeen langer, en het is goed voor de algemene genenpoel van huishonden dat er mixen tussen zuivere rassen voorkomen.

Dit gezegd zijnde, zorg ervoor dat de fokker twee honden met elkaar kruist om de juiste redenen.

Beide ouders moeten nog steeds volledig getest zijn op eventuele aandoeningen die hun ras kunnen beïnvloeden. U als pupkoper moet zich ervan bewust zijn dat als u een puppy van een gemengd ras koopt, deze fysieke en temperamentskenmerken van beide ouderrassen kan erven. Zorg ervoor dat u beide ouders ontmoet voordat u een pup koopt.

Bekijk onze gidsen

We hebben hieronder een aantal geweldige gidsen over Husky mixen. Bekijk er een paar om te zien of een Husky mix geschikt is voor u.

siberische husky moeder en baby
 • Husky Beagle Mix
 • Vergelijking van de Siberische Husky met andere rassen

  Als u zich ooit heeft afgevraagd hoe een Siberische Husky zich verhoudt tot andere hondenrassen, hebben we ook daar gidsen voor!

  Bekijk ze hier:

  Vergelijkbare rassen

  Nu we alles hebben bekeken wat met de Siberische Husky te maken heeft, weet u misschien niet zeker of hij wel geschikt is voor u.

  Als je nog steeds twijfelt, wil je misschien eens kijken naar enkele van deze vergelijkbare rassen om te zien of die beter bij jouw gezin passen:

  Voor- en nadelen van het nemen van een Siberische Husky

  Laten we alle voor- en nadelen van het ras Siberische Husky eens op een rijtje zetten.

  Schattige siberische husky pups slapen op wit

  Cons

  Huskies zijn luidruchtige rassen die graag ‘praten’ tegen hun familie.

  Ze kunnen niet lang alleen gelaten worden.

  Deze honden hebben veel beweging nodig.

  Siberen zijn niet geschikt voor huizen met andere kleine huisdieren.

  Ze hebben ook hoge verzorgingseisen.

  Pro’s

  Husky’s zijn echt vriendelijke huisdieren!

  Ze gaan goed om met andere honden en kinderen.

  Als je een actief gezin bent, passen ze prima.

  Ze zullen waarschijnlijk geen waakzame neigingen vertonen naar vreemden.

  Siberische Husky Producten en Accessoires

  Een puppy voorbereiden is al moeilijk genoeg. Maar als het een energieke, speelse Husky pup is, kan het nog moeilijker lijken!

  Gelukkig hebben we genoeg geweldige productgidsen om je te helpen het allerbeste te krijgen.

  Bekijk ze hier.

  Siberische Husky Rasverenigingen

  Hier zijn enkele rascentra die gespecialiseerd zijn in Siberische Husky’s.

  USA

  UK

  Canada

  Australië

  Als je er nog meer kent, vermeld ze dan in het commentaar zodat we deze lijst kunnen aanvullen!

  En vertel ons zeker over je eigen Siberische Husky!

  Referenties en bronnen

  • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
  • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
  • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
  • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
  • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
  • Adams VJ, et al. 2010. Resultaten van een onderzoek onder Britse rashonden. Journal of Small Animal Practice.
  • Siberische Husky Club van Amerika
  • Siberische Husky Club van Groot-Brittannië