Bullmastiff Pitbull Mix – Grote waakhond of gezinsvriendelijk?

bullmastiff pitbull mix

De Bullmastiff Pitbull mix komt voort uit twee intelligente en loyale rassen. Het kan moeilijk zijn om te weten wat je van een kruising kunt verwachten. Vooral omdat er verschillende honden zijn die in de Pitbull categorie vallen.

U mag echter verwachten dat uw Bullmastiff Pitbull een sterke hond is die intelligent en zelfverzekerd is en graag wil behagen.

Zal de resulterende kruising een goede match zijn voor uw gezin? En waar moet u op letten als u een puppy kiest?

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het team van Happy Puppy Site. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Waar komt de Bullmastiff Pitbull Mix vandaan?

De Bullmastiff Pitbull mix is een kruising met één Bullmastiff ouder en één Amerikaanse Pitbull ouder.

De Amerikaanse Pitbull is misschien wel de bekendste van de twee rassen. Zijn wortels liggen in het Engeland, Ierland en Schotland van de 19e eeuw.

Hier fokten hondenliefhebbers de sterke en atletische Bulldog met het gerichte doorzettingsvermogen en de moed van terrier rassen. De resulterende Pitbull, sterk maar loyaal en zachtaardig, kwam naar de Verenigde Staten met immigranten.

De Bullmastiff werd ook gefokt in Engeland in de 19e eeuw uit de Bulldog. Hij ontwikkelde zich op de landgoederen van de rijken.

Jachtopzieners hadden een hond nodig die op een stroper kon jagen, hem op de grond kon vastpinnen en geduldig kon wachten op een menselijke autoriteit. De resulterende hond was 40 procent Bulldog en 60 procent Mastiff.

Zowel de Bullmastiff als de Pitbull worden nu beschouwd als raszuivere honden, maar de Bullmastiff Pitbull mix is nog steeds een kruising.

Raszuiver versus kruising

Dit is een van de eerste vragen die veel aspirant hondeneigenaren stellen.

Is het waar dat kruisingen minder gezondheidsproblemen hebben? Of moet je diegenen geloven die de voorkeur geven aan de betrouwbare bloedlijnen van rashonden?

Als je naar het onderzoek kijkt, zul je zien dat het eerder zes van het ene, een half dozijn van het andere is. Of bijna.

In 2013 analyseerde een studie in het Journal of the American Veterinary Medical Association de incidentie van 24 genetische aandoeningen bij 27.000 honden. Sommige daarvan waren raszuiver en andere waren gemengd.

Eén genetische aandoening, de gescheurde craniale kruisband, kwam vaker voor bij gekruiste honden. Er waren 10 aandoeningen die vaker voorkwamen bij rashonden.

Voor de overige 13 aandoeningen was er echter geen verschil in prevalentie tussen rashonden en kruisingen.

Je kunt dus een rashond krijgen die vatbaarder is voor een bepaalde aandoening, maar kruisingen kunnen ook genetische aandoeningen hebben. Het is belangrijker dat de ouders van de hond gezond zijn en dat het ras zelf niet vatbaar is voor specifieke aandoeningen.

Leuke feiten over de Bullmastiff Pitbull Mix

In Alaska werd een Pitbull genaamd Patsy Ann bekend als de “officiële begroeter van Juneau”, die schepen en hun passagiers verwelkomde in de haven.

Stubby, een Pitbull therapiehond in de Eerste Wereldoorlog, werd op een nacht wakker van een gasaanval en wekte de slapende soldaten. Hij won een purple heart en een Gold Medal of Valor en werd geëerd op drie ceremonies in het Witte Huis.

Bullmastiffs kwamen oorspronkelijk naar de Verenigde Staten als “werknemers” van oliemagnaat John D. Rockefeller, die de honden gebruikte om zijn landgoed te bewaken.

Misschien wel de bekendste beroemdheid Bullmastiff was CH Keeper’s Midnight Marauder, ook bekend als Mac. In 1998 verscheen Mac in een Honda Odyssey commercial die werd uitgezonden tijdens de Super Bowl van 1999.

Bullmastiff Pitbull Mix Verschijning

De Bullmastiff Pitbull is voorbestemd om sterk en stevig te zijn met een gespierd lichaam. Het zit in hun bloed.

De American Pitbull Terrier is middelgroot met een stevige bouw. Hij heeft een gebeeldhouwd spierstelsel, maar is niet bedoeld om overdreven omvangrijk te zijn. Reuen zijn 18 tot 21 centimeter groot, teven 17 tot 20 centimeter.

Het gemiddelde gewicht van een Pitbull ligt tussen de 30 en 60 pond, waarbij reuen gemiddeld zwaarder zijn.

Bullmastiffs zijn groter dan Pitbulls, reuen zijn 25 tot 27 centimeter hoog aan de schoft en teven gemiddeld een centimeter korter.

Reuen wegen tussen 110 en 130 pond, teven 10 pond daaronder.

Verwacht dat de hoogte en het gewicht van uw Bullmastiff Pitbull mix ergens tussen de Pitbull en Bullmastiff normen ligt. De hoogte-lengte verhouding kan bijna gelijk zijn, zoals bij de Bullmastiff. Of de lengte kan iets meer zijn dan de hoogte, zoals bij de gemiddelde Pitbull.

De vacht van de Bullmastiff Pitbull mix is kort, glad en dicht. Het is onwaarschijnlijk dat hij merle is, de enige niet-albino kleur die onaanvaardbaar is bij de Pitbull. Het is zeer waarschijnlijk gestroomd, reekleurig of rood zoals bij de Bullmastiff.

bullmastiff pitbull mixBullmastiff Pitbull Mix Temperament

Fokkers ontwierpen de Bullmastiff en de Pitbull oorspronkelijk als krachtige en gehoorzame werkhonden. Dit komt tot uiting in een mix van de twee. Uw Bullmastiff Pitbull mix zal waarschijnlijk intelligent zijn, zelfverzekerd, en gretig om te behagen.

Pitbulls, in het bijzonder, staan erom bekend vriendelijk te zijn tegen vreemden en kunnen uitstekend zijn met kinderen. In feite stonden ze in het begin van de 20e eeuw bekend als “het all-American huisdier”.

Een opmerking over de Pitbull

Pitbulls hebben een ongelukkige reputatie voor wrede aanvallen, dankzij een paar sensationele nieuwsverhalen in de jaren tachtig.

Deze verhalen leidden tot een reactionaire angst voor Pitbulls en zelfs tot Pitbull-verboden in gemeenschappen in de Engelstalige wereld.

We weten nu dat deze reputatie ongegrond is. Uit meer informatie over de aanvallen is gebleken dat de fout niet bij de honden zelf lag, maar bij de mensen die de honden als vechtersbazen wilden trainen.

Wetenschappelijke tests bevestigen het inzicht dat agressie geen aangeboren neiging is van de Pitbull. In feite zijn de scores van het ras op de American Temperament Test van 2004 bovengemiddeld stabiel.

Het ras is qua temperament vergelijkbaar met de Golden Retriever, en dat ras staat zeker niet bekend om zijn wreedheid.

De Pitbull kaak en beet

Pitbull rassen hebben geen temperamentvolle neiging om mensen aan te vallen. Ze hebben echter het vermogen tot grote schade als ze toch aanvallen.

Ze hebben sterke kaken en bijten met een kracht tot 1.800 lb/in². Dit is veel meer dan de meeste honden.

Ook, terwijl andere honden de neiging hebben om te breken en los te laten, houdt de Pitbull vast met zijn hoektanden. Ze knarsen hun kiezen in de wond, en scheuren het weefsel uit elkaar. Daarom moeten eigenaren van elk Pitbull ras tijd investeren in het socialiseren van hun honden. Dit zal het vertrouwen van de hond vergroten en goed gedrag bevorderen.

Training van uw Bullmastiff Pitbull Mix

U kunt het beste beginnen met het socialiseren van uw Bullmastiff Pitbull mix als hij of zij nog een puppy is.

Honden die beginnen met socialisatie in de puppytijd hebben meestal minder agressie en angst als volwassenen. Ze hebben ook meer kans op positieve menselijke interacties.

Begin zo vroeg mogelijk en begeleid uw Bullmastiff Pitbull mix in situaties die hij of zij later zal tegenkomen.

Afhankelijk van uw levensstijl kan dit betekenen: hondenparken, speelafspraken met kinderen, lange wandelingen, of gewoon wandelingen rond het blok.

Zelfs als u een volwassen hond krijgt, stel hem of haar bloot aan een verscheidenheid aan ervaringen. Ga in een voor uw hond comfortabel tempo en zorg voor veel positieve versterking.

Ontmoedig spelbijten

Met sterke, energieke en intelligente honden zoals de Bullmastiff Pitbull, moet u een proactieve en consequente trainer zijn. Als uw Bullmastiff Pitbull graag speelt met bijten, zult u hem of haar voorzichtig moeten africhten.

Ten eerste, moedig de mensen in het leven van uw hond, vooral kinderen, aan om zich niet bezig te houden met ruw spel. U wilt die gewoonte niet opbouwen.

De meeste pups zullen toch spelenderwijs bijten. Het is instinct. Als die van u te agressief wordt als hij overprikkeld is, stuur hem dan bij door een speeltje aan te bieden.

Als uw puppy de leeftijd van zes maanden passeert en nog steeds bijt, denk er dan over om te beginnen met meer gerichte training.

Bullmastiff Pitbull Mix Gezondheid

Zowel de Bullmastiff als de Pitbull hebben een goede genetische voorgeschiedenis en een lage incidentie van afwijkingen. Een andere mythe over de Pitbull is dat hij vatbaar is voor aangeboren hartziekten. Het risico is echter relatief laag in vergelijking met andere rassen.

Zorg ervoor dat de Pitbull ouder van uw hond getest is op cerebellaire corticale degeneratie.

Deze veel voorkomende hersenziekte veroorzaakt een verlies van lichamelijke coördinatie. Het kan meer voorkomen bij American Staffordshire Terriers, een ander Pitbull ras.

Let er ook op dat de karakteristieke houding van de Pitbull de hond kan blootstellen aan craniale kruisbandschade. Dit is iets wat u gedurende het hele leven van de hond in de gaten moet houden.

Wat betreft de Bullmastiff ouder van de hond, vraag naar testen voor :

Gezondheid en levensduur

Een Bullmastiff Pitbull mix kan een levensverwachting hebben die vergelijkbaar is met die van andere middelgrote of middelgrote rassen, afhankelijk van de grootte van de individuele hond.

In het algemeen is de levensverwachting omgekeerd evenredig met de grootte. Hoe kleiner de hond, hoe langer hij leeft.

Een kleinere Bullmastiff Pitbull heeft een goede kans om ouder dan 10 jaar te worden. Hij kan zelfs 15 jaar worden, zoals andere middelgrote honden. Een grotere hond heeft echter minder kans om de mijlpaal van 15 jaar te halen en kan tussen 7 en 10 jaar oud worden.

Om uw Bullmastiff Pitbull mix de beste kans te geven op een lang en gezond leven, houdt u hem of haar actief en zorgt u voor een voedingscompleet dieet. Vraag uw dierenarts welke voeding het beste is voor de lengte, het gewicht, de leeftijd en het activiteitenniveau van uw hond.

Uw Bullmastiff Pitbull mix heeft geen uitgebreide verzorging nodig. Af en toe een goede borstelbeurt is voldoende, en misschien een nagelknipbeurt. Maar, zorg ervoor dat je hem in bad doet als hij besluit in de modder te rollen!

Zijn Bullmastiff Pitbull mixen goede familie honden?

Een Bullmastiff Pitbull mix heeft het potentieel om een geweldige familiehond te zijn. Dit is zo lang als je gewetensvol bent met training en socialisatie. Het belangrijkste is dat u consequent positief gedrag beloont.

Beloon de hond niet, verbaal of anderszins, totdat hij of zij het gewenste gedrag vertoont. Na verloop van tijd zullen die positieve gedragingen – zoals rustig stilzitten terwijl u de riem vastmaakt – gewoonten worden.

Denk eraan, zelfs als uw hond goed getraind is, houd altijd toezicht op hem of haar in de buurt van kinderen. Mensenkinderen kunnen net zo onvoorspelbaar zijn als puppy’s! Zeer kleine kinderen zijn misschien beter geschikt voor een ander ras.

Ook, omdat de Pitbull dier-agressief kan zijn, overweeg een ander ras als je thuis andere huisdieren hebt.

Het redden van een Bullmastiff Pitbull Mix

Als je geen puppy nodig hebt of wilt, is een reddingsactie een goede manier om aan een Bullmastiff Pitbull mix te komen. Je kunt asielen in je omgeving bellen en kijken wie er een wil. Of je kunt online adoptie lijsten bekijken zoals Petfinder.

Je kunt ook zoeken naar reddingsorganisaties die specifiek zijn voor de ouderrassen. Daarover later meer.

Het vinden van een Bullmastiff Pitbull Mix pup

Als je specifiek een puppy wilt, wees dan heel voorzichtig met waar je die haalt!

Vermijd dierenwinkels ten koste van alles. Hun honden komen meestal uit “puppyfabrieken”. Dit zijn grootschalige commerciële fokkers die winst belangrijker vinden dan de gezondheid en socialisatie van honden.

Puppy molen honden krijgen vaak niet de juiste zorg en aandacht. Ze hebben een verhoogd risico op gedragsproblemen zoals angst, agressie en verlatingsangst.

De honden kunnen de neiging hebben tot nerveuze gewoonten en slechte copingvaardigheden. Dit kan gepaard gaan met door stress veroorzaakte ongelukken bij het zindelijk maken en overmatig blaffen.

Puppyfabrieken bestaan omdat ze winst maken. U kunt dit patroon tegengaan door een thuisfokker of een gerenommeerde commerciële fokker te zoeken.

Je kunt zoeken naar een Bullmastiff of Pitbull fokker of proberen een fokker van deze specifieke mix te vinden. Nu “designer mixen” steeds populairder worden, is het gemakkelijker dan ooit om mensen te vinden die deze honden fokken.

Opvoeden van een Bullmastiff Pitbull Mix Puppy

Bullmastiff Pitbull pups lijken veel op andere pups. Ze hebben zorgvuldige training, veel activiteit en veel positieve interacties met de buitenwereld nodig.

Begin vroeg met de training, indien mogelijk op 8 weken leeftijd. Hier kun je je richten op het aanleren van de dagelijkse routines en verwachtingen.

Routine is bijzonder belangrijk als het gaat om potjestraining. Richt een potje in en neem uw nieuwe pup daar regelmatig mee naartoe. In het begin zal dat waarschijnlijk om de 30 minuten of zo zijn, maar al snel zult u dit tijdsbestek kunnen verlengen.

U zult er ook aan werken om uw hond te leren op zijn naam te reageren, ongewenst gedrag te vermijden, en aan de lijn uit te gaan.

Bullmastiff Pitbull Mix Producten en Accessoires

Uw actieve Bullmastiff Pitbull mix heeft veel speeltijd nodig. Kauwspeeltjes zijn geweldig om hun krachtige kaak te trainen, maar u moet stevige exemplaren hebben als u wilt dat ze lang meegaan.

Goughnuts Kauwring

De Goughnuts Chew Ring* is een geweldige optie.

Het is super stoer en het drijft zelfs!

Double Ring Tug Toy

De Double Ring Tug Toy kan leiden tot urenlang speelplezier met uw hond.

Het is 11″x6″, dus geschikt voor de grootste monden!

Mammoet Touwtrek Speelgoed

Het Mammoth touwtrekspeelgoed* dient een vergelijkbaar doel.

Bovendien flossen de touwvezels de tanden van uw hond terwijl hij kauwt!

Kong Extreme

De Kong Extreme* is een van de stoerste speeltjes die er zijn!

U kunt de binnenkant vullen met lekkers voor urenlang speelplezier.

Furminator

Pitbulls zijn relatief onderhoudsarm qua verzorging, maar ze verharen wel.

De FURminator* is misschien wel het meest praktische accessoire dat u voor uw Pitbull kunt kopen.

Pitbull pyjama

Natuurlijk hoef je niet altijd praktisch te zijn. Pitbull pyjama’s* zijn leuk.

