Corgi Chihuahua Mix – Is de Chigi uw volgende huisdier?

corgi chihuahua mix - een corgi zit naast een chihuahua

De Corgi Chihuahua mix is een speelse en aanhankelijke hond, klein genoeg voor een appartement levensstijl. Ook bekend als de Cohuahua, Chorgi, of Chigi, de Chihuahua en Corgi mix is een intelligent kruisingsras met een mix van gedragskenmerken en eigenschappen van beide ouderrassen. Vandaag kijken we naar de persoonlijkheid van de trouwe Corgi Chihuahua mix en hun geschiktheid als een schoothondje of familie huisdier. We geven wat tips over verzorging en bewegingsbehoeften en over adoptie. En u leert hoe u een gelukkige, gezonde puppy kunt opvoeden tot een zelfverzekerde, vriendelijke volwassene. We helpen u ook om te beslissen of een Corgi Chihuahua mix het juiste nieuwe huisdier is voor uw levensstijl, kinderen en activiteitenniveau.

Inhoud

De Corgi Chihuahua mix combineert twee zeer schattige kleine hondenrassen. Het is vermeldenswaard dat kleine honden kwetsbaar zijn voor verwondingen. Het is onwaarschijnlijk dat deze kruising meer dan 20 pond weegt, of hoger is dan 10 centimeter. Qua persoonlijkheid kijken we naar wat je kunt verwachten van een pup met twee nogal verschillende ouders. Deze schattige kleine Corgi Chihuahua mix pup is ongeveer zeven maanden oud. Je kunt zien dat ze vol energie zit!


Wat is een Corgi Chihuahua Mix?

Ook bekend als de Chigi, of Chorgi, de Corgi Chihuahua mix is een kruising tussen de Corgi en de Chihuahua. Ze combineren een Chihuahua ouder en een Pembroke Welsh Corgi ouder. Of ze combineren twee eerste of tweede generatie Corgi Chihuahua mixen!

Waar komen Corgi Chihuahua Mixen vandaan?

Gemengde rassenpups zijn vaak ‘ongelukjes’, maar opzettelijk mengen wordt steeds populairder. Dergelijke pups worden vaak designer dogs genoemd. Om meer te weten te komen over een eerste generatie kruising moeten we kijken naar de geschiedenis van elk ouderras

Corgi’s en Chihuahua’s

De Corgi stamt uit de middeleeuwen. Deze stevige kleine honden kwamen naar Groot-Brittannië vanuit het noorden van België.
Corgi’s waren oorspronkelijk herdershonden, gebouwd voor zowel werk als gezelschap. En werden zeer gewaardeerd om hun temperament en opvallende uiterlijk.

De Chihuahua, is de nationale hond van Mexico. Hoewel hun ware connectie met het land nog steeds onzeker is, waren hun voorouders Techichi honden. Een oud ras waar de kleinere Chihuahua waarschijnlijk van afstamt.

Tegenwoordig zijn de Chihuahua en de Corgi beide populaire huisdieren. En hun nakomelingen, de Corgi Chihuahua mix, stijgt in populariteit om zich bij hen aan te sluiten.

Leuke feiten over de Corgi Chihuahua mix

Wist je dat de Corgi Chihuahua mix de nakomeling is van twee vrij beroemde ouderrassen?
In feite kan een van zijn ouderrassen zelfs beschouwd worden als koninklijk.

Dat klopt, we hebben het over de Pembroke Welsh Corgi, die al tientallen jaren een favoriet is van koningin Elizabeth.

En hoewel de Chihuahua geen koninklijk bloed door zijn aderen heeft stromen, kan het ras toch beschouwd worden als de prins van Hollywood. In talloze films, zoals “Legally Blonde” en Beverly Hills Chihuahua, komt het ras voor. En veel beroemdheden bezitten er één

De Chihuahua was ook de belangrijkste mascotte van Taco Bell van 1993 tot 2004!

Hoe ziet een Corgi Chihuahua Mix eruit?

Corgi Chihuahua mix honden zijn kort, lang van lichaam en hebben een verscheidenheid aan vachttypes, kleuren en patronen. Ze hebben spitse oren en vrij lange neuzen.

Het uiterlijk van de Chorgi varieert afhankelijk van toeval en genetica. Laten we eens kijken naar zijn ouderrassen om een beter idee te krijgen van hoe de mix eruit zou kunnen zien, te beginnen met de Corgi.

miniatuur corgi

Corgi Verschijning

De Pembroke Welsh Corgi staat bekend om zijn compacte, lange lichaam en korte pootjes. Hij is slechts 10-12 centimeter lang en weegt niet meer dan 30 pond.

