Corgi Golden Retriever Mix

corgi golden retriever mixDe Corgi Golden Retriever mix is een kleine tot middelgrote hond met een stevige bouw. Ze komen in een reeks van gouden, zwarte, bruine, tan en fawn kleuren en patronen. F1-kruisingen hebben het karakteristieke Corgi-uiterlijk met korte poten. Golden Retriever Corgi mix honden zijn zelfverzekerd, alert en aanhankelijk voor hun gezin. Ze kunnen goede appartement huisdieren en schoothondjes zijn, ondanks hun grotere bouw en actieve eigenschappen. Maar ondanks hun behoorlijke levensduur tot in de vroege tienerjaren, is de gezondheid van dit ras een belangrijke overweging voor nieuwe puppy-ouders. Vandaag bekijken we of u de juiste levensstijl heeft voor deze ongewone mix!

Inhoud

Bekend als de Corgi Retriever, Corgi Golden Retriever of Golden Corgi, is deze kleine gemengde rashond amusant, energiek en zeer trouw. Tweede generatie kruisingen kunnen groter zijn dan mixen met raszuivere Corgi en Golden Retriever ouders.


Wat is een Corgi Golden Retriever Mix?

De Corgi Golden Retriever mix is de nakomeling van de raszuivere Corgi en de raszuivere Golden Retriever! Ze kunnen ofwel een Pembroke Welsh Corgi Golden Retriever mix of een Cardigan Corgi Golden Retriever mix zijn.

 • Populariteit: Rising
 • Doel: Companion
 • Gewicht: 28-75lbs
 • Temperament: Zelfverzekerd, slim, aanhankelijk

De Corgi Golden Retriever mix stijgt snel in populariteit vanwege hun lieve temperament en unieke uiterlijk, en is een leuke, kurkachtige kleine metgezel. Maar deze hond heeft zeker enkele unieke behoeften en verzorgingseisen. Dit betekent dat ze een prachtig huisdier kunnen zijn voor de juiste persoon, maar er zijn enkele dingen die u moet weten over deze kruising voordat u besluit er een mee naar huis te nemen.

Geschiedenis van de Corgi Golden Retriever Mix

Corgi Golden Retriever mixen zijn relatief nieuw, maar we kunnen veel over hen leren van hun ouders.

Tijdens de middeleeuwen waren Corgi honden het begeerde ras van edelen en royalty’s. Toch, met een gedrongen bouw en heldere intelligentie, was de kleine Corgi ook een getalenteerde herdershond. In feite maakte hun bouw hen de perfecte kandidaat voor het drijven van vee, omdat ze klein genoeg waren om schoppen te vermijden en snel genoeg om het tempo bij te houden, op de hielen te zitten, en het vee op orde te houden.

De Golden Retriever is een Schots ras dat de waarschijnlijke opvolger is van een aantal oude rassen. Enkele daarvan zijn de uitgestorven Tweed Water Spaniel, Yellow Retriever, Bloodhound, en Irish Setter.

Gemaakt om een robuuste, veerkrachtige sporthond te zijn die het ruwe terrein van de koude, rotsachtige Schotse Hooglanden aankon, was de Golden Retriever de beste vriend van de jager. Golden Retrievers vonden hun weg van Schotland naar Amerika en Groot-Brittannië in 1908 en werden al snel een favoriet van jagers, gezinnen en fokkers. Dit kwam door hun lieve karakter, trouwe aard en intelligentie! Vandaag de dag worden ze meestal gebruikt als favoriete familie huisdieren en populaire dienst dieren.

Corgi Golden Retriever Mix Uiterlijk

De Corgi Golden Retriever mix zal variëren van hond tot hond, maar de eerste generatie kruisingen zullen allemaal enige overeenkomsten vertonen. Ze hebben een dichte, dikke vacht, flaporen, een lange vacht en korte poten. Hun bouw is tamelijk breed en hun neus is lang.

