Boston Terrier Chihuahua Mix – Geweldig huisdier of potentieel probleem huisdier?

boston terrier chihuahua mix

De Boston Terrier Chihuahua Mix is geliefd om zijn kleine formaat en pittige karakter, maar hoe weet u of deze kruising het perfecte huisdier voor u is?

Als je vragen hebt over de Boston Terrier Chihuahua Mix, zijn we er om je te helpen!

Lees verder voor meer informatie over deze pittige kleine kruising en ontdek of hij in jouw unieke levensstijl past!

Als je andere Boston Terrier mixen wilt bekijken, kijk dan eens naar dit artikel!

Wat is de Boston Terrier Chihuahua Mix?

Ook bekend als de Bochi, Chibo, of de Bohuahua, de Boston Terrier Chihuahua Mix is de nakomeling van de Boston Terrier en de Chihuahua.

Wanneer je een hond hebt die de “ontworpen” nakomeling is van twee raszuivere ouders, heb je wat de meeste mensen een kruising noemen, en kruisingen komen met hun deel van de controverse.

Lees verder voor meer informatie.

Kruisen en het Designer Dog Debat

Ooit gehoord van een hybride of een designerhond? Zo ja, dan heb je gehoord van een kruising.

Veel fokkers zijn op de kruisingsrage ingesprongen en verkopen kruisingspups voor evenveel als raszuivere honden. Is dat eerlijk?

Tenslotte zijn kruisingen gewoon veredelde mormels, toch? Eigenlijk wordt het hier lastig.

De voorstanders van kruisingen houden vol dat er een groot verschil is tussen mormels en kruisingen.

Ziet u, terwijl mormels gemengde rassen zijn met een wijd onbekende afkomst, zijn kruisingen de ontworpen nakomelingen van twee specifiek gekozen raszuivere ouders.

Vandaar de term “designer hond”.

Voor meer informatie over het debat tussen mormels en kruisingen, bezoek ons hier.

De kwestie van de gezondheid van gekruiste honden en rashonden

De toename van genetische ziekten en gezondheidscomplicaties bij rashonden is een ongelukkig resultaat van generaties overfokken om de rasstandaard te handhaven.

De voorstanders van kruisingen hopen dat de praktijk zal helpen om deze genetische gezondheidsproblemen te verminderen door de genenpool te verbreden en de kans te verkleinen dat genetische problemen worden doorgegeven aan nesten.

Dit is echter niet gegarandeerd, en veel tegenstanders beweren dat gekruiste honden even vatbaar zijn voor het erven van genetische gezondheidsproblemen als hun raszuivere tegenhangers.

Blijf anders lezen om meer te weten te komen over de Boston Terrier Chihuahua Mix, want we staan op het punt je te vertellen waar hij vandaan komt!

Oorsprong en geschiedenis van de Boston Terrier Chihuahua Mix

De Boston Terrier Chihuahua Mix is een nieuwere generatie kruising. Wat dit betekent is dat zijn verhaal nog in de maak is, en dat zijn geschiedenis en oorsprong nog wat duister zijn.

Dus, om meer over hem te weten te komen, moeten we kijken naar de geschiedenissen van zijn raszuivere ouders.

Laten we beginnen met de Boston Terrier!

Oorsprong van de Boston Terrier

De Boston Terrier is ontstaan tijdens het hoogtepunt van de bloedsport in Engeland in de 19e eeuw.

Sporters en fokkers wilden een hond die taai genoeg was om te vechten in pit gevechten en schurftig genoeg om uit te blinken in ratting wedstrijden.

Dit resulteerde in fokkers die terriers kruisten met bull-type rassen.

Eén zo’n kruising, een Bulldog en White English Terrier mix genaamd Judge werd verkocht aan een Amerikaanse rasliefhebber met de naam William O’Brien in de jaren 1860.

Dat is geschiedenis!

O’Brien bracht Judge naar Boston en verkocht hem in 1870 aan een kennis genaamd Robert C. Hooper.

Judge werd vervolgens bekend als “Hooper’s Judge”, en volgens de American Kennel Club wordt hij beschouwd als de ware “patriarch van het Boston Terrier ras”.

Na jaren van zorgvuldig fokken en zorgvuldige verfijning, was de creatie van de Boston Terrier compleet.

Genoemd naar de stad waar hij zo zorgvuldig werd gecultiveerd, en het ras blijft een stadsfavoriet tot op de dag van vandaag!

In feite is de Boston Terrier al 100 jaar de officiële mascotte van de Universiteit van Boston.

Officieel geregistreerd door de American Kennel Club (AKC) in 1893, staat de Boston Terrier op nummer 21 van de 190 op de AKC’s lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

Laten we nu meer leren over de Chihuahua!

Oorsprong en geschiedenis van de Chihuahua

Ondanks dat het de nationale hond van Mexico is, is de oorspronkelijke relatie van de Chihuahua met het land nog steeds een mysterie.

Historici zijn er echter zeker van dat de Chihuahua een oud ras is, met zijn gelijkenis afgebeeld in oude relikwieën over de hele wereld.

De Chihuahua, waarvan wordt aangenomen dat het een opvolger is van de vroege Techichi, is waarschijnlijk ontstaan door zorgvuldige verfijning van de Azteken, die het ras aanpasten om veel kleinere, compactere honden te creëren.

Hoewel aanvankelijk werd gedacht dat hij was uitgestorven tijdens de verovering van Cortez, bleek de Chihuahua te hebben overleefd in geïsoleerde dorpen toen hij werd ontdekt door Amerikaanse reizigers in de jaren 1800.

Omdat de meerderheid van deze kleine Azteekse creaties gevonden werden in de regio van Chihuahua, werd het ras officieel bekend als de Chihuahua hond.

Beroemd!

Het duurde niet lang na de ontdekking van de Chihuahua toen zijn roem omhoog schoot.

Dit kleine hondje met een groot ego, geliefd om zijn compacte formaat en zijn brutale houding, maakte niet alleen naam in Hollywood, maar ook bij gezinnen die op zoek waren naar een intelligente en levendige kleine metgezel.

De Amerikaanse Kennel Club erkende de Chihuahua officieel in 1908, en vandaag staat hij op nummer 32 van de 190 op de AKC’s lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

Met zo’n rijke en spannende achtergrond als de Boston Terrier en de Chihuahua, moeten hun nakomelingen wel een hele kruising zijn, toch?

Laten we meer te weten komen over de Boston Terrier Chihuahua Mix.

Boston Terrier Chihuahua Mix Temperament

Omdat hij een hybride is, zal het temperament van de Boston Terrier en Chihuahua Mix afhangen van de gedragskenmerken die hij erft van zijn ouderrassen.

Zowel de Boston Terrier als de Chihuahua staan bekend om hun grote persoonlijkheid, maar ze hebben verschillende temperamentvolle eigenschappen die kunnen worden doorgegeven aan hun gemengde nakomelingen.

Bijvoorbeeld, als uw Boston Terrier Chihuahua Mix de voorkeur geeft aan zijn Boston Terrier ouder, kunt u verwachten dat hij vrij meegaand is.

Er is een reden dat de Boston Terrier bekend staat als een “American Gentleman”!

Van de Boston Terrier, een zeer intelligent ras, wordt gezegd dat hij het uitstekend doet met kinderen en andere huisdieren, hoewel hij bekend kan staan om een beetje hyper te worden als hij niet goed getraind en gesocialiseerd is.

De Boston Terrier is een gevoelig ras dat graag wil behagen en graag bij zijn gezin is.

Maar hoe zit het met de Chihuahua?

De Chihuahua is de typische grote hond in een klein lichaam. Met zijn pittige temperament is het geen geheim dat de Chihuahua een beetje een ego heeft en zichzelf graag ziet als de koning van de berg.

Hoewel dit niet de beste hond is voor huizen met kleinere kinderen, is de Chihuahua een geweldig huisdier voor gezinnen met oudere kinderen, alleenstaanden of koppels.

Hij kan een koppige hond zijn en heeft niet de neiging om goed overweg te kunnen met andere huisdieren.

De Chihuahua is grappig en zeer intelligent en wil graag behagen, maar kan ook koppig zijn. Hij zal vroeg in zijn leven getraind moeten worden om ervoor te zorgen dat hij opgroeit tot een welgemanierde kleine volwassene.

Vergeet niet dat uw Boston Terrier Chihuahua mix alle bovenstaande persoonlijkheidskenmerken van zijn raszuivere ouders kan erven.

Om die reden zijn vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining vanaf de puppytijd essentieel om ervoor te zorgen dat uw Boston Terrier Chihuahua Mix gelukkig, gezond en goed afgerond opgroeit.

Dus, als de Boston Terrier Chihuahua Mix persoonlijkheidskenmerken aan het toeval worden overgelaten, betekent dat dan dat zijn uiterlijk dat ook zal doen?

Laten we het uitzoeken!

boston terrier chihuahua mix

Kenmerken – Hoe ziet de Boston Terrier Chihuahua Mix eruit?

Ja, de Boston Terrier Chihuahua mix is een designer hond en dat betekent dat zijn uiterlijk, net als zijn temperament, afhangt van genetica en toeval.

Maar wat zijn uw opties?

Laten we beginnen met te kijken naar de bepalende kenmerken van de Boston Terrier.

De raszuivere Boston Terrier is een kleine hond die 15 tot 17 centimeter groot is en ongeveer 12 tot 25 pond kan wegen.

Zijn korte, gladde vacht wordt vaak beschreven als een “smokingvacht” vanwege zijn unieke smokingachtige aftekeningen. Deze vacht komt voor in drie kleurencombinaties, waaronder:

– Wit en zwart
– Donkerbruin en Wit
– Wit en gestroomd

De Boston Terrier heeft grote, rechtopstaande oren, een gecoupeerde staart, en een kort, ingeperst gezicht met uitpuilende ogen.

De Chihuahua daarentegen ziet er heel anders uit. In feite, wist je dat er twee onofficiële soorten Chihuahua’s zijn?

Hoewel niet erkend door de Amerikaanse Kennel Club, worden de twee versies van de Chihuahua typisch geaccepteerd door de meeste Chihuahua liefhebbers en fokkers en worden ze gebruikt om het verschil in uiterlijk tussen de twee rassen te beschrijven.

Dat klopt, we hebben het over de Apple Head Chihuahua en de Deer Head Chihuahua.

Verschillen tussen de Apple Head Chihuahua en de Deer Head Chihuahua

Er zijn een aantal verschillen tussen de twee soorten Chihuahua’s, maar er zijn een paar verschillen die het zelfs voor de beginner gemakkelijk maken om in één oogopslag op te pikken.

Bijvoorbeeld, de Apple Head Chihuahua heeft een ronde, appelvormige kop, een kortere snuit, en uitpuilende ogen, terwijl de Deer Head Chihuahua een langere snuit en vrij grote oren heeft, waardoor hij op een hert lijkt.

Verder is de Apple Head Chihuahua het enige ras dat door de meeste grote clubs wordt geaccepteerd voor de show.

Veel kleiner dan de Boston Terrier, wegen Chihuahua’s meestal niet meer dan zes pond en ze zijn slechts ongeveer 5 tot 8 centimeter hoog.

Ze kunnen ook komen in een lange of gladde vacht, met fawn als de meest voorkomende kleur onder Chihuahua honden.

Hun vachten kunnen echter in totaal in zes kleuren voorkomen, waaronder:

 • Zwart
 • Wit
 • Fawn
 • Chocolade
 • Crème
 • Goud.

Aangezien uw Boston Terrier Chihuahua Mix een kruising is tussen de Boston Terrier en de Chihuahua, wordt zijn uiterlijk overgelaten aan genetica en toeval.

Dus, hoe verzorg je deze kruising? Laten we eens kijken.

Boston Terrier Chihuahua Mix Verzorging en Algemene Verzorging

In het geval van de Boston Terrier Chihuahua Mix zou de verzorging vrij eenvoudig moeten zijn.

Zowel de Boston Terrier als de Chihuahua zijn matige verharders die wekelijks moeten worden geborsteld en af en toe een bad moeten nemen om hun vacht gezond te houden.

Als uw Boston Terrier Chihuahua mix echter een langharige Chihuahua ouder heeft, en hij die langharige vacht erft, raden deskundigen aan hem een of twee keer per week te borstelen om zijn lange, zijdeachtige haar vrij te houden van klitten.

Je Boston Terrier Chihuahua Mix moet zijn nagels regelmatig trimmen zodat ze niet breken, en hij moet zijn oren regelmatig schoonmaken om ze vrij te houden van wasachtige opbouw en vocht.

Levensduur en gezondheidsproblemen van een Boston Terrier Chihuahua Mix

Alle honden zijn gevoelig voor het erven van genetische ziekten en de Boston Terrier Chihuahua Mix is daarop geen uitzondering.

Met een levensduur van 11-16 jaar kan uw Boston Terrier Chihuahua mix gevoelig zijn voor dezelfde problemen als zijn ouderrassen.

Bijvoorbeeld, de Boston Terrier, die een levensduur heeft van 11-13 jaar, is gevoelig voor:

 • Patellaire luxatie
 • Hemivertebrae
 • Sensorineurale doofheid
 • Cataract
 • hoornvlieszweren, en
 • Glaucoom.

De Chihuahua daarentegen heeft een levensduur van 14-16 jaar en kan vatbaar zijn voor:

 • Patent ductus arteriosus
 • Mitral valve disease
 • Oogproblemen
 • Patellaire luxatie
 • Tracheale collaps, en
 • Idiopathische epilepsie.

