Can Dogs Eat Cantaloupe And Melons – Een gids voor cantaloupe voor honden

Kunnen honden cantaloupe en andere meloenen eten?

Kunnen honden meloenen en cantaloupe eten? Honden kunnen in kleine hoeveelheden veilig kantaloep en andere meloenen eten. Cantaloupes en meloenen hebben in het algemeen een aanzienlijk suikergehalte en moeten worden gevoerd als traktatie. Deze vruchten bevatten ook vitaminen en mineralen die goed zijn voor honden. Hoewel de zaden van cantaloupe niet giftig zijn, is het beter de schil te vermijden. Dus, met cantaloupe voor honden, snijd het in hapklare brokken!

Wat is een meloen?

Cantaloupes zijn een soort meloen. Ze behoren tot de plantenfamilie Cucurbitaceae. Deze planten zijn ook bekend als de “kalebas” familie.

Ze zijn verwant aan pompoenen, courgettes, komkommers en dergelijke.

De meeste planten in deze familie zijn eenjarig. Dat wil zeggen dat ze groeien, bloeien, vruchten dragen en dan afsterven – allemaal in de loop van één jaar. Omdat cantaloupes zo veel lijken op andere meloenen, geldt veel van de onderstaande informatie voor alle soorten meloenen en pompoenen. Maar de echte vragen zijn: mogen honden cantaloupe? Kunnen honden meloen eten? Is de cantaloupe voor honden?

Kunnen honden meloen eten?

Zoals alle kalebassen en pompoenen hebben cantaloupes een zeer hoog watergehalte, maar ze bevatten ook enkele interessante voedingsstoffen.

Net als veel ander geel en oranje voedsel, zijn cantaloupes een rijke bron van vitamine A. Volgens de World’s Healthiest Foods website, is dat 30 keer hoger dan het betacaroteengehalte in sinaasappels. Niet helemaal in dezelfde categorie als wortelen, maar nog steeds een rijke bron.Kunnen honden cantaloupe eten

Veel vruchten zijn rijk aan vitamine C en cantaloupe is daarop geen uitzondering. Een kopje van de vrucht levert ongeveer 70% van de dagelijkse behoefte van een mens. Datzelfde kopje levert ook een reeks andere vitaminen en mineralen, waaronder aanzienlijke hoeveelheden kalium en koper.

Maar, is cantaloupe goed voor honden? Mogen honden meloen eten? Kunnen honden meloen eten? Hebben honden deze voedingsstoffen nodig? En zijn de hoeveelheden geschikt voor onze viervoeters, of zelfs schadelijk?

Is Cantaloupe Slecht Voor Honden?

Er is niets inherent “giftig” voor honden in het vlees van de cantaloupe of watermeloen. Maar je moet weten dat cantaloupe af en toe in verband is gebracht met uitbraken van voedselvergiftiging bij mensen. Dit zou echter niet al te verontrustend moeten zijn, aangezien deze uitbraken vrij zeldzaam zijn.

We zeggen dat je je ervan bewust moet zijn, omdat sommige deskundigen zich zorgen maken dat honden worden blootgesteld aan door voedsel overgedragen ziekteverwekkers waar mensen gevoelig voor zijn.

Je hoort bijvoorbeeld sommige dierenartsen de mening verkondigen dat honden geen rauwe kip moeten eten omdat die salmonella en listeria kan bevatten. Natuurlijk eten vele duizenden honden over de hele wereld rauwe kip als de steunpilaar van hun dieet zonder er schade van te ondervinden. Het is dus belangrijk deze dingen in perspectief te houden.

Dus, terug naar de cantaloupe. Kunnen honden cantaloupe eten? En als cantaloupes niet giftig zijn voor honden, is cantaloupe dan goed voor honden? En kunnen honden meloen eten?

Deze hond wil graag delen, maar mogen honden cantaloupe?

Is cantaloupe goed voor honden?

Samen met een reeks andere vruchten en groenten is cantaloupe een effectieve en smakelijke manier voor u en mij om wat waardevolle vitaminen binnen te krijgen.

Maar laten we eerlijk zijn, als uw hond een compleet commercieel hondenvoer krijgt in de vorm van een kwaliteitsbrok, heeft hij geen extra vitaminen nodig. Het voer dat u hem geeft bevat alles wat hij nodig heeft. Hetzelfde geldt voor honden die een uitgebalanceerd dieet van rauw vlees en botten krijgen.

Bovendien bevat cantaloupe, zoals alle zoete vruchten, aanzienlijke hoeveelheden suiker, wat niet goed is voor de tanden van uw hond of zijn taille.

We moeten cantaloupe en andere meloenen dus echt zien als een speciale traktatie, in plaats van een bron van voedingsstoffen voor uw hond.

Hoe dan ook, als je een hond een kleine traktatie wilt geven, is een blokje cantaloupe een volkomen redelijke keuze. De vrucht heeft veel voordelen voor honden – en voor mensen.

Gezondheidsvoordelen van cantaloupe voor honden

Cantaloupe bevat nuttige vezels, vitamine B6, niacine, foliumzuur, vitamine A, vitamine C en kalium. Een geweldig ding over deze vrucht is dat het weinig calorieën bevat en veel water. Dit betekent dat het uitstekend geschikt is om te rehydrateren.

Bij honden (en ook bij mensen) staan vitamine A en C bekend als antioxidanten. Deze stoffen vangen vrije radicalen, waardoor celveroudering wordt vertraagd, en kunnen helpen het risico op ziekten zoals kanker te verminderen. Het hoge gehalte aan water en vezels in cantaloupe helpt ook de waterhuishouding van uw pup. Het kan zelfs constipatie voorkomen.

Kunnen honden Cantaloupe zaden eten?

Ja, dat kunnen ze! Experts zijn het erover eens dat de meeste pitten – behalve die van kersen, perziken, nectarines, pruimen en abrikozen – veilig zijn voor honden. Dus geen paniek als uw hond per ongeluk cantaloupe-, watermeloen- of zelfs honingmeloenpitten inslikt.

Kunnen honden kantaloepschillen eten?

Nee, dat kunnen ze niet. Terwijl de zaden van kantaloep niet giftig en veilig zijn om te eten, is de schil een ander verhaal. Cantaloupe en andere meloenschillen kunnen gevaarlijk zijn voor uw hond. Ten eerste zijn ze een verstikkingsgevaar. En als uw hond ze toch inslikt, is het onwaarschijnlijk dat hij ze veilig kan verteren.

Deze schillen kunnen in feite vast komen te zitten in de leidingen van uw hond. Dit kan ernstige maagdarmklachten veroorzaken.

Kunnen Honden Honing Meloen Eten?

Kunnen honden meloen eten? Belangrijker hier, kunnen honden honingmeloen eten? Dat kan, maar met mate. Honingmeloen staat erom bekend een nog hoger suikergehalte te hebben dan meloen. Het is dus verstandig dat in gedachten te houden als u uw hond trakteert op stukjes fruit.

Kan Cantaloupe ontstekingen bij honden behandelen?

Misschien. Omdat cantaloupes een heleboel vitaminen en mineralen bevatten, evenals antioxidanten, wordt aangenomen dat ze ontstekingen bij honden kunnen verminderen. Bijvoorbeeld, als uw hond onlangs overactief was en een paar gezwollen gewrichten of ontstoken spieren heeft, zou cantaloupe kunnen helpen!

Helaas is er niet genoeg onderzoek gedaan met honden en cantaloupes. Toch, als je wanhopig bent, kan het geen kwaad.

Dus als je je ooit afvraagt: kunnen honden meloen eten? Dat kan – met waarschijnlijk ook voordelen!

Hoe geef je een hond cantaloupe

Uw hond cantaloupe voeren is geen raketwetenschap. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen:

  • Vergeet niet de cantaloupe te wassen voordat u hem aan uw hond geeft – net zoals u dat voor uzelf zou doen.
  • Het is ook verstandig om ze alleen veilig rijpe cantaloupe te voeren – niet onrijpe of rottende.
  • Omdat de schil niet veilig is om te eten, snijdt u de cantaloupe in plaats daarvan in kleine stukjes voor uw hond.
  • U mag zoveel mogelijk zaden verwijderen.

Daarnaast kunnen honden, net als mensen, allergisch zijn voor cantaloupe. Dus introduceer nieuw voedsel altijd geleidelijk aan in het dieet van uw huisdier. Dit helpt maagklachten te voorkomen. Begin met kleine hoeveelheden van het fruit of de groente en introduceer altijd één soort fruit of groente tegelijk. Op die manier weet u bij een negatieve reactie wat de oorzaak is.

Alternatieven voor Cantaloupe voor Honden

Nog steeds onzeker over je vraag, mogen honden meloen of cantaloupe? Vrees niet. Naast cantaloupe zijn er vele andere vruchten die u uw hond veilig kunt voeren. Veel van deze vruchten zijn volkomen veilig, terwijl u bij andere de zaden/pitten eruit moet halen.

Mogen honden cantaloupe hebben - ontdek het in deze handige gids

Kunnen honden cantaloupe eten? – Samenvatting

Het antwoord op de vraag “mag mijn hond cantaloupe eten” is ja, dat mag, maar met mate. Een klein stukje cantaloupe is een relatief veilige traktatie voor een hond.

En in de zomer kun je, als je wilt, blokjes cantaloupe invriezen om te geven als speciale bevroren traktatie op warme dagen.

Vermijd het voeren van cantaloupe of ander fruit in grote hoeveelheden, want de suiker zal hem geen goed doen en kan zelfs zijn maag van streek maken. Voer uw hond ook nooit de schil van de meloen. De zaden zijn veilig, maar de schil kan uw hond verstikken en is zeker moeilijk te verteren.

Als u vragen of zorgen heeft over het voeren van uw hond cantaloupe, raadpleeg dan een dierenarts. Heeft uw hond in het verleden cantaloupe gegeten? Vindt hij het lekker?

Bekijk zeker ook wat je moet doen als je hond plastic eet.

Referenties en verder lezen

  • AKC. Can Dogs Eat Cantaloupe? Burke, A.
  • Very Well Fit. Cantaloupe Nutrition Facts. Cervonie, B. RD CDE.
  • Trupanion. Heeft mijn huisdier een allergie voor een bepaald fruit of een bepaalde groente? Nold, S. DVM.
  • Doolitle, J. “Osteomyelitis en septikemie secundair aan Listeria Monocytogenes bij een jonge hond.” Journal of Dairy, Veterinary & Animal Research 6, no. 1 (2017): 00170.

Can Dogs Eat Cantaloupe is uitgebreid herzien voor 2019.