Australische veehond: Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Australian Cattle Dog is een hondenras afkomstig uit Australië. Hij is ingedeeld bij FCI Groep 1, de groep herders- en rijhonden, evenals bij Sectie 2, de sectie van herdershonden. Het wordt door de FCI verklaard als een herderswerkhond zonder werkonderzoek en staat vermeld op de lijst van gedomesticeerde honden. In de FCI-directory wordt de Australian Drifting Dog, zoals de Australian Cattle Dog ook wel wordt genoemd, vermeld onder het standaardnummer 287.

Australische Cattle Dog Profiel

Profiel
Grootte: Reuen: 46-51 cm, vrouwtjes: 43-48 cm
Gewicht: 14-16 kg
FCI Groep: 1: Honden hoeden en honden besturen
Afdeling: 2: Honden drijven
Land van herkomst: Australië
Kleuren: Blauw of rood gespikkeld
Levensverwachting: 13-15 jaar
Geschikt als: Gezinshond
Sport:
Karakter: gehoorzaam, loyaal, energiek, zorgzaam, moedig, voorzichtig, intelligent
Outlet behoeften: vrij hoog
Sabber potentieel klein
Sterkte van het haar Gemiddeld
Onderhoud: vrij laag
Vachtstructuur: dichte, hardtoplaag en korte dichte ondervacht
Kindvriendelijk: Gemiddeld
Gezinshond: ja
Sociaal: liever ja

Afkomst en raciale geschiedenis

Australische veehond puppy

Het ras van de Australian Cattle Dog is gemaakt door Drover Dogs en tamme dingo’s te kruisen.

De rasgeschiedenis van de Australische herdershond wordt gekenmerkt door een bonte stamboom. Verschillende rassen hadden invloed op de fokkerij en verdere ontwikkeling van het Australische ras. Toen Australië aan het begin van de 19e eeuw opnieuw werd bevolkt en steeds meer land op het continent werd gebruikt voor veeteelt, was er behoefte aan Rijdende en hoedende honden die de grote kuddes vee in toom wisten te houden. Vermoedelijk werden er aanvankelijk honden gebruikt, die erg op de bobtail leken. Vanwege het Australische klimaat werden honden gezien met lange vacht als onpraktisch , dat is de reden waarom het verlangen naar een kortharige herdershond Ontstaan. Bovendien waren de voorouders van de Australische herdershond ontworpen om schapen te hoeden en waren ze minder geschikt voor het hoeden van vee.

Om het hoeden van kuddes veiliger te maken voor het hoeden van honden, begon Thomas Simpson Hall, die wordt beschouwd als de grondlegger van de Australische veeteelt, hoornloos vee te fokken in de vroege jaren 1830. Hij leidde de fokkerij zeer succesvol en beïnvloedde daarmee de hondenfokkerij aanzienlijk en actief. Hij stak over Drover Honden, gevlekte werkhonden, met tamme dingo’s. Dingo’s zijn wilde gedomesticeerde honden die onafhankelijk van mensen in de outback van Australië leven. Uit deze kruisingen ontstond de zogenaamde “Hall’s” Hellers, die uitstekende rijhonden bleken te zijn.

Aanbevolen bericht

Australische hondenrassen: Australia Cattle Dog in portret.
Australische hondenrassen
Australische hondenrassen in portret ✅ Dit is wat hondenrassen onderscheidt uit Australië ► Lees meer in het edogs magazine!

Naar het artikel

Dit werd gevolgd door verdere kruisingen met andere hondenrassen, waaronder de Australische Kelpie. Zo werd het uiterlijk van de Australian Driving Dog gevormd en werd de basis gelegd voor de huidige Australian Cattle Dog. 1903 was de eerste officiële standaard van de Australiër. De FCI erkende het ras in maart 1972 en publiceerde de nieuwste standaard in oktober 2012.

Het ras verloor enorm veel door de hausse die het rond de eeuwwisseling doormaakte. Kwaliteitsverlies als werkhond. Het uiterlijk van de honden kreeg prioriteit, maar het was nooit als een modehond. Hij vond steeds meer aanmoediging en erkenning bij de bevolking door het boek “Australian Barkers and Biters” van Robert Kaleskis, gepubliceerd in 1914, waarin de Australian Cattle Dog voor het eerst in detail werd gepresenteerd.

Essentie & karakter van de Australische herdershond

Het karakter van de Australiër wordt gekenmerkt door Moed en uithoudingsvermogen, zoals het is voor een Robuust Rijdende hond Gehoord. De Australische herdershond kijkt helder en aandachtig de wereld in. De drukte zit in zijn bloed en bewaken en beschermen behoren tot zijn sterke punten. De Australische rijhonden zijn erg volgzaam, intelligent en bereid om te werken, daarom zijn ze ook ideaal als gezelschapshonden. De herdershonden zijn erg sociaal, kunnen goed overweg met andere soortgenoten en worden beschouwd als zeer trouw.

Mannetjes van dit ras kunnen vaak buitenlandse honden tegenkomen met intolerant gedrag. Het is belangrijk om de hond vanaf het begin correct gedrag aan te leren tegenover soortgenoten. Tegenover hun roedel staan ze uiterst loyaal, terwijl ze vreemden met een flinke dosis scepsis behandelen.

De Australische herdershond heeft absoluut een Mantelzorger, die hem consequent en liefdevol leidt. De honden zijn erg mensgericht en vinden plezier in het samenwerken en in ervaringen die ze delen met hun meester of minnares. Het is belangrijk dat de Australiër een vaste plek krijgt in de hiërarchie. De rijdende honden hebben consistentie en duidelijke begeleiding nodig om zich comfortabel te voelen.

Als rijhonden zijn ze gewend om zelfstandig te moeten werken en hebben ze dus een zeer onafhankelijk karakter en een sterke eigen wil. Hoewel de honden niet als enorm koppig worden beschouwd, is een goede opvoeding belangrijk.

Is een Australische herdershond een goede gezinshond?

De Australian Cattle Dog is geschikt als gezinshond. Kinderen in het gezin moeten echter correct gedrag leren in contact met de hond. Australische herdershonden hebben een zonnig en liefdevol karakter, maar hebben een vaste verzorger nodig die duidelijk zegt waar ze heen moeten.

Honden van dit ras

 

 

 

Uiterlijk van de Australische herdershond

Australische veehond buiten

De Australian Cattle Dog belichaamt een robuust wezen. Zijn lichaamsbouw is compact en sterk, terwijl ze tegelijkertijd slank en behendig lijken. Hij heeft ook alle visuele kwaliteiten die hem kwalificeren als een uitstekende herdershond in warme klimaten. Zijn Bont is kort Hij heeft sterke maar elegante runs en is vrij goed gespierd.

Gemiddeld zitten de honden tussen 43 en 51 cm groot, met een Gewicht tussen 16 en 25 kg. Zo wordt de Australian Cattle Dog tot de middelgrote honden gerekend. hebben een stokmaat tussen de 43 en 48 cm, terwijl mannetjes tussen de 46 en 51 cm lang zijn. De schedel van de Australian Cattle Dog is breed en de oren zitten rechtop op het hoofd. De staart is krachtig en heeft een robuuste aanpak. Het wordt nooit over de rug gedragen en helpt de Australiër om zijn evenwicht te vinden tijdens driftmanoeuvres.

De vacht van de Australische rijhond is dicht en kort, met dikke ondervacht. Het stokhaar kan blauw of rood zijn en is altijd gespikkeld. De honden kunnen bonken in verschillende kleurvarianten tonen:

  • Rood
  • Rood gespikkeld
  • Blauw
  • Blauw gespikkeld
  • Blauw gevlekt

De rasstandaard van de FCI biedt uitsluitend zwart als vachtkleur. Vanwege zijn ruwe vacht Het wordt soms verward met een griffon. Onder de ruige vacht schuilt een dichte ondervacht. De bontjas is ongeveer een centimeter lang, met een langere op het hoofd en de schouders. Een van de voordelen van het ras is dat het Weinig haar.

Australische herdershonden wijzen er altijd op tan badges , die opvallen aan de basis van de hengel of aan het hoofd. Zijn hele lichaam combineert substantie, kracht en prestaties, zoals beschreven in de FCI-standaard. Het vertoont geen tekenen van traagheid of zwakte en is robuust en duurzaam.

Indrukken van het hondenras

Opleiding & houding van de Australische herdershond – Waar moet u rekening mee houden

Aan de ErziDe Australiër is een zelfverzekerde en rustige uitstraling van de eigenaar of hondengeleiders belangrijk. In ieder geval hebben de eigenzinnige honden behoefte aan Consequent en Duidelijk Beheer, omdat ze in de verleiding komen om de scepter in eigen hand te nemen. Eenmaal gewend, is het moeilijk om de hond te trainen om zich weer te gedragen. Daarom is het essentieel dat de Australische Treibhund consistent en regelmatig wordt getraind, zelfs in puppyleeftijd. Het is het beste om op zoek te gaan naar een geschikte hondenschool, waar in ieder geval de basisopleiding moet worden afgerond.

In de verdere loop is het niet ongebruikelijk dat eigenaren van de Australian Cattle Dog verschillende Metgezel honden testen afdanken. Trainen met de slimme Australiër kan erg leuk zijn en de hond, maar ook de eigenaar, uitgebreid uitdagen. Het wordt ook aanbevolen dat de hond vroeg wordt gesocialiseerd. Vooral mannen worden vaak sceptisch en met ongepast gedrag geconfronteerd met buitenlandse soortgenoten. Early training is bedoeld om dit te voorkomen. Het is handig om te zoeken naar extra Puppy speeluren om te informeren zodat de puppy niet muteert in een eenling en al vroeg sociale competentie ontwikkelt.

Bij het houden van de Australische herdershond is het essentieel om voldoende stopcontact te respecteren. De sportieve honden vinden vreugde in lange wandelingen, balspelen en andere activiteiten. Het is eerder niet aan te raden om de actieve honden in een appartement te houden, vooral als het zich in een stedelijke omgeving bevindt. De Australian Hound is het gelukkigst als hij een groot huis met tuin wordt aangeboden. De hond heeft voldoende ruimte nodig om te ravotten en te rennen. Idealiter zou de hond ook zijn kudde- en rijinstinct moeten kunnen uitleven. Hij treedt voorwaardelijk op als waakhond.

Is een Australische herdershond gevaarlijk?

Een Australische herdershond is geenszins gevaarlijk met de juiste houderij en opleiding. Dit principe is van toepassing op elk hondenras. Als een hond een gevaar vormt voor zijn omgeving, is dit meestal te wijten aan een verkeerde houding of opvoeding van de hond.

Voeding van de Australische herdershond

Het dieet van de Australische herdershond moet eiwit-zwaar zijn. Omdat de Australische Treibhund veel beweging nodig heeft, moet een voedselrijke toevoer van zijn spieren worden gegarandeerd. Eiwitten zitten vooral in vlees. Een uitgebalanceerd dieet voor de Australiër bestaat ook uit een hoog aandeel van hoogwaardig vlees, groenten, fruit en zaden of oliën. Natuurlijk kunnen granen ook worden toegevoegd, in de vorm van vlokken of als rijst en aardappelen. Daarnaast is het mogelijk om uw hond te hebben Barf om te voeden. In deze vorm van dieet wordt voornamelijk rauw, biologisch vlees gevoerd in combinatie met andere macro- en micronutriëntenrijke voedingsmiddelen, zoals visolie, lijnzaadolie, groenten en fruit.

