Cockapoo Temperament – Wat Te Verwachten Van Een Cockapoo Persoonlijkheid

cockapoo temperament

Het Cockapoo temperament is slechts een van de vele geweldige eigenschappen van deze populaire hybride hond.

Deze pups mogen dan op verschillende plaatsen andere namen dragen (Spoodles, Cockerpoos), maar zelfs grote beroemdheden als de Amerikaanse actrice en activiste Ashley Judd en de Britse klassieke zanger Russell Watson zijn gek geworden op deze lieve, knuffelbare hondjes.

Wat is een typisch Cockapoo Temperament?

De Cockapoo is meestal een vriendelijk en zelfverzekerd hondje. Liefdevol en trouw aan hun gezin, zijn ze vaak net zo op hun gemak bij vreemden.

Deze leuke hond houdt ervan zich met van alles en nog wat bezig te houden, en heeft veel mentale en fysieke activiteiten nodig.

Er zijn echter enkele aspecten van het cockapoo temperament die minder gemakkelijk vooraf te voorspellen zijn, simpelweg omdat de ouderhonden van deze pups afkomstig zijn van twee verschillende raszuivere hondenrassen.

Dit betekent dat je nooit van tevoren zeker weet welk temperament je kunt krijgen, zelfs niet van pup tot pup binnen één nest.

Hier gaan we dieper in op Cockapoo kenmerken, persoonlijkheden en het algemene Cockapoo honden temperament, zodat u kunt beslissen of dit het juiste hondenras is om in uw gezin op te nemen!

De voorouders van de Cockapoo

Interessant is dat de Cockapoo eigenlijk de eerste zeer zichtbare “moderne” designer hond was die doelbewust werd gefokt, een proces dat begon in de jaren 1950 en nog steeds voortduurt.

Maar dit hondenras heeft zijn populariteit behouden om dezelfde reden dat zijn ooit-hybride ouders, de Poedel en de Cocker Spaniel, nog steeds populair zijn.

In het algemeen heeft de persoonlijkheid van de Cockapoo een geweldige mix van eigenschappen om deze hond geliefd te maken bij individuen en gezinnen van alle rangen en standen.

Cockapoo temperament problemen

De Cockapoo hond is de oudste vertegenwoordiger van een modern hybride ras met bijna zeven decennia onder zijn riem tot nu toe.

Wat betekent dit in termen van Cockapoo temperament?

In principe betekent het dat dit hybride ras stabieler is dan de meeste andere hybride hondenrassen, tot het punt dat fokkers nu vaak in staat zijn om betrouwbaar een Cockapoo met een Cockapoo te fokken (wat een “f2” wordt genoemd) in plaats van een Poedel met een Cocker Spaniel (een “f1”) om pups te krijgen.

Maar toch is het belangrijk om te onthouden dat er potentiële problemen kunnen zijn telkens als twee verschillende hondenrassen samen pups voortbrengen.

Verveling tegengaan

Een bekend Cockapoo temperament probleem is dat deze honden destructief kunnen zijn als ze zich vervelen.

Poedels in het bijzonder zijn een van de slimste raszuivere hondenrassen op de planeet van vandaag.

Dit kan resulteren in een zeer intelligente Cockapoo.

Voeg daarbij dat zowel Poedels als Cocker Spaniels werkhondenrassen zijn die gefokt zijn om de hele dag te rennen en te jagen en je hebt een potentieel recept voor gedragsproblemen als je Cockapoo zich verveelt.

Wat betekent dit voor jou thuis in het dagelijks leven?

Het kan betekenen dat uw verveelde Cockapoo slim genoeg is om zijn eigen vermaak te vinden, waarbij uw huisinrichting, bankkussens, kroonlijsten, tuinarchitectuur en andere niet puppy-proof bezittingen betrokken kunnen zijn.

Voor de rest is dit een hondenras dat wordt beschouwd als voldoende gelukkig, uitgaand, vriendelijk en liefdevol dat de vraag naar Cockapoo puppies jaar na jaar blijft groeien.

cockapoo temperament

Cockapoo temperament met kinderen en andere huisdieren

Als u overweegt een Cockapoo hond aan uw gezin toe te voegen en u hebt baby’s, jonge kinderen of andere huisdieren, dan kunt u zich terecht zorgen maken over de vraag of het Cockapoo temperament wel past bij uw bestaande gezin.

Is het Cockapoo temperament uitgaand? Absoluut!

Is het Cockapoo temperament liefdevol?

Deze honden zijn van nature sterk gesocialiseerd naar mensen door elke oude ouderlijke hondenraslijn, dus deze eigenschap is ook stevig in de overgrote meerderheid van de Cockapoos.

Is het cockapoo temperament actief?

Ook dit is bevestigend, en het persoonlijkheidsprofiel van de Cockapoo leent zich over het algemeen goed voor het leven in een actief gezin.

Een ander pluspunt is dat Cockapoos ook zo goed als een hypoallergene hond zijn, wat geweldig kan zijn als iemand in uw gezin last heeft van huidschilfers.

Een veiligheidsmaatregel: Cockapoos kunnen een sterke prooidrift (jacht) erven door hun lange genetische geschiedenis als werk- en jachthonden.

Dus als u kleine, kwetsbare huisdieren of zeer jonge baby’s hebt, kunt u overwegen of u voldoende tijd en energie over hebt om een nieuwe puppy consequent te trainen, te socialiseren en te vermaken zodat hij veilig in uw gezin kan integreren.

Cockapoo temperament

We hopen dat je het leuk vond om in dit korte artikel meer te weten te komen over het temperament en de persoonlijkheid van de Cockapoo!

Vergeet niet om ook ons hoofdartikel over het Cockapoo ras te bookmarken voor meer informatie over de gezondheid, levensduur, verzorgingsbehoeften en tips voor het kiezen van een Cockapoo puppy!

Houdt u van Cockapoos? Wat is jouw favoriete aspect van de persoonlijkheid van deze hond? Drop ons een reactie om uw verhaal te delen!

Referenties en verder lezen

  • Melina, R., “The Incredible Explosion of Dog Breeds,” Live Science, 2010.
  • Coren, S., PhD., DSc, FRSC, “A Designer Dog-Maker Regrets His Creation,” Psychology Today, 2014.
  • Culbert, L., “Cockapoos en labradoodles: De juiste mix voor uw hond,” Calgary Herald, 2009.
  • Chandler, A., “19 redenen waarom kaketoes het beste hondenras zijn,” Metro UK, 2016.
  • Cornelius, L., “Cockapoos en kinderen: de realiteit van het leven met een puppy & een kleuter,” A Slice of My Life Wales, 2017.