Een toekomstige eigenaar van de Boston Terrier Chihuahua Mix moet er ook rekening mee houden dat zowel de Boston Terrier als de Apple Head Chihuahua in het bijzonder gevoelig zijn voor het iets dat bekend staat als Brachycephalic Airway Syndrome.

Brachycephalic Airway Syndrome is een aandoening die wordt gedragen door de meeste honden met een korter gezicht, als gevolg van hun schedelontwikkeling.

Het is bekend dat de aandoening ademhalingsproblemen veroorzaakt die kunnen worden verergerd door hitte en vochtigheid, ongemak, snurken, slaapapneu, pijn, en meer.

Voor meer informatie over Brachycephalic Airway Syndrome en de symptomen ervan, klik hier.

Vanwege het aantal gezondheidsproblemen waarmee uw Boston Terrier Chihuahua Mix in de toekomst te maken kan krijgen, kunt u besluiten om hem vroegtijdig een gezondheidsscreening te laten ondergaan.

Hoe een Boston Terrier Chihuahua Mix trainen en oefenen

Zowel de Boston Terrier als de Chihuahua zijn intelligente rassen, maar terwijl de Boston Terrier bekend staat om zijn gretigheid om te behagen en zijn vermogen om te leren, is de Chihuahua een beetje meer koppig en zal de lessen niet zo snel oppakken.

Dit heeft niets te maken met intelligentie en alles met zijn koppige karakter.

Verder is de Boston Terrier een vriend voor iedereen, terwijl de Chihuahua afstandelijker kan zijn bij vreemden.

Vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining vanaf de puppytijd zou helpen om ongewenst gedrag te stoppen, evenals consequente en geduldige training die gebruik maakt van het positieve beloningssysteem.

Met betrekking tot lichaamsbeweging is de Boston Terrier Chihuahua Mix een actieve kleine hond die elke dag een goed half uur lichaamsbeweging nodig heeft en zal genieten van spelletjes met zijn favoriete mensen en van rondrennen in een veilig omheinde achtertuin.

Is de Boston Terrier Chihuahua Mix geschikt voor mij?

De Boston Terrier Chihuahua Mix is een compacte kruising die het goed doet in een aantal soorten huizen, van appartementen tot uitgestrekte herenhuizen.

Hij is echter misschien niet de beste hond voor gezinnen met kleinere kinderen en andere huisdieren.

De verzorging en algemene zorg voor de Boston Terrier Chihuahua Mix is echter vrij eenvoudig, en zijn bewegingsbehoefte maakt hem een geweldige keuze voor eigenaren die op zoek zijn naar een schoothondje dat graag speelt.

Houd er ook rekening mee dat de Boston Terrier Chihuahua mix gevoelig kan zijn voor een aantal gezondheidsproblemen zoals hierboven vermeld.

Denkt u dat de Boston Terrier Mix de perfecte hond voor u is? Zo ja, blijf dan lezen, want wij hebben een aantal tips over hoe u de gezondste Boston Terrier Chihuahua Mix pup kunt vinden!

Het vinden van een gezonde Boston Terrier Chihuahua Mix Puppy

Onderzoek en geduld zijn essentieel bij het vinden van de gezondste Boston Terrier Chihuahua Mix pups.

Of u nu van plan bent om via een fokker te gaan of u wilt een reddingsopvang proberen, het verkrijgen van uw Boston Terrier Chihuahua pups van een verantwoordelijke bron is van het grootste belang.

De meeste Boston Terrier Chihuahua Mix fokkers zullen ongeveer $ 500 tot $ 1.000 vragen, met prijzen die hoger zijn als de ouders van uw kruising showkwaliteit zijn.

Een van de geweldige dingen van het gaan via een gerenommeerde fokker is dat zij hun pups al op gezondheid hebben gescreend en u certificaten kunnen overhandigen om dat te bewijzen.

Als u van plan bent uw Boston Terrier Chihuahua Mix te redden uit een asiel, zullen de adoptiekosten meestal ongeveer 50 tot maximaal 100 dollar bedragen.

Schuilplaatsen dekken meestal ook de eerste dierenartsreis!

Dus, heeft dit artikel je geholpen om te beslissen of de Boston Terrier Chihuahua Mix geschikt is voor jou? Deel je gedachten met ons in de commentaren!

Referenties

 • Turcsan B., Miklosi A., Kubinyi E., Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs
 • Howell T.J., King T., Bennett P.C., Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior.
 • Sutter N.B. en Ostrander E.A, Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics.
 • Acumen L., DVM, DACVD, MBA, MOA, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs.
 • Volbloed Vs Mutt-Common Objections to Mixed Breed Dogs
 • Beuchat C., Ph.D., The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth