Carolina hondenras informatie – Gids voor een zeldzaam Amerikaans ras

carolina hond

Het ras Carolina Dog is geen erg populair huisdier. In feite leven er nog veel in het wild.

Deze honden zijn middelgroot. Ze worden 17,5 tot 19,5 inch groot, en wegen 30 tot 55 pond als volwassenen.

Ze zijn intelligent, trouw en onafhankelijk. Maar ze hebben een zeer sterke roedelmentaliteit.

Carolina honden als huisdier zullen waarschijnlijk een sterke band vormen met hun familie. Maar ze zullen op hun hoede zijn voor vreemden. Socialisatie is van vitaal belang bij dit ongewone ras.

Wat staat er in deze gids

Carolina Honden FAQ’s

Hier zijn enkele van de populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Carolina Dog.

Op zoek naar wat snelle statistieken over het Carolina ras?

Ras in een oogopslag

 • Populariteit: Ongewoon als huisdier
 • Doel: jachthond
 • Gewicht: 30 – 55 pond
 • Temperament: trouw, intelligent, onafhankelijk.

Vraagt u zich af of het ras Carolina Dog geschikt is voor uw gezin?

Carolina Hondenras Beoordeling: Inhoud

Je bent niet alleen als je nog niet veel hebt gehoord over het Carolina ras. Laten we dus beginnen met uit te zoeken wat ze zijn, en waar ze vandaan komen.

Geschiedenis en oorspronkelijk doel

De Carolina Dog bestaat al heel lang. Maar hij is nog steeds niet enorm gebruikelijk als huisdier.

Hun geschiedenis gaat duizenden jaren terug. Velen geloven dat ze oorspronkelijk werden gedomesticeerd uit Aziatische wolven, en vervolgens over de Bering-landbrug naar Noord-Amerika werden gebracht met de primitieve mens.

carolina hond

Deze geschiedenis is afgeleid van gemummificeerde en skeletachtige resten van deze honden die naast artefacten van Indianen zijn ontdekt.

Carolina Dogs leven nog steeds in het wild. Ze zijn zeer zeldzaam als huisdier, maar kunnen worden gevonden in landelijke gebieden.

Hun naam werd gegeven door Dr. I. Lehr Brisbin, voorzitter van de Carolina Dog Club en peetvader van het moderne ras.

Leuke feiten over Carolina Honden

Carolina Dogs zijn geen gewoon huisdier. Ze zijn sinds 2017 geaccepteerd in de Foundation Stock Service van de AKC.

Maar, ze hebben nog geen volledige raserkenning.

Deze honden hebben verschillende namen. Je hoort ze misschien gele honden, Dixie Dingo’s, Amerikaanse Dingo’s, Noord-Amerikaanse Indianenhonden en Indianenhonden noemen.

Deze honden kunnen moeilijk te vinden zijn. Maar ze hebben zeker hun stempel gedrukt op de huisdierenwereld.

Een Carolina Dog genaamd Ginger heeft model gestaan voor het populaire merk ‘Hill’s Science Diet’ petfood!

Carolina Hond Verschijning

Dit ras heeft een vosachtig uiterlijk. Ze hebben driehoekige oren, een smalle snuit en een gebogen staart.

Velen vergelijken het uiterlijk van deze honden met dat van de Australische Dingo.

Het zijn middelgrote honden, die tussen de 17,5 en 19,5 inch groot worden. Gezonde volwassen Carolina Dogs wegen gewoonlijk tussen de 30 en 55 pond.

Vachttype en kleuren

Deze honden hebben een korte tot middellange vacht die weinig verzorging nodig heeft. Ze kunnen in verschillende kleuren voorkomen, waaronder:

 • zwart
 • black and tan
 • buff
 • rood
 • tawny
 • wit
 • en geel.

Witte aftekeningen, bont en Ierse aftekeningen komen allemaal voor.

Carolina Hond Temperament

Het temperament van het Carolina ras zal niet bij elk gezin passen. Zorg er dus voor dat u er zoveel mogelijk over te weten komt voordat u voor dit ras kiest.

Deze honden hebben een zeer sterke roedelmentaliteit. Ze leven nog steeds in het wild in veel landelijke gebieden van Amerika.

Dit betekent dat gedomesticeerde Carolina Dogs zowel onafhankelijk als loyaal zullen zijn. Ze vormen een sterke band met hun naaste familieleden. Maar ze zullen waarschijnlijk erg op hun hoede zijn voor vreemden.

Dit kan problematisch zijn als je niet de tijd hebt om je hond goed te socialiseren en te trainen vanaf het moment dat je hem mee naar huis neemt.

Carolina Honden zijn ook intelligent. Ze hebben dus genoeg nodig om hun geest te stimuleren. Verveling kan leiden tot destructief gedrag.

Belang van socialisatie

Het socialiseren van een puppy vanaf jonge leeftijd zal helpen om angstige, agressieve reacties te voorkomen wanneer uw hond ouder is.

Puppy’s moeten aan zoveel mogelijk nieuwe mensen, dingen en omgevingen worden voorgesteld voordat ze 16 weken oud zijn.

Dit zal helpen om een zelfverzekerde volwassen hond te creëren. En zal het risico verminderen dat uw Carolina Dog agressief wordt tegen vreemden, of zelfs tegen welkome gasten die niet in uw huishouden wonen.

Natuurlijke instincten

Carolina Dogs zijn gecategoriseerd als jachthonden. In het wild zouden deze honden zelf jagen om te eten.

Als recent gedomesticeerd ras, zullen ze waarschijnlijk sterke natuurlijke instincten hebben om op andere kleine dieren te jagen.

Dit betekent dat ze misschien niet het beste ras zijn als je thuis andere huisdieren hebt. Vooral katten en kleine honden.

Krachtige natuurlijke instincten als deze kunnen niet getraind worden bij honden. Wees dus voorzichtig met het trainen van uw hond in niet afgesloten ruimtes.

Als u uw hond in niet-afgesloten ruimten loslaat van de lijn, helpt zelfs het beste terugroepen niet als uw hond achter een eekhoorn of konijn aangaat.

Het trainen en oefenen van uw Carolina Hond

Carolina Dogs zijn gretig om te behagen. Maar ze hebben een onafhankelijke inslag. Individuele honden reageren verschillend op training.

Sommigen zullen gemakkelijker te trainen zijn dan anderen.

De sleutel is om consistente, positieve beloning trainingsmethoden te gebruiken. Als intelligent, alert ras zal de Carolina Dog nieuwe commando’s snel oppikken.

Houd trainingssessies kort en spannend om de interesse van uw hond te behouden.

Kijk voor meer trainingstips naar de details van onze online trainingscursus.

Behoefte aan oefening

Dit ras heeft veel dagelijkse beweging nodig. Ze doen het het beste als ze de mogelijkheid hebben om in een veilige, afgesloten ruimte te rennen.

U kunt lichaamsbeweging en training verwerken in leuke spelletjes voor uw hond. Ze zullen genieten van spelletjes als apporteren en verstoppertje spelen.

Carolina Dogs zijn uitstekende kandidaten voor hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en rally.

Carolina Honden Gezondheid en Verzorging

Vergeleken met veel meer gangbare rassen, zijn er relatief weinig studies gedaan naar de gezondheid van dit semi-wilde ras.

Maar, dit betekent niet dat het Carolina ras volledig vrij is van erfelijke problemen.

Sommige studies suggereren dat Carolina honden een MDR1 genmutatie kunnen hebben. Dit komt veel voor bij andere rassen zoals de Collie, Australische Herder en Shetland Sheepdog.

Deze genmutatie kan een gevoeligheid veroorzaken voor ivermectine, een veel voorkomend ingrediënt in vlooien- en mijtenbehandelingen.

Uw hond kan getest worden op de MDR1 mutatie. Als uw Carolina hond positief test, controleer dan zorgvuldig de ingrediënten van medicijnen en behandelingen voordat u ze aan uw hond geeft.

Gezondheidstesten

De Orthopedische Stichting voor Dieren beveelt momenteel geen specifieke testen aan voor de Carolina Dog. Maar het is de moeite waard om met uw dierenarts te praten om te zien of er tests zijn die zij adviseren.

Er zijn beperkte gegevens verzameld over gezondheidstesten bij dit ras. Maar de OFA heeft gevallen geregistreerd van Carolina honden met degeneratieve myelopathie.

Dit is een ziekte die de wervelkolom van de hond aantast. Het leidt tot dwarslaesie, en kan euthanasie vereisen.

Uw dierenarts kan ook gezondheidstests aanbevelen voor heup- en elleboogdysplasie, oogziekten en hartproblemen.

Vraag gerenommeerde fokkers zeker naar eventuele gezondheidscertificaten.

Zijn Carolina Honden Goede Gezinsdieren?

Voor het juiste gezin kan het Carolina ras een geweldige nieuwe metgezel zijn. Maar, ze zijn niet het beste voor mensen die voor het eerst een hond bezitten.

Ze hebben veel training en socialisatie nodig van pup af aan. Ze hebben een sterke roedelmentaliteit, en kunnen natuurlijke jachtinstincten hebben die hen ongeschikt maken voor huizen met andere huisdieren en zeer jonge kinderen.

Dit ras heeft een gezin nodig dat hen elke dag kan uitlaten. Bovendien hebben ze veel mentale stimulatie nodig.

Dit kan in de vorm van training, spelletjes, of zelfs hondensporten.

Over het algemeen is dit een behoorlijk gezond ras. Maar het kan moeilijk zijn om Carolina Dog puppies te vinden, omdat ze vrij zeldzaam zijn.

Het redden van een Carolina Dog

Het is mogelijk dat je een Carolina Dog vindt in opvangcentra. Als mensen niet voorbereid zijn op de hoeveelheid zorg en tijd die deze honden nodig hebben, kunnen ze ze opgeven.

Niet alle honden in opvangcentra hebben gedragsproblemen. Maar het is belangrijk om veel vragen te stellen om er zeker van te zijn dat de hond bij u thuis past.

Reddingshonden zijn vaak goedkoper dan puppy’s van gerenommeerde fokkers. Plus, adoptie is een geweldige manier om een oudere hond een liefdevol thuis te geven.

Wees erop voorbereid dat reddingscentra u veel vragen stellen. Ze willen potentiële eigenaren graag koppelen aan het beste ras voor hen.

Als u op zoek bent naar een Carolina Dog, scroll dan naar het einde van dit artikel om enkele links te vinden die u zullen helpen uw zoektocht te beginnen.

Het vinden van een Carolina Dog Puppy

Carolina Dogs zijn niet erg algemeen. Het kan dus moeilijk zijn om een fokker te vinden.

Desondanks is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je alleen puppy’s koopt van gerenommeerde fokkers. Vermijd dierenwinkels en puppyfabrieken.

Je kunt online, op sociale media en in advertenties in kranten zoeken. Als je nog steeds moeite hebt, praat dan met je dierenarts. Zij kunnen je misschien wijzen op lokale fokkers.

Bekijk onze puppy zoekgids voor meer tips om een gezonde puppy te vinden.

Opvoeden van een Carolina Hond Puppy

Elke puppy opvoeden is veel werk. Maar dit ras heeft bijzondere zorg nodig als het gaat om training en socialisatie.

Gelukkig hebben we een aantal goede gidsen om je te helpen met het opvoeden van een Carolina pup. Bekijk er een paar via de links hieronder.

We hebben ook een online Puppy Parenting cursus die nieuwe puppy eigenaren nuttig kunnen vinden.

Vergelijkbare rassen

De Carolina Dog is niet voor iedereen geschikt. Maar, hier zijn enkele vergelijkbare rassen die misschien meer geschikt zijn voor uw gezin.

Laten we nu de voor- en nadelen van dit trouwe ras samenvatten.

Voors en tegens van het krijgen van een Carolina Hond

Hopelijk helpt deze korte samenvatting u bij het nemen van een definitieve beslissing over het aanschaffen van een Carolina Dog.

Nadelen

 • Kan erg op zijn hoede zijn voor vreemden
 • Niet het beste voor huizen met kleine kinderen of andere huisdieren
 • Moeilijk te vinden pups
 • Zeer weinig studies over gezondheidsproblemen

Voors

 • Zeer trouw ras
 • Indien opgevoed met andere honden, kan hij goed met hen overweg.
 • Neemt goed training aan
 • Geweldig ras voor hondensporten

Als je besloten hebt een van deze honden mee naar huis te nemen, moet je je voorbereiden op hun komst.

Carolina Hond Producten en Accessoires

Nieuwe puppy’s hebben veel spullen nodig. Dus, hier zijn enkele gidsen die u zullen helpen de beste producten voor uw nieuwe vriend te vinden.

Denk je eraan om te proberen een van deze trouwe honden te redden?

Carolina Hondenrassen Reddingen

Als een vrij zeldzaam ras, kan het moeilijk zijn om rasspecifieke opvangcentra voor de Carolina Dog te vinden.

Als je op zoek bent naar deze hond, kijk dan bij lokale niet-specifieke rasreddingen. Sommige zullen een oogje in het zeil houden als je een specifiek ras zoekt.

Hier zijn enkele links naar reddingscentra om u te helpen uw zoektocht te beginnen.

Als je er nog meer kent, laat ze dan achter in de commentaren.

Referenties en bronnen

 • Howell, T. (et al), ‘Puppy Parties and Beyond: The Role of Early Age Socialization Practices on Adult Dog Behavior’, Veterinary Medicine Research and Reports (2015).
 • Uzunova, K. (et al), ‘Socialization of Puppies – A Marker of Their Future Behavior’, Trakia Journal of Sciences (2010).
 • Van Asch, B. (et al), ‘Pre-Columbian Origins of Native American Dog Breeds, with only Limited Replacement by European Dogs, Confirmed with mtDNA Analysis’, Proceedings of the Royal Society B (2013).
 • Mealey, K. (et al), ‘Ivermectine Sensitivity in Collies is Associated with a Deletion Mutation of the mdr1 Gene’, Pharmacogenetics (2001).
 • Breeds Affected by the MDR1 Mutation’, WSU Veterinary Clinical Pharmacology Laboratory.
 • “Carolina Dog”, OFA Registry Sums
 • Coates, J. & Wininger, F. ‘Canine Degenerative Myelopathy’, Veterinary Clinics of North America: Small Animal Practice (2010)