Hij heeft een vrolijk, expressief gezicht, heldere ogen, rechtopstaande oren, en hij kan soms zonder staart geboren worden, terwijl andere fokkers zijn staart laten couperen. We moeten echter opmerken dat het couperen van staarten in sommige landen illegaal is geworden. De Pembroke Welsh Corgi heeft een dichte vacht die in verschillende kleuren voorkomt:

 • Zwart en Tan
 • Blauw
 • Zwart en Wit
 • Rood
 • Fawn
 • Sable

Chihuahua Verschijning

De Chihuahua is een van de kleinste kleintjes in de hondenwereld, met een lengte van slechts 5-8 inches en een gewicht van bijna nooit meer dan 6 pond.

langharige chihuahua

Hij kan een korte, gladde vacht hebben of een lange vacht, en hij kan in een aantal verschillende kleuren komen zoals:

 • Zwart en Tan
 • Blauw
 • Zwart en Wit
 • Rood
 • Fawn
 • Sable

Chihuahua Types

Er zijn eigenlijk twee onofficiële types Chihuahua’s, waaronder de Apple Head Chihuahua en de Deer Head Chihuahua. Hoewel niet officieel erkend door een grote rasvereniging of organisatie, is de Apple Head Chihuahua het meest goedgekeurde type voor de show.

Het uiterlijk van de Chigi hangt deels af van welk type Chihuahua het betreft. Een Corgi Chihuahua met een appelhoofd ouder kan een kortere snuit hebben. En een meer bollend voorhoofd, met uitpuilende ogen.

Corgi Chihuahua Mix Temperament

Het temperament en de persoonlijkheid van een Chigi zijn afhankelijk van een aantal zaken, waaronder verantwoord fokken, vroege socialisatie, training en natuurlijk genetica.

Als de Corgi Chihuahua mix de voorkeur geeft aan zijn Corgi ouder, kunnen we verwachten dat hij vrij vriendelijk, uitgaand en zeer aanhankelijk is. Corgi’s doen het goed met kinderen en andere huisdieren, zolang ze goed getraind en gesocialiseerd zijn. Hoewel ze soms onafhankelijk kunnen denken, zijn ze, voor het grootste deel, gretig om hun mensen te behagen en genieten ze van het leren van nieuwe trucs.

Chihuahuas, aan de andere kant, zijn kleine en pittige rassen die een sterke band krijgen met hun mensen. Ze zijn misschien niet de meest geschikte honden voor kleine kinderen, en ze doen het misschien niet goed in huizen met andere huisdieren. Dat komt omdat een Chihuahua liever het middelpunt van uw wereld is dan dat hij uw genegenheid deelt.

Zijn Corgi Chihuahua mix honden agressief?

Een Corgi Chihuahua mix kan agressief zijn. Chihuahuas kunnen ook een bazige houding aannemen en denken dat ze de baas zijn als hun mens hen te veel laat doen.

We moeten ook opmerken dat van Chihuahuas bekend is dat ze agressief gedrag vertonen tegenover andere dieren en mensen, dus vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining zijn een must voor dit ras en zijn gekruiste nakomelingen.

corgi chihuahua mix

Training van uw Corgi Chihuahua Mix

Gelukkig zijn zowel de Corgi als de Chihuahua intelligente rassen die hun mensen graag willen behagen en het leuk vinden om te leren en u trots te maken. Dit betekent dat hun gekruiste pup waarschijnlijk vergelijkbaar zal zijn als het gaat om training.

Houd in gedachten dat de Corgi en de Chihuahua gevoelige rassen zijn, en de mix zal daarom een stevige maar liefdevolle hand nodig hebben als het gaat om training. Onthoud dat positieve bekrachtigingsmethoden altijd het beste werken, dus gebruik traktaties en lof in plaats van straffen of uitschelden.

Het zindelijk maken van puppy’s kan al moeilijk zijn, maar het zindelijk maken van puppy’s die ook nog eens heel kleine hondjes zijn, kan nog moeilijker zijn. Dat komt omdat kleine hondjes kleine blaasjes hebben, en die heel vaak moeten legen. Geduld en regelmatige bezoeken aan uw buitenpotje zijn de sleutel

Corgi Chihuahua Mix Gezondheid

Door de levensverwachting van de raszuivere ouders van de Corgi Chihuahua kan deze mix tussen de 12 en 16 jaar oud worden. Dit zijn echter twee rassen met een reeks belangrijke gezondheidsproblemen.

