Ca de Bestiar: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Ca de Bestiar behoort oorspronkelijk tot de herders-, waak- en waakhonden. Het ras behoort tot de FCI Group 1, die de herdershonden en herdershonden (behalve Zwitserse sennenhonden) noemt. Daar wordt de Ca de Bestiar ingedeeld bij Sectie 1, Herdershonden Zonder Werk Onderzoek.

Ca de Bestiar in het profiel

Profiel
Grootte: 62-73 cm
Gewicht: 40 kg
FCI Groep: 1: Honden hoeden en honden besturen
Afdeling: 1: Herdershonden
Land van herkomst: Spanje
Kleuren: Zwart
Levensverwachting: 11-13 jaar
Geschikt als: Waak-, waak- en hulphond
Sport:
Karakter: Trouw, Dapper, Dominant
Outlet behoeften: vrij hoog
Sabber potentieel:
Sterkte van het haar:
Onderhoud: vrij laag
Vachtstructuur: Kort haar: kort, passend met dunne ondervacht / lang haar: 7 cm lang, licht golvend met uniforme ondervacht
Kindvriendelijk:
Gezinshond: liever ja
Sociaal:

Afkomst en raciale geschiedenis

Ca de Bestiar vanaf de zijkant

De Ca de Bestiar komt oorspronkelijk van de Balearen.

Het ras Ca de Bestiar betekent letterlijk een zogenaamde Rundveehond. De exacte oorsprong van het ras is niet definitief opgehelderd. Vermoedelijk komt het hondenras echter van van de Balearen. Vanwege de locatie van de eilanden ontwikkelde zich in de loop van de tijd een type hond, dat een breed scala aan variaties had. De grote hond was vooral populair bij de veehoeders. Zo bleek dat er een grote, sterke en bijzonder behendige hond ontstond. Tot de jaren 1930 was de Ca de Bestiar zeer wijdverspreid en werd zeer gewaardeerd om zijn actieve waakzaamheid en betrouwbaarheid. Helaas, als gevolg van de Franco-dictatuur, nam de populariteit van dit ras af.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden verschillende soorten gecreëerd door de kruising van continentale Europese rassen. Als gevolg hiervan is het oorspronkelijke rastype bijna volledig verdwenen. Pas in 1967 werden liefhebbers van de Ca de Bestiar-hond, waaronder Alonso Guasp, zich ervan bewust en richtten in 1970 de Club del Perro de Pastor Mallorquín op. Dit is al In 1975 werd de eerste rasstandaard vastgesteld. De aankondiging van de eerste officiële standaard volgde korte tijd later.

Natuur en karakter van Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar is duidelijk een van de dapperste honden. Hij is loyaal aan zijn meester en is gemakkelijk te leiden. Eigenaren hebben te maken met het karakter van een Ca de Bestiar en begrijpen de essentie echt. Omdat de honden behoren tot de Honden hoeden De kenmerken zijn ook duidelijk uitgesproken. Dit komt vooral tot uiting in zijn sterke territoriale gedrag met het extreem grote beschermende instinct.

Daarnaast heeft de hond een groot zelfvertrouwen en verrukt hondenliefhebbers vanwege zijn onafhankelijkheid. De Ca de Bestiar is een van de trotse honden die zelfstandig handelen. Daarnaast houdt hij andere honden en mensen op afstand. Het heeft de neiging om van toepassing te zijn niet zo agressief, maar is altijd klaar voor verdediging en heeft een lage prikkeldrempel. In het begin is hij achterdochtig tegenover niet-huishoudelijke mensen en dieren, omdat de hond liever zijn verzorger voor zichzelf heeft.

Hoewel het in principe mogelijk is om de Ca de Bestiar te laten wennen aan andere dieren en mensen door vroege socialisatie, vereist dit veel tijd en toewijding van de houder. Vanwege zijn oorsprong was het nooit de bedoeling dat de Ca de Bestiar als gezinshond zou worden gehouden.

Wat is het karakter van een Ca de Bestiar?

De dieren worden beschouwd als uiterst intelligent en trouw. Ze hebben ook een grote mate van zelfstandigheid. De dieren worden vaak in bedwang gehouden tegenover vreemden. Om hun territorium en hun familie te beschermen, gaan de honden agressief gedrag niet uit de weg.

Honden van dit ras

 

 

 

Verschijning van Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar is nooit gefokt voor schoonheid. Integendeel, zijn uiterlijk doet ons denken aan■ verbetering van de levenskwaliteit van jongeren; rustiek en gespierd uiterlijk, maar met harmonieuze proporties. Veel hondenkenners beschrijven zijn uiterlijk als indrukwekkend. De schofthoogte is 62 tot 68 cm en bij mannen tussen de 66 en 73 cm. Het ras weegt tussen de 35 en 40 kg. De Ca de Bestiar is zowel als kort haar als als lang haar populair.

Ca de Bestiar in de outlet

De Ca de Bestiar heeft een rustieke en gespierde uitstraling.

De honden hebben een fijne en dunne ondervacht, die op de huid rust. De vacht van deze honden kenmerkt zich door de fijne, zachte en bijzonder resistente vacht. De vachtkleur van een Ca de Bestiar is altijd zwart. Witte vlekken kunnen verschijnen op de borst, nek en poten. Ondanks de zwarte kleur kunnen de honden goed omgaan met warme temperaturen. Zelfs temperaturen boven de 40 graden Celsius hebben op geen enkele manier invloed op de prestaties. Als het opgroeit in koude gebieden, vormt zich voldoende ondervacht, daarom verdraagt het ook kou heel goed.

Het hoofd van de hond wordt genoemd driehoekig en massief Beschreven. De driehoekige gebogen oren steken iets uit. In tegenstelling tot de rest van de lichaamsbouw van de hond lijken deze relatief klein. De licht schuine ogen zijn klein en hebben een vrij lichte of donkere honingkleur. Het uitzicht op een Ca de Bestiar is levendig. Sommige hondenbezitters beschrijven de blik zelfs als enigszins triest.

Opleiding & houding van de Ca de Bestiar – Waar moet je op letten?

De buitengewoon krachtig en intelligent Ca de Bestiar hoort zeker niet thuis in een stadsappartement. Dit ras werd oorspronkelijk gehouden als een waak- en herdershond, daarom zijn deze dieren noodzakelijkerwijs een groot omheind perceel nodig hebben. Hij heeft zijn bezittingen nodig en wil wanhopig zijn eigen territorium beschermen. Een huis met een tuin of een ruime omgeving beschrijft de juiste omgeving voor hem. Een hek is onvermijdelijk, anders kan de hond een potentieel gevaar vormen voor mensen die langskomen.

Vanwege zijn ongebreidelde energie het ras heeft veel fysieke inspanning en mentale bezetting nodig. Idealiter wordt een houding als herdershond aanbevolen. Daarnaast geniet de Ca de Bestiar ook van voldoende knuffel- en knuffeluren met meester en meesteres. Dan Boerderijhond de hond moet een hondenhok hebben, waar hij zich altijd kan terugtrekken als dat nodig is en vooral bescherming kan vinden.

Beginners moeten hun handen van Ca de Bestiar afhouden. Integendeel, een hond die een vereist enorme ervaring in hondenbezit en vereist enig geduld van de betreffende eigenaar. Zijn snelle en plotselinge reacties op vreemden zijn niet altijd eenvoudig. Meester of meesteres moet altijd precies kunnen inschatten hoe zijn hond zich zal gedragen. Door middel van een vroege socialisatie de pups moeten al vertrouwd zijn met andere mensen en dieren.

Hoe groot wordt een Ca de bestiar?

Ze hebben een schofthoogte van 62 tot 68 cm en de mannetjes zijn tussen de 66 en 73 cm lang. De honden wegen tussen de 35 en 40 kg en behoren dus tot de grote hondenrassen.

Voeding van Ca de Bestiar

Afhankelijk van zijn lichaamsgewicht heeft de Ca de Bestiar veel voedsel nodig. Door zijn sterke drang om te bewegen ook dit voedingsgedrag wordt ondersteund. Of eigenaren kiezen voor droogvoer of natvoer is aan jou. Belangrijk hierbij is alleen de inhoudstabel, die geen sporen van granen en toegevoegde suiker moet worden opgenomen.

Barfing biedt een bijzonder zachtaardig en soortgeschikt dieet. Dit is een rauwe voeding. Deze voeding is echter iets duurder en complexer dan de andere. De hond moet altijd toegang hebben tot water. Verschillende waterpunten, die verspreid over het pand zijn, zijn hiervoor geschikt.

Bij het voeren van een Ca de Bestiar moeten eigenaren bijzondere aandacht besteden aan de juiste voedingsstoffen zetten. Naast belangrijke mineralen maken ook onverzadigde vetzuren deel uit van de dagelijkse voeding van een goed aangeleverde hond. De Ca de Bestiar zijn meestal pas op driejarige leeftijdVolgroeid, daarom moet het voer aan deze behoeften worden aangepast. Als de honden te snel groeien door het verkeerde voedsel, hebben de gewrichten en botten niet voldoende tijd om te wennen aan het gewicht van een volwassen hond.

In het ergste geval leidt dit tot schade aan het bewegingsapparaat. Helaas bevatten de meeste puppyvoeding dergelijke componenten, wat een positieve invloed heeft op een dergelijke groeisnelheid. In het beste geval moeten hondenbezitters zich helemaal onthouden van puppyvoer of de fokker om advies vragen.

Als de Ca de Bestiar extra voedingssupplementen moet krijgen, is het essentieel om ervoor te zorgen dat de hond niet te veel calorieën Neemt. Overigens geldt dit ook voor het toedienen van traktaties. Obesitas verslijt altijd het bewegingsapparaat en leidt tot lichamelijke beperkingen bij de honden. De dieren hebben de neiging om allerlei soorten voedsel te verdragen en zijn niet vatbaar voor intoleranties of maagproblemen.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Het ras wordt beschouwd als: Behoorlijk gezond en robuust. Net als alle andere grote honden is de Ca de Bestiar gevoelig voor heupdysplasie en patella luxatie. Door regelmatige bezoeken aan de dierenarts van vertrouwen, wordt deze beperking meestal in een vroeg stadium ontdekt en kan deze worden behandeld.

De hond heeft een Levensverwachting ongeveer 10 tot 12 jaar. In feite zijn er ook enkele dieren die de leeftijd van 15 jaar hebben bereikt. Naast het juiste dieet en de juiste soortgeschikte veehouderij spelen echter ook de perfecte genen een belangrijke rol. Dit maakt het des te belangrijker om de juiste te kiezen. gerenommeerde fokker. De aanschaf van een Ca de Bestiar moet goed overwogen worden. Ondanks zijn donkere vacht is de hond niet gevoelig voor oververhitting. Zelfs in koude gebieden kunnen de dieren geweldig leven.

Hoe oud wordt een Ca de bestiar?

Dit ras heeft een gemiddelde levensverwachting van 10 tot 12 jaar. In uitzonderlijke gevallen kunnen de dieren ook een leeftijd van maximaal 15 jaar bereiken.

Verzorging van de Ca de Bestiar

De Ca de Bestiar heeft meestal een korte vacht en heeft dienovereenkomstig nodig weinig zorg. Af en toe borstelen is volledig voldoende en verwijdert effectief overtollig en dood haar. Bij een langharige hond is de Grooming een dagelijks ritueel. Als verzorging wordt weggelaten, mat het haar vrij snel en is het moeilijk te ontwarren. Overeenkomstige hondenborstels zijn te vinden in elke dierenwinkel.

Naast verzorging, de Klauwen en tanden regelmatig gecontroleerd en behandeld worden. Over het algemeen hebben de Ca de Bestiar niet de neiging om de haarselectie te verhogen. Als de dieren echter in koude gebieden worden gehouden en de ondervacht zich vormt, dan is deze natuurlijk ook aan verandering onderhevig, daarom haar de dieren soms meer dan normaal.

Ca de Bestiar – Activiteiten en Training

De Ca de Bestiar is niet makkelijk op te voeden. Over het algemeen hebben honden niet de drang om een mens te gehoorzamen. Zonder de nodige ervaring en geduld zullen eigenaren het moeilijk vinden om zo’n ras te gebruiken. Een bezoek aan de hondenschool is onmisbaar. Daar wordt zowel de hond als de eigenaar het juiste omgaan met elkaar aangeleerd. Bovendien is de hond goed gesocialiseerd. Eigenaren van een Ca de Bestiar moeten eerst hun hond leren begrijpen voordat ze kunnen beginnen met trainen. Door gevarieerde taken en voldoende beweging te doen, kun je het ras goed uit het reservaat lokken.

Meesters en vrouwen moeten niet denken dat de regelmatige wandelingen voldoende zijn, omdat een Ca de Bestiar zich vrij snel verveelt. Dat Basis gehoorzaamheid leren de honden kunnen gemakkelijk leren. Door zijn intelligente aard begrijpt hij het heel snel. Als eigenaren zich agressief gedragen of zelfs dreigen met geweld, zijn de dieren koppig.

De dieren zijn zeer geschikt voor hondensporten. Naast wendbaarheid is het ook makkelijk om Verborgen voorwerpen en andere spellen.

Goed om te weten: Bijzonderheden van Ca de Bestiar

Dit hondenras is niet al te wijdverspreid, daarom zijn deze honden niet vaak voorgekomen beroemd zijn of zelfs zijn geworden. In tegenstelling tot een verscheidenheid aan hondenrassen, zijn de honden alleen geschikt voor ervaring.ene eigenaren, die volledig vertrouwd willen raken met de aard van een hond en een eenheid willen vormen met de viervoeter.

De Ca de Bestiar heeft een zeer sterk karakter en gaat met zijn meester een extreem krappe unit Een. Een dergelijke band tussen eigenaar en hond wordt niet vaak aangetroffen en toont de buitengewone loyaliteit van de hond. De band tussen mens en hond moet steeds weer versterkt worden en vraagt veel Geduld en empathie van de houder.

Wat is de oorsprong van Ca de Bestiar?

De exacte herkomst van een Ca de Bestiar is niet volledig traceerbaar. De dieren lijken echter te zijn geëvolueerd uit verschillende werkhonden van de Balearen.

Nadelen van Ca de Bestiar

De eigenaardigheid van de sterk karakter kan als nadeel worden aangemerkt. Hoewel hij over het algemeen geschikt is als gezinshond, vereist dit uitgebreide en sterke socialisatie in puppyleeftijd. De sterke fixatie op een enkele houder is ook niet voor iedereen geschikt. Het houden van zo’n hond gaat gepaard met veel tijd en bladeren nauwelijks vrijheid voor andere hobby’s.

Is de Ca de Bestiar geschikt voor mij?

Of de hond echt past, moet iedereen zelf beslissen. Zijn de VOpschorting van een groot stuk grond Het antwoord is heel duidelijk: nee! Zelfs zonder de nodige eerdere ervaring in hondentraining, wordt de houding niet aanbevolen.

Over het algemeen zijn de honden niet geschikt voor senioren en peuters, omdat ze te wijten zijn aan de zeer hoge drang om te bewegen We hebben veel werkgelegenheid nodig. Ouderen doen hier vaak onvoldoende recht aan. Dit kan ertoe leiden dat het ras onderbelicht blijft en dit komt tot uiting in het gedrag van elke hond.