Hun vachten combineren of bevatten slechts één van de standaardkleuren die voorkomen bij Pembroke Welsh Corgis, Cardigan Welsh Corgis of Golden Retrievers. Deze omvatten:

 • Fawn
 • Zwart en goud
 • Blue Belton
 • Tan
 • Blauw
 • Sabel
 • Blue Belton
 • Gestroomd en wit
 • Rood en Wit
 • Sabel en Wit
 • Blauw Merle en Wit
 • Gouden

Verzorging en wassen

Uw Corgi en Golden Retriever mix verzorgen betekent waarschijnlijk twee of drie keer per week een goede borstelbeurt met een slicker borstel om losse haren onder controle te houden. Tijdens het verharingsseizoen kunt u uw Corgi Golden Retriever kruising één keer per dag borstelen.

Ze zullen ook af en toe een bad nodig hebben met een hoogwaardige hondenshampoo om hun huid en vacht er op zijn best uit te laten zien. Natuurlijk raden deskundigen aan hun nagels regelmatig te knippen, zodat ze niet barsten of splijten. Bovendien moeten hun oren regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt worden om ze vrij te houden van vuil en wasachtige ophopingen die infecties kunnen veroorzaken.

Zijn Corgi Golden Retriever Mixen Hypoallergeen?

De Corgi en de Golden Retriever hebben beide een dikke, sterk verharende vacht. Hun huidschilfers stromen vrij rond in huis, en kunnen het best vermeden worden door mensen met een allergie!

Corgi Golden Retriever Maat

De kans is groot dat de gemiddelde Corgi Golden Retriever kruising aan de kleinere kant is wat betreft gewicht en grootte. Maar ze kunnen overal variëren van 10-24 inches in hoogte, en wegen tussen 28 en 75 pond!

Corgi Golden Retriever Mix Temperament

Een toekomstige eigenaar van een Corgi Golden Retriever mix kan een kruising verwachten die intelligent, speels en liefdevol is. Met zijn vrolijke karakter, slimme geest en aanbiddende persoonlijkheid is er een reden dat deze mix favoriet is! Toch moet een toekomstige eigenaar in gedachten houden dat Corgi-rassen en mixen bekend staan om het hoeden, en instinctief kunnen ze de gewoonte hebben om familie, vrienden en zelfs andere huisdieren te hoeden.

De Golden Retriever is niet voor niets een familiefavoriet. Dit ras slaagt erin om jaar na jaar op de eerste plaats te blijven staan vanwege hun reputatie als intelligente, liefdevolle en trouwe hond. Hun puppy’s van gemengde rassen hebben vaak ook deze eigenschappen.

Zijn Golden Corgis goed met kinderen?

Als uw pup de Corgi-kant van de familie nadoet, kunnen ze een bazig trekje hebben. Ze zijn misschien niet geduldig genoeg voor gezinnen met heel kleine kinderen, en Corgi-liefhebbers zeggen dat deze honden het het beste doen als de jongeren ouder zijn dan acht jaar.

Of deze kruising geweldig is met jonge kinderen of ze gewoon tolereert, wordt aan het toeval overgelaten. In tegenstelling tot de Corgi-rassen is de Golden Retriever een uitstekend huisdier voor mensen met jonge kinderen, omdat ze speels, zachtaardig en zeer geduldig zijn. Toch moeten eigenaren er rekening mee houden dat Golden Retrievers vrij energiek kunnen zijn en zich nogal puppyachtig kunnen gedragen, zelfs tot op volwassen leeftijd.

Het trainen van een Corgi Golden Retriever Mix

Het trainen van uw Golden Retriever Corgi mix zal zeker afhangen van het temperament dat zij erven van hun raszuivere ouders. Corgi’s hebben de neiging onafhankelijk te denken en zijn misschien niet zo gemakkelijk te trainen als hun Golden Retriever tegenhangers, die graag willen behagen en u graag trots maken!

Golden Retrievers zijn gretig en gemakkelijk te trainen. Maar er is een geduldige en liefdevolle eigenaar voor nodig, die bereid is de langzaam groeiende Goldie in bedwang te houden en hun energie op een positieve manier in te zetten.

Het beloningssysteem op basis van traktaties en positieve bekrachtiging doen vaak wonderen, zelfs bij de meest koppige honden. Zowel de Corgi-rassen als de Goldie zijn gevoelige honden, dus dit betekent dat de kruising Corgi Golden Retriever geen harde correcties aankan. Probeer de training dus leuk en positief te houden voor jullie allebei!

Zoals bij alle hondenrassen, raden wij vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining vanaf de puppytijd ten zeerste aan. Vroege socialisatie en training helpen ongewenst gedrag in toom te houden en zorgen ervoor dat uw Corgi Golden Retriever kruising opgroeit tot een veelzijdig huisdier.

Corgi Golden Retriever Mix Oefening

De rasechte Corgi is een herdershond in hart en nieren en de rasechte Golden Retriever is een energiek ras dat graag rent en speelt! Wij raden uw kruising Corgi Golden Retriever aan om dagelijks een flinke wandeling te maken en ook buiten wat plezier te hebben om aan hun bewegingsbehoefte te voldoen. Een ravotten in de achtertuin, een uitstapje naar het park of een leuk spelletje apporteren zijn ook goede manieren om de opgekropte energie van uw hond te verbranden.

Designer Honden Gezondheid

Kruisen is een praktijk zo oud als de tijd, maar dat betekent niet dat het niet gehuld is in debat, onder verschillende dierendeskundigen. Hoewel kruisen een trendy nieuw onderwerp lijkt, is de waarheid dat het al bestaat sinds mensen en honden zich duizenden jaren geleden met elkaar verbonden.

De gezondheid van rashonden is lang een controversieel onderwerp geweest, voornamelijk als gevolg van overmatig fokken bij rashonden gedurende generaties in de hoop bepaalde rasstandaarden te handhaven. Een ongelukkig neveneffect van overmatig fokken bij rashonden is dat de genenpoel vervolgens krimpt.

Dit betekent dat genetische defecten en erfelijke ziekten meer kans hebben om door de generaties heen te worden doorgegeven. Voorstanders van kruisingen beweren dat deze praktijk de genenpoel vergroot, waardoor de kans op het doorgeven van genetische gezondheidsproblemen afneemt. Sceptici zijn het hier echter niet mee eens en houden vol dat gekruiste en raszuivere honden even vatbaar zijn voor het erven van genetische ziekten.

Corgi Golden Retriever Mix Gezondheidsproblemen

Zoals bij alle kruisingen, kan uw Corgi Golden Retriever Mix vatbaar zijn voor alle gezondheidsproblemen waar hun raszuivere ouders vatbaar voor zijn. Om deze reden stellen wij voor om uw Corgi Golden Retriever mix pup vroegtijdig op gezondheid te screenen. Vroegtijdig gezondheidsonderzoek is een geweldige manier om te leren over waar uw kruising vatbaar voor zou kunnen zijn en zal u helpen om u beter voor te bereiden of misschien zelfs gezondheidsproblemen in de toekomst te vermijden. Het is dus belangrijk om na te gaan waar de Corgi Golden Retriever mix vatbaar voor kan zijn.

Corgi rassen zijn het meest vatbaar voor de volgende aandoeningen:

 • tussenwervelschijf ziekte
 • lensluxatie
 • heupdysplasie
 • urinestenen
 • degeneratieve myelopathie
 • epilepsie
 • ziekte van von Willebrand
 • progressieve retinale atrofie
 • obesitas

Een toekomstige eigenaar van het Corgi-ras of een Corgi-kruising moet er ook rekening mee houden dat Corgi-honden een soort dwerggroei hebben, Achondroplasie genaamd, die meestal wordt doorgegeven aan hun pups. Het is waar dat Achondroplasie de reden is voor de beroemde gedrongen bouw van de Corgi, maar het kan leiden tot complicaties zoals algemeen ongemak bij uw hond en behendigheidsproblemen.

De Golden Retriever is het meest vatbaar voor het volgende:

 • subaorta stenose
 • hypothyreoïdie
 • oogproblemen
 • osteosarcoom
 • aanvallen
 • mestceltumoren

Kanker komt veel voor bij Golden Retrievers. Vraag de fokker of er een familiegeschiedenis is van deze ziekte, en zo ja, ga verder. Vergeet niet dat uw Corgi Golden Retriever Mix vatbaar kan zijn voor een aantal van de bovengenoemde gezondheidsproblemen. Dit is belangrijk om in gedachten te houden wanneer u beslist of dit ras iets voor u is.

Corgi Golden Retriever Mix Levensduur

De Golden Retriever heeft een levensverwachting van 10 tot 12 jaar, en Corgi honden hebben een levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Rashonden hebben meestal een iets kortere levensduur dan mixen, daarom kunt u hopen dat uw Corgi Golden Retriever mix pup tot hun vroege tienerjaren leeft.

Zijn Corgi Golden Retriever Mixen Goede Huisdieren?

De Corgi Golden Retriever mix is de nakomeling van rashonden die verharen, wat betekent dat hij misschien niet de beste keuze is voor mensen die last hebben van allergieën. Ook is dit een ras dat elke dag een goede hoeveelheid beweging nodig heeft, evenals tenminste twee of drie keer per week verzorging.

Training kan enigszins lastig zijn als uw Corgi Golden Retriever mix het koppige Corgi ouder temperament erft. Maar voor het grootste deel zijn deze kruisingen intelligente, plezierige honden die graag bij hun mensen zijn.

Ze hebben een liefdevol huis nodig en hechten zich sterk aan hun baasjes, dus als u een Corgi Golden Retriever mix wilt nemen, raden wij u aan ervoor te zorgen dat u genoeg tijd heeft om met hen door te brengen. Ook zal deze kruising het het beste doen in huizen met omheinde achtertuinen waar ze vrij kunnen rennen en spelen. En tenslotte is de Corgi Golden Retriever mix misschien niet de beste kruising voor zeer jonge kinderen, omdat Corgi’s, in het bijzonder, niet dol zijn op jongere kinderen onder de leeftijd van acht jaar.

Corgi Golden Retriever Mix Puppies

Eerste generatie Corgi Golden Retriever pups hebben allemaal het dwerggroei gen, en de gezondheidsproblemen die daarmee gepaard gaan. Helaas kunnen we daarom met een goed geweten geen van de Corgi mixen als puppy van fokkers aanbevelen.

Vanaf de tweede generatie erft dit gen misschien niet meer. Als u daarom een Golden Corgi pup wilt, raden wij u ten zeerste aan er een te nemen van een fokker die twee Corgi Retriever ouders samenbrengt in plaats van twee raszuivere volwassenen. Een goede fokker zal van pup af aan weten welke van zijn honden het gen draagt en u in staat stellen op die manier een pup te kiezen. In het algemeen is het echter het beste om honden te fokken die helemaal geen genen dragen die met gezondheidsproblemen in verband worden gebracht.

Dwerggroei genen veroorzaken hun schattige vorm, maar aan deze vorm zijn enorm veel rug- en gewrichtsproblemen verbonden. Als je hart uitgaat naar een F1 Corgi Goldie mix, dan kun je het beste op zoek gaan naar een oudere reddingshond van deze kruising.

Een volwassen hond redden

Wanneer je een volwassen Corgi Golden Retriever mix adopteert heb je een beter idee van de omvang van hun gezondheidsproblemen. U geeft ook een nieuw thuis aan een hond die dat nodig heeft. In plaats van een type pup te kopen die de fokindustrie aanmoedigt om meer honden met gezondheidsproblemen te creëren.

Lees meer over Corgi’s en Golden Retrievers

Referenties

 • Turcsan B, Miklosi A, en Kubinyi E. 2017. Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs. PLoS ONE.
 • Howell T, King T, en Bennett PC. 2015. Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior. Diergeneeskunde: Research and Reports.
 • Sutter NB en Ostrander EA. 2004. Dog Star Rising: The Canine Genetic System. Nature Reviews Genetics.
 • Acumen L. 2011. The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition.