Cockapoo Prijs – Hoeveel moet u verwachten te betalen voor uw puppy?

cockapoo prijs

Denkt u erover om een Cockapoo pup voor uw gezin aan te schaffen? We onderzoeken de gemiddelde Cockapoo prijs en de bijbehorende kosten in dit artikel.

De kosten van een nieuwe pup zijn altijd iets dat zwaar weegt bij de beslissing om een nieuwe pup mee naar huis te nemen.

Om je te helpen voorbereid te zijn op deze keuze, hebben we de gemeenschappelijke kosten die je kunt verwachten bij het krijgen van een Cockapoo pup op een rijtje gezet.

Wat is een Cockapoo?

Een Cockapoo, ook wel eens Cockadoodle genoemd, is het resultaat van een vermenging van twee hondenrassen. Deze rassen zijn de miniatuur of speelgoed Poedel en ofwel een Amerikaanse Cocker Spaniel of Engelse Cocker Spaniel.

De Cockapoo bestaat al sinds de jaren 1950 in de Verenigde Staten en er zijn meerdere groepen die werken aan de ontwikkeling ervan tot een erkend ras.

Cockapoos zijn er in een breed scala van kleuren en vachtpatronen, waaronder zwart, chocolade, tan, wit, crème, champagne, en zelfs merle of driekleur!

Met de goede kanten van hun afkomst, staan Cockapoos bekend als intelligente, gemakkelijke, vriendelijke en zeer trainbare honden.

cockapoo prijs en kosten

Het berekenen van de kosten voor een Cockapoo Puppy

Veel mensen realiseren zich niet dat fokkers van topkwaliteit bijna nooit geld verdienen aan de puppies. De Cockapoo prijs dekt meestal alleen de kosten.

Dit komt omdat een goede fokker prioriteit geeft aan de zorg en gezondheid van zowel de pups als hun ouders!

Afhankelijk van het ras en als er complicaties zijn bij zwangerschap of geboorte, kan één enkele pup gemakkelijk honderden tot duizenden dollars aan kosten met zich meebrengen!

Kosten van een Cockapoo Puppy van Fokkers

De prijs van een Cockapoo kan sterk variëren van fokker tot fokker. Gemiddeld moet u rekenen op een prijs van 900 tot 2500 dollar per puppy.

Deze exacte prijs hangt af van de fokker, en zelfs van de individuele hond!

De prijs kan variëren door zeldzame vachtkleuren, de gezondheidsgeschiedenis, genetica en bloedlijnen van de ouders, en de leeftijd van de pup.

Hoewel het prijskaartje hoog lijkt, mag u niet vergeten dat veel fokkers geen winst maken met de verkoop van de pups!

Een kwaliteitsfokker die geeft om de gezondheid en het welzijn van zijn dieren investeert duizenden dollars in elke pup.

Dit Cockapoo prijskaartje begint al voordat de pups geboren zijn! De kosten voor de ouderdieren omvatten verzorging, kwaliteitsvoeding en medische screening op ziekten en genetische afwijkingen.

Dure Puppies vs. Lage Prijs Puppies

De Cockapoo prijs bij aankoop van een puppy bij een fokker kan een beetje een schok zijn als je er niet op voorbereid bent.

Het is verleidelijk om op zoek te gaan naar goedkopere pups van andere plaatsen.

Hoewel je heel goed Cockapoo pups aanzienlijk goedkoper kunt vinden bij kleinere fokkers of zelfs dierenwinkels, neem dan een paar dingen in overweging.

Puppyfokkerijen zijn er in alle soorten en maten, maar ze behandelen honden allemaal als handelswaar om winst te maken.

Puppyfokkerijen hebben zelden of nooit medische zorg van goede kwaliteit. Dit maakt ze aanzienlijk vatbaarder voor genetische afwijkingen, lichamelijke ziekten en mentale en emotionele problemen.

Vraag een bezoek aan het huis van de fokker en ontmoet de ouders van hun nest. Kijk naar de netheid en verzorging van niet alleen de honden, maar alle dieren ter plaatse.

