Cockapoo Training: Een deskundige gids

Cockapoo training

Cockapoo training is belangrijk, net als training voor elk ras. Maar er zijn enkele speciale dingen waar je voor hen rekening mee kunt houden als het gaat om hun poedel- en spanielgenetica.

De cockapoo. Zeker, het is een belachelijke naam voor een personage uit een Jim Henson film, maar dit “designer” ras kan je hart stelen.

Sterker nog, als je dit artikel nu leest, ben je misschien al bezweken voor de schattigheid van deze kleine pluizenbollen van vreugde, nietwaar?

De cockapoo dankt zijn naam aan zijn geschiedenis van kruising van cocker spaniels en poedels. Voor meer gedetailleerde informatie over het ras zelf, de geschiedenis en de gezondheidsverwachtingen, ga naar dit artikel over het cockapoo ras.

Vandaag richten we ons echter uitsluitend op de kwestie van de training van de cockapoo.

Zijn kaketoes gemakkelijk te trainen?

De ouderrassen van de cockapoo – kakenspaniël en poedel – worden beide algemeen aanvaard als enkele van de gemakkelijkst te trainen hondenrassen.

Poedels zijn ontstaan in de sportwereld van het apporteren van water, en kregen al snel een reputatie als ongelooflijk intelligente en persoonlijke metgezellen.

Cocker spaniels werden ook gefokt voor de jacht – ze gebruikten hun scherpe reukvermogen om vogels te vinden en uit het struikgewas te spoelen, en later de neergehaalde vogels uit de hand te halen. Het zijn energieke kleine honden met enthousiasme voor het leren en werken naast mensen.

Nu, ook al bestaan kaketoes al sinds de jaren 1950, het ras is nog niet volledig ingeburgerd op zichzelf – het is nog steeds een kruising.

Dit betekent dat het voorspellen van de gedragskenmerken van het ras als geheel moeilijk is.

Elke generatie, elk nest en elke individuele hond kan sterk verschillen van de ene tot de andere in termen van fysieke kenmerken, temperament en gezondheid.

Dat gezegd hebbende, zegt de meerderheid van de eigenaren dat de training van de cockapoo leuk en relatief gemakkelijk is. Zowel eigenaren als trainers melden dat deze pups energieke, maar sociale huisdieren zijn die graag willen helpen.

Cockapoo training

Hoe een Cockapoo te trainen met behulp van positieve versterking

Wij zijn altijd voorstanders van positieve trainingsmethoden, en cockapoo training is daarop geen uitzondering.

Positieve bekrachtiging is het gebruik van een beloningssysteem om aan te moedigen dat een gewenst gedrag wordt herhaald. Bijvoorbeeld, als u uw hond wilt leren zitten, beloont u haar als ze zit. Ze zal het gedrag snel associëren met een beloning.

Als ze niet zit, straf je haar dan? Natuurlijk niet. Verantwoordelijke hondeneigenaren negeren het gedrag dat we niet willen, en belonen het gedrag dat we wel willen.

Beloningen kunnen bestaan uit voedsel, speciale traktaties, lof en aaien, spelen met een favoriet speeltje, enz. U weet of uw hond de beloning leuk vindt door naar zijn goedkeuringsmeter te kijken – hoeveel zijn staart kwispelt.

Dus als u begint met uw cockapoo training, raden wij u aan de basis van positieve versterkingstechnieken te leren of een lokale trainer in te huren die dat doet.

Basistraining voor Cockapoos

Begin meteen met je training.

Hier zijn een paar links naar verschillende gidsen voor de verschillende stadia van uw trainingsproces als u wilt leren hoe u uw nieuwe cockapoo moet verzorgen.

Tips voor Cockapoo zindelijkheidstraining

Potjestraining moet uw eerste doel zijn. Voor tips voor cockapoo puppy training gaat dit, “Puppy Training Stages” in detail in op het opzetten van een routine en het instellen van potjestraining.

Krat training

Ongeacht de leeftijd waarop u uw nieuwe cockapoo krijgt, is bench training het volgende essentiële trainingsmiddel dat wij aanbevelen. Omdat kaketoes sterk in grootte variëren – van 6 tot 30 pond – kunt u beter een bench aanschaffen die in grootte kan worden aangepast met een tussenschot totdat uw hond volledig is uitgegroeid.

Wij raden u aan de gedetailleerde gids voor krattraining van deskundige trainer Pippa Mattinson te volgen.

Uw Cockapoo opleiden tot goede manieren

Als u eenmaal een solide basis hebt gelegd voor het leven thuis, kunt u overgaan tot andere basismanieren voor uw hond.

Of je cockapoo nu 6 pond of 30 pond weegt, het is belangrijk om hem te leren niet op mensen te springen. U kunt onze trainingsgids voor het stoppen met springen hier gebruiken.

De meeste pups gaan door een fase van spelbijten, dus als je hulp nodig hebt bij het trainen van je cockapoo om niet te bijten, kun je deze gids volgen.

Andere trainingsbenodigdheden

Nadat je de prioriteiten van de cockapoo puppy training hebt behandeld, kun je overgaan tot enkele andere trainingsessenties.

De meest gebruikte trainingsmiddelen voor elk hondenras zijn “zit” en “blijf” – en met reden.

Een hond leren zitten in plaats van te springen om aandacht is een geweldige manier om hinderlijk en gevaarlijk springen in te dammen.

U zult onvermijdelijk veel mensen in het openbaar hebben die uw schattige cockapoo willen ontmoeten en begroeten, dus hem leren zitten terwijl hij door vreemden wordt geaaid zal een zeer nuttig hulpmiddel zijn.

Een hond die leert “te blijven” leert zelfbeheersing, wat belangrijk zal zijn om de hoge energie van de cockapoo te temperen.

Daarnaast is het leren beleefd aan de lijn te lopen in het openbaar belangrijk. Omdat uw cockapoo mogelijk een kleine hond is, vinden veel mensen het vanzelfsprekend om ze te trainen om beleefd aan de lijn te lopen.

Kleine honden zullen daarom harder tegen de leiband trekken zonder dat hun huisdierouders daar veel van merken, maar het zal hen lichamelijk uitputten, angst veroorzaken en mogelijk verwondingen veroorzaken.

Hoe hulp te vinden voor Cockapoo trainingsproblemen

Als zelf trainen met onze cockapoo trainingstips voor beginners niet werkt voor u, kijk dan eens naar onze online trainingen. En voor meer gratis informatie over elk aspect van het trainen van uw hond kijk op: Hondentraining, gehoorzaamheid, goede manieren en plezier!

Je kunt je richten op gecertificeerde positieve trainers door in de database te zoeken naar de Council for Professional Dog Trainers of de Karen Pryor Academy.

We horen graag van onze lezers. Als u een van deze lieve pups heeft en enkele tips heeft over hoe u uw cockapoo kunt trainen voor potentiële nieuwe eigenaren, laat het ons dan weten.

Referenties en verder lezen:

Foley, M.D. “Cockapoo”.