Pembroke Welsh Corgi Gezondheid

Met een levensduur van 12-13 jaar kan de Corgi vatbaar zijn voor zaken als:

 • heup en elleboog dysplasie
 • oogproblemen
 • hartproblemen
 • von Willebrand ziekte
 • degeneratieve myelopathie

Chihuahua Gezondheid

De Chihuahua heeft een langere levensduur van 14-16 jaar, maar kan ook vatbaar zijn voor een aantal gezondheidsproblemen, zoals:

 • patent ductus arteriosus
 • mitralisklep ziekte
 • patellaire luxatie
 • oogziekte
 • idiopathische epilepsie
 • tracheale collaps

Gezonde Corgi Chihuahua Mix honden opvoeden

Hoewel vroegtijdig gezondheidsonderzoek en genetica zeker een rol kunnen spelen in de algemene gezondheid van de Corgi Chihuahua mix hond, zullen een gezond dieet en levensstijl dat ook doen. De juiste hoeveelheid beweging en het eten van hoogwaardig hondenvoer, afgestemd op het lichaamsgewicht en het activiteitenniveau van de Chigi, helpen om hem op zijn best te houden.

Uw hond heeft ongeveer een half uur tot een uur beweging per dag nodig, afhankelijk van het ouderras waar hij het meest op lijkt. Goede verzorgingsgewoonten zijn ook belangrijk.

Uw Corgi Chihuahua mix zal waarschijnlijk ongeveer twee of drie keer per week geborsteld moeten worden. Hij moet ook af en toe in bad. Hij moet ook regelmatig zijn nagels laten knippen en zijn oren laten controleren en schoonmaken.

Zijn Corgi Chihuahua Mixen goede familie honden?

Zolang ze goed gesocialiseerd en getraind zijn, kan een Chigi een goede familiehond zijn. Hoewel de meeste deskundigen dit gemengde ras aanbevelen voor gezinnen met oudere kinderen.

Aangezien de Chihuahua vatbaar kan zijn voor agressief gedrag tegenover vreemden en honden, kan de Corgi Chihuahua mix het best geschikt zijn voor huizen waar geen andere honden aanwezig zijn.

Voor-en nadelen van het krijgen van een Corgi Chihuahua mix

Nadelen

 • Onvoorspelbare gezondheidsproblemen
 • Kan agressieve neigingen vertonen
 • Kan een bazig karakter hebben
 • Kan niet overweg met andere honden

Voors

 • Zeer intelligent
 • Vol persoonlijkheid
 • Gemakkelijk te trainen
 • Aanhankelijk naar familie

Het redden van een Chihuahua Corgi Mix

Een reddingshond is een geweldige optie. Als volwassene heb je een beter idee hoe het met hun gezondheid gesteld is. Er zijn veel voordelen aan het redden, waaronder de prijs, die meestal $50-$100 is, en ook een gratis dierenartsreis!

Corgi Chihuahua Mix Producten en Accessoires

Aangezien de Corgi Chihuahua mix een speelse en energieke hond is, heeft uw huisdier veel beweging nodig.

Wij houden van dit No Pull Dog Harness van Kurgo dat de kwetsbare luchtpijp van de Corgi Chihuahua beschermt en hem tegelijkertijd de steun biedt die hij nodig heeft tijdens wandelingen.

En voor degenen die niet zo vaak naar de trimsalon willen, raden we deze Hondennagelknipper en -trimmer van Boshel aan.

Het heeft een beveiliging om ervoor te zorgen dat je nooit te snel knipt.

Vergelijkbare mengsels en rassen

Er zijn nog veel meer Corgi mixen. En veel Chihuahua mixen! Maar we stellen voor dat je ook kijkt naar de volgende honden:

Vergeet niet dat gezondheidstesten nog steeds essentieel zijn!

Corgi Chihuahua Mix Reddingen

Zoals eerder vermeld, zijn er vele voordelen aan het redden van dieren. Om enkele reddingen in uw omgeving te vinden, zie hieronder.

Laat ons in de commentaren hieronder weten wat jouw favoriete lokale redding is.

Is een Chigi geschikt voor mij?

De Corgi Chihuahua mix is zeker schattig.

Vanwege de structurele problemen bij beide rassen, is het geen ideale mix die bewust door een fokker wordt gemaakt. Misschien vindt u een Corgi Chihuahua mix in een Corgi of Chihuahua reddingscentrum. Zo niet, dan zijn er vele andere schattige mixen die wachten op het juiste huis.

Referenties en bronnen