Vergeet niet om ook iets leuks voor jezelf te kopen.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Bullmastiff Pitbull Mix

Welk ras je ook krijgt, er zullen enkele negatieve kanten aan zitten. Voor de Bullmastiff Pitbull, omvatten deze:

 • agressiviteit met andere honden
 • een zeer tijdrovend trainingsproces
 • overal bont
 • dat een Pitbull afkomst een hond niet wreed maakt.

En om met een hoge noot te eindigen, de profs:

 • algemene goede gezondheid
 • zeer trainbaar, als je er de tijd voor neemt…
 • speels en interactief
 • veel energie om de familie bezig te houden.

Vergeet niet dat de pasvorm tussen een hondenras en een huishouden iets heel persoonlijks is. Doe uw huiswerk en zorg dat het u goed lijkt voordat u een hond in huis haalt!

Vergelijkbare Bullmastiff Pitbull Mixen en Rassen

Denk je erover na om je opties te verkennen? Hier zijn enkele andere Pitbull mixen die misschien geschikt zijn voor u:

 • Keeshond
 • Dober Pit (Doberman Pinscher Pitbull)
 • Pitweiler (Rottweiler Pitbull)
 • Pitador/Labrabull (Labrador Pitbull)
 • Als alternatief, als het de Bullmastiff is waar je van houdt en het grotere Mastiff ras niet erg vindt:
 • Mountain Mastiff (Berner Sennenhond Mastiff)
 • Boxmas (Boxer Mastiff)
 • Mastahoula (Catahoula Mastiff)

en nog veel meer.

Bullmastiff Pitbull Mix Reddingen

Klaar om uw redding te gaan zoeken? Begin met een Pitbull of Bullmastiff reddingsorganisatie en vraag of ze kruisingen hebben. Hier zijn wat namen om je op weg te helpen:

Ken je een andere Pitbull, Bullmastiff of Bullmastiff Pitbull rescue? Voeg het toe aan de lijst door hieronder te reageren!

Is een Bullmastiff Pitbull Mix geschikt voor mij?

Als uw huis de hele dag leeg is of als uw huishouden rustig en weinig energiek is, dan is de Bullmastiff Pitbull waarschijnlijk niet de hond voor u. Maar als uw gezin levendig is en u bereid bent om veel tijd te investeren, is dit misschien wel het ras voor u.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en bronnen

Amerikaanse Kennel Club (AKC)

Baack B, Kucan J, Demarest G, Smoot, E. Mishandeling door Pit Bull Terriers: Case Report. The Journal of Trauma, 1989.

Bellumori TP, Famula TR, Bannasch DL, et al. Prevalentie van erfelijke aandoeningen bij gemengde en rashonden: 27.254 gevallen (1995-2010). J Am Vet Med Assoc, 2013.

Casal ML, Dambach DM, Meister T, et al. Familiaire glomerulonefropathie bij de Bullmastiff. Veterinaire Pathologie, 2004.

Howell T, King T, Bennett P. Puppy parties and beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior. Veterinaire Geneeskunde: Research and Reports, 2015.

Li Y, Deeb B, Pendergrass W, Wolf N. Cellular proliferative capacity and life span in small and large dogs. Tijdschrift voor Gerontologie, 1996.

Malik R, Church DB, Hunt GB. Valvulaire pulmonale stenose bij Bullmastiffs. Journal of Small Animal Practice, 1993.

McMillan, F. Behavioral and psychological outcomes for dogs sold as puppies through pet stores and/or born in commercial breeding establishments: Current knowledge and putative causes. Journal of Veterinary Behavior, 2017.

Medlin, J. Pitbullverboden en de menselijke factoren die het gedrag van honden beïnvloeden. DePaul Law Review, 2014.

Miyadera K. Inherited retinal diseases in dogs: advances in gene/mutation discovery. Dobutshu Iden Ikushu Kenkyu=Journal of Animal Genetics, 2014.

Olby N, Blot S, Thibauld J-L, et al. Cerebellaire Corticale Degeneratie bij Volwassen American Staffordshire Terriers. Tijdschrift voor Veterinaire Interne Geneeskunde, 2008.

Verenigde Kennel Club (UKC)