Enkele rode vlaggen voor puppyfabrieken zijn als de fokker bereid is om u de puppy op zeer jonge leeftijd te geven, meerdere nesten op elk moment heeft, of weigert om u de faciliteit te laten zien.

Puppies kopen versus oudere honden

Als het hebben van een Cockapoo als pup niet hoog op uw prioriteitenlijst staat, zijn er veel fokkers die u oudere pups of volwassen honden verkopen tegen lagere tarieven.

Soms is dit gewoon omdat de pup niet tegelijk met hun broers en zussen een thuis heeft gevonden. Of ze zijn misschien teruggebracht naar de fokker door een gezin dat zich realiseerde dat ze zich toch niet aan een pup konden binden.

Een teef die al een paar nesten heeft gebaard, of een showhond die klaar is met showen kan ook worden aangeboden voor een eervolle pensionering.

Af en toe kunnen oudere honden ook wat medische of gedragsproblemen hebben, maar de fokker moet daar transparant en eerlijk over zijn. Wees niet bang om vragen te stellen!

Vergeet ook niet dat adopteren een optie is! Er zijn altijd asielen en opvangcentra die op zoek zijn naar huizen voor altijd voor hun honden!

De kosten van vaccins en boosters voor een Cockapoo Puppy

Alle puppies hebben een paar rondes vaccinaties en booster shots nodig.

Deze vaccinaties omvatten inentingen ter bescherming tegen ziekten zoals

 • hondsdolheid
 • hondenziekte
 • mazelen
 • bordetella
 • parvovirus
 • parainfluenza
 • ziekte van Lyme
 • leptospirose
 • en coronavirus.

Ook medicijnen tegen darmparasieten en hartworm zijn meestal inbegrepen.

Het volledige schema van inentingen en boosters kost meestal 150 tot 300 dollar per dier, exclusief eventuele extra kosten van uw dierenarts.

Sommige, zoals rabiës, zijn wettelijk verplicht door uw stad of staat, en veel appartementgemeenschappen of huurwoningen vereisen een bewijs van up-to-date rabiësvaccinatie voor uw huisdieren.

Andere zijn technisch gezien optioneel. Sla ze echter niet over om een paar dollar te besparen!

Licenties en Microchippen van Uw Cockapoo

Een andere reeks kosten naast de Cockapoo prijs zelf zijn de kosten voor het registreren van uw hond,

Dit is een wettelijke vereiste in vele steden en staten, omdat het de stad helpt de dierenpopulatie bij te houden, samen met het helpen ervoor te zorgen dat uw hond aan u kan worden teruggegeven als hij ooit verloren gaat.

Daarnaast is het inenten van uw huisdier een populaire en effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw hond veilig thuiskomt, mocht er iets gebeuren.

De microchip is een kleine radiochip in glas en is ongeveer zo groot als een rijstkorrel.

Hij wordt onder de huid geïmplanteerd door een dierenarts, en kost normaal gesproken slechts 20 tot 60 dollar per dier.

Zodra u uw informatie bij het microchipbedrijf hebt geregistreerd, zal, mocht uw hond weglopen of verloren raken, een eenvoudige scan door een dierenarts of een medewerker van een dierenasiel u herenigen!

Gezondheidsproblemen voor kaketoes – Ziekten en aandoeningen

Omdat Cockapoos een gemengd designerras zijn, zijn de gezondheidsrisico’s die ze hebben een combinatie van de risico’s van elke ouder.

Hier hebben we lijsten samengesteld van enkele van de verschillende gezondheidsproblemen voor zowel Cocker Spaniels als Poedels.

Cocker Spaniel gezondheidsproblemen

Helaas hebben Cocker Spaniels als ras veel gezondheidsrisico’s. Ze zijn vatbaar voor een reeks ziekten en genetische problemen.

Typische gezondheidsproblemen voor Cocker Spaniels kunnen zijn:

 • Cataract
 • Glaucoom
 • Luxated patella (verplaatste knie)
 • Heup- of elleboogdysplasie
 • Progressieve retinale atrofie (blindheid)
 • Leverziekte
 • Urine stenen
 • Congestief hartfalen
 • Ernstige allergieën
 • Huidziekten zoals Seborrhea
 • Cardiomyopathie (hartziekte)
 • Maagtorsie (door opgeblazen gevoel)
 • Immuungemedieerde hemolytische anemie (bloedcelziekte)
 • Ziekte van Tarui (spiermetabole stoornis)

Poedel Gezondheidsproblemen

Poedels hebben ook een hele reeks ziekten en aandoeningen waar ze vatbaar voor zijn. Sommige zijn dezelfde of soortgelijke problemen die Cocker Spaniels hebben.

Gezondheidsproblemen van de Poedel ouder kunnen zijn:

 • Heupdysplasie
 • Epilepsie
 • Progressieve retinale atrofie (blindheid)
 • Maag (door opgeblazen gevoel)
 • Schildklier problemen
 • Ziekte van Addison (bijnierproblemen)
 • Luxated patella (verplaatste knie)
 • Legg-Calve-Perthes ziekte (gedegradeerde dijbeenderen)
 • Ingestorte luchtpijp
 • Gebitsproblemen (vooral speelgoed- en dwergpoedels).
 • Ziekte van Von Willebrand (een bloedingsstoornis)
 • Optic Nerve Hypoplasia (onjuiste ontwikkeling van de oogzenuwen)

Uitrusting en benodigdheden voor uw Cockapoo Puppy

Tenzij u al honden heeft, zijn er veel benodigdheden die u moet verzamelen om het nieuwe huis van uw Cockapoo puppy veilig en gastvrij te maken.

Bekijk dit artikel over de basisbenodigdheden en uitrusting die honden nodig hebben in hun nieuwe huis.

U moet ervoor zorgen dat uw Cockapoo pup heeft wat hij nodig heeft. Dit betekent goede bodembedekking, speelgoed, verzorgingsproducten en een geschikte halsband en riem.

Afhankelijk van wat u selecteert voor uw Cockapoo, kunt u verwachten dat de kosten van de benodigdheden overal variëren van $ 200 tot $ 500.

Als je besluit te investeren in een grotere uitrusting zoals een kwaliteitskrat, hondenpoortjes, of eersteklas voer en traktaties, zal deze prijsklasse uiteraard wat hoger liggen.

Cockapoo Prijs – Onze samenvatting

Neem de kosten voor het toevoegen van een Cockapoo pup aan uw huis altijd serieus.

Een goede verzorging van uw pup is erg belangrijk. Vaccinaties, goede voeding, medische zorg, licentie en registratie, kunnen niet worden vermeden.

Samen met de initiële Cockapoo prijs van een puppy van een fokker, of het adopteren uit een asiel of reddingsgroep, heeft een Cockapoo ook de juiste benodigdheden en uitrusting nodig.

Het hebben van een realistische schatting van de kosten die een Cockapoo pup met zich mee zal brengen is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding om een van deze liefdevolle honden aan uw gezin toe te voegen.

Heeft u een Cockapoo? Wat was de prijs van uw Cockapoo toen u hem kocht? Waar moeten nieuwe Cockapoo eigenaren op letten?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Referenties en bronnen

England, Gary, “Dog Breeding, Whelping and Puppy Care”, oktober 2012.

McMillian, F.D. et al, “Mental Health of Dogs Formerly Used as ‘Breeding Stock’ in Commercial Breeding Establishments,” Applied Animal Behavior Science, nov 2011.

Laico, A., et al, “Buyer Beware: The Problem with Puppy Mills and Backyard Breeders,” Paws Shelter, 2018.

Burgess, K. et al, “Treatment of Immune-Mediated Hemolytic Anemia in Dogs with Cyclophosphamide,” Journal of Veterinary Internal Medicine, August 2000.

McMillian, F. D. et al, “Differences in Behavioral Characteristics between Dogs Obtained as Puppies from Pet Stores and Those Obtained from Noncommercial Breeders.”. Journal of the American Veterinary Medical Association, mei 2013.

Zak, Jiri et al “Impact of Mandatory Microchipping on Traceability of Sheltered Dogs in the Czech Republic,” Journal of Applied Animal Welfare Science, 2018.

Digman, P.A. et al, “Use of Visual and Permanent Identification for Pets by Veterinary Clinics,” The Veterinary Journal, juli 2014.