Voor wie Kant-en-klare feed kan zich oriënteren op de verpakking. Hier wordt meestal de verdeling van voedingsstoffen genoteerd. Een Eiwitgehalte van minimaal 50% moet worden gegarandeerd. Het voedsel moet worden aangepast aan de hond, afhankelijk van het gewicht. Als u zelf voor uw hond kookt en ervoor wilt zorgen dat hij niet te veel voedt, heeft u de mogelijkheid om de caloriebehoefte van de hond te berekenen en de calorieën van het gekookte aan te passen.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Australische herdershond op weide

Kortom, de Australische Treibhund is een zeer robuuste hond. Als hij gezond is, kan hij een leeftijd bereiken van tot 14 jaar bereiken. Maar net als veel andere hondenrassen is de Australian Cattle Dog een van een aantal Erfelijke ziekten onthutst. Meestal liggen deze disposities in bepaalde foklijnen. Er wordt getracht de overerving van deze ziekten te beperken door het bijhouden van een fokregister en diverse testen. Onder deze ziekten zijn bijvoorbeeld de spinale ziekte Spondylose en Skelethypertose (DISH). Dit laatste kan worden uitgesloten door een onderzoek van de ouders bij het kopen van een hond met een hoge mate van waarschijnlijkheid.

De Australian Cattle Dog heeft net zo goed last van heupdysplasie. Maar ook hier heeft de fokker de mogelijkheid om het dier of de ouders te testen. Behalve van de genoemde ziekten van de gewrichten en wervels heeft de Australiër een ziektepredispositie om Doofheid en diverse Ziekten van het visuele apparaat. Deze omvatten bijvoorbeeld lensluxatie (PLL), die zich manifesteert in het feit dat de ooglens naar de voorste oogkamer verschuift. Daarnaast is er het risico op staar en tot slot het risico op blindheid. Meer dan een op de tien Australische herdershonden is doof aan beide oren. Meestal is de doofheid gerelateerd aan de kleurexpressie van de hond. Als de hond grote lichaamsvlekken heeft, is er minder risico dat hij in de loop van zijn leven zijn gehoor verliest.

Verzorging van de Australische herdershond

De verzorging van de Australische rijhond is ontworpen Relatief eenvoudig. Regelmatig poetsen is volledig voldoende wat verzorging betreft. De ogen, oren, genitale gebieden en oksels van de hond moeten regelmatig worden gecontroleerd en, indien nodig, worden gereinigd van overtollig vocht, afscheidingen of vuil. De klauwen moeten ook in gedachten worden gehouden en, indien nodig, met regelmatige tussenpozen worden ingekort.

Als je je hond veel uitlaat over verharde paden, moet je je klauwen meestal niet of nauwelijks inkorten, omdat ze zichzelf verslijten. Als de hond vooral op bospaden of weilanden stoom mag afblazen, slijten de klauwen minder snel en kan mechanisch ingrijpen nodig zijn. Als u zich onzeker voelt, moet u een dierenarts u laten zien hoe u klauwen correct kunt knippen.

Australië Cattle Dog Activiteiten en Training

De Australische herdershond vindt Genieten van elke vorm van beweging. Hij is de perfecte Begeleider voor fietstochten, wandelen, toerskiënof vergelijkbaar. Als je te paard bent, vind je in de klinkende herdershond ook een goede metgezel. Met een beetje oefening is het begeleiden van de herdershond op ritten geen probleem, omdat hij meestal goed overweg kan met andere dieren. Lange wandelingen zou een vaste waarde moeten zijn op de agenda van een Australische veehondeigenaar. De honden houden ervan om te bewegen, stoom af te blazen en nieuwe dingen te ervaren.

De training met de Australiër Treibhund is zeer gevarieerd. De honden hebben een geleider nodig die hen duidelijk begeleidt en Veelbetekenend Opdrachten Geeft. Als aan deze voorwaarde wordt voldaan, kun je veel plezier hebben met de Australiër. Het moet in de puppyleeftijd eerst de basistraining worden voltooid, zodat eenvoudige commando’s en manoeuvres zitten. Dan ligt de trainingswereld open voor de slimme herdershond en zijn baasje. Het kan Diverse gezelschapshondentesten of elke denkbare hondensport kan worden beoefend.

De Australische herdershond is het meest geschikt voor Wendbaarheid, Grassroots, Gehoorzaamheid en Flyball. Tracking training of mantrailing wordt meestal afgeraden, omdat de Australiër geen bovengemiddeld gevoel voor tracking heeft. Daarnaast is het mogelijk om de mooie herdershond te gebruiken voor Therapie-, reddings-, beschermings- en politiehond Trein.

Hoeveel kost een Australian Cattle Dog puppy?

De prijs van de hond is afhankelijk van de leeftijd en stamboom van de hond. De prijs van een puppy begint bij ongeveer 1000 € afhankelijk van de stamboom.

Goed om te weten: Speciale kenmerken van de Australische herdershond

Een bijzonder kenmerk van de Australian Cattle Dog is zeker de Tekening van zijn jas. De gevlekte en opvallende springen meteen in het oog en genieten een grote populariteit vanwege hun uiterlijk en robuustheid.

Natuurlijk is het bovengemiddelde herders- en beschermingsinstinct van de Australiër ook een speciaal kenmerk. Hij is een uitstekende Herders werkhond die scoort met behendigheid, uithoudingsvermogen en intelligentie. Het wordt ook vaak gebruikt om eigendommen en kuddes te beschermen. Zijn zelfverzekerde houding en waakzame instelling maken de Australiër de ideale waakhond.

Nadelen van de Australische herdershond

Een hondenras heeft nauwelijks een echt nadeel, maar elk ras draagt bepaalde risico’s met zich mee waarmee vanaf het begin rekening moet worden gehouden. Als u een Australische herdershond in huis haalt, moet u mogelijk hoge veterinaire kosten berekenen, als de gevlekte ScHönheit a Aanleg voor verschillende erfelijke ziekten Bezit. Natuurlijk kunnen tests het risico op een mogelijke erfelijke ziekte verminderen. Het is het beste om de fokker rechtstreeks te vragen naar ziekten die al in de respectieve foklijnen zijn voorgekomen of om hem te vragen negatieve tests door te verwijzen. Als u zich tot een professionele fokker wendt, moet u deze mogelijkheid in elk geval krijgen.

Een andere moeilijkheid die de Australische drijfhond kan brengen, is zijn bovengemiddeld kudde-instinct. Als je je hond niet uitgebreid uitdaagt, heb je binnen de kortste keren een gefrustreerde zenuwzaag in plaats van een trouwe metgezel. Veel herdershonden hebben de neiging om agressief of ongepast gedragals ze onvoldoende beweging en werkgelegenheid hebben. In veel gevallen beginnen ze kinderen, auto’s, joggers of iets dergelijks te hoeden. Als er echter een goede hondentrainer wordt vermeld en de hond meer bezig is, zou dit gedrag na korte tijd moeten verdwijnen.

Is de Australian Cattle Dog geschikt voor mij?

In ieder geval heeft de Australische herdershond een persoon nodig die Het plezier van beweging en heeft leiderschapskwaliteiten. Hij heeft een consistente en liefdevolle hand en een hondengeleider die zijn commando’s veilig en duidelijk kan formuleren. De Australische drijfhond kan als eerste hond worden gehouden, maar wordt niet aanbevolen vanwege het gebrek aan ervaring van de eigenaar. Het is belangrijk dat de Australische herdershond voldoende beweging krijgt en zowel mentaal als fysiek wordt uitgedaagd.

Australische herdershond op steen

De Australian Cattle Dog wil mentaal en fysiek uitgedaagd worden.

De Australiër past het beste in een Familie of in een huishouden, wat hem een prachtig huis geeft met uitgestrekt terrein Biedt. Hij kan dus niet alleen stoom afblazen, maar ook zijn beschermende instinct uitleven. Hij is geschikt als pure gezelschapshond, maar past ook heel goed in een gezin met of zonder kinderen. Als herdershond is het het meest geschikt, daarom gebruiken veel boeren het vandaag de dag nog steeds om hun vee te drijven en te hoeden.