Corgi Husky Mix Rassengids

Corgi Husky Mix - Een complete gids voor het Corgi Siberische Husky gemengde ras.

Corgi Husky mix honden zijn kort en gedrongen met een stevige bouw. Ze hebben kleine poten, een gemiddelde vacht en grote persoonlijkheden. Siberische Husky Corgi mix pups zijn levendig, speels en geweldige waakhonden. Hoewel ze te energiek zijn om een goede schoothond of huishond te zijn, hebben ze het potentieel om een goed huisdier te zijn voor actieve gezinnen met tijd voor training, beweging en verzorging. Vandaag bekijken we of uw levensstijl geschikt is voor een Husky Corgi mix, en laten we u weten hoe u een gelukkige, gezonde Corgi Husky mix pup kunt adopteren.

Inhoud

Een combinatie van moed en hersens, in een schattig pakketje? Ook wel bekend als een “Horgi”, “Siborgi” of “Corgski”, is deze mix niet altijd wat je zou verwachten. Laten we eens kijken hoe een Corgi gemengd met een Husky eruit ziet. Hun temperament, gezondheidsbehoeften, en of er een geschikt is voor u.


Wat is een Corgi Husky Mix?

Een Corgi Husky Mix is het resultaat van het fokken van een raszuivere Welsh Corgi met een raszuivere Siberische Husky. Corgi mixen zijn er in evenveel vormen en maten als de rassen waarmee je ze kunt combineren. Maar de Corgi Husky mix is iets unieks.

De Welsh Corgi is een lid van de herdersgroep van rassen. Corgi’s hebben een stevig, middelgroot lichaam en zijn over het algemeen ongeveer 30 pond of kleiner als ze volwassen zijn. Ze worden omhoog gehouden door hun kenmerkende korte poten, en staan ook bekend om hun grote oren, alerte ogen, en expressieve persoonlijkheden.

De Siberische Husky is een lid van de werkgroep van rassen. Een veel grotere hond dan de Corgi, wordt de Husky over het algemeen 35-60 pond. Omdat ze werden gefokt om te werken en sleden te trekken, zijn hun benen veel langer dan die van de Corgi. Maar ze hebben dezelfde grote oren en alerte ogen als Corgi’s.

Ze zijn even expressief in hun persoonlijkheid, en staan er zelfs om bekend een beetje ondeugend te zijn!

Siberische Husky Corgi mixen kunnen verschillende temperamenten hebben.
Uw Husky x Corgi kan een temperament hebben dat beide ouderrassen weerspiegelt.

Hoe ziet een Corgi Husky mix eruit?

De Corgi en Husky kruising ziet er vaak uit als een korterbenige versie van de Siberische Husky. De oren staan rechtop, de vacht is dik en recht, en de staart is meestal rechtop en borstelig. De grootte kan variëren van individu tot individu, maar de meeste Corgskies zijn een stuk kleiner dan een Husky.

Hoe groot is een Corgi Husky Mix?

De Corgi Husky Mix lijkt op de grootte van de Welsh Corgi. Ze zijn typisch 20-50 pond als ze volgroeid zijn. Dit maakt ze een populaire keuze voor mensen die een Husky willen, maar de grootte van een raszuivere Siberische Husky niet aankunnen.

Merk op dat als een Husky corgi mix trekjes vertoont die dichter bij die van de Siberische Husky liggen, dat hij dan eerder 50 pond dan 20 pond kan worden. En omgekeerd als hij meer Corgi-eigenschappen vertoont.

Husky Corgi Vacht

Een Corgi Husky Mix heeft bijna gegarandeerd een dikke vacht. Met de halflange, weerbestendige, dikke vacht van de Corgi en de zware dubbele vacht van de Siberische Husky. Afhankelijk van welke ouder een pup opvolgt, kan hij een halflange of lange vacht hebben.

Corgi Husky Mix Kleuren

Zoals we al eerder zeiden, kan het resultaat van het kruisen van een hondenras met een ander behoorlijk onvoorspelbaar zijn. Dit concept geldt ook voor de kleur van de puppies. Ze kunnen geboren worden met een mix van de kenmerken van de ouderrassen, of ze kunnen naar één ouderras lijken.

Voor Siberische Husky Corgi puppies kan hun kleur voornamelijk de rode, sable, fawn, of tan vacht van hun Corgi afkomst zijn. Of ze kunnen de grijze, zwarte of agouti kleur van hun Siberische Husky afkomst vertonen.

Ze kunnen een Husky “masker” hebben en zullen waarschijnlijk witte aftekeningen hebben die kenmerkend zijn voor beide ouders.

Corgi Husky Mix Verzorging en verharen

Voor wie niet gewend is aan een hond die veel verhaart, kan een Corgi Husky Mix een beetje overweldigend zijn om voor te zorgen. Omdat Corgi’s en Huskies allebei veel verharen, zullen Corgi husky puppies ook veel verharen.

Het is een goed idee om een Corgi Husky Mix minstens twee keer per week te borstelen om een opeenhoping van overtollige vacht te voorkomen. Dagelijks zou beter zijn, en natuurlijk is borstelen een geweldige manier om een band met uw hond op te bouwen en hem te leren stil te staan terwijl hij wordt vastgepakt. Tijdens het verharingsseizoen moet uw hond dagelijks worden geborsteld met een goede verharingshark.

Corgi Husky Mix Temperament

Omdat de Corgi Husky Mix geen zuiver ras is, is zijn temperament typisch een combinatie van het temperament van de Corgi en de Husky.

De Corgi is een zeer lief en persoonlijk ras dat zelden verlegen of agressief is. Als zodanig zijn ze geen goede waakhonden – ze hebben de neiging zeer vriendelijk te zijn met iedereen die ze ontmoeten! De Siberische Husky is ook een zeer vriendelijk ras, maar staat vooral bekend om zijn hoge energie en alertheid. Sommige mensen vinden het ras een beetje te pittig voor hun woonsituatie.

Het is belangrijk om te onthouden dat bij elk gemengd ras het temperament meer beïnvloed kan worden door het ene ouderras dan door het andere. Als u fokt met een Corgi Husky Mix, houd er dan rekening mee dat het temperament en de eigenschappen zeer onvoorspelbaar kunnen zijn.

Gezondheid Corgi Husky Mix

Zoals bij elk hondenras, gemengd of zuiver, kan de Corgi Husky Mix geboren worden met of uiteindelijk veel voorkomende kwalen ontwikkelen. Gelukkig lijden veel gemengde rassen niet aan dezelfde genetische kwalen als hun raszuivere ouders.

In het geval van de Corgi Husky Mix is het echter belangrijk om te onthouden dat zowel de Siberische Husky als de Corgi erom bekend staan dat ze vrij gemakkelijk in gewicht toenemen. Met zijn kortere poten en langere lichaam is de Corgi Husky Mix gevoelig voor rugproblemen.

Honden die gefokt zijn met korte poten kunnen problemen hebben met de ruggengraat, wat leed of pijn kan veroorzaken.

Een Husky Corgi Mix kan zeer korte poten hebben, en daardoor de rugproblemen die met deze eigenschap gepaard gaan.
Corgi’s korte poten kunnen leiden tot een aantal ernstige en schrijnende rugproblemen.

Gezondheidsrisico’s

Veel dierenartsen en eigenaren van huisdieren zijn bezorgd over de risico’s van het aanmoedigen van eigenschappen zoals zeer korte poten, of het nu in een rashond of een kruising is. Als fokkers een markt vinden voor hun gemengde rassenpups, zullen ze in de toekomst waarschijnlijk weer gaan fokken. Dit is iets waar u rekening mee moet houden als u overweegt een puppy te kopen die gemengd is met een hond met gezondheidsproblemen.

Een goede manier om het fokken van pups met ingebouwde gezondheidsproblemen niet aan te moedigen, is om uw Corgi mix te vinden in een reddingscentrum of dierenasiel. Zowel Corgi als Siberische Husky rasverenigingen hebben meestal van tijd tot tijd mengsels beschikbaar. Dus het is de moeite waard om rond te vragen

Rugproblemen bij Corgi mixen worden ook verergerd door overgewicht. Daarom is een manier om sommige kwalen bij de corgi kruising husky te voorkomen, ervoor te zorgen dat hij geen extreem overgewicht of obesitas krijgt.

Als u samenwerkt met een fokker om een Corgi Husky Mix pup te verkrijgen, is het belangrijk dat de fokker gebruik maakt van genetische tests op zowel de vader als de moeder. Genetische tests kunnen de kans verkleinen dat Husky corgi puppies worden geboren met een van de ziekten waaraan Corgi’s en/of Husky’s van zuiver ras vaak lijden.

Hoe lang leven Corgi Husky Mixen?

U kunt verwachten dat een puppy van een gemengd ras ongeveer even lang leeft als de ouderrassen. De Corgi Husky Mix kan dus naar verwachting ongeveer 12 tot 15 jaar oud worden.

Corgi Husky Mix Fokkers

Omdat een Corgi Siberische husky mix geen zuiver ras is, kan het moeilijker zijn om een fokker te vinden. Designer rassen zijn pas de laatste decennia populair geworden, dus ze zijn niet vaak te vinden in kringen van fokkers.

Beoordeel zorgvuldig de beweegredenen van de fokker om hun twee honden te kruisen. En zorg ervoor dat je de Siberische Husky ontmoet, want ze kunnen slecht gehumeurd zijn als ze niet goed gefokt zijn.

Hoeveel kost een Corgi Husky Puppy?

Dus, hoeveel kunt u verwachten te betalen voor een eigen Corgi Husky? De Corgi Husky puppy kan overal kosten van een paar honderd dollar tot ruim boven de 1.000 dollar, afhankelijk van de kwaliteit die de fokker hecht aan de raszuivere ouders.

Corgi Husky Mix Adoptie

Het kan gemakkelijker zijn om een hond van een gemengd ras ter adoptie te vinden bij een plaatselijk asiel of dierenopvang dan bij een fokker. Dat geldt ook voor deze mix.

Is een Corgi Husky Mix geschikt voor mij?

Er zijn een paar dingen die u moet overwegen voordat u besluit dit kruisingsras aan te schaffen. De Corgi X Husky kan een beminnelijke, vriendelijke en extraverte hond zijn die eruit ziet als een Husky, maar in de meer beheersmatige grootte van een Corgi.

Zorg ervoor dat u de Siberische Husky ouder ontmoet. Deze grote honden kunnen soms temperamentproblemen hebben als ze niet goed gefokt zijn, die u niet wilt doorgeven aan uw pup.

Ze hebben een dikke en vaak waterdichte vacht om ze warm te houden in koude klimaten. Maar omdat ze vrij sterk verharen, moeten ze regelmatig worden geborsteld.

Omdat zowel Corgi’s als Husky’s energieke rassen zijn, heeft de Corgi Husky Mix dagelijks beweging of spel nodig en doet het niet goed als hij opgesloten zit.

Bovendien maakt de lage gestalte van het ras hem vatbaar voor rugproblemen. Het is aan u om te beslissen hoe u denkt over de risico’s en de morele implicaties hiervan.

Als u toch besluit een Corgi mix pup te kopen, is het raadzaam dat u ze niet op of van meubels laat springen. Of enige andere activiteit te doen die hun rug zou kunnen beschadigen.

Heeft u een Corgi Husky Mix?

Als je een Husky Corgi Mix hebt, delen we graag je foto’s!

Laat ons alles over hen weten in de commentaarsectie hieronder.

Lees meer

Het Happy Puppy Site Team is bezorgd over de praktijk van het fokken met dieren met bevleesdheidsbeperkingen. Zoals afgeplatte gezichten, beperkte beenlengte, overmatige rimpeling, extreme grootte, schroefstaarten enz. Denk goed na voordat u uw nieuwe vriend aanschaft en lees hier onze gids voor het kiezen van een